Håhåjaja, nu ska ni få så ni tiger

Jag tänkte att jag kör ett lång-inlägg, så har ni att läsa idag. Under tiden sitter jag på Gataeu och läser en bok, hehe.

Gårdagen börjar med att jag svischar ned till postutdelningsstället här i finhooden för att hämta ut två företagspaket. Lastade ur och vecklade ut pirran, in på stället och efter att ha köat mig förbi 8 personer så visar det sig att jag har glömt paketlappsjeflarna hemma. Orka.

Så då åkte jag till talibanens skola och häckade där i några timmar. Det var i och för sig planerat.

Jag ska helst inte köra bil nu när jag nyss har opererat mina armar. Typ inte alls. För det är tyngre än man tror att ratta en bil. Själva rörelserna. Man kan säga att jag ser ut som en idiot när jag hamnar i en rondell. Jag kan nämligen inte svänga runt i en och samma rörelse, utan måste ”mata fram” ratten i små babystep. Ser hur jefla töntigt ut som helst så jag undviker alla rondeller och försöker se till att vägen dit jag ska är så rak som möjligt. I normala fall så skulle man ju trycka i sig värktabletterna, men dom får jag inte kombinera med bilkörning.

Människor vid sina sinnens fulla bruk stannar alltså hemma.

Hur som. Jag var tvungen att åka ned till utlämningsstället igen. Med rätt lappar. På vägen dit, på vår lokala gata, så har vi en klädaffär. Ägarna har försökt sälja lokalen utan att lyckas så nu kör dom utförsäljning av kollektioner då och då. Så jag drog i handbromsen och klev in.

Och som vanligt så undrar jag varför Skatteverket aldrig åker ut i butiker och kollar kassaapparaterna. För den här har inget giltigt kontrollmärke. Varje gång jag är här inne så blir jag galen på lilla tanten som jobbar där. Hon går alltid omkring och nynnar.  Som en tok. Högt som f-n.  Så jag brukar alltid ruttna och dra.

Men innan jag går så gör jag ett kap. I normala fall betalar jag 1000-1200 kr för byxor av det här märket. Nu pröjsade jag 260 kr. Skål och tack. Jag förlät tanten på två sekunder.

Åker vidare, hämtar paket, drar till jobbet, lämnar av, hämtar min nya leksak som kommit.

Alla säger ju att den här är bäst. Jag har ju en HTC Sensation som är svinbra, men nu ska jag kolla om den här raringen är bättre. Med andra ord så ska allt konfigureras. Igen. Jag som är skitdålig på sånt.

Åker till Bromma Blocks och skriver på hyresavtal för en tillfällig butik med start nästa vecka. Glider in till hovleverantören och hämtar en lunch.

Tjejen bakom disken är ny och glömmer att lägga ned en servett i påsen, så jag får creme cheese i hela knät när jag tappar bageln lite senare. Då blev jag irro. Sticker iväg till CityGross och köper en kolsyrepatron. Maken kan inte leva utan bubbelvatten och det är kris hemma nu. Han är som en jefla kärring med mensproblem om han inte får kolsyrat vatten.  Tjejen bakom disken har skitsnygga naglar så jag frågar var hon har gjort dom. (Apropå min jakt efter en vra nagelskulptris.) Får ett nummer till en böna som jobbar på St Eriksplan. Tacksåmycket.

Går vidare in i butiken då jag kommer på att maken även har slut på sina kaffebönor. In och hämta. Ställer mig i kön, bakom en gubbtjuv som har hela kundvagnen full med varor men inte fan låter mig gå före, som bara har en vara. Han packar upp allt i slow motion och jag vill slå honom. Hårt.

När jag ska gå därifrån så hamnar jag precis bakom honom. Han går i snigelfart och luktar asmycket svett.

Jag kunde inte komma förbi honom eftersom det var staket på sidan så jag fick gå där bakom i stanken av svett. Äcklo.

Passerade förbi jobbet och tyckte synd om mina jobbarkompisar där inne.

I stället för att jag är där och sliter som en dåre för att packa ihop alla grejer till vår tillfälliga butik i Bromma Blocks-gallerian, så får dom göra mitt jobb. Jag får dåligt samvete och älskar dom lite extra.

