När man inte hinner vara städkärring

I det här hushållet bor 5 personer på heltid:

Make 45

Dotter 20

Dotters pojkvän 24

Dotter 8

(& jag)

Samtliga tycker att jag har svart bälte i att gnälla och tjata. Och det gör jag. Jag tjatar hål i huvudet på att ALLA måste städa upp efter sig. Att man måste ha ordning och reda och  inte ha en massa jefla prylar framme överallt. Jag är allergisk mot oordning.

Jag har mässa denna vecka. Har inte tid att vara husfru. Och därmed ingen tid att tjata och gnälla med andra ord.

Fatta att jag fick hemorrojder när jag kom ned i köket i morse och såg det här! Den enda fördelen är att man kanske inte noterar att köket är från 1988.

Ska väl vara det då.

 1. Tänk att det där känner jag igen med råge dessutom… är likadan själv och jag undrar hur svårt det kan vara att plocka undan efter sej 😉

 2. Men, Mona….så farligt var det väl ändå inte?
  Jag har haft/sett mycket värre, när jag kommit hem från jobb.
  Och du ska veta att jag är också lite pedant och ordningsam av mig.
  Men man får jobba på det, ta ett djupt andetag och tagga ner.
  Kram på dig!

 3. Och vad är det som gör att ingen-förutom mamman i hushållet- klarar av att stoppa ned just mjölkpaketen i soporna?! Jag har inga krav på att skölja ur dem innan, eller sortera dem på något särskilt sät, bara knöla ihop och slänga. MEN DET GÅR INTE!! Märkligt.

 4. Kräven en långweekend på valfritt spa efter att ha röjt en denna mässvecka. Blir det tillräckligt dyrt för dem kanske de åtminstone vill slippa betala dig för att röja efter dem 😉

   1. Hota, och sen göra det på riktigt!
    Man gör det bara EN gång, så lär de sig!
    Åh fyfan Mona, jag skulle ta en baseball bat och krossa allt i det köket hade det varit mitt hus.
    Dels för att få mitt budskap ordentligt, men mest för att få en superbra anledning till att bli av med allt och köpa helt nytt. Hehe.

 5. Äh, det där var väl ingenting. Jag är ju tyvärr den slarviga i familjen, men för mycket pryttlar på diskbänken får till och med mig att reagera. Värst är att komma upp på morgonen och all disk från gårdagen står kvar. Maken brukar alltid plocka undan, men ibland somnar han ifrån allt och då får jag, inte hemmorojder, men eksem när jag kommer upp (det är nästan alltid jag som går upp först, är morgonpigg precis som du) och det ser ut som ett bombnedslag. Blev en väldigt bra mening där, men orkar inte ändra. Ha en härlig fredag!

 6. Jag är inte den mest ordningssamma själv, men hade fått en hjärnblödning om jag sett detta. Påminner lite om hur det är när jag kommer hem från en tjänsteresa numera. Köket är för det mesta rätt städat eftersom städhjälpen bara städar rena ytor, men tvättkorgarna!! Fjun ska sköta tvätten, men ”glömmer” och vem får dra i det då? Maken tvättar vid behov, men av någon märklig anledning bara sina egna kläder. Kylskåpet kan vara så tomt att man kan se porten in till Narnia och ibland finns inte ens mjölk, så jag kan få mitt livsviktiga kaffe på morgonen. Någon gång har jag fått sätta mig i bilen och åka till Maxi på kvällen när jag kommit hem för att över huvud taget kunna ge Fjun något till frukost dagen efter, Gissa hur glad jag varit då???

 7. Jag fattade först inte, jämfört med hur det ser ut här för det mesta är det ett under av ordning i ditt kök, även om det står saker framme som jag noterade efter en stund 😀
  Däremot är det ju märkligt att inte kunna plocka undan saker man tagit fram, jag tror det gäller lika överallt. I vårat hushåll eldar vi det mesta i pappersväg, och det är ju inte förenat med speciellt mycket besvär att ta en tetra och lägga i elda-upp-lådan en meter från köksbordet….
  Höjdaren var när jag kom hem från jobbet och fann frukostmjölken kvar på bordet sedan siste man ätit frukost långt efter att jag åkt till jobbet…

  1. Problemet med den strategin är att det blir så dyrt eftersom den som ska sluta tjata (för att behålla sin menala hälsa och stabilitet) måste bo på hotell under just den veckan som det inte ska tjatas.

   1. Kanske dax att fundera på den mentala hälsan istället då helt enkelt. För inte ska väl en stökig diskbänk få dessa personer att få psykbryt ? Finns väl viktigare saker att bryta ihop på…

 8. Hej, vi kör ett projekt hemma nu, att jag och mannen inte plockar undan i köket, vi låter kastruller stå, smulor ligger kvar osv osv…..så skall vi se om barnen märker ngt! Vi är så trötta på att tjata om att alla skall hjälpa till hemma. Återkommer efter lunchen om hur det går ;o)

 9. Ähhh, sådär ser det ute VARJE dag när jag kommer hem från jobbet.
  VARJE morgon plockar jag ur och i diskmaskinen. Handdiskar det som inte ska maskindiskas eller får plats – torkar och plockar in i skåpen. Torkar bänk, spis och allt runtomkring. Inte en PRYL ligger framme – förutom allt som ska stå framme då 🙂

  Varje kväll när jag kommer hem från jobbet så ser bänken ut ungefär som din. Varje….

