En barnfri lördag

…inleds med en att jobba heldag med att inventera. Tillsammans med maken. Och halleluja vad det gick bra. Det var nästan så att vi hade kul. Nästan. Sen behövde han göra lite grejer i min dator, så vi blev sittandes i samma rum. Jag med min laptop och han med min stationära. Två millimeter från varandra. Och nu insåg jag varför jag föredrar eget rum. Jeezusjeflachrist som han s n a c k a r. Värre än 10 kafferepskärringar.

Efter att han hade pratat hål i huvudet på mig så åkte jag hem och väntade på Tina som kom med skumpa, men innan vi öppnade den så drog vi bort till en av finhoodens restauranger. För jag orkade inte laga mat och det är roligare att bjuda vänner på annans lagade mat, hehe.

width=300

Jag är lite sur på den här restaurangen…Elliots. För 3,5 år sen så bytte de ägare. Från att ha varit en bra kvarterskrog, med billig och sjukt god mat, där man kunde tillbringa ett par dagar i veckan, eller ta med sig hem, så kom det nya ägare med nya visioner.

Restaurangen förvandlades till nån form av lyxkrog. Och det är ju så jefla korkat: om ett bostadsområde tillhör den så kallade överklassen, så tror folk per automatik att man kan ta hur mycket som helst för en maträtt. Jag var där på premiärdagen och de gjorde alla fel man kunde: inga knivar ”förlåt, de är i diskmaskinen”, drog kortet två gånger och så vidare. Jag gav den ett par försök till men jag blir bara förbannad över att de inte fattar att om de har billigare priser så kommer fler. Har svårt att tro att de kommer bli miljonärer på den där rörelsen.

Hur som helst så var maten extremt god och de har åtminstone haft vett att återanställa den servitör som jobbat där i flera år med förre ägaren, vilket är värt halva besöket. Never the less så kommer det förbli en restaurang man väljer i sista hand.  Gör om, gör rätt liksom.

Jaja, sen åkte vi hem och tömde en flaska champagne. Tina lämnar mig för att åka till Dubai på tisdag. Jag frågade hur hon kunde lämna sin partner in crime hemma men hon mumlade bara nåt om att hon skulle dit och reka innan vi åker, hehe.

Det är tomt hemma. Frånvaron av två barn märks, även om det stora barnet är till mer hjälp än till besvär. Och hur märker man att hushållet är halverat?

Well, vad sägs om noll tvätt.

width=300

Talibanen byter gärna kläder två gånger per dag och allt hamnar alltid här.

Sen ligger inte vantar, stövlar och annat skit huller om buller i vår temporära kökshall,  trots hot om att bli arvlös.

width=300

Brödet ligger i n u t i brödlådan och inte ovanpå.

width=300

Amazing

Och på matbordet finns bara det som ska finnas. Inga läxor, inga sudd, inga pennor, inga kvarglömda glas.

width=300 

Och inga gamla tidningar från maken. (Ähum, kan bero på att j a g tagit bort dom..)

Och min köksö är fri från leksaker, avlagda tröjor och annat bråte som brukar hamna där.

width=300

Men jag måste säga att talibanen underskattar sin moder. Hon trodde inte att jag skulle märka hennes installation av Yehoos, eller vad fasen de nu heter. Som jag bad henne ta upp på sitt rum innan hon åkte.

width=300

Nejdå, dom tryckte hon upp i ett fönster och låtsades att de smälte in i inredningen.

Och innan hon drog så lämnade hon ett avtryck efter sig i köket.

width=300

Jo, det är hon som har skrivit. …8 år. Mamma stolt.

Men. Det är ju sånt här som får mig att förstå vem den riktiga husgrisen är:

width=300

Nails on the soffbord.

Äcklo

 

 1. Om du inte springer runt å städar vad gör du istället?! Inte fan spöar du skiten ur mig på wf heller kärring! WTF hela min dag vart helt skit bara för det å allt är ditt fel!

 2. Alltså, nagelklipp är vedervärdigt! Extremt äckligt! Du skulle ha tryckt ner makens huvud i högen och låtit honom gosa runt i den en stund. Fy och blä!

 3. Ååå naglar är så äckligt! Jag har oxå en man som envisas me o lägga naglar överallt, o Han tar sällan bort dem själv. En kväll kom jag hem o hittade lite popcorn kvar i en bunke o åt men upptäckte strax att däri låg oxå tånaglar!! Det har etsat sig fast i huvet o jag ha väldigt svårt för o äta upp de sista chipsen utan o ha övervakar skålen hela kvällen 😉 Annars verkar ni ha de lugnt o skönt 🙂

 4. Ett riktigt sannings ögonblick. Vem ställer till vad? Ok jätteäckligt med naglarna på bordet men det är inte så mycket bättre att jaga dom över hela lägenheten. Dom dyker upp som små överraskningar här och var. Sist hittade jag dom i den lurviga vardagsrumsmattan, men se mig lurar man inte om jag så ska krypa runt med förstoringsglas.
  Jag har bar en riktig fobi och det är naglar som inte är där dom ska på fötterna eller i soppåsen i badrummet

 5. Vilket vackert litet kort du fick! Det är kärlek det!
  Men nagelhögen du – den går fetbort. Jag skulle skrapat ihop den och lagt på gubbens kudde eller på frukosttallriken. Usch så där gör man bara inte!

  F-ö tackar jag dig för en underhållande och trivsam läsning varje dag.
  /Rebecca i Västerås

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..