Jo, om nya bloggen, varför jag lämnade Bloggfamiljen och tekniskt blaj. Hämta en kaffe.

Jag ser att det är en del som undrar varför jag flyttar från Bloggfamiljen. Det är inga konstigheter alls. När jag började skriva för för Hannah och Peter så var min ambition att få fler läsare. Det har jag fått. Ungefär 5-6 000 fler hangarounds i veckan har mitt halvår hos dom givit mig, vilket jag är oerhört glad över.

Mål nummer två är att tjäna pengar på mitt skrivande. Jag vet att en del av er är överlyckliga för att bloggen nu är ren och fin. Ähum…det kommer den inte att vara. Sorry, men jag lägger ned så oerhört mycket tid på den så det vore kul om det kunde generera lite pickadoller också.

…så därför slutade jag att blogga för Bloggfamiljen. Alltså ingen schism eller något. Hannah och Peter är verkligen kalasbra människor.  Peter är dessutom en sjukt rolig bloggare men han har ju f-n aldrig tid att blogga.

Det är lite barnsjukdomar här och där här inne och det kommer dröja lite innan jag är helt hemma i matchen. Nu har jag nämligen tillgång till lite mer tekniska grejer och det kommer ta en kvart, fjorton dagar innan jag lär mig allt.  Om någonsin.

En annan sak. Jag noterar att några av er inte riktigt har koll på var man lämnar en kommentar: strax under rubriken här ovan så står det ”Leave a comment” eller så står det bara ”Comment”, klicka där så kommer ni in där man skriver en kommentar. Make me happy.

Hörrni, jag vill VERKLIGEN rikta ett speciellt tack till er som aldrig kommenterat hos mig tidigare och som tog sig tid att göra det igår. Jag blev varm i hela kärringhjärtat. Givetvis älskar jag alla er andra också! Deeply.

Jag läste igenom alla era hälsningar när jag tog en paus i mitt monterbyggande på mässan igår och blev så blödig att det kom ett par tårar. Jag var livrädd för att ni skulle skita i mig, så när jag gick in i mobilen och kollade bloggen, så släppte spänningen när jag såg alla kommentarer. Jefla crybaby.

Jag just det ja: nu kan ni se de senaste kommentarerna här till höger, men det ni kanske inte vet är att man kan klicka på namnet på den som kommenterat, så kommer man rätt in i kommentatorsfältet på just det inlägget som är kommenterat. Väry fiffigt.

Jag får världens skrivkramp nu när flera av er ser fram emot vassare inlägg och att jag varit lite boring på sistone. Så sant, men det kanske tar ett tag innan jag jobbat upp gnistan igen. Have mercy.

Några av er har redan noterat att mina länkar inte funkar riktigt. Jag ska fixa det. Denna vecka har jag trädgårdsmässan, som startar på torsdag, så jag är helt slut redan. För som vanligt sliter man som en gnu med att bygga monter, och är tvärslut på torsdagen när mässan öppnar och man ska vara go, glad kexchoklad.

Förresten, ni som har vägarna förbi Nordiska Trädgårdar i Älvjsö: kom förbi och hälsa på mig och Tina/Syster Lycklig! Jag kanske inte hinner prata så mycket, men jag blir jätteglad om ni säger hej!

Glömde ju: ni ser väl att jag finns på Facebook? Nu trycker ni på Gilla-knappen, annars får ni stryk!

Sen en till grej. Jag har ju Google Analytics och ser ju varifrån ni kommer och allt det där, därför noterar jag att ca 5.000 av er läsare kommer in till mig via den gamla bloggen på Blogspot, pleeease ta er tid och ändra bland era bokmärken, eller vad det nu heter. Då blir kärringen jätteglad.

En absolut sista sak. Fan, ni märker hur svårt jag har att sluta prata va? Jo, några av er tycker att det är jobbigt att ni endast ser 3 inlägg i taget. Särskilt om man har varit borta och inte läst mig på ett tag. Jag måste ha det så eftersom jag nästan alltid har bilder, som jag vill ska vara stora, och då blir det problem med uppladdningen för er. Och vad lär vi oss av det? Här åker man inte iväg och glömmer mig! Väry bad.