På väg in till doktorn för återbesök, så tittar jag på butikerna som jag kör förbi. Alla som har dyslexi är ursäktade for ever, men när man gör en butiksskylt så måste man dubbelkolla. Tre gånger om så krävs.

I hate särskrivning.

Jag får armarna omtejpade och doktorn säger att ”det ser skitbra ut”.

Jag får däremot en chock. Tycker det ser ut som en snörd jävla fläskfilé, men doktorn försäkrar mig om att det kommer se bra ut sen, när stygnen absorberats och svullnaden lagt sig. Jag antar att han har haft åtskilliga bönor som jag mellan sina handflator och därmed vet vad han snackar om.

Så jag coolar ned mig och säger tack och hej.

På vägen tillbaka hem, på samma gata som den förra butiken, ser jag en till som också har problem med särskrivningen.

Är det nåt signifikativt för bröllopsbranschen, eller vad är det frågan om?

Jag befinner mig på Söder i Stockholm och varje gång jag är där så blir jag mörkrädd. Många fishy människor som bor där, lemmetellya.

Just dom här tomtarna är nog inte så farliga, men det stryker omkring en massa andra skumtomtar överallt.  Så jag skyndar hem.

Jag måste fråga er stockholmare en sak. Varje gång jag åker på Västerbron, ungefär vid högsta punkten, strax före det här staketet…

..så finns det ett parti där det hänger sjukt många hänglås, säkert över hundra stycken…varför? Jag fattar ju att det är någon som har hoppat från bron därifrån och förmodligen dött, för det är ett poppis självmordsställe, men varför hänglåsen? Dom sitter som i en klump på varandra. Och de blir bara fler och fler. Förklaring Änybody?

Strax hemma så kutar jag in på vår lokala kemtvätt.

Nämen kolla, där ligger en av våra videobutiker. Ja, ni som inte vet, vi är både i videobranschen och grossister inom heminredning.

På kemtvätten hittade jag brun textilfärg.

Jag är skitirriterad: för ett tag sen så köpte jag ett par Armanibyxor. Bruna. Jättesnygga. De kostade 1750 kr. Det tog ett tag innan jag började använda dom och när det var dags för första tvätten så kollade jag tvättrådet noga. När dom torkade så såg dom helt urtvättade ut. Efter EN tvätt. Jag är en fegskit så jag vågar inte reklamera men jag har gått och stört mig så hårt på det där. Kemtvättstjejen tyckte att jag skulle prova att färga dom bruna igen.  Hade dom varit från Ullared så hade jag inte brytt mig men nån jefla måtta får det vara.

När jag körde ned på uppfarten, ehh, hur låter det där då?.. så kom jag på att jag glömt mitt paket på ICA så det var bara att vända.

Jag måste ta tag i det här gamla trynet på allvar och har därför beställt bra hudvårdsprodukter.

När jag klev innanför dörren (vi i familjen använder köksdörren som huvudentré) så var det tur att talibanen inte var hemma för jag fick ett tokspel när jag såg hennes kläder på köksmattan. Helt klart för lite stryk där..

Upp till badrummet och kolla in vad jag hade fått men först skulle jag ta av mig klockan som väger ett halvt ton. Jag har flera klockor varför jag inte har samma varje dag. Jag lär mig aldrig knepet på hur jag öppnar just den här klockan.

När exakt en kvart har gått har jag fortfarande inte fått upp det och håller på att bajsa på mig. Nu var det dags igen. Den här gången förlöste jag bara en mindre bäbis utan att spricka upp till nackkotorna. Under tiden sitter jag och hetsar upp mig på att 20-åringen aldrig tar upp sina 1-meters långa hårstrån, som ligger överallt på golvet.

Jag får fan Röda Hund av det där.

Så för att bli på bättre humör så packar jag upp mina grejer:

Asså, hjälper inte det här så får jag ta fram lim och strykjärn.

Och nu blir det reklam. Hörrni, dagen efter när 20-åringen och hennes kille åkte på en månads semester till Vietnam/Kambodja den 16 februari, så tog jag fram den här schampoflasken. Ni som har tonårsdöttrar fattar ju varför jag gjorde det precis just då.

Jag har använt den varje dag sen dess och kolla hur mycket det är kvar! Har aldrig i mitt liv varit med om nåt så drygt schampo. Finns för alla hårsorter. Googla så hittar ni köpställen.

