Experiment i stressens tecken

Har varit på jobbet sen strax efter 6 och kämpar mot klockan. Sitter och gör en temporär broschyr (…i väntan på att tjäna så mycket stålingar så att man kan anlita riktigt folk för sånt)  som ska ut till kunder a s a p.

Inte tid att gå på toa, inte tid att gå på lunch, inte tid att andas. Jag, som är ordningsgestapo, får snart ta in på St Görans Psykakut när jag ser oordningen på mitt skrivbord. På riktigt.

width=670

Gjorde en kanna té i morse och när jag ska hälla upp nytt nu så upptäcker jag att muggen är halvfull med gammalt te. Orkar inte gå två kilometer ut till köket, för det stjäl tid, så jag undrar om jag kanske ska hälla ut det i papperskorgen. Inser snabbt att det är jag som är Städ-Stina på det här företaget, så jag skippar den idén. Vänder mig om och får syn på mina två sorgliga växter i fönstret. Väry good idea.

width=577

Vem vet, om fyra veckor så kanske det växer téblad här.

…och då kan jag ju testa och se om man kan röka dom. Då kommer jobbet med broschyren gå geschvint.

 1. Jag hoppas verkligen att du tar dig tid att återhämta dig ibland också. Kropp och knopp måste få återhämtning.

  Utmattningssyndrom, om man skulle drabbas av det, är inte att leka med. Pretty near hell….

  Var rädd om dig!

 2. Jag brukar säga att min röra är min och så länge inte någon rör iden då funkar den utmärkt. Såg en varningslampa lysa när jag såg ditt bord. Tänk om någon seglar förbi och det blir en vindpust då kan man snacka om att hamna på psykakuten

 3. Fanns en fönsterfikus på mitt förra jobb som gillade kaffe så har du tur gillar garderobsblomman te. Dom är nästan omöjliga att ta kål på men efter att min blommat så lyckades jag frysa ihjäl den…

 4. När jag bodde på internat, ställde jag ut en gigantisk benjaminfikus i allrummet. När det var fest i kåken och jag var hemma under ett lov, var det någon vänlig själ som vattnade den med öl och men några buteljer växte det aldrig ut, i alla fall aldrig några som jag fick lägga vantarna på!

 5. Fattar inte att ni stressar så. Varför inte anställa någon på deltid? Förstår inte hur ni inte kan tycka er ha råd med det, när ni har så hög materiell levnadsstandard. Vad är viktigast, pengar eller fritid?
  Vet att du säger att ni sliter som djur för att bygga upp något stabilt i framtiden, men hur kul är det att ha ett imperium och all tid när ert barn redan är utfluget och självständigt? Känns som att ni är fast i en rutin och har blivit fartblinda. Att ni sätter stolthet i att slita så, men ärligt talat är det svårt att respektera föräldrar som nästan aldrig är lediga och har tid för sina barn, när de hade kunnat.

  Och visst, nu kanske jag ”lägger mig i”, pratar om sånt jag inte vet. Säkert, men går utifrån vad jag läser här, och det ger en entydig och rätt deprimerande bild.

  1. I hear you! Vi har precis gjort en omorganisering vilket gör att det kommer ta nåt halvår innan saker och ting kommer på plats. Och vi HAR anställt en ny på kontoret men, som alltid så tar det tid innan folk blir varma i kläderna. Mitt stora stressmoment är att 20-åringen från och med i morgon är ledig i 4 veckor och jag måste göra hennes jobb..

   Sen är det rent krasst så att när man bygger upp ett företag så hamnar man efter ett tag i en flaskhalssitution: alldeles för mycket att göra men man har inte råd att anställa då många som behövs. Vi kommer dit så småningom så det är bara att bita ihop.

   Jag försöker att inte låta sånt här synas för mycket i bloggen men just nu är det jobbigt. Sorry;)

     1. Bra! Började bli orolig att du skulle missa….. nu drunknar vi i dom där ögonen! Allt får vänta i en timme!

 6. Tjockbladiga växter mår faktiskt bra av te. Min farmor gav sin växter en kopp i veckan och de var så glansiga och fina!! Ett litet husmorsknep 😉

 7. Hmmm, jag förstår om du hamnar på akutpsyk med det skrivbordet! Fast blomman gillar te. De tom blommar när de får te. Fast den blomman var inte vacker dock nästan tuff…..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..