Så. Nu är jag klar.

 1. Visste att du skulle hota med stryk, så därför ‘gillade’ jag direkt 😉
  Lycka till med mässan, tyvärr bor jag många mil bort, så jag säger heeej här istället!

 2. Klart på hänger med! 🙂 Och så ett tips/förslag/undran… då man varit borta typ en och en halvdag (för ibland är ju du en riktigt flitig bloggare och då är det svårt att hänga med på bara tre inlägg!) så blir det ju en del att läsa i kapp på. Skulle man inte liksom kunna välja att fler inlägg visas om man skulle klicka på ”Arkiv”? Alltså, om man väljer ”April 2012” i Menyn till höger så kanske det kan visas fler inlägg än tre? Då är ju iaf inte förstasidan seg att ladda 🙂 Vet ej om det fungerar för är lite blank på det där med bloggande men det är ju en tanke i alla fall!

 3. Mina komplimanger Måååna!

  Din glödgade penna & skönt krassa vardagsrapportering, kring allt och inget, gör sig bättre i ett eget format. Inget fel på det andra stället, men kanske en aning för tamt, mesigt, polerat & lamt för Dig!

  Jag lägger till Dig på min ”love love love” lista!

  Lots of love

  Agneta

 4. Jamen, här händer det grejer när man är iväg över påsken och inte läser alla bloggar. Grattis till ny plats, tycker faktiskt du passar bättre på egen hand.
  Jobba på du, så ska jag försöka trilla förbi mässan någon av dagarna. kanske hälsar denna gången också! 😉

 5. Har följt dig riktigt länge nu och du kan vara lugn för att det krävs mer än en flytt för att du ska lyckas skaka av mig… 😉 Tyvärr så måste jag erkänna att jag är helt värdelös när det gäller
  Jag vill även passa på att tacka för du är definitivt en av personerna som inspirerat mig så jag äntligen så väl tummen ur som modet att äntligen kontrollera möjligheten till GBP-operation och det kan jag inte tacka tillräckligt för. Operation blir i slutet av maj detta år…

 6. Hej Mona!

  Jag har läst din blogg ett tag med stort nöje, men sällan (eller aldrig?) kommenterat tidigare. Ska försöka att bli bättre på det. Lycka till på nya stället hälsar Molly

 7. Så, då ligger den nya adressen i favoriter!! Lycka till och jag ser fram emot mycket härlig läsning även i framtiden!!

 8. Klart man hänger med, nu hittade jag ju dig på Bloggfamiljen, men du ligger under Favoriter hos mig. Vill ju inte missa att ibland få sitta med handen för ögonen och läsa eller att bara kunna gapflabba mitt i läsningen. Tack för en massa härliga stunder! Många till ska ju tydligen komma.

 9. Jag gillar att inläggen kommer i en ordning som jag tycker det ska vara – första överst och efterföljande under. Då kan man följa tråden utan att hålla på och scrolla upp och ner. Sidan är jättesnygg!! Kommer att bli ett sant nöje att läsa här! 😉

 10. Denna plats blir mycket bättre för dig, jag har följt dig i flera år, men bara kommenterat en gång förut.
  Måste dock säga att jag inte kommer att trycka på gillaknappen, då jag vågar vägra facebook.
  Fortsätter att haka på dig ändå 🙂

 11. Hoppas jag slipper stryk den dagen vi möts…. har puschat på ”gilla” knappen. Fortsätt med din egna sköna stil, så lär du inte tappa mig. Kram på DIG

 12. Har legat deckad i världens förkylning hela påskhelgen och varit så dålig att jag inte ens orkat läsa din blogg 🙁 Jag vet, allvarligt!
  Blev orolig att det hänt nåt när jag klickade mig in på min favoritlänk och fick meddelandet att du avslutat din blogg. Tur att Peter hjälpte mig tillrätta 🙂
  Uppdaterat mitt bokmärke och önskar dig lycka till med den egna domänen!
  Ses snart igen!

