Tuppalainen

Minns ni mina tuppar som jag hittade i Indien förra året? Som maken dissade mig för, men som jag stod på mig om för jag kände i magen att de skulle sälja. Plus att ni övertalade mig. Mycket riktigt. På fackmässorna i januari så sålde de som smör. Eftersom maken var tveksam så hade vi inga i lager utan beställde efter mässorna.

width=670

Indien ligger i långtbortistan och där  har man inga tuppar på lager. Där stansas och målas de för hand efter beställning.

Så det blev lite bråttom med att få hem dom till alla butiker, och för att hinna innan påsken är över, så skickas första lasset med flyg, och de landar nu i veckan. Resten, tillsammans med svinsnygga vattenkannor, kommer med båt och jag hoppas vid Gud att de kommer innan trädgårdsmässan den 12 april, annars får jag sälja mig själv i montern. Det blir jobbigt.

Minns ni tomtarna i julas? När jag och maken tryckte in 6000 tomtar i vår lilla Volvo? Och maken sa att det aldrig skulle gå men kärringen var envis och det gick ju så jefla bra minsann.

Fabriken har skickat TRETTIOSEX kartonger med tuppar och hönor så den här gången räcker nog inte ens vår Volvojeep.  Det känns som om maken måste sladda förbi Statoil och hyra en lastbil så jag tänkte bara höra om ni vill hänga på när det är dags?

Har en känsla av att det kommer sväras en del.

 1. Hörödu maken skulle kanske sitta på kontoret o vända papper, vattna blommor eller vara semel kapten ! eller liknande som inte har med det ni säljer att göra.
  Uppenbarligen så har han väldigt dålig koll.
  Tack gode Gud att han inte bestämmer vad det är ni ska sälja, då hade firman legat i ruiner nu !!!!

 2. Skitsnygga är dom dära roosters 🙂 kan du inte berätta var dom kommer att säljas sen så att man kan knipa en lr två??Bor lääängst ner i söder 🙂 Kanske ngn nätbutik??
  Kram på dig!!!
  Mia

 3. Klart tusan jag hänger på när det drar ihop sig, ska bli roligt.
  Behöver du ett par extra händer till att konka på tupparna så är det bara att peta på mig… ser mer än gärna det hela ”live” xD

 4. Å, tupparna är så himla fina! 🙂
  Så fort de finns att köpa för oss vanliga dödliga så kommer jag att hänga på låset. Kommer de att finnas till försäljning på trädgårdsmässan? Jag som tänkt hoppa över den i år kanske måste tänka om? Håller med om att du borde skaffa nätbutik, då skulle jag handla direkt.

 5. Jag bor lite för långt bort för att komma, men ser fram emot rapporten om hur det hela gick. Kommer absolut att köpa en tupp eller två om du skriver vilka återförsäljare som finns!

 6. Alltså… Något säger mig att du Måste börja videoblogga!
  Tror du hade kunnat nå oanade höjder med det!
  promise!

  Och duu.. länge sedan vi hört om 20-åringen nu. Hur har dom det?
  Hur mår mamma-nerven?

  1. Jo, hon åker i från Kambodja idag, tillbaka till Vietnam. De ska till Dödens fält och nåt annat, vad det nu var, sen en vecka i djungeln. Hon säger att Kambodja är helt överlägset: trevliga människor, god mat och fantastiskt vackert. Hon kommer hem den 16 mars så jag längtar i hjäl mig kan jag säga.

 7. Jaaaaa!!! Det här är under tiden jag sliter mitt hår med en C-uppsats, jag kan behöva lite nu-skrattar-jag-så-jag-kissar-på-mig-och-hela-bibblan-tittar-på-mig-humor då. Tack på förhand, bästa Mona!

 8. Självklart hänger vi på. Vi vill abslout inte missa ett sådant inlägg från dig. Kan nog bli en hel del att berätta…

 9. Blidde det några näckrosor då? Dom som man kunde ha anabolavärmeljus i….
  Mitt uterum skulle gilla några sådana nämligen 🙂

  Ha en trevlig kväll! / Linda

  1. Nä, har inte hittat nån bra tillverkare. Den bilden tog vi på mässan och skrev aldrig upp utställarens namn…så jävla dumt! Jag letar vidare dock..Ha en trevlig kväll du med!

 10. De är så fina! Ser att du ska återkomma om vart man kan köpa dem, jag kommer knipa en eller två! Tack för att du bloggar – tänkte passa på att läsa lite äldre inlägg nu när jag ligger här med trolig magsjuka och tycker very synd om mig själv.

   1. Jag trodde inte XC90 kom utan dragkrok … Känns lite ”avklippt”, du vet – den finns, gör underverk under ”4 sekunder” men skjuter inte skarpt längre 😀

 11. Budfirma! Särskilt den jag jobbar på 😉 Men som någon annan nämnde, då missar vi ju hela skiten! Och det vill vi inte!! Men jag är på! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..