När alla är fegisar

Försöker övertala alla vuxna i hushållet att hjälpa mig att byta tejp på mina ûbersvullna armar.

Maken drog som en avlöning till jobbet, 20-åringen pep in i duschen, hennes pojkvän låtsades sova.

Bara talibanen till hands. ”Mamma du har ju lärt mig att man ska ..ritsch..så att det går fort, så jag kan göra det.”

Ähum..jag tror jag väntar lite.

 1. Jag skulle nog kunna hjälpa dig, men jag är lite långt bort. Visserligen ser det lite äckligt ut, men jag tror jag skulle klara av det. Är du tålig eller skulle du skrika en massa? Eh, vänta nu, dum fråga! Eftersom du frivilligt gör en operation är du självklart tålig! Tänkte inte efter före där.
  Ring hem maken vetja. Han vill ju säkert att det ska bli snyggt resultat så då kan han jobba lite för det också!;-)

 2. Inga problem, kan hjälpa dig, men varför ska du byta plåster redan? Har för mig att efter min op (dock ej armarna) så sunkade jag runt en vecka innan jag bytte första gången…

 3. tja hade jag bott i hooden hade jag kommit som en avlöning (näää inte komma så) och då hade du fått en gammal undersköterska med guldmedalj i förbandsbyte och stygnplockning 🙂

 4. Hej Mona!
  Tror nog du skall vänta lite med att byta tejp lätt att man får en infektion
  Om man börjar att pilla, jag gjorde den missen efter en operation och fick en infektion och behövde antibiotika. Tror du skall låta tejpen sitta tills det är dags att ta stygnen om det är sytt på sådant sett. Vad gav läkaren för instruktioner?

  1. Gaaah, tog bort den själv och tvingade tonåringen att tejpa om. Sen gick hon in på toa och spydde. Fan att jag inte såg din kommentar! Fick med mig tejp hem så jag antog att jag skulle göre det. Ska tillbaka på torsdag för koll..

   1. Aaajjj! Har själv fixat bopparna för många år sen, man skulle INTE röra tejpen på minst en vecka! och ett bra hjälpmedel då vid tejpbyte var faktiskt kylkräm för trötta fötter..

 5. Finns en spray på apoteket som fixar avplåstringen utan smärta.. Användes flitigt då sonen opererat ryggen i höstas (13 ggr pga infektion´, så pilla inte för mycket i såret)

  Tack för en superblogg btw. Gillar att du blivit egen.. //Malin

 6. När jag opererade mig skulle man inte byta plåster förrän dom gamla ramlade av. Efter några duschar var det dax. Detta för att ärren skulle bli så snygga som möjligt.

 7. Opererade foten för 1,5 månad sedan och det blev lite dåligt sytt så förbandet blev riktigt grisigt.
  Gick över till sjuksyrre grannen för omläggning, jag är värsta antihjälten slutade med att jag satt kallsvettig på köksgolvet och pillrade bort tejpkompressen själv och fräste rör inte foten om hon kom för nära… Sedan höll jag själv på att svimma då jag såg det gigantiska såret (4 cm långt 3 stygn sa att jag var värsta antihjälten) fick inta rygglägge på golvet medans foten fick ny kompress och rent förband!
  Förstår familjens reaktion då din fråga dök upp…

 8. Lite udda kan jag tycka att inte kliniken skickar med dig skriftliga råd om hur du ska agera efter en operation?

 9. Hej Mona jag gjorde samma grej med mitt gäddhäng och då skulle man inte dra bort det på en gång utan duscha några gånger och sen blåsa tejpen torr med hårfön, då krymper tejpen efter några gånger och klistret håller inte riktigt,blöt sen upp en sista gång och dra bort den det känns men man klara av det, låt det sen torka ordentligt inan du tejpar på igen.
  Du kan ju försöka så ska du se att man avlider inte och det känns jävligt skönt att få lufta armarna en stund men sen längtar man efter tejpen igen
  Mina armar var tejpade i 3 månader men ärret blev inte så snygga som jag hoppades
  hoppas dina armar blir som du alltid har önskat dig

  1. Jag tog bort tejpen själv men tvingade 20-åringen att tejpa nytt. Jag ska få en salva som tydligen ska vara bra för ärrbildningen men kommer ändå att ha tejp länge. Tack för tipset. Jag har inga förväntningar om att ärren kommer se bra ut då jag har jättedålig läkhud. Mina andra ärr ser förjävliga ut, men det är det värt. Det viktiga är att jag slipper fladderet, resten skiter jag i.

 10. Byt inte tejpen något mer innan ditt återbesök. Börjar det göra ont, bli rött eller pulsera så har du mest troligt fått en infektion. Då får du ta dig till läkare för hjälp.
  Tejpen är ditt sk. förband. Förband byter man bara vid behov (lossnat, blödning osv) för att undvika infektion. Vid förbands byte är det mycket viktigt att tvätta händerna innan, plus att torka händerna på nytvättad handduk eller papper. Efter stygnen är tagna, tejpa ärren för att få bättre resultat. Undvik sol på ärren det första året. (Ärren blir vita efter ca. 1år).
  Du kommer få riktigt snygga armar!! Håll dom högt så slipper du smärta plus svullnad.

  Helena
  (operationssjuksköterska).

  1. Fuck, fuck, fuck. Too late. Fan att jag inte visste det här. Om tejpen alltså. Men vad menar du med ”rött”, för det är det ju. Och så ”bränner” det, men det har det gjort hela tiden. Och kliar. Dock pulserar det inte. Jag har såna där tajta strumpor på som klämmer åt. Jag fick ju säkert samma info från doktorn, men jag har en tendens att inte få ned allt i huvudet när jag är småstressad..

 11. först måste jag svära lite… ***** så där … skrev ett låååångt svar och klickade skicka. Men serrö de sket sig ju kapitalt. Kärring fan glömde de obligatoriska fälten….

  Med rött menar jag som när du har ett litet sår som blir infekterat, då brukar det bli lite rött runt kanterna lite svullnad också. Men vad jag kan se på bilderna ovan så ser det bara fint ut. Att det bränner är helt normalt. Det beror på att man orsakat en vävnadsskada där man skurit. Kliandet är toppen, betyder att det börjat läka. Men du ska absolut inte vara där och klösa. Gnugga istället lite lätt ovanpå strumpan. Använd strumporna hela tiden. Ja inte i duschen, använd de också under natten. Duscha kan du göra som vanligt, om tejpen lossnar så byt den bara. Den brukar dock hålla för några duschar. Lättast är att dra bort den i duschen när den är våt. Vid tejpbyte torka inte torrt, låt det luft torka. (minst risk för bakterier ska komma in i såret).
  Håll armarna högt, rör på händer och armar. Det hjälper till att minska svullnad, även smärta. Gör det för ont, vila.
  Att du inte kommer ihåg all info är inte så konstigt. Brukar vara så, därav så brukar pat. även få skriftlig info med sig att läsa i lugn och ro.
  Undrar du över något skriv, skicka ev med bild.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..