 13. Mig blir du inte av med den här gången heller. Det tar ungefär femton sekunder att ändra adressen i rss-läsaren, eller att ändra bokmärket för de som läser bloggen i webbläsaren. En ganska lätt uppoffring, kan jag tycka. 🙂

 14. klart man följer med. Tråkigt att du slutar men förstår att du vill stå på egna ben och bli en stor blogg och självklart kunna tjäna en slant på den.
  Lycka till!
  Kram jessica

 15. Eh sorry jag hann inte mejla dig och nu är ju din gamla sida helt raderad 🙁
  Förslag till dig och Talibanen: 27 april? Hoppas du är med på vad jag svamlar om.

 16. Tjena hej, här flyttar man helt utan förvarning…
  Vi har wordpress blogg hos oss också, och ofta med bilder, jävligt många bilder nu när jag kollar. Det tar ingen tid att ladda den. Swooosh säger det.
  Skulle varmt rekommendera att du kör minst 10 inlägg så att dom som har ett vanlig jobb och liv och inte hinner hänga här 5 gånger om dagen inte missar ngt du skriver. Testa! Tror absolut inte att det är ngt problem.
  Och du skit-kärring, ska du börja bli med aktiv på Fejjan nu så du har bättre koll på vad dina vänner hittar på också eller ska du bara vara ego och köra i ditt universum!? 😉

 17. Jag var tvungen att googla ditt universum. Bloggfamiljen har tagit bort hela kontot, utan vidarelänkning. Synd!

  Stort lycka till på den här plattformen!!

 18. Klart jag följer med hit!
  Tycker du skriver så sjukt roligt och även om vi är jävligt långt ifrån varann i livet(du skulle kunna va min mamma, få inte åldersnojja nu;) så gör du min dag varje dag!

 19. Äntligen kan man kommentera när man vill.
  Det gjorde mig glad att du lämnade bloggfamiljen..
  Läser oftastgenom mobilen ochhar barahaft klydd med att behöva vara inloggad mm…

  Men du var svår att hitta…

 20. WOAW… Rädd där ett tag.
  Surfade in på dom gamla (bloggfamiljen) adress så här efter helgens pyssel och möts bara av en ruta som säger mig att ”Användaren har valt att avsluta sitt konto därav finns inget innehåll kvar.” och en BLANK sida…. GISSA om nervis jag blev…
  Efter lite googlande kunde jag dock hitta ditt sista inlägg där, via Cached, och läsa mig till denna nya sida.

  GRATTIS och LYCKA TILL!!!

 21. Hej hej Mona!

  Klart jag följer med men blev lite sur på Bloggfamiljen som tog bort dig direkt. Du hade ju kunnat få vara kvar några dagar tycker man. Ha en bra dag Mona och känn inga krav att leverera, du är bra och rolig precis som du är!

  Kramen!

  1. Håller med, det där var inte trevligt av Bloggfamiljen, det förlorar de på mest själva. Lycka till, Mona, det här känns helrätt!

  2. Hej,

   Mona bad om att få sina gamla inlägg och eftersom det är en konsult som gör det måste jag betala per timme. Därför togs den bort i samband med att Mona fick alla sina gamla inlägg. Handlar inget om att plocka bort Mona utan att bara utnyttja den konsulttid vi betalar för. Alla som hör av sig guidar vi givetvis vidare. Inga hard feelings. Vill bara förtydliga i en bloggvärld där alla älskar att spekulera och hata.

   Lycka till Mona!

   /Peter
   Bloggfamiljen

   1. Tack för att du svarar här Peter, men en liten blänkare på bloggfamiljens förstasida hade varit trevligt, och ni hade sluppit en massa spekulationer!

    1. Tack Peter att du svarade men jag tycker ändå det är konstigt man inte kan lägga ut en länk. Om man kan skriva att ni får nya bloggare borde man kunna tacka för tiden ev en ”gammal” och länka till den. Bara min åsikt utan att spekulera eller hata.

