Manligt syndrom eller bara mitt exemplar

Saker jag retar mig på:

Hustru sitter i soffan med dator i knät. (99,9% av min pose här hemma) make står i köket.

Make ställer en fråga och i exakt samma sekund han stänger munnen så sätter han på kranen på högsta sprut.

Jag svarar.

Och dåren blir irriterad för att jag har MAGE ATT SVARA NÄR HAN INTE HÖR NÅT!

Men seriöst.

Så här gör han 10 gånger i veckan. Antingen vattenkranen eller kaffemaskinen..med ljudet av malande bönor i 100 decibel, och blir svinsur: ”jag HÖR inget!” Varenda gång.

Men ge fäään i att ställa frågor precis då din sabla idiot!

Att barn dör av svält och kvinnor blir mördade för sin frihet har absolut inget med det här skitviktiga inlägget att göra.

 1. Jag är helt övertygad om att de är något genetiskt som gör att alla kvinnor har så selektiv hörsel.

  Prova: Älsklig, kan du byta däck på bilen?

  Sedan säger du: Vet du att det är sko-rea till veckan?

  Jag är helt säker på att kvinnor har någon form av filter i öronen som inte låter något som är relaterat till teknik, bensin eller siffror passera in till trumhinnan. 😉

 2. Absolut ett manligt syndrom! Min man gör likadant fast när vi ligger i sängen och ska sova. Antingen frågar han något och sedan börjar han vända sig och prassla som en dåre med täcket när man svarar eller ännu värre så säger han något samtidigt som han prasslar. Anledningen till att det sistnämnda är värre är för att han av någon anledning alltid halvviskar när han ligger i sängen. Grrrrrr!

 3. Var det någon som sa sko-rea? var,var,var? ;-).

  Eller så kan man som jag ha en make som alltid kläcker: Det har du aldrig sagt, varför har du inte talat om det för mig, det har jag aldrig lovat. osv osv osv. Man kan på fullaste allvar föra ett tio minuter långt samtal med honom där båda är fullt koncentrerade på ämnet och dagen efter: Va? Det har jag inte hört något om.
  När till och med hans mamma reagerar på det, då är det illa. Hon föreslog att jag skulle skriva ner det jag vill ha hjälp med på en lapp. Den lappen ska han läsa och sedan skriva under med namn och datum. Då har jag bevis nästa gång mantrat börjar :Jag visste inte ,du har inget sagt! joho,varsegod och läs.

  Så Mona, du är inte ensam om att ha en make med irriterande ovanor. Min make har teflonminne. Din make har ”Jag passar på att fråga något viktigt sedan ser jag till att jag inte kan höra ett skit och kan därmed: 1 fräsa ifrån till frugan, 2 hävda att eftersom jag inte hörde hennes åsikt så är det min åsikt som gäller när beslutet ska fattas” syndromet. Det syndromet är mycket vanligt hos män. Forskare hävdar att det syndromet har starka kopplingar till ” skjuta upp renoveringar” genen samt ”Jag vet inte hur man stänger skåpsluckor” tics.

  Själv har jag ärvt tjat- och gnatsjukan ifrån mamma. Den är till viss del genetisk men brukar först utlösas när kvinnan drabbas av en man med jobbiga ovanor eller med teflonmine. Sjukan behandlas bäst genom att kvinnan ser till att få stunder av lugn och ro utan störande makar eller barn. Är man utvilad så är det lättare att hålla tjat- och gnatsjukan under kontroll.

  Och där tycker de att jag skriver kommenterer för snabbt igen.

 4. Jag har också en sån man.
  I samma kategori, viktiga egenskaper som ogillas hör:
  Båda sitter i soffan,
  maken håller i fjärrkontrollen
  och
  byter kanal fortare än en 100-meters final.
  Fastnar i ett OK program,
  vi kan ta som exempel det där programmet där britter åker till ett soligt land och letar efter ny bostad (som dom sen aldrig köper).
  Dom ser på ett jättefint hus med milsvidd utsikt.
  Mäklaren frågar paret om dom kan gissa vad huset kostar.
  Paret gissar vilt.
  Mäklaren säger nej ni har fel, det kostar bara…
  Där byter min man kanal.
  Eller Grays,
  hon säger till honom,
  jag skall berätta för dig vem som är far till barnet, det är… Byte av kanal.
  Känns igen eller ?

 5. Ovan nämnda ovanor, PLUS en ovana att vara i köket, dra upp volymen på radion (gärna när det är sport eller annat oviktigt program) och sedan raskt lämna köket för tv’n i vardagsrummet och återkomma till köket när jag sänkt volymen på nämnda radio till normal lyssningsnivå (där man inte blir lomhörd…)

  Trots detta är han min älskling!

 6. Jag hade väl inte riktigt samma problem med Xet. Däremot lärde jag mig efter några år att när han svarade på det jag sagt hade han inte hört ett dugg. Fick jag inget svar däremot, då visste han precis vad jag sagt för något. Tyvärr var det oftast ”fel” saker han hörde.

 7. Min make har istället ovanan att fråga något när jag precis har satt igång hårtorken, börjat spola vatten eller kört igång kaffebryggaren (som också mal bönorna i 100dB). Då måste jag stänga av för att fråga vad det var han ville. Så fort jag slår på ex hårtorken igen så börjar han prata med mig igen… Suck. Dessutom verkar det ha gått i arv till sönerna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..