Jag packade upp mina nya fina 260-kronors brallor…

 

och kolla vad som står på etiketten:

Inte nog med att det är storlek 38, vilket bara det i sig är en orgasm för mig, nä, det stod även

SUPER SLIM FIT” Amen fatta. Det gamla fettot har superslimfit-brallor!

För några år sen så var det lika troligt som att Håkan Juholt skulle bli partiledare fram till sin pension.

Förresten, måste man ta bort såna här lappar eller kan man låta dom vara kvar? Skylta sig lite.

På kvällen skulle jag ha gått på en efterlängtad bokrelease men mina armar värker nåt så grönjefligt så fort jag har varit ute och kört bil, så jag fick vara hemma. Tyvärr, för det hade jag sett fram emot.

Jahapp. Det var gårdagen det. Lite senare idag ska jag berätta hela historien bakom dom här brallorna.

Nu ska jag fika klart här på Gateau.

Hejdå.

 

 

 

 1. Hänglåsen var det ja. Är inte det samma ”sed” som har kommit till Sverige från typ Tallin eller Riga eller var det nu var jag såg det…. Att man som nyförälskad/nygift åker dit och knäpper fast ett hänglås på en bro/räcke och kastar nyckeln i vattnet för att befästa att kärleken ska vara för evigt?
  Lite oklar i tanken idag men kan bero på att jag är nyopad för ett ileus och har mest svinont i hela kistan att jag sen väntar på att förlösa en sån där ”skitstor baby” jag med kan ha liiiite påverkan på kistontet…………

 2. Du, du missade det bästa
  Elisabeth Ardens
  Ceramide Gold Ultra Restorative Capsules
  Rinnande Guld 😉

  Kärlekslås finns i hela världen

 3. Hej,du undra över hänglåsen ,det är par som sätter dit dom som en kärlekshandling att deras kärlek är för alltid.
  Tack för en härlig blogg

 4. Åhh nu hitta jag dig igen!

  Om ingen skrivit det så betyder nog hänglåsen evig kärlek, par som ristar in sina namn och hakar fast dem på broar. Ett fenomen som är känt i någon europeisk stad som sprider sig, även till min lilla håla.

 5. Åh, hänglåsen är alltså kärlekslås som brudpar skriver sina initialer på och låser fast för att sedan slänga nyckeln i riddarfjärden. En österländsk tradition som vi apar efter.

   1. Määh – fegis…
    okej,
    Skicka dottern då – hon är ju vacker som en dag, henne lär de inte neka nåt’. Sådana affärer brukar dessutom vara måna om sina kunder.
    Dra inte ut på det, ju färskare kvitto desto bättre.

   2. Hejsan 🙂 du behöver inte klaga, bara gå in o säg ”Hej jag skulle vilja reklamera dom här.”
    Varför då kanske de undrar och förklara bara då att de tappat färgen…
    Kom igen nu, för 1700 spänn kan man göra mycket annat 😉

 6. Å varje gång jag åker över Västerbron blir jag alldeles svettig och tänker hur nära det var att jag faktiskt inte finns till…

  … min pappa fick nämligen för sig som typ 8-10-åring att klättra UNDER HELA Västerbron… och gjorde så. Väl över på andra sidan var han livrädd och vågade inte klättra tillbaka utan simmade med kläderna i ett paket på huvudet. Bland allt båtar. Att han klarade båda vägarna är väl ett bevis på att skyddsänglar finns 🙂

 7. Bed Head is da shit! I know what you mean!!

  Fan… Nu måste jag också köpa ett par nya såna flaskor – köpte nåt billigt skit på en billighetsaffär och det fick jag bittert ångra. Håret är fan värre när jag tvättat det än vad det var innan… *gah*

  Ta hand om dig och de förkrympta änglavingarna – du kommer vara värsta bejben i sommar i dina linnen!!!! 😀

 8. Klockan: Jag har samma man lyfter lite i den lilla kronan bara….Antar du kommit ur den nu….. strl 38 fyfan….Vill ha…. Snart kanske!

 9. Ta nu med sig maken + hänglås och bege er till Västerbron…. Sedan är det ju fritt val om du ska låsa fast maken eller inte?