 22. Och här är en till som har läst din blogg i en evighet och aldrig kommenterat och som kommer fortsätta läsa. Du äger (som min dotter säger, fast inte till mig då’ra).

  Kram och Lycka till!!

  PS klart du är värd lite pickadoller när du förlänger livet på var och en av oss som är här inne och läser.

 23. Bra ruter, Mona.
  Det här kommer att bli toppenbra.

  Men oavsett om ni är vänner eller inte så är det faktiskt taskigt att plocka bort din länk under påskhelgen. Dom vet att folk är på ledighet just då.

 24. Hej alla glada…måste faktiskt ta bloggfamiljen (Peter) i försvar här…Mona,s sida fanns kvar i morse…så alltså måste han ha tagit bort den för nån timme sen,,,tror säkert att han o Mona har en dialog med varann o är överens.
  Ha en bra tisdag alla o lycka till med nya bloggen Mona.

 25. Ja, stryk vill man ju inte ha så jag trycker väl på Gilla-knappen då. Ska försöka ta mig till mässan men det har ju gått åt h-vete med sånt ett tag nu så vi får se hur det blir. Vore kul att ses 🙂
  Puss på dig babe!

 26. Be webbdirektören lägga till svenska språkfiler i WP-installationen, ta bort lite onödiga kodsnuttar här och där så blir det nog bra. Alternativt: stoppa in Disqus-pluginen. Och addera ditt TWitterflöde osv.

  1. Det är ju jävla tur att jag får hjälp för jag fattar ingenting av det du pratar om. Å andra sidan så brukar du ju bara framföra viktiga saker så jag vidarebefordrar det på en gång! Thank you dear!

 27. Självklart har jag gillat på fejjan och det finns inte en chans i hel**et att jag skulle skippa din blogg för den är bara bäst 🙂

 28. Hade lite problem att hitta hit men nu är du bland favoriterna… Jag kan inte se bilderna du lagt in i tidigare inlägg, kommer det ordnas till (har alltid sett dem förut när du bloggade i ”familjen”)?

 29. Tror inte att du behöver oroa dig för att bli av med dina läsare. Så lätt slipper du inte undan! 😉 Din blogg är ett sant nöje att läsa. Något man ser fram emot varje dag. Oavsett hur j..vligt livet är, så lyckas du alltid sätta ett leende på mina läppar. Jag är usel på att kommenterna, men jag ska försöka bättra mig. I promise! 🙂

 30. Här är en som vanligtvis inte lämna kommentarer.. har väl hänt kanske 2-3 ggr, MEN jag har följt dig i länge.. kanske 1½ år? Tiden går ju så fort.
  Nu kommer jag följa dig här också… för det finns inget som förgyller min dag så mycket som att se vad du har skrivit!!

  Lycka till vännen
  kram Lenisen

 31. Är inte så duktig på att kommentera men självklart följer dig. Kan ju annars missa en massa kul som du skriver. Du är ju för himla härlig i dina kommentarer.
  Kram

 32. Hittade till din blogg när du började i bloggfamiljen. men jag hänger på, la in dig i google reader redan igår och gillade dig på fejjan igår oxå.

  Lycka till på din nya fräscha sida. Klart du skall få in lite pickadollar när du bjuder på ditt liv så som du gör.

 33. Kan inte hitta min förra kommentar 🙁 ….. men jag ger mig inte 🙂 …. klart att jag hänger med när min roligaste bloggare flyttar! Du är även tillagd på min egna blogg i listan över bloggar jag läser , så jag snabbt kommer hit :). Hoppas du trivs på ditt nya place! Kram

 34. Min syster yster och vår kära styvmor tjatar om att vi skall åka till mässan i älvsjö..själv ska jag erkänna att jag är så där intresserad av trädgårdsgrejs men om jag följer med lovar jag att komma fram och hälsa för din blogg följer jag JÄMT.

  1. Sorry dear, om du tror att det bara är lökar och frön här så tar du miste (jag är själv noll intresserad av sånt) för här finns plenty av prylar. Så ta med dig pluskan. Och kom fram och säg hej!

