Plastikoperation..och så

Ja, det är ju ett hett ämne och man kan tycka vad man vill om det. Och visst är det väl så att man ska vara nöjd med det man har och hej & hå.

Men jag är inte nöjd. För jag har gått ned 43 kg och har sjukt mycket gäddhäng. Som i n t e går att träna bort…enligt kirurgen. Bra så.

Fast jag ska villigt erkänna att jag kan kniva lite här och där. Har inga som helst moraliska problem med det. Mina ben t ex. De ser för jävliga ut, men det skiter jag i. Det är som det är. Däremot kan jag nog tänka mig att justera dubbelhakan en aning, men det får bli en annan gång.

För nu handlar det om gäddhänget. Även när jag var smal, 1903, så hade jag ganska stabbiga armar. Jag har alltid haft grova komplex för mina tjocka armar. Som inte alls passade ihop med min övrigt smala kropp. Då.

För sen blev jag tjock. Men hur tjock jag än varit så har jag alltid avskytt mina armar. Jag hade grova problem med att t ex ha på mig kavajer och så, eftersom det såg ut som stoppat korvskinn. Om jag ens fick på kavajerna. Så för några år sedan så fettsög jag dom. Var överlycklig eftersom jag plötsligt kunde köpa kavajer utan att strypas. Nackdelen med att suga ut fett ur armarna är att man får lite gäddhäng. Jag sket i det eftersom jag inte var ute efter att vara snygg, jag ville bara kunna ha blusar/skjortor och kavajer på mig.

Men nu, när jag gått ned så mycket, så vill jag förverkliga en dröm. Hur patetiskt det än låter: jag vill kunna ha på mig ett linne. Eller en axelbandslös klänning. Jamen jag veeet ju att det sitter i huvudet och ingen annanstans, men nu är det så här. Jag är dessutom inte 18 år och jag anser mig vara fullt mogen till det här beslutet. Jag har längtat efter det här sedan jag var 22 år och i dag klockan 11.00 ska jag vara där.

Mmm, ni ser ju. Om jag flaxar riktigt, riktigt fort så lyfter jag faktiskt ett par centimeter.

Jag bloggar när jag kommer till kliniken. Tack för era kommentarer förresten.  Mobilen kommer vara lagom tung sen eftersom jag inte får lyfta något på flera veckor. Väry långtråkigt med andra ord så det gör absolut inte om ni kommenterar, Då har jag något att läsa när jag vaknar ur narkosen senare idag.

Laters

 1. De hade bedårande söta klänningar hos Syster Lycklig förra året, utan ärmar, det kommer de säkert ha i år också och nu kan du handla allihopa 🙂 Kör hårt!

 2. Tusan det kommer bli skitbra! Lycka till! Gjorde en cirkumfurent bukplastik för 1.5 år sen och har inte ångrat mej en sekund. Resultatet blev så jädra mycket bättre än vad jag väntat mej. Ska bli spännande att följa dig här.Är nämligen själv lite sugen på att ta bort mitt gäddhäng 🙂 Sov gott !

  1. Och ser fortfarande fram mot mitt – både gäddhäng och mage och lår. Men tyvärr har jag inte Lullans väbehövliga målsättningsförmåga.
   Men heja Mona, det här blir bra, bara du nu kan få låta bli att lyfta i några veckor framöver!

 3. Sluta att ursäkta dig Mona. Du är redan ursäktad. Även om jag inte har en tanke på att operera mig så tycker jag att de som tar dessa beslut gör helt rätt i det. Från det du vaknar så är det slut med dina ursäkter. Jag är glad för din skull. Man ska njuta av sitt liv så gott det går vi har bara ett

 4. Jösses,
  Du ?
  – inte lyfta ?
  – på ett par veckor…?
  Inser maken att han seriöst måste lägga manken till nu ?
  (och inte bara drömma om korgplanteringar…)
  Antar att du köpt hemleverans av mat från mataffären efter listor som du lämnar in? eller…?
  Visst skulle det vara roligt att läsa om makens tusentals inhandlingsresor, och hemkomster med allt möjligt i intressanta kombinationer (och den eviga onsalakorven) men seriöst, jag tror att du kommer explodera av frustration efter ett par dagar (och han kommer nog få ett finansiellt bryt i hjärnan när han inser hur dyrt det blir med veckohandlingar på dyr-ICA istället för CityGross – där han brukar gå och klara i släptåg efter dig…).
  Nu har du fått världens längsta kommentar, och egentligen ville jag bara titta in och önska dig lycka till. Hoppas verkligen att det går bra och att du får det resultatet du längtat efter!

