Gårdagens

Dagens chock: När man vaknar den 14 april och får ta fram snöslungan

Dagens skita-i-brallan-upplevelse: När man, på väg till mässan, glider förbi det röda stoppljuset och lyckas få stopp på jeepen 8 cm från stolpen vid motsatta körbanans trafiksljus

Dagens äckligaste: När man ser fram emot mässrestaurangens Wallenbergare med mos men det visar sig vara en mald 83-årig kalv som fått sätta livet till

Dagens idiot: när en dum jefla utställare gav mig en utskällning för att jag ställde en kartong för nära hans monter. Dra åt h-e liksom.

Dagens spåkkurs: När Tina tar fram en av mina frukostskålar som det står Cereal (flingor) på (uttalas ”cerejal”) och ser ut som ett frågetecken samtidigt som hon säger: ”Vad fasen Veckansbetyder se-re-eel?”

Veckans Dagens skitroligaste: När en kvinna i 60-års åldern kommer fram till mig och säger, på väldigt bred och skön norrländska:

-”Är de du som ä bloggärskan?”

Jag skrattar och säger att ja, det är jag.

”Min dottär läser dig å sa att ja måst hälsa te däj!

”Jaha, vad roligt, vad heter hon?”

”Ho häter Camilla”

”Vad roligt, du måste hälsa henne och tacka henne så mycket för att hon läser mig!”

”Jomen de ska jag. Får ja ta ett kort på däj, med en tupp?”

Och jag, som h a t a r att bli fotograferad, rycker lydigt tag i en stor tupp, ler snällt in i kameran och  ber till Gud att bilden blir något sånär.

Dä hä bli bra det, tack så mycket!”

Poff så var hon borta! Hur skön som helst.

 1. Hej, jag var oxå inne hos dig igår men fegade ur och sa inget, just då hade du besök av ett litet barn som du försökte sälja filttuppar till 😉 Säger hej nu ist 🙂

 2. Hej Mona…vill bara Tacka dig för att du förgyller min stund när jag läser din blogg, varje morgon innan jag far på jobbet! Älskar din sarkastiska och ironiska humor. När du försvann från blogg-familjen,utan förvarning så var jag så klart tvungen att leta upp dig..och nu har jag hittat dig! AnnaCarin

  1. Jag önskar att jag kunde få träffa er allaihopa och ge er en kram. Ni har större betydelse för mig än vad ni tror! Tack gode Gud för att du hittade mig! Det vore roligt om jag och Maggan kunde göra nån slags bloggträff i höst/vinter. Eller nåt..

 3. Men Mona, en kalv som är 83 år är ingen kalv…
  Å vilken tur att du hann få stopp på bilen – du sparade in ett gräl med maken om din bilkörning där liksom. 🙂 Fast det hade ju blivit ett bra inlägg förståss…

  1. Jag är förvirrad, det känns som om jag svarade dig tidigare på det här, eller? (Orkar inte kolla..) Om inte så var det så att det stod Wallenbergare på kalvfärs, men det smakade skit. Vilket nu känns så där att skriva med tanke på inlägget om vad Maggan gör för fattiga barn just nu..

 4. Självdöd gammal buffel, skulle jag gissa på. Skulle kommit förbi om jag varit i Fjollträsk. Syrrans familj hade grillfest igår och medans svågern grillade hade barnen snöbollskrig. Rätt ovanlig kombo!

 5. Hej Mona!
  Säljer du de fin fina skålarna med text på?? Var kan man få tag i dom om man nu inte bor i Stockholmsområdet?? Har du en hemsida med shop som man kan gå in på?? SÅÅÅÅ FINA!!
  Tack för du förgyller mina dagar med en kanonblogg! Oftast skrattar jag högt när jag läser din blogg så ungarna börjar undra om jag är dum i huvudet på riktigt!
  Ha en fantastisk dag!
  Kram B

  1. Hej B, tack för jättefin komplimang. Alldeles snart så kommer jag göra ett inlägg om var ni kan få tag i tuppar och porslin. Jag vet att det är många som vill ha det.

   Idag har jag ingen fantastisk dag, men det tänker jag ha i morgon, och de önskar jag dig också!

 6. Hej! Vad kul att du är trevlig i verkliga livet också 🙂 Men jag saknar det utlovade inlägget om makens blominköp… Och för er alla där ute som liksom jag varit tveksam till de blommiga stövlarna, de är riktigt coola i verkligheten!! Lycka till idag och i fortsättningen!

  1. Åh vad glad jag blir, tack! Ja ska skriva om dåren, måste bara få till det så att det blir kul. Är lite trött i huvudet just nu..och ett par dagar framåt. Brukar vara så efter en mässa.

 7. Hej!
  Jag känner igen dig . Hittade hit via Magdalenas blogg. Vet inte vem du är. Kul att hitta nya roliga bloggar.
  Du klagade på Tinas engelska. Det finns många engelska ord och alla kanske inte kan alla engelska ord. När jag var au-pair -87 visste jag inte heller vad cereal var för något när barnen beställde det av mig till frukost första morgonen . Dom tyckte jag var konstig som inte visste. Tycker att du är lite taskig mot Tina faktiskt. Om du är snäll mot Tina i fortsättningen så kanske du har en ny bloggläsare .Jag skrev kanske.
  Nu ska jag hoppa i badet och göra en hårinpackning så inte mina torra hårstrån går av. Sedan ska jag ut i vår solen så jag blir lite glad också.
  Din kanske nya bloggläsare ( om du har tur hi hi)
  Kram på dig och till dina trevliga läsare
  Agneta Blomberg

 8. Hej Agneta

  Varmt välkommen. Du är som sagt ny så då har du inte hunnit med att läsa om min kärlek till Tina. När jag får in alla mina inlägg från gamla bloggen, inom kort, så ska du leta upp inläggen från Indien. Där var jag och hon förra året och då kommer du förstå varför jag skrattar åt hennes engelska, hon är nämligen sjukt jävla rolig när hon ska prata.

  …så med lite tur så förtjänar jag din uppmärksamhet i fortsättningen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..