På studiebesök och tjyvjävlar

Tillbringar några timmar i talibanens skola. 1923 invigdes den här skolan och idag har alla barnen tidsenliga kläder. De är jättefina.

image

Själv försöker jag få barnen att fatta att min Juicy Couture-tröja, med bling bling över hela ryggen, visst fanns då men dom tror mig inte. Ungjeflar.

Talibanen har för andra gången fått sin sparkcykel stulen. Trots att de stått parkerade utanför klassrummet.

Och då undrar jag en sak: om en unge kommer hem med en sparkcykel, UNDRAR INTE FÖRÄLDRARNA då varifrån den kommer?

Fifan så förbannad jag är.

 1. Ja, den frågan kan man verkligen ställa sig!! Hur kan föräldrar vara så ”blinda” när deras barn kommer hem med ”nya” saker??? Det är ju allt från sparkcyklar till mobiltelefoner det kan handla om!! ….. det är inte klokt!! …. synd om din taliban! Kramar

 2. Frågan är om det är ungar som tagit den OCH om de isf verkligen tog den med hem……? Hemikring var det ligor som stjäler och tar med sig österut…….. isf cyklar, motorsågar och annat löst….

 3. Att det ska vara så svårt att skilja mellan mitt och ditt. Vad skickar tjuvarna för signaler till barnen och resten av omgivningen? ”Ta det du vill ha och skit i om det är någon annans”?

  Stackars talibanen. Finns det någon möjlighet att fälla ihop den och ta in i kapprummet?

 4. Går inte skolan upp till åk7 eller åk9? Det kan vara större barn som får långa fingrar, och de kör den bara ett par meter eller hem till kompisen.

  Kolla lite runt SALK, där finns en del övergivna cyklar som jag definitivt tror är ”lånade” från en tomt i närheten … Eller närmaste 12:an station 🙂

  F-n för de barn som inte kan låta andras saker vara ifred !!

 5. Jag tror inte heller att den kommer hem till någon och gör den det så säger det tjyvaktiga barnet att den har lånat den av en kompis. För det kan väl inte vara så att en stor del av Sverige är kleptomaner

 6. Så arg man blir…. Vi har skaffat slanglås till lillkillens kickbike så han kan låsa fast den… Ett litet tips..

 7. Stackars Talibanen! Det är inte klokt att det stjäls från eller mellan barn.

  Och åjo, det finns barn som stjäl. Min son blev av med sitt Nintendo, inkl fodral och en massa spel (som satt i små fickor i fodralet) i sitt klassrum. När han gick i andra klass!! Läraren gick ut med en efterlysning till alla föräldrar men inte var det någon som ville kännas vid stölden…väldigt märkligt med tanke på att ungarna är lite väl små för att lägga ut Blocketannonser.

  Inte för att sprida dyngiga fördomar åt något håll men sonens skola ligger också i ett välmående område där sådant inte borde ”behöva” hända. Jag säger som Mona, undrar inte föräldrarna var grejerna kommer ifrån?

  Nej, fram för kameraövervakning så att vi kan ta dem med fingrarna i kakburken. Om nu inte föräldrarna kan lära sina ungar att skilja på mitt och ditt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..