Apoteket Noll Koll

Jag var lite stressad när jag rasslade in på Apoteket i förra veckan för att hämta ut medicin. Jag är ju Gastric Bypass-oprererad och får käka medikamenter resten av livet. Ingen idé ni frågar vad det är för nåt och varför, för jag har ingen aning, jag bara gör som el doctore säger. Det är 3-4 olika sorter.

I alla fall. Jag noterade att den ena medicinen bytt utseende på burken. Tänkte inte så noga på det.

Tar alla tabletterna som vanligt nästa morgon. Även dag två, men då råkar jag titta närmare på den där burken efter att jag svalt tabletterna. Det står att jag ska ta 10 st åt gången och att de ska blandas ut i vatten. Ehh, samsing i wrång, tänkte jag. Jag reagerade inte heller över namnet på burken eftersom jag visste att det började på B.

Igår drog jag iväg till Apoteket. Mycket riktigt. De hade lämnat ut fel medicin.

Jag hade fått nån sorts kortison mot kraftigt allergianfall som därför skulle tas 10 åt gången.

Å andra sidan så får man väl vara tacksam över att det inte var nån medicin mot pungbråck.

 1. Shit! De där är ju inte ens i närheten av varann. B-vitamin mot kortison.
  Den farmaceuten måste fått totalt hjärnsläpp.

 2. slarvmaja – du kunde ju blivit sjuk å inte kunnat blogga 😉 jag undrar över kompetensen efter privatiseringen av apoteken.. 🙁

 3. Har råkat ut för liknande, har Betapred till dottern som har en del allergier. Hämtade ut ny burk, ordinationen är 12 tabletter som ska lösas ut i vatten vid allergisk reaktion. Apotekstanten säger ”oj, läkaren har skrivit fel, det ska stå 1-2 tabl.” Eftersom jag inte jobbar på Apotek så tycker jag att hon är fantastiskt uppmärksam och tackar henne. Funderar ändå lite och ringer och kollar med läkaren som går i taket och blir helt vansinnig. Tänk vad ett litet streck kan spela stor roll.

  Ha en trevlig dag!

 4. Hej Mona,

  nu är det mycket roligare att läsa det du skriver. Du blev lite ”seriös” ett tag…………

  Kram
  Farmor Ulla-Brith

  1. Med risk för att låta som en besserwisser, vill jag bara tipsa om att Betapred måste förvaras i originalförpackning för att inte tappa sin effekt. Är ljus- och fuktkänsliga. 🙂

 5. Oj! trodde att det knappt kunde hända, fast som någon sa ”dem på apoteket är också mänskliga”. Ingen är ofelbar…
  Tur att allt gick bra i allafall. Vad sa dem på apoteket då du kom tillbaka?

  Tack för en bra/rolig blogg!! Önskar Dig en fin dag/Ellenor

 6. Jadu, tur att du upptäckte det. Betapred i stora doser ger massa intressanta biverkningar, jag fick ju äta sådana i enorma mängder i samband med mina tidigare cellgiftsbehandlingar.. vidriga saker..

 7. Hej Mona! Snygg sida du skaffat! Trodde inte det kunde hända, ska ju vara någon kollega som alltid dubbelkollar. Är själv sjuksköterska, så blir lite rädd och hoppas de bad om ursäkt ordentligt och rapporterar händelsen. Tycker också det verkar vara lite si och så på en del apotek sedan monopolet släpptes. Lycka till med operationen och det följer vi gärna!

 8. Hej,
  detta får ju verkligen inte hända… Jag jobbar själv som farmaceut och detta var ju inget litet fel! (Såvida du inte även hade Betapred på recept från något annat tillfälle…)
  Dels har man då vid expedition ändrat i receptet och doseringen, då det sällan/aldrig står att man ska blanda ut Behepan med vatten, ej heller ta så många tabletter på samma gång…

  Hoppas det går bra på operationen senare idag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..