  Har också tjatat hål i huvudet på mina familjemedlemmar
  och är ibland sugen på en alldeles egen lägenhet där det är undanplockat jämt men så lugnar jag mig. Inser att det är värdsliga ting…… och så fortsätter det. I evigheters evigehter….

 10. Hejjja dig Mona!! Kör hårt med dom!! JAG hade aldrig inte ens rört det, det hade fått stå kvar,,,,
  Ha en bra dag!
  Kram B

 11. Mona, du hade dött av allergiskchock om du klivit in hemma hos mig :-p

  Jag tycker nämligen att det där är tämligen välstädat minus mjölkpaketen då 🙂

 12. Hej och hå – vad ska man säga… Jag skulle strejka, länge och på ALLA plan. Nån jäfla ordning på ”sambosarna” får det väl ändå vara. Vem vill se en ledsen fru, arg morsa och irriterad svärmor komma hem med svullna fötter, dödens trött av mässans slit. Nähä, denna människa ska kunna komma hem till ett fräscht hem, glida ner i soffan, bli serverad ett glas champagne i väntan på något gott… Tänk vad alla skulle känna sig nöjda! Ha en fin fredag!!!

 13. Hua… ja… som morsa till 4 kids, ja fem med maken inräknat så har jag kaos tamejf*n varenda eviga dag… och som Xpedant (ja jag får skriva det för jag har fått resignera) håller jag på schwiiiimen!! Men jag såg bara den mörka fogen i kaklet 😉

 14. Så där har jag det nästan dagligen (minus köket från 88 då..haha ) Det värsta är att jag tål inte se det, så jag måste plocka bort det. Det vet min familj. Jag är på dem om att hjälpa till och plocka i och ur diskmaskinen. Fast det är sällan det händer..

  Riktigt rabiat blir jag när diskmaskinen är urplockad (av mig) och de inte ens ids stoppa ned den smustsiga disken i den. Men de ids bära smutsdisken från bordet till diskbänken – vad är skillnaden?? Förutom att reta mig?

  Min mans yngre son tittade på mig en dag och säger: varför ska vi alltid ha så fint hemma. Det är ju inte så vi väntar besök heller…
  Försök då förklara för en tonåring att det är för ens egen skull, inte för andras skull man städar….

  Det där med att lämna tills de ser det.. Det skulle aldrig funka hemma hos mig. För min familj bryr sig inte om det står disk/saker framme. Och vi har så mycket porslin att vi skulle drunkna i disk innan det tog slut..
  Det är jag som mår dåligt av det = det är jag som plockar bort och gnäller…

  Men det är ju tur att de har bättre/underbara sidor när det gäller andra saker… Min älskade familj… 🙂

 15. Hemskt att det syns att det bor folk i huset? Att människor du tycker om lever omkring dig? Äh, tänk så mycket energi du skulle få över till annat om du inte gick runt och irriterade dig på småsaker. Jag fick titta många gånger på bilden för att notera något uppseendeväckande. Visst, mjölkpaketet står framme, är det mjölk i är det ju synd om den blir förstörd, är den tom, ja då är det bara att låta den vara eller skölja ur den och vända upp och ner på den.
  Ha en härlig mässhelg!

 16. Fattade heller inte vad du menade først, det dær ær ju relativt stædat….Jag var førr en pedant på grænsen till det sjukliga, låg en grej fel fick jag tokbryt, men med åren lugnat mer mig og har det bættre så. Jmf med andra problem/sorger man kan ha så blir ett småstøkigt hem som en spottloska i havet.

 17. I see what you mean… För ett par veckor sedan fick vi nytt köksgolv, nya bänkskivor och nya skåpsluckor och nu får jag svåra eksem så fort minsta lilla grej står framme på diskbänken! Har visserligen alltid ogillat när saker och ting står framme men nu är jag mer allergisk än nånsin! Vi kom överens om (vi= maken och jag) att inga onödiga prylar/papper ska ligga i köket, jag har inte en pinal medan han har lagt dit både det ena och det andra som jag låter ligga för inte faen tänker jag plocka efter honom! Har sagt det förr, vår son på 5 år är mycket duktigare på att plocka undan efter sig än vad hans far är! Roligt att han ”tvingar” sonen städa efter sig men gör det inte själv, dubbelmoral?

 18. Så är det tyvärr hemma hos oss med 🙁
  Ibland orkar jag inte tjata och städar upp hela skiten själv!
  Men ibland tröttnar jag och då slår åskan ner..

  Trevlig helg kram från jeanette

 19. En sak som ALLTID kommer upp är att ”felet” ligger hos de som vill ha ordning, och aldrig hos de andra… Som om det är charmigt att vara lite av en slarver, medan om man vill ha ordning, och då menar jag inte STERIL ordning, och reda får höra att man ska sänka sina krav, inte vara så anal osv.
  Tänk om det applicerades jämt, lägsta nivå på allt – undra hur det skulle se då i världen?
  Jag undrar varför det är så omöjligt att få folk att höja sig ett snäpp istället för att andra ska sänka sig?

  Mona, du är så jävla rolig och ofta träffsäker att det är en ren fröjd att följa dig! Tack för att du delar med dig av dig själv och din familj.

 20. Jag säger som Elin. Men förstår av Monas text att det är för att vi döljer köket som är från … ja inte vet jag.
  Shabby (chic) original kan man kalla det. (Nä, inte original från -38, men att sh-ch inte har att göra med putsningar utan på normalt, originalslitage.)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..