  1. 1. jag tror att Gud finns och att han skapade me4nniskan men jag tror ockse5 pe5 en del av Big Bang. Jag har inte atilld varit vad ska mans se4ga stark troende men sen ne4r jag gick i typ 4 fick jag en stf6rre tro. Jag har inte fe5tt min tro av mina ff6re4ldrar ff6r min mamma tror inte pe5 Gud men min pappa gf6r det. I bibeln ste5r det att Gud skapade me4nniskan efter att han skapade jorden men arkeologer har hittat skelett fre5n dinosaurier och det ste5r ju inte om det i Bibeln eller?de4rff6r tror jag ockse5 pe5 en del av Big Bang. Vissa se4ger att Gud inte finns eftersom att ingen har sett honom men ke4rleken finns ju och ingen har sett det heller 2. Jag tror pe5 livet efter df6den och att man kommer till himlen eller helvetet. Men jag tror inte att man kommer till helvetet om man inte tro pe5 Gud utan om man har gjort ne5got riktigt hemskt i sitt liv och inte e5ngrar det.3. Jag tror att sje4len lever vidare i himlen om man har gjort som Gud sagt eller faktiskt om man inte gjort som Gud sagt utan syndat men sedan e5ngrat sig.4. Jag tror det hje4lper le5ngsiktigt om man ber men jag tror inte att det hje4lper om man ber att man ska fe5 pengar av sin mamma imorgon utan om det kommer fre5n hje4rtat och man verkligen menar det. Jag tror att ne4r me4nniskor har det sve5rt vill dom ge4rna tror pe5 att det finns ne5got som hje4lper dem.5. Jag tror att man kan skapa fred genom religioner utan att enas under en religion. Om folk bf6rjar acceptera att det finns me4nniskor med annan tro och respekterar det och inte ff6rsf6ker fe5 folk att omve4nda sig och se4ga ett alla andra religioner fel. Om folk bf6rjar sluta kriga I Guds namn skulle det ockse5 hje4lpa ff6r Gud ville att folk skulle e4lska varandra inte starta krig. Jag tycker att alla ska fe5 ve4lja om dom vill tro eller inte och pe5 vad dom vill tro pe5. Mariella, visst har folk sagt att dom har sett Gud men ingen har sett Big Bang men hur ff6rklarar du de5 att arkeologer har httat fynd som inte Bibeln, Koranen eller Tanaken stf6der? En liten e4rta e4r sve5rt att tro pe5 om man tro pe5 Gud emn det e4r lika sve5rt ff6r en som tror pe5 Big Bang att tro att Gud finns. Bara ff6r att man tror att Gud skapade me4nniskan betyder inte det att man inte kan tro pe5 Big Bang.Ani: Jag tror att ondskan pe5verkar oss me4nniskor om vi tille5ter det. Me5nga me4nniskor le5ter ondskan pe5verka dom e4r oftast ose4kra pe5 sig sje4lva men jag tror att ondskan finns men pe5verkar en bara om man tille5ter det.

 10. Om du inte klagar så kan inte företaget rätta till fel…

  Det är väl bara att åka dit, ta med byxor och kvitto och fråga om de ska se ut så efter första tvätten. Du ska se att det är enkelt och inte alls jobbigt. Du har 3 år på dig att reklamera.

 11. kolla lufttrycket i bildäcken – är det rätt tryck så blir det lättare att ratta ;-). För lite luft kräver muskelservo 😉

 12. Mona, varför klagar du på andras särskrivningar, men accepterar er egen skylt? Den är ju mer felaktig. Ju! Annars kommer det bara kärlek från mig till dig. Gillar dig mer och mer, tröttnar inte trots att jag hängt hos dig två år. Hänglås? 😉

 13. På Västerbron har flera par låst fast sina kärlekslås efter en österländsk tradition. Den 12 januari 2009 kom traditionen, när ett par låste fast ett hänglås med sina initialer på Västerbrons högsta ställe och sedan kastade nyckeln över axeln ner i Riddarfjärden. I december 2009 fanns redan ett 40-tal hänglås på Västerbrons räcke.

 14. Hahaha! Jag kollade lite extra på bilden på ert kontor och tänkte ”Det där ska jag försöka komma ihåg så att jag känner igen det om jag skulle råka åka förbi det nån gång.” Sen la jag undan mobilen och stirrade ut genom fönstret på bussen och vad får jag se precis innan jag ska gå av till min kompis om inte exakt den vyn! Hehe, fett roligt sammanträffande ^_^

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..