När man är stenkorkad

Igår var jag på mässan hela dagen och byggde monter medan ni andra var hemma och pillade er i naveln eftersom det var annandag påsk.

Just det, röd dag. Tror ni att mässans restauranger hade öppet? Icke. Så jag sladdade in på OK och köpte en pastasallad. Kan säga att sallad inte står högst upp på min Vad-jag-älskar-att-äta-lista. Mer ett nödvändigt ont. Så för att göra den lite mer ätbar så slängde jag med en krämig vitlökssås.

Timmarna går och jag blir svinhungrig.

Öppnar locket och inser att jag har glömt att be om en gaffel. Är så hungrig att jag har svårt att koncentrera mig, blir på svindåligt humör och undrar vad det för jefla idiotföretag som producerar pastasallad utan att slänga med en gaffel. Tänker att jag nog ska ringa och klaga.

Så jag får äta med händerna. Går ju så där bra när man redan råkat hälla över en kletig dressing. Jag känner mig som en 2-åring. Jag har dessutom en fobi för att få händerna kladdiga så det hela var verkligen vedervärdigt. Och ingen servett hade jag till hands. Orkade inte gå till toaletten och hämta. Dessutom ser jag att folk glor på mig i de andra montrarna.

När jag ätit upp hälften så konstaterar jag två saker ganska samtidigt:

Den gröna salladen som jag såg i botten  när jag stod på macken , för att kolla att inte såna där livsfarliga äckliga majskorn fanns med, och som jag förvisso kan skita i för jag gillar inte sallad, finns plötsligt inte bland min pasta.

Jag lyfter plastbyttan upp i luften och kollar underifrån. Mycket riktigt. Där finns salladen. I en separat bytta. I den ligger en plastgaffel.

Bra jobbat idiot.

 1. Är huvudet dumt får fingrarna lida…gudinianskt ordspråk.

  Men tycker det är våldsamt barnsligt av bloggfamiljen att ta bort hela din blogg…dom hade kunnat valt att avsluta saker lite snyggare kan man ju tycka…

   1. Eller så hade dom bara kunnat skriva att mona valt att flytta å så en länk känns bara så barnsligt att klippa allt visar inte direkt på att man kan ta ett avslut på ett bra sätt…

 2. Jisus. Har inte haft tid att läsa din blogg de senaste 3 dagarna. Hajja panikkänslan när bloggen är borta UTAN hänvisning bara texten bloggen har upphört.Nåja efter lite effektivt dektektivarbete är jag med igen. ( ringde en arbetskamrat som oxå är beroende av sin dagliga Monafix ) Phhuuu. Ska aldrig resa bort utan dator tillgång igen ever 😉

 3. Ursäkta men det där är sååå typiskt dig! Jag kan riktigt se din reaktion framför mig när du väl hittade gaffeln. Underbart, behövde skratta lite och givetvis så levererar du precis det som behövs.

 4. Vilken panik jag fick där ettag… har varit borta i påsk och har helt missat att din blogg skulle flyttas, så när jag nu skulle gå in och läsa ikapp mina missade dagar, så finns inte din blogg kvar på familjen PANIK
  Men efter lite googlade så hittade jag till dig igen, så nu är dagen räddad och denna sida skall läggas under favoriter 🙂

  Kram

 5. Men varför i hela faan lägger man typ samma ingredienser i två olika fack? Förutom salladen då…
  Håller med dig! Idioti!

 6. Fick likt Sofie ovan lite panik när jag inte hittade dig. Tog dock @stielli till hjälp på twitter! Så, nu andas jag lugnt igen!

 7. Lite Bu åt Bloggfamiljen som bara raderat allt. Hade det inte vart snyggare om de skrivit ett litet ”tack och hej” så man förstått att du inte är med dem längre? Ser verkligen ut som de är sura på dig!

 8. hei,er bare glad du ikke slutter blogge.o klart du skal tjene penger her!det gjör ikke noe med litt blinking o hit o ditgrejs!heja mona!!klemmmm

 9. *asg*. Så hungring att du fick hjärnstillestånd! Stackare! Sedan blir man ännu mer förbannad för man inte upptäckte det från början, eller hur! Reservproviant är ett nödvändigt måste för att inte hamna i liknande situationer. Pastasallad – nej tack!

 10. Amen förihelvete vad du skräms kvinna! Här är man utomlands en vecka, får visakortet kapat, lyckas hamna på ett skithotell och din blogg försvinner som toppingen på muffinsen?! Trodde jag skulle börja lipa! Tack och lov för Google säger jag bara. Nu kan jag andas igen.

 11. Man lär så länge man lever. Nästa gång då sitter du där och gottar dig åt vad smart du är när lunchkompisen pillar likadant som du gjorde nu Hon behöver ju inte veta att testat förut

 12. Haha, fasen va hungrig du måste ha varit 😉
  Nä, bäst jag susar iväg o gillar på FB nu för jag vill ju inte ha stryk! 🙂

 13. Jag har gillat på FB och jag skrev det här redan imorse men inte faen syns det! Nåväl, nu har jag sagt det igen så nu hoppas jag att jag slipper få stryk!

 14. Jag gjorde samma sak på tåget för någon vecka sen … Hann fram till cafeterian och be om en gaffel innan jag upptäckte det. 🙂

  Men Mona … Hur går det med min smides-wall-art? Den stora varianten alltså! Vill haaaaaaaaaaaaaaa!

 15. Pilla mig i naveln igår? Pyttsan heller! Klippte häckar på framsidan, räfsade ihop häckrester samt härjade lite även på baksidan av huset. Satte sedan fart på Maken att fixa det jag lämnat. Gick sådär, att få tillräckligt med fart på Maken alltså.

  Resten av dagen idag måste jag röja i tvättstugan då reparatör ska komma och fixa med tvättmaskinen i morgon förmiddag. Förutom det att hela tvättstugan ska få en redig makeover om några veckor… Innan dess taket och efter köket! SKa bli sååå skönt när det är klart.

 16. Du Mona, gå in på gamla blogspot-bloggen och ändra länken i ditt sista inlägg där – för det pekar ut i tomma intet just nu eftersom din senaste blogg är *poff* borta…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..