Titta på film med maken

Jag är gift med en man som är mycket historieintresserad. Han är en sån som, har han hört ett datum en gång, så sitter det där for life. Och så är han petig som fan med att allt måste vara rätt…om man t ex tittar på en film.

Sen är det här med ljudet en egen historia. Innan talibanen kom så fick man knappt andas. Då var han tvungen att stoppa filmen och spola tillbaka. För herregud, han kunde ju missa nåt och att läsa texten var ju inte tu tal om, man måste hööööööra varje ord också. Och helst ska ljudnivån vara på högsta möjliga. Normal nivå på vår tv är 16-17. När jag går upp och lägger mig så drar han upp det till 30-32, och drar ned det till 31..typ…när jag bankar i golvet eftersom träbjälkarna vibrerar i taket. Vårt sovrum ligger ovanpå vardagsrummet. Skitbra.

I alla fall.  Det gick aldrig att kolla på nån rulle med polare eftersom n o r m a l a människor pratar under en film och han blev skitirro på alla som pladdrade.

Gissa om han fick vänja sig av med det ticset när vi fick talibanen! Eller i alla fall det värsta.

Igår satte han på The Three Musketeers. En berättarröst sätter igång och drar storyn om när var och hur innan själva filmen ska börja…jag orkade inte lyssna så noga.

width=300

Och nu kom första stoppet.

Vad sa han?” och så spolades det tillbaka. Jag suckade.

width=300

Stopp två 14 sekunder senare. ”Fan, jag missade vad han sa!”

width=300

Tredje stoppet: ”Vadå, vilket årtal sa han?”  Jag stönar högt och säger att han fan får ta och ge sig.

width=300

Fjärde stoppet: ”Du, när var det Leonardo Da Vinci levde?”

AMENFÖRIHELVETE! Sätt igång filmhelvetet!” sa jag.

Till slut kom sista bilden innan filmen började men då hade jag eldat upp mig så förbannat så jag gick därifrån.

width=670

Hur man förstör en film liksom.

 

 1. Hm, det där låter som jag…. Han får komma hit och kolla på film med mig istället!! När ungskrällena är i skolan och Bonden är i lagårn, då är det lugnt härinne och man kan kolla i lugn och ro.

  (om man bortser från Kattkräken och Korvhunden som man får stå ut med att ha i knät under hela filmen… men de är ju tysta i alla fall!)

  Kram
  /Bondmoran

 2. Jag har en 13 åring som snackar i sönder det meste i filmväg. Vi är 3 st som sitter tyst och hon babbar öronen av oss. Hon brukar få stränga instruktioner vad som gäller innan filmen sätts på men vad hjälper det.

 3. Flera tv apparater? Enda lösningen i vårt hus. Umgås får man göra någon annan stans. Ljudet löser jag med att jag köpt en förlängningssladd till hörlurarna. Vadå trådlöst? Aldrig att han lever utan sina traditionella lurar.

 4. Madde och Lisbeth har ju redan svaret, lurar såklart! Det finns fantastiska grejer numer, slår alla surroundanläggningar som finns. Mannen använder såna jämt (med resultatet att jag känner mej utanför iof sej, men du verkar sätta större värde på att få vara ifred än undertecknad).
  Och då kan han brassa hur mycket som helst på nätterna 🙂
  Alternativet är att du använder lurarna så kan han inte störa dej 😉

 5. Åh! Nu blev min ack så tråkiga dag sååå mycket bättre. Du skulle kunna göra en istruktion om hur man stoppar och spolar sönder en film… INNAN den börjat.

  En verklig bedrift måste jag säga…

 6. Var tacksam över att det inte är bild kvaliteten som är det viktigaste för honom Vet en kille som är så fanatisk i hans strävan efter att få så bra bild som möjligt så han har tejpat för alla fönster, tom titthålet i ytterdörren har han satt igen för att inget ljus ska komma in och störa:)

 7. Men jag undrar bara HUR lång tid det tar att se klart en film?? Är det därför maken har videobutiker, för att slippa förseningsavgiften på hyrfilmen?
  Fast egentligen är jag förvånad att ni ens ser på film, lite ”skomakarns ungar har trasiga skor” typ, För min man säljer däck, och gissa vem som inte har fått de nya dubbdäcken pålagda på sin bil..? Jag funderar på att vända mig till den konkurrerande däckverkstaden….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..