 35. Det är klart man måste hänga med vart du än tar vägen! Dina inlägg förgyller min dag =). Jag gillar din nya layout, och om denna blogg kan ge dig ett par sköna extra pickadoller så bjuder jag gärna på det, det är du väl värd! Och jag gillade dig med en gång på fejjan, så fort jag såg ”Gilla-knappen”. Vågade inget annat….=)

 36. Bokmärke bytt och klart! Annars drabbas denna tant av MONAabstinens.
  Det här blir bra det när det dyker upp lite bling bling runt omkring texten och lite mer FÄRG. Tror ju att jag har kommit till tomteland just nu eller….. Good work Mona, as always!

 37. Även om jag inte kommenterar varje dag så kommer jag hänga efter dig tills du triller av pinn:) Du ingår nämligen i min egen-tid i soffan efter jobbet.Du får mig att skratta högt,att inse att mitt jobb aldrig blir riktigt lika hektiskt och att din gubbe är än mer slarvig än min. Nån gång hoppas jag att jag får träffa dig i verkligheten,you make my day!!!

 38. Jag fick på riktigt ont i magen när jag inte hittade din nya bloggish, ”användaren borttagen” stod det på bloggfamiljen och jag blev helt kall… Allt kändes så himla hopplöst; tillbaka på tråkjobb efter påsk, mensvärk från helvetet och så dessutom har Mona slutat blogga!!?? Har fortfarande inte riktigt hämtat mig, haha. Och ja, jag låter helt störd och som en stalker men så illa är det inte, jag har bara hängt med så länge nu och dagens Monas Universum-dos är som dagens första kopp kaffe. Jag brukar inte kommentera men bara kände att jag ville skriva TACK FÖR ATT DU FINNS! <3

 39. Jösses vad rädd jag blev när jag inte hittade dig på den vanliga adressen – och så skönt det kändes i kroppen när jag klickade mig hit via din gamla blogg (ibland är det bra att spara även gamla länkar 😉 ). Jag älskar att läsa dina inlägg och läser ofta högt för maken, han förstår dock inte alltid varför jag skrattar så högt… :).
  Facebook-klicket är fixat så stryk behövs inte 😉
  Jag lurar på att åka till mässan någon gång i helgen, kanske jag tittar förbi och säger hej – om jag törs :).
  Ha det fint!

 40. Herrejävlar så rädd jag blev när jag gick in på Monas Universum och det var bara tomt!!! De kunde väl ändå bjussa på en hänvisning? Och all text bara borta…Från att ha läst varje dag läser jag nu mer sällan men fortfarande allt. Förstår att jag måste kolla lite oftare för att inte behöva bläddra ihjäl mig.

  Skräms inte så där igen, slutar du skriva tror jag att jag samlar ihop ett gäng läsare och dyker upp på din trapp för att höra hur det är med allt. Kram och lycka till här nu då!

 41. Första gången jag lämnar en kommentar, läser ALLTID din blogg via iPhonen innan jag sover. Och har inte sovit något i natt haha. Som vanligt. Ehm. Fick smått panik när jag inte hittade dig på bloggfamiljen och snokade runt bland kommentarerna på blogspot. Där stod det att du finns här. Bröl. Sicken jävla tur. Nu kan jag sova gött. Och din blogg är bäst. Slutar du blogga skickar jag hela Göteborg på dig. =) natti natti.

   1. Ska jag änna göra. Stå på Götaplatsen och skrika i en sådan där megafon eller vafan de jävlarna heter, om att du lever. Undra hur det skulle se ut. En 25-årig böna på 150 cm stå och bröla. Jag fnissar lite av tanken. Hähähä.

 42. Blev lite orolig ett tag när jag fick veta att ”användaren har tagit bort sitt konto”. Fick googla för att hitta dig igen. En länk hit hade kanske varit bra under en övergångsperiod. Jag behöver de dagliga skratt du ger mig 🙂 Inlägget om hur du var bajsnödig på mcdonalds har jag inte läst innan, haha 😀

  mvh, pernilla be

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..