Men hallååå

Jag var ju i zooaffären härom veckan och gick förbi en hylla med såna här:

En av er läsare var snäll nog att informera mig mer exakt vad en tjurmuskel är för nåt.

En snorreborre.

Japp, ni läste rätt: en tjurdase.

VEM kommer på att man kan göra en affärsidé på såna?

I’m in the wrong business.

For sure.

 1. Muskel är en missvisande beskrivning tycker jag. För om det nu är en pille så innhåller den svällkroppar och inga muskler. Möjligen några tunna lager runt kärl. Men det är väl för prvocerande att skriva ut vad det egentligen är. 😉

 2. Jadu, det var inte jag iaf, det är ett som är säkert. Håller dock på med hundar o när jag såg dessa tyckte jag bara att det var väl för mycket. Men å andra sidan så tycker jag det är det även med torkade gristrynen också. Makabert, japp, men hundarna älskar dem oftast. Jag skriver oftast eftersom mina inte gillar dem utan gömmer dem här hemma överallt, o äter inte upp dem. Så inga snoppar el näsor här inte.

 3. Bullshit!

  Det var nog förmodligen ett önsketänkande eller livlig fantasi från vederbörande läsare, eller kanske bara ett sätt att få igång dig Mona med att skriva nya roliga kommentarer.
  Nån Snorreborre är det definitivt inte utan precis som det står på skylten en muskel/sena från en tjur. Inge konstigt med det om du frågar en hund, gott gottigott gott!
  Förresten om det varit en Snorre så hade priset varit betydligt högre fattar du väl. Muskler finns det många på en tjur (därav det humana priset) men Snorre finns bara en per tjur så priset hade nog varit ett helt annat då,.
  Och vad det gäller Snorrar i allmänhet så jobbar dom av ren och skär vilja och inte av nån jäkla muskelkraft.
  Alltså är snorren ingen muskel, men ändå ofta en framstående hård o tuff kroppsdel med en enorm viljekraft skulle jag vilja påstå 😉

 4. Har jobbat i en djuraffär och jo, tjurmuskel är tjursnopp. Väldigt populära. 🙂 Går att köpa antingen i mindre bitar eller i en lååååång variant rätt billigt. Finns även en annan variant där det är det är torkad kohud runtom tjurmuskeln. Då får hundarna lite mer att arbeta med! 😉

 5. Då har jag många ”tjurdasar” här hemma, hunden är galen i dessa torkade tjurmuskler. Verkar som sagt vara poppis då de är ofta slutsålda så man får passa på när det finns och ladda upp! Ny affärsidé till maken kanske, he,he,he!?
  Kram pårrä från Karlstad 🙂

 6. När de först dök upp i mina krokar för 102 år sen så hette de faktiskt vad de var.
  Dock byttes det namn ganska fort, folk var väl för fina för att vilja gå på affären och köpa sina hundar lite tjur snopp 😉 😛

  1. Precis så var det i mina kvarter oxå…för 102 år sen och jag höll på att skratta läpparna av mig varje gång jag var in på ”zoo” men plötsligt var de väck och dök upp under falsk varudeklaration…undrar vad hundarna tycker om det..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..