 5. Folk kommer alltid att ha åsikter, du är precis som du skriver vuxen så du kan fatta beslutet själv. Det är väldigt lätt för folk att tycka att man ska vara nöjd osv men när man har haft komplex för en del saker sedan barnsben då sitter det jävligt hårt.
  Hoppas operationen går bra, och passa på att vila sen efter allt ditt jobb med mässor och allt!!!!!!!

 6. Visst, en hel del sitter i huvudet som du säger. MEN, jag tror att har det suttit där för länge så kan det nog vara svårt att få bort…utan att ta till ”kniven”. Och som du skriver, detta har du längtat efter i många år, då tror iaf jag att det är helt rätt 🙂 Kommer säkert att gå superbra idag!

 7. Tänk, idag är sista dagen i ditt liv med de armarna! GRATTIS, och du behöver inte ursäkta dig !!! En mogen kvinna i sina bästa år (!!) har väl rätt och fatta vilka beslut hon vill ?! Lycka till idag och ta hand om dig (läs maken, hjälp Mona nu för det är INTE kul om stygnen går upp) veckorna efter.

  Såg Betner igår på You tube, http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Iea1z6iRyH0, det kan du roa dig med efteråt. Allt gott !!!

 8. Lycka till idag. Vad andra tycker om din plastikoperation är deras problem, inte ditt. Det viktiga att du gör det för att du ska känna dig bättre/finare.
  Jag har samma funderingar som Helena m. 4. Om du inte får bära något på flera veckor, hur ska maken klara sig utan dig då?

 9. Jag tycker att du är modig! …intressant, fantastisk, sylvass, så hård som jag skulle vilja var men inte vågar. Modig!
  Så satans rädd jag är för kniven så skulle jag inte våga. Operera synen är totalt stopp, tatuera mig-fifaan. Dubbelhakan som inte borde finnas men är hos mig varje morgon likt ett dålig samvete – vågar inte.

  Kul med bild före! Gillar de bilderna med påmålade streck – kan vi få en sån med??

  Lycka till!

 10. Stå på dig, annars gör någon annan det…eller hur det nu var.

  Du fixar till det där som stör mig så sjukt mycket på mig själv. Jag har aldrig på mig linne , t.om kortarmat tycker jag är jobbigt att ha på mig. Jag har inte bara gäddhäng, jag har på nån jävla vänster lyckats få celluliter på överarmarna..Ja, just det c-e-l-l-u-l-i-t-e-r. Fatta hur fult det är.
  Din kropp,dina val. Hoppas du kommer shoppa loss sedan i snygga kortärmade klänningar och linnen.
  Tummen upp för dig!

 11. Jag är i regel emot plastikoperationer (undantagsvis ”nödvändiga” som efter bilolyckor mm), men äh, det är jag det, och du är vuxen nog att ta dina egna beslut 😉 Ser fram emot några veckor med spännande inlägg, där maken gnäller över att du inte kan hjälpa till 😉

 12. Stort lycka till idag Mona! Följer bloggen varje dag och bara älskar den! Till maken: ta hand om vår kära Mona ordentligt och hjälp henne med allt nu en tid, så ska du se att det betalar sig bra. 😉

 13. Hur ska maken överleva på jobbet och hemma om du inte får lyfta något på flera veckor?! Stackarn kommer ju gå under 😛
  Lycka till med operationen! Och bry dig inte om att ursäkta dig, man ska vara nöjd med sig själv. Hur man når dit är upp till var och en. Punkt.

 14. Lycka till!!!!
  Förstår din känsla…tog för 8 veckor sen bort massa skin på magen efter viktnedgång, befrielse!! och bara för min skull…att slippa skämmas och alltid tänka på hur det ser ut i kläder, utan kläder, när man sitter, när man rör på sig…det gör sån skillnad och ger tid till att tänka på annat 🙂

 15. Du gör helt rätt!! Skit i vad andra tycker, tänker och säger- du ska se till ditt eget bästa! Mår du bättre av lite ”justering”, jamen då gör du den fixen!!
  Lycka till ❤

 16. Tro inte att jag inte har koll på dig sköna böna! Enormt mycket lycka till idag snyggo, grymt bra jobbat med sidan o ta hand om dig o la familia.

