Lunchlådor

Och hur tänkte jag här?

image

 1. Jag läser din blogg så fort du uppdaterar den och NJUTER så otroligt mycket…du skriver så skönt och jag får mig många härliga skratt! TACK för att Du finns och vill dela med dig!

 2. Ser ut som att du tänkt helt rätt!
  För det är inte många andra färdig rätter som går att äta, dom flesta är skitäckliga!

 3. Tror inte du tänkte alls utan var hungrig när du handlade…
  Fast jag får hålla med ”miaou”, även om det kan svida lite för dig: Något gemensamt med maken?

   1. Mähh! Nu känner jag mig sådär modernt kränkt, som alla säger sig vara på nätet nu för tiden…
    Men du ska inte tro att du blir av med mig för det! Jag kommer in och snokar varje dag!
    Moahahaha!

 4. Tänkter inte kommentera din fäblesse för Lasagne, men vill fråga lite, om det är ok?
  Ska hämta svågern från sjukhuset idag, han har gjort en GBP. Har du några tips på hur jag/vi kan hjälpa honom på bästa sätt? Jag är rädd att hans psyke kommer ha svårt att tackla omställningen från ett mångårigt matberoende/överätande till att bara sörple suppe. Vad ska jag säga/inte säga?

  1. Åh, när jag godkände din kommentar via mobilen så tänkte jag att skulle svara via datorn, eftersom telefonens touch gör mig galen….så mitt svar kommer aningens sent.

   Tyvärr så är det så att alla sjukhus har olika regler. I Uppsala t ex, där får man börja äta efter 3 dagar (puré), men man på St Görans måste vänta två veckor, tror jag det var.

   Så, därför blir det jättesvårt att ge råd. Jag tror inte att du behöver oroa dig över hans psyke. Han är förhoppningsvis så överlycklig över att äntligen få göra den här operationen, såvida han inte gör den genom tvång, typ: ”operera dig eller dö”, då är du körd i så fall.

   Men, låt oss anta att han gör den frivilligt. Första veckorna är jobbiga då omställningen är stor. Han måste äta Keldas soppor, dricka nyponsoppa, blåbärssoppa och allt i soppväg. Sen kan han gå över till pure. Vanlig mat som mixerstavas…eller köpa barnmat på burk. Finns rätt goda faktiskt. Nåt han kan börja med hyfsat tidigt är äggröra. Sjukt gott. Och jag kan säga att den dagen jag fick äta en mosad potatis med lite smör: jeeeezus som jag njöt! Jag är potatisoman.

   Sen är det så här: när han väl börjar äta vanlig mat så får han äta precis vad som helst, men han KAN inte äta det mängder han tidigare gjort. Magen säger stopp. Sen kommer han upptäcka att vissa saker inte alls funkar och det är olika från person till person: jag kan t ex inte äta fullkornskäk som pasta och sånt, får skitont i magen. Men det är som sagt högst olika. Jag har svårt för kolsyra medan andra kan dricka hur mycket som helst..

   Det viktigaste är dock att du peppar honom och talar om när viktminskningen börjar synas. Då blir man lycklig. Han kommer vara en helt annan människa om ett år, och ett år gor fortare än man tror.

   Det tog mig ett par månader att komma in i matchen, och allt bök var verkligen värt det!

   Keep me informed och lycka till! Hälsa honom så mycket.

  1. Frågar du mig som har lika många lasagne i frysen som Mona så säger jag ingen av dom på bilden. Efter noggrann test så har jag fastnat för Ica:s egen. Både godast och billigast Men du smaken är som baken delad

 5. Visst är det gott med lasagne. I måttliga mängder…
  Men du! Visst hade du kommit igång med mobilbloggandet och ändå så få inlägg? Jag ligger sjuk i influensa och kollar besviket din blogg titt som tätt. Men… Nästan färre inlägg än vanligt?!?

  Kram och tack för en underhållande blogg!

 6. Ha ha – erkänn, Lasagne är din Onsalakorv…
  Eller så tänkte du som man brukar göra med mjölk:
  – ”Humh, undrar om vi har mjölk hemma?, troligtvis inte, äh, jag plockar med ett par liter för säkerhets skull…”
  Ha ha ha !

 7. Jag är ganska säker på att du tänkte att du skulle ha smakprov för att sedan betygsätta de olika tillverkarnas lasagne utefter smak, konsistens och tid i mikron. Allt för oss läsare, eller hur?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..