Apropå det här med ålder

På mässan igår så kom det fram en tjej…ähum, okejrå; en kvinna som säger:

”Men HEJ Mona…. känner du igen mig?!”

”Eh. Öh. Hm. Nää.”

Hon svarar då, med glimten i ögat:

”Va, gör du inte?!! Vi som hängde så mycket med varandra när vi var unga! Det är jag, Jeanette L..bla bla bla!”

Då ser jag det. Jag känner igen ögonen. På någon som jag umgicks hur mycket som helst med.  För 30  år sen.

Just precis dom fyra orden skulle jag mer än gärna hoppa över. Trettiojävla år sen.

Ehh, kom av mig lite här kände jag.

Jag frågar hur i h-e hon kan känna igen mig.

Då öppnar skolans snyggaste brud sin ljuvliga, ljuvliga mun och säger:

Du ser ju precis likadan ut!”

Jag tror jag ska slicka hennes fötter resten av mit liv.

(Åh, så roligt det var att träffa dig Nettan, få människor från den där skithålan får mig på gott humör! Och förlåååt för att jag inte kände igen dig utan ditt långa hår, men du är fan lika snygg idag! Kärring)

 1. Ville bara lämna ett litet avtryck hos dig. Jag har följt dig sedan du började hos Bloggfamiljen och då läste jag tillbaka något år men vet att jag missat massor.

  Jag är grymt imponerad av allt du kan formulera till läsvärdhet. På ett positivt sätt naturligtvis. Din blogg är helt enkelt bäst. Är inte maken intresserad av att blogg och öppna lite ”moteld”?

  Tack för en underbar blogg.

  1. Hej Ingrid. Så glad jag blir över dina ord. Särskilt just i skrivandets stund när jag här svinsur på maken, som lovat att fixa middag, men som man som vanligt inte kan lite på!

   Maken är inte alls intresserad, men jag funderar på om han kanske ska få göra ett gästinlägg framöver…om ni vill det.

   Jag vill bara säga att jag är otroligt tacksam och glad över alla mina läsare. Jag har tjatat hål i huvudet på er om det men det ÄR verkligen så att jag är bortskämd med otroligt bra läsare..

   …så tack ska DU ha Ingrid!

 2. Nu har äntligen min polett trillat ner, jag har aldrig träffat dig men tyckte att du var väldigt bekant för mig när jag för första gången såg ett foto på dig,har aldrig fått riktig ro omkring det där, men till slut fick jag plocka fram en otroligt bra dokumentär på dvd, och då fick jag svaret! Såå otroligt bra serie, och du är ser likadan ut nubsom då !!

 3. Hej Alla Monas fans!
  Det här har inget med just det här inlägget att göra… Men jag ser att du gör reklam för Barncancerfonden. Min 11-åriga dotter genomgår just nu en tuff behandling mot en elakartad tumör och vi vet inte vilken av stolarna som är hennes… Jag skriver inte det här för att få medlidande utan för att uppmana alla som kan att skänka pengar till Barncancerfonden. Pengarna går till forskning. Det forskas alldeles för lite! Idag vet man inte ens varför vissa barn drabbas. Alla bidrag, även om de är små, räknas. Tack.

  1. Otroligt tråkigt att höra Anna, jag hoppas verkligen att allt går vägen. Har hört någonstans att barn oftast klarar sig bättre än vuxna.

   Jag hålller tummar och tår för er, och alla andra drabbades skull. Och skänker en slant varje år.

 4. Du skriver ju rätt ofta om din åldersnoja å jag bara undrar; vad är det som är så farligt med att bli äldre? Jag har själv ingen större åldersnoja, förutom att det märks att kroppen inte orkar som förr och det kan kännas trist. Ibland kan jag till och med tycka det är lite skönt att inte vara så ung längre. Livserfarenheten är ju suverän att ha och det är lite bekvämt att kunna ”luta sig tillbaka” en smula. Tänker inte byta gubbe heller, just nu i alla fall, så jag är inte på ”marknaden”. Ingen BEHÖVER tycka att jag är snygg. Dessutom är jag klar med barnalstrandet och det tycker jag är VÄLDIGT skönt. Trivs mycket bättre med livet nu när jag snart är 50 än vad jag gjorde när jag var 20.

  1. Alltså, det här är knepigt. Jag vill inte dö. Sen är det också det här klassiska: jag känner mig inte som 46. Jag känner mig som 30-32. hålle rmed dig om livserfarenheten, men jag har så fruktansvärt svårt att fatta att det är jag som stirrar i spegeln. I mitt huvud så är jag fortfarande fysiskt ung.

   Jag tror också att min livssituation gör att jag har sån panik: jag njuter inte av nuet, jag jobbar sönder livet, och det är inte så kul.

   Och känner därför att det börjar bli dags att dra i handbromsen.

 5. Fick lite småpanik när jag upptäckte att du var borta från bloggfamiljen. Tog ett par dagars letande på alla möjliga ställen innan smarta-jag kom på att man kan googla…
  Äntligen hittade jag dig!

  fuckedbylife.blogg.se 🙂

   1. Samma här! Tänkte att det nog inte var möjligt att du kunde vara tyst i så många dagar. Googla sig lite och vips så hittade jag dig igen! Nu är den nya bloggen inlagd i min bloglovin…

 6. Hej! Varför hänvisar inte bloggfamiljen till din nya blogg? Jag tror inte ens de tackat för den tid du bloggat hos dem. /Lis

 7. Mona, jag tycker absolut inte att du ska hata serien, det är ett mästerverk och otroligt värdefullt för kommande generationer! Då var då, nu är nu, men sträck på dig och var stolt över det som du medverkat i, jag tror att något så bra kommer inte att produceras på mkt länge! Jag antar att du inte har kontakt med någon av de andra som medverkade, synd eller tur för dig, så slipper du tusen frågor från mig, jag är svårt nyfiken på hur de andra har det i dag :- ) !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..