 17. Stort lycka till!
  Jag vill, till skillnad från dina läsare i allmänhet, GÄRNA se operationsbilder! Eller du kan väl iaf visa om kirurgen är snygg? 😉 Hon/han är ofta det!

  Nu är ju jag så himla ung att mina armar är tajta. MEN jag hoppas att jag antingen får vara nöjd när jag blir äldre, eller att jag kan resonera så rationellt och vettigt som du gör!
  Kör hårt!
  Uppdatera mycket! Då är du som bäst!

 18. Lycka till!
  Jag har också komplex för mina armar som är lite väl stora i relation till resten av kroppen.
  Jag valde dock att ta till nålen istället för kniven.
  Snart är jag klar med alla tatueringar på hela högerarmen och när jag blir rik (eller efter varje jul/födelsedag) så skall jag fortsätta med vänster =)

 19. Jag vet precis hur du känner… har inte haft ärmlöst många gånger sedan jag var 12 år och upptäckte fet-armarna. Blääää. Du gör helt klart rätt beslut, hoppas allt går bra!

 20. Jag är sjukt avundsjuk men verkligen inte missunnsam 🙂
  Dock är min stora fråga: Hur i h-e ska din bortskämda man klara sig utan dina lyft och ditt slit?? Lycka till Mona!!

 21. Ja lycka till raring:)…jag fattar inte heller hur din man ska klara sig utan dig i flera veckor….jag gissar kaos…men då får ni väl ha det då:) Behöver du hjälp med något är det bara att höra av dig…på riktigt!!

 22. Hej!

  Lycka till!
  Det kommer gå jättebra! Jag vill gärna veta allt om denna operationen, då gärna pris om du vill? Jag vill nämligen själv göra denna operation. Nej, jag SKA göra denna operationen i framtiden. Jag är ju också GB-opererad och skulle egentligen vilja göra ett kroppslyft! Det gör dem i USA.. God damn it..
  Ser fram emot bilder sen! YAY! 🙂

 23. Hallå Mona!
  Har följt dej ett tag men aldrig kommenterat.. fy på mej :o)
  Så nu passar jag på att göra min första kommentar och samtidigt önska dej lycka till, ännu snyggare kommer du att bli!
  Och du behöver verkligen inte ursäkta dej, är man vuxen och vill göra en operation så får man väl för tusan göra det! Varför ska man gå runt och vara missnöjd om man inte behöver, det är dumt tycker jag.

 24. Var och gör som den tycker är bäst – vad andra tycker om det är tämligen ointressant. Vore jag lite modigare och lite rikare (eller ja, rik överhuvudtaget) så skulle jag också karva lite i mig – även om jag ”egentligen” tycker att alla är fina som dom är (alla utom jag då) ;).
  Lycka till idag och hoppas att du inte får alltför ont efteråt.
  Kram!

 25. Som vanligt vill jag veta mer: hur läggs snitten? Får man inte synliga ärr? Jag gick på kroki en gång med en modell som troligen hade gått ned en massa, hon var väldigt solbräng och vätränad och hon hade stooora tuttar som stod rakt upp även när hon låg på rygg, och där syntes ärren väl, men även ärr utmed armarna, benen och på magen. Tordes inte fråga dock..

 26. You go! Jag vill också klippa och klistra lite med min kropp. Efter två kejsarsnitt är magen inte vad den varit. Tuttarna kunde också få sig en omgång. Strama till dem lite bara. Nu får man ju leta efter dem någonstans där nere där magen hänger….jaja.
  Lycka till med allt!
  kram

 27. Du är min idol… Du har gjort GBP. Du står för dina operationer och jag tycker du gör helt rätt. Min syster har gjort buk och lår plastik efter viktnedgång också. Alla får göra som de vill! Och skall jag vara ärlig så är dina armar inte snygga med det hänget! Men de kommer bli! KRAM

 28. Hmmm skulle också vilja kunna ha kavajer som har ärmar…… fast jag kör ett varv på gymmet först tror jag. Eller till jag har sparat ihop till åtgärden iaf 😉

 29. Hej
  Ny på din sida… så du har kanske svarat på annat ställe….undrar hur det gått m gäddhängsborttagandet?…Har oxå gjort gbp och tänker göra detta nån gång men tänker gå ner de sista 20 (stön)kilorna som sitter som berget….är väl ganska nöjd m att ha gått ner 40 iaf…..ha en bra dag 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..