Om en dotter i Kambodja

(Det tidigare sms:et idag var ingen fara.)

Sitter på bion nu ikväll  när jag får ett sms från 20-åringen. Hon och pojkvännen ska ta sig tillbaka till Vietnam och har valt att åka buss. Biljetterna var dyra vietnamesiskt mått mätt, men de ville vara säkra på att få åka bekvämt.

Hehe.

Hon messar och är i upplösningstillstånd. Första delen av resan går okej, men när de ska byta till nästa buss in the middle of nowhere så finns det ingen plats för dom. Det hela slutar med att de får åka i bagageutrymmet. Jag läser sms:et två gånger för att fatta att det verkligen står så. Sen skrattar jag så att jag nästan får droppar i trosan. Min dotter är ganska lik mig och känner man mig och min fablesse för diamanter, blingbling och andra världsviktiga attribut, så fattar man att det här är sinnesjukt jefla roligt.

Och för att toppa det hela så har pojkvännen diarrée och de har inget toapapper med sig. 20-åringen får använda sig av sida efter sida av sin pocketbok.

Mouhahahaha, never leave mom liksom!

 1. Haha skrattade så pojkvännen hoppade till. Tack och lov för pocketböcker, hoppas ett var en bok värdig ett brunt avslut.

 2. Ahh fi satan vilka bilder man har på näthinnan nu 🙂
  Ja inte reser dom mga meter bort ifrån dig framöver 🙂
  Så lite bra är det ju allt att de får smaka på livets hahaha minst sagt goda (not) sidor!

 3. Å hornen växer i pannan på dig…:-) Hon kommer ju iallafall ha mycket att berätta när hon kommer hem. Gästblogga sig lite på mammans blogg kanske?!?!

  1. Har haft sms-konversation med henne sen 04.30 i morse, Pojkvännen är riktigt sjuk och de vill att jag fixar hem dom. Väntar på att klockan ska bli 9 så jag kan ringa resebyrån och boka om dom.

   1. Har de betalt resan med kort så brukar det ingå reseförsäkring. Plus att hon är väl skriven hemma och då gäller resemomentet i er hemförsäkring. Då fixar SOS international i Köpenhamn detta åt dem.

 4. Känns som en riktig katastrof resa från början till slut! Nästa gång får hon boka ett trevligare resmål med mammsingen 🙂

 5. Usch, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men när jag läser att pojkvännen är riktigt sjuk skrattar jag inte (har själv en liknande erfarenhet). Se till att han får i sig vätskeersättning, det är jätteviktigt. (Borde finnas på apotek om de inte har med sig egen)
  Nu håller jag tummarna för att de kommer hem snabbt!

 6. I Hanoi har det funnits en svensk läkarcentral med svensk personal, låg i närheten av ambassaden.
  Om de är i Hanoi kan det vara värt att kolla.

 7. Jag kunde inte låta bli att skratta när jag läser detta! haha. Jag åkte till Gambia på studieresa under gymnasietiden och jag drabbades ganska olägligt nog av diarré när vi lämnade huvudstaden för att åka lååååångt in i landet. Att uträtta sina behöv vid ett hål i marken var inte särskilt trevligt , hehe.

 8. Allt är nu under kontroll – vi överlevde den 18 timmar långa bussresan i bagageutrymmet, och kom efter 27 timmars resande fram till Hanoi. Och som ni säger; just för stunden så var det ingen mysig upplevelse, men definitivt något vi kan skratta åt i efterhand! Inte alla som suttit i ett bagageutrymme i en kambodjansk buss och varit magsjuka utan toalettpapper samtidigt 😉 Och jo – det lär bli fler resor, för det finns ingenting som är så kul som att få uppleva saker!

  // Dottern

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..