Äcklo-maken

20-åringen, som jobbar hos oss, beordrar maken ut till köket på kontoret. Han har en tendens att ta med sig matlådor hemifrån, för att sen glömma bort dom och nu när lådorna hemma har tagit slut så fick hon till slut nog. Själv har jag gett upp för länge sedan och köper bara nya.

Han börjar med att hälla ut maten som hon tog med sig i morse, för att sen fortsätta med alla andra femtioelva lådor. Som stått i kylskåpet sen han kom in i puberteten.

Man kan säga att det gått aningens långt när det växer håriga saker på innehållet. Fatta hur det skulle se ut hemma om inte jag höll ordning.

 

 1. När chefen häller ut ens matlåda bjuder han på tre-rätters till lunch.

  Det är en gammal kontorsregel.

  (Äter chefen upp ens matlåda blir det tre-rätters i en vecka.)

 2. Hej! Det där känns igen big time! Min man brukar däremot förvara dessa ”jag-kan-snart-gå-iväg-av-mig-själv”-matlådor i bilen… De töms först när det inte finns några tomma att tillgå hemma i skåpet! Usch och kräk! Hittade in till dig för ett tag sen och måste säga att din blogg har blivit en stor favorit 🙂

 3. Jag tycker inte ni är helt justa mot 20-åringen 😉 Skicka ut henne på en ”riktigt” arbetsplats där man plockar ordning efter sig, delar kylskåp med 20 andra och lär henne att vuxna faktiskt kan samspela.

  Tror man missar mycket hur vuxna funkar när man har samma miljö (dvs personer) både i hemmets trygga vrå och när man ska tjäna brödfödan.

  Din make verkar vara representativ för en del män här, men hur många av oss känner våra män på jobbet egentligen? Nä, ge dotra möjligheten att se hur vuxna fungerar utanför hemmets trygga vrå – du har ju själv den erfarenheten innan ”gifte dig med chefen” (säger jag och nynnar ”cykel på köpet” :D).

  Och du, tack för din blogg – den förgyllar min dag 😀

 4. Yeak, vad äckligt! Men glömmer han bort matlådan varje dag och åker iväg och äter ute istället eller hoppar han lunchen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..