När man får jobba hemifrån istället

Man kan säga att det här är dagen man har svår ångest som mamma:

Talibanen har fruktansvärda magkrämpor och spyr som en babian. Är det möjligen så att vi har maginfluensaepedemi här i krokarna… anybody who knows?

Och 20-åringen har fortfarande inte kommit fram till slutdestinationen. Hon har varit vaken i drygt ett dygn och sitter på en flygplats i Hanoi. Och fryser ihjäl. Messar och säger att det, enligt tv-monitorerna, är regn i hela Vietnam och att alla på flygplatsen har vinterjackor på sig. Hon sitter i en tunn tröja.Hon vill åka hem till mamma säger hon, hehe. Berättar vidare att hon lutade sig tillbaka i stolen för att försöka sova. Tittar upp efter en liten stund och då står det ett gäng vietnameser runt henne och tittar på henne.

Vetefan om jag ska skratta eller gråta idag.

 1. Illa :- för oss var det typ 30 fader eller mer i saigon (i södra vietnam) och typ 18 i Hoi An (typ mitten av Vietnam). Nån sa att de kunde ha snöslask på vintern i norra vietnam… å andra sidan hade många dunjackor redan Hoi An 😛

  Det löser sig! Hon klarar sig! Du klarar dig! Talibanen kommer klara sig! Den enda som ska vara orolig är väl maken som vill pausa renoveringen…

 2. Som mamma ska man inte gråta tårar så barnen ser det. Man skapar bara mer oro hos dom. Gråta fick man göra i hjärtat Vem sjutton var det som sa det till mig? Kommer inte ihåg men det måste varit på stenåldern. Gråt på du. Det brukar kännas bättre då. Tror jag också måste gråta fy sjutton vad hemskt med dottern så långt bort.

 3. Vet inte hur det är i Bromma men här i Spenaten har vi drabbats att nån slags 48-timmars skit, kräkas-kräkas för att sen övergå i feber-feber…
  Har ni samma så är det snart över (om det inte tar ett varv bland er vuxna såklart…)
  Jobbigt med stora tjejens resa, men man lär sig alltid något av de värsta situationerna – typ…
  *pepp* *pepp*

 4. När hon kommer hem igen kommer hon fnissa och berätta om sitt dygn på resande fot. Det är ju faktiskt nästan alltid så att de eländigaste grejerna skrattar man mest åt när man väl är hemma i lugna Sverige igen.
  Med dina gener vet vi ju att hon kommer fixa det här galant och hon kommer ha the time of her life 🙂
  Talibanhistorian låter jobbigare, har du testat typ att låta henne ta teskedsvis av tex provivashots. De ger lite energi och tillför snällbacieller till magen.

 5. VINTERKRÄKSJUKA är det…tyvärr! Smittar våldsamt så du kommer vara tvungen att vara ”ledig” snart. Även maken. Tro mig! Har nyss själv återvänt till livet efter en sådan pärs. Men det går över…fast man tror man ska dö. Just då. Krya på er!

   1. Har du tur så är du immun mot caliciviruset. Det är jag:)

    Ett tips bara! Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Desinfektionsmedel hjälper inte mot vinterkräksjuka…

 6. Vinterkräksjukan har man om man har både magsmärtor och kräkningar. Kräkningar utan smärta som man tror man ska dö av = magsjuka.

 7. Vilka vetenskapliga belägg finns för skillnaden vinterkräksjukan kontra magsjuka, jag har alltid trott att det bara är olika ord för samma äckliga vidriga sjuka!!

  Hoppas att övriga familjen klarar sig och att talibanen snart blir frisk!!

 8. Ge henne Alvedon stolpiller mot smärtorna. Inte kul med en åttaåring, men ibland har man inget val. Köp Resorb på Apoteket som hon skall ta i små klunkar.
  Krya på er!

 9. Men oh…min stora är på väg från Gällivare o hem. O med tanke på snöstorm kombination med SJ så kan vi ju alla ana vissa inkorrekta tidtabeller 😉 Men men han överlever…hon med, fast det lät verkligen mindre kul! 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..