Alla Hjärtans Dag – och förväntningarna är höga

Talibanen 8 år har en pojkvän. Jag upptäcker fler och fler egenskaper som hon har ärvt efter mig. Ordning & reda och organisering in i minsta detalj, är ett par exempel. Oroande exempel.

I ett par månader har hon planerat denna dag noggrant. 06.15 står hon i duschen, ”för man måste duscha på alla hjärtans dag så man är fin mamma”. Och har inga som helst bekymmer med att klockan inte är 7, som den brukar vara när hon går upp. Nä, förväntningarna är stora.

Klockan 14.30 plockas hon och pojkvännen, som går i samma klass, upp av den andra mamman. Färden går till Bromma Blocks, vår lokala galleria. Där har jag fått noga instruktioner om att först inhandla tre rosor, don´t ask me var hon har fått det i från för det är inte från hennes far i alla fall, let me tell you. Sen ska jag gå till Espresso House och möta upp dem. Väl där så ska jag och mamman sätta oss lite avsides medan de unga tu fikar.

Talibanen har jobbat hårt på sitt kort:

width=670

width=670

Hon ville köpa honom en radiostyrd helikopter också, men jag sa att vi lugnar oss en kvart fjorton dar med