En fredag i goda vänners lag

En gång för många år sedan så började jag läsa en blogg om en kvinna som höll på att ta sig ur helvetet på jorden. Hennes man kom hem en eftermiddag och upplyste henne, och de två döttrarna (som närmade sig tonåren)  att han träffat en ny böna så nu drog han. Detta meddelades vid middagsbordet och poff så var han borta. Eftersom bloggen var anonym så var den sjukt utlämnade och därmed extremt bra.  Jag blev en som kommenterade rätt ofta och en dag skrev Christina att vi måste träffas. Sen den dagen för 5 år sen så har vi blivit mycket nära vänner. Hon började blogga för tidningen Tara och kunde därmed inte längre vara anonym…och då inte skriva om sitt liv på samma sätt med hänsyn till sina döttrar.  Christina är en liten vacker kackerlacka; hon har kämpat som ett svin för sina döttrar och sin överlevnad och en dag förverkligade hon sin dröm: att skriva en bok: Jag älskar dig inte. Läs den om du inte har gjort det! Jag grinade mig igenom halva boken.

En gång om året har hon en tjejmiddag. Som blir större och större. Igår var vi 25 tjejer och vi får inte prata jobb förrän efter kl 23. Alla måste presentera sig och tala om hur de lärt känna Christina. Hur kul som helst.

Christina är högljudd, varm, omtänksam och en sjukt god vän. Hjälper alltid andra, även om hon själv går på knäna.  Min alldeles egna lilla kackerlacka.

Det här är en typisk Christina-pose:

Vågade inte fota alla tjejer, utom dom här radiolössen, som är gamla i gården:

Titti på Rix

 

 

 

 

 

Charlotte Lauterbach på Sveriges Radio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för en kalaskväll älskling, och tack för all mat jag fick med mig hem! I love you!

 

 1. Den boken är underbar! Grät mig igenom säkert halva.. Den får en att bli påmind om att aldrig ge upp den man är och vill vara.

 2. Har en liknade historia…
  En dag trillade jag in på en blogg där man fick svära och va elak mot bloggerskan…å hon tog det…där i den fina gemenskapen stannade jag en dag träffades jag å bloggaren…det uppstog ingen ljuv musik men ett fortsatt kastade med bokstäver och jag gav henne tröst med att jag alltid låter henne vinna…på så sätt får jag fortsätta vara elak i mina kommentarer det känns skönt…sen råkar ju bloggerskan va gammal å senil så hon brukar glömma bort när man varit lite elak…

  Men jag gillar henne ändå den dära Mona för hon har det inte lätt med sin make…hon drog ju en nitlott där nåt som gör att jag tröstar mig med när min egen råkar ha en dålig dag så där en gång om året…

 3. Boken är SÅ. JEFLA. BRA.

  Jag läste den i somras, grät massor och var förbannad i säkert en månad. Maken min närmade sig _med försiktighet_ om vi säger så… Christina, jag vet att du läser här: Sluta aldrig skriva! Du är fantastisk!

  Mona, du är också bra, fast på ett helt annat sätt förstås. Galen och tokig och faktiskt inte riktigt klok i huvudet. Jag älskar dig. Jag räknar kallt med att du tar en tur till SÄPO-chefen och skåne även i sommar så jag har lagt skumpan på kylning redan. Den är din så fort du pallrar dig hit.

 4. Haha! Ni är söta ni och Deeped är mutad. Tack tack 🙂 Jag ska aldrig sluta skriva, nytt manus är inlämnat till förlaget och research påbörjat för den tredje romanen. Och klänningen, tack! Jag älskar den. Köpt på en butik som heter Millers. Finns i Stockholm på Odengatan och St Eriksgatan. Kolla på min blogg så ser du lite mer, den är kort i fram och lång i bak och den finaste komplimangen för klänningen jag fick igår var att jag såg ut som en gudinna. Den klänningen ska jag dansa i i sommar.

 5. Pingback: Krägga herrgård
 6. Hallå Mona, jag följer din Blogg nästintill slavsikt men brukar inte kommentera något men nu bara måste jag skriva ett par rader. Jag läste Christinas bok ”Jag älskar dig inte” efter, eller rättare i samband med, att jag bröt upp från ett förhållande som höll på knäcka mig. Den gick rakt in i själen och på något underligt, härligt vis stärkte den mig när jag vacklade och trodde att det var jag som var orsaken till hans beteende. Kan rekommendera den å det varmaste till kvinnor (och kanske även till män) som lever eller levt i destruktiva förhållanden med en partner som är mer eller mindre psykopat. Man får lite distans liksom så Tack till dig Mona för en blogg som fått mig att gapskatta många gånger och tack till Christina som genom att lämna ut sig själv hjälpte mig att se Världen med mina egna ögon. Stor och Varm KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..