Igår, skitdagen…inte ens med bilder..

Dagen började kalasbra. Tills jag inte gjorde en sak på chefens sätt. Då lackade jag ur. För han är en envis gris och han blir så dum när han sätter den sidan till.

Men det blir jag med så då exploderar vi.

Denna dag skulle ägnas att att bygga vår pop up-butik i en galleria här i Bromma.

Bromma Blocks heter den. BB i allmän mun. Vi hyr 25 kvm golv. Alltså ingen butik. Bara golvyta. Tur att man har stor blåsa för det är inte tu tal om att gå på toa när man jobbar där.

När vi gör såna här grejer: mässor, events, pop up-butiker, så krävs det planering. Jag är ordningsgestapo. Det kan man däremot inte anklaga maken för att vara. Och alltid så får jag höra att jag är en sån pessimist. Att jag är negativ. För att jag vill ha allt organiserat. I tid.

Så när han fick för sig att vi skulle ha den här tillfälliga butiken i Bromma Blocks så gjorde jag något jag aldrig brukar göra.

Jag gjorde som han sa. Utan att käfta emot.

Alltså ringa och boka ytan under 40 dagar. En vecka innan vi öppnar. Med andra ord noll planering.

Det löser sig” är makens mantra. Always.

Så jag lutade mig tillbaka och tänkte att, vi får väl se hur det löser sig.

Det börjar bra: maken meddelar att han hyrt en lastbil från 13.00 igår. När han berättar det så säger jag spontant att det inte kommer gå. Men jag går inte igång som jag brukar utan jag bara säger det…lugnt och fint. 20-åringen säger samma sak (hon jobbar ju hos oss och har ärvt mitt ordningssinne) men maken svarar….att det löser sig.

Jag får inte bära. Min ena arm mår inte alls bra så jag måste kontakta doktorn snarast. Hur som helst. Eftersom maken och jag inte speakar med varandra mer än nödvändigt, alltså inte alls, så drar jag iväg till gallerian för att äta lunch med talibanen och hennes kusin.

Medan alla andra fixar med butiken så bjuder jag tjejerna på fika. Talibanen beställer en chai-latte. Som vanligt. Vi sitter i godan ro och fikar när maken ringer hysteriskt och säger att modemet i en av våra videobutiker har lagt av och ”du måste till kontoret nu nu nu och hämta modemet som ligger på mitt bord och dra till Alvik nu nu nu för det är långhelg och satanshelvetesjävlar om inte internet funkar eftersom alla betalar med kort!”

Så jag åker till kontoret. Tjejerna sitter kvar i bilen. När jag passar på att gå på toa så ringer talibanen från bilen.

Jo mamma, du säger ju alltid att jag måste prata sanning och jag vill bara säga att det var en olycka.”

”VADÄRESOMHARHÄNT?!”

Jo, jag skulle böja mig åt sidan och då märkte jag att locket till chai-latten var löst och så kom det massa kaffe på din jacka och så..,men mamma är det inte bra att jag erkänner?”

”Gaaahhh, jo det är det…jag kommer nu.”

Kommer ned till bilen och konstaterar att halva latten hällts över min jacka och i hela mittenpartiet av bilen. Ni vet där växellådan, myntfack, muggfack och fan och hans moster finns. Grejtans.

Jag upplyser damen om att ”jag kör hem er sen får du hämta en bunke vatten och en disktrasa och torka rent och se till att inte en droppe syns för din pappa kommer bli skogstokig!”

Efter saneringen så droppar jag modemet i butiken, säger hasta la vista till butikschefen och därmed också ”lycka till för jag har ingen jefla aning om hur man kopplar in det där” och så springer jag ut genom dörren. Bra chef man är.

..och vidare till IKEA för att bl a köpa tyg för att klä in lite bord som vi ska ha varor på. Jag kan säga att 16,85 meter tyg väger en en aning. Så gör även 4 meter vaxduk. Ställer mig i kön för den där självbetjäningskassan ni vet. Blippar in alla varor, trycker in kortet och väntar på att få godkänt.

Godkännes ej”

Nähä, vad konstigt, jag borde ha pengar men okej, in med nästa kort där jag vet att jag har plenty av stålars.

Godkännes ej”

Nu är kön jävligt lång. Jag tar upp telefonen för att kolla bankstatusen. Kommer på att jag har en ny telefon i handen. En SamsungsjävlaskitGalaxy. Eftersom det är första dagen som jag använder den så hade jag inte laddat ned viktiga appar. Såsom Handelsbankens.

Så jag ringer maken. Som inte går en meter utan sin telefon. Som älskar den mer än mig och skulle kunna stoppa upp den i röven om det bara gick. Så att han aldrig tappade bort den.

Tror ni han svarade?

Vad jag inte vet då är att han och några till står i gallerians kulvertar och försöker få in ett megastort skåp genom nån dörr. Jag ringer som en jävla krondåre och börjar bli svettig. I normala fall hade jag bara lackat ur, lämnat varorna och dragit men nu var jag tvungen att få med mig grejerna.

Jag ringer 20-åringen 8 gånger men även om hon är i gallerian så kommer hon inte åt maken. Jag eldar upp mig så ända in i helvetet och är färdig att sprängas. 700 sketna spänn. Och VAD var det för fel på mitt i-verklig-nöd-kort? Jag ler ursäktande mot kassörskan som står en bit ifrån för att kolla så att inga snor halva IKEA och går ut.

20 minuter senare får jag tag i människan. ”SÄTT ÖVER PENGAR NUUUU för i helvete!!”

Sätter mig i bilen och är fullkomligt slut och vill amputera armen. Det dunkar och värker. Vet ni hur mycket armar man använder när man kör bil? Nämen det vet jag.

Svänger in på gallerians parkeringsområde….bara för att bli vinkad åt sidan av en poliskonstapel. Alkotest. Och varför finns det inga snygga poliser som stoppar en, va va va va?!

Väl i gallerian står en stensur make och muttrar. Är jag förvånad. Han drar och alla vi andra försöker bringa ordning i kaoset. Jag lämnar dom och åker hem till talibanen. Som släpat fram hängmattan, lagat smoothie i min Kitchen Aid-mixer, som jag vårdar ömmare än maken. Dock såg den hel ut, så jag överlevde den hjärtinfarkten.

Tryckte i mig två värktabletter men de hjälpte föga. Serverade alla maten. Maken och talibanen tog moppen ned till den lokala brasan och jag satte mig för att skriva det här och schemalägga det.

Just det. Jag var ju på så jäkla dåligt humör hela dagen så jag ville inte ens ta några foton. Tills jag såg den här bilen.

Vad kostar en sån här personlig skylt nu för tiden? 10 000? Kan man då inte hitta på n å g o t roligare än det där?

Tönt.

Men idag är en ny dag och nya möjligheter. Med eller utan två armar.

 

 

 1. Men du, jag blir orolig för dina armar… Du måste ta hand om dej!
  Tack för att du förgyller min dag om och om igen med ditt sätt att beskriva dina dagar!!
  Kram

 2. Va glad jag är över att ha världens bästa jobbar kompisar å en sjuhelvetes bra chef…å väluppfostrade barn å en ömsint och kärleksfull sambo!

 3. Jag kan inte påstå att jag tidigare tyckt så där jättesynd om dig men nu fick jag ont i magen. Jag går ut med ett allmänt upprop: Kan någon hjälpa Mona. Dina vackra armar går åt helvete.
  Du ska ligga i hängmattan och vårda ditt yttre till vidare. Sänder några väl valda till maken och längtar tills han skriver inlägget så jag får käfta lite med honom.

 4. Älskade Mona, hur många ska säga åt dig ?! VAR FÖRSIKTIG MED ARMARNA !!! Det är inte värt något att få stora ”utåtputande” ärr. Snälla, ta det lugnt !!!! *Kram*

 5. Jag är väldigt ambivalent… Å ena sidan så fattar jag inte varför ni envisas med att göra ALLT själva. Det måste ju finnas så många bra människor som gör det där jobbet minst lika bra som du. Varför, jag undrar bara VARFÖR håller du på och bygger montrar och plockar upp varor SAMTIDIGT som du sköter hela j-vla företaget??? Du måste kunna DELEGERA! Ni kommer ju aldrig komma upp ur startblocken och kunna bygga Monas Imperium om ni fortsätter på det där sättet?! Å andra sidan är det ju helt hysteriskt roligt att läsa om dina eskapader när du bygger montrar och kör tomtar i en knökfull bil. Hmmm…

 6. Har precis börjat läsa din blogg och älskar den!!! Ditt språk är roligt och du får verkligen till det bra. Håller med någon som kommenterat dina armar. Ta det lugnt med dem, inte värt att skoja med de såren, been there done that, men mindre så och det gör sa-ans ont!

 7. Hördu Mona…
  Nu får du allt börja ta det lite lugnt annars kommer inte armarna läka nå fint. Lyft och mycket användning med/av armarna riskerar ful ärrläkning, och jag lovar att det kommer störa dig minst lika mycket som vingarna gjorde. TA HAND OM DIG och börja DELEGERA till familj och vänner !!!
  Kram på dig och tack för en helt universalt bra blogg, följer dig dagligen på alla upptåg = )

 8. Men Mona? Det är väl inte telefonens fel att du inte laddat ner alla appar?? 🙂

  Sen måste du vara rädd om armarna!! :S

 9. Gå till läkaren pronto!!!
  Hur fan tror du att dina armar ska läka snyggt när du håller på som du gör!!
  Bilden du la ut på en armen visar ju att det inte ser bra ut. Infektion?! Antibiotika rekommenderar jag OCH VILA!!!!!!
  Skärp dig nu!!

 10. Nu lägger du av Mona! Du ska inte bära eller köra bil överhuvudtaget med de armarna! Inflamation i ärren är f***n inte att leka med! Iväg till läkaren bums och den där maken du har kan ta och hoppa och sätta sig någonstans. Han kan väl för f******en släppa tanken på affärerna två j****a sekunder och se till att du tar det lugnt. Är det värt att hamna på sjukhus bara man fått tjäna lite pengar först? NEJ, du måste ta hand om dig och om du inte gör det så ska din make SE TILL ATT DU GÖR DET!

 11. Men Herre Gud männ´ska!!!!! Sluta nu, du m å s t e var rädd om armarna annars lär de se värre ut än före operationen. Ta det lugnt, släpp kontrollbehovet och säg åt han den där du delar säng o skulder med att nu är bekymren hans till dina armar läkt.

 12. Jag tror inte vi behöver oroa oss för Monas armar, jag tror att hon har full koll på hur det ska skötas, men lite krydda måste bloggen ha:-) !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..