Bra barnvakter

Talibanen har en dvärghamster, Minette, och hon har varit bortrest sen i lördags, talibanen alltså,  men kommer hem i kväll en snabbis innan hon drar igen.

image

Just precis nu kom jag på att Minette kanske skulle må jättebra om hon fick mat varje dag. Jag rusar in till makens kontor och frågar om han, som är huvudansvarig, har sett till att ge henne mat och vatten.

Han ser ut som en fågelholk och har naturligtvis glömt. Bra. Skitbra.

Måste kolla när zooaffären stänger.

Uppdatering för alla djurvänner: Det visade sig att maken tagit upp henne varje dag och ”lekt” med henne, dock har han glömt att byta vatten. I lördags gjordes buren ren och då fyllde maken på matskålen ända upp till kanten.

Det är med andra ord JAG som inte ägnat henne en tanke. Det var också dealen vid köpet: jag skulle inte vara inblandad, det är maken och talibanens avdelning. Så, nu kan vi andas allihopa därute!

 1. Är Minette bortrest? Ibland blir det lite roligt, hihi. Ser framför mig Minette m resväska vid centralen:) Tack för en underbar blogg!

 2. Men usch! Jag hoppas verkligen du skrev detta på skämt! Har ni ett djur ska man ta ansvar och ta hand om det.
  Skaffa ingen ny om ni inte kunde ta hand om den första… Det måste ju vara de vuxna som tar ansvar, man kan inte lägga över det på barnen.

  1. Ingen skada skedd. Det visade sig att hon har mat så hon klarar sig, Men vattnet är inte så fräscht.

   Och i vår familj så är det maken som är huvudansvarig för alla djur: fiskar och hamster. Detta eftersom jag är emot husdjur..

 3. Det är ju det som är det piffiga med hamstrar. Ofta ser man till att matskålen är full och vad man inte tänker på är att de små gynnarna samlar egna små förråd av mat i sitt bo, de ”hamstrar”.

  Kan börja lukta lite om man slarvar med att rensa buren dock… Jag hade en hamster en gång, den hette Elsa… det blev jätteroligt baklänges, speciellt när man är 12 år.

 4. Hahaha, jag fick läsa inlägget två ggr!! Tyckte det lät lite konstigt att djuret varit bortrest o skulle iväg ikväll igen!! ;)))

 5. Usch, stackaren. Hoppas hon inte led någon större skada eller blev för uttorkad så att njurarna tog stryk.
  Rekommenderar nog att ni struntar i husdjur efter att Minette gått bort.

 6. Men gud vilken klump i magen jag fick när jag läste detta! Varför är inte detta djurs liv värt mer? Ställ ut henne i köket eller någonstans där ni befinner er så slipper hon leva i total isolering och ni kanske kommer ihåg att ni har ansvar för hennes liv också.

  Älskar denna blogg men nu blev jag bara ledsen att att läsa här… 🙁

 7. Våra hamstrar matade vi en gång i veckan, enligt instruktioner från uppfödare mfl. De ha nämligen en tendens att bära bort all mat från matskålen och hamstra den i huset och de mår bra av detta. Dock är det inte fel att ge lite knäcke och grönsaker varje dag. Men som sagt. Matar ni rejält en gång i veckan funkar det. Matar man för mycket kan hamstern bli en liten fet rulting 🙂

 8. Men allvarligt! Det var makens ansvar att se till att hamstern fick mat och vatten, inte Monas! Mona har ju sagt att hon inte tänker ta ansvar för djuret och då är det inte heller hennes ansvar att göra det som maken lovat! Inte ofta jag surnar till men nu gjorde jag det…

 9. Han såg ut som en fågelholk och hade glömt, men plötsligt ändrar du det till att han inte har glömt. ”Bara vatten…Ni båda behöver nog en semester för nu verkar allt gå åt pipan. Gillar din blogg iallafall.

  1. Nejdå, han SÅG ut som en fågelholk. För han kom på att han inte alls hade gett henne vatten. Och att han nu fick upprättelse för att jag sa åt honom i lördags att han hade ALLDELES för mycket mat i skålen. ”Där ser du, det var ju en jävla tur att jag gjorde det! Jag var nämligen svinirro för att han öste på så mycket!

 10. Men jösses vad folk reagerar på att hamstern inte fick mat. Och ”inte skaffa fler djur”! Djur är anpassade för att klara perioder utan mat! Visst inte hur lång tid som helst, men dom dör inte efter en dag eller två utan! Och som sagt så heter det ju att dom ”hamstrar” av en anledning! ^^

  Jag är djurvän, men lider mer av att se hundar som plågas eller bonsai-katter. Det är djurplågeri, inte att hamstern inte fick mat några dagar. Den hade säkert ett väl tilltaget skafferi i huset! =)

  Älskar att läsa din blogg Mona!

 11. En orsak till att ha make istället för husdjur. Makar förser sig själva med mat och dryck om en annan har roligare saker för sig eller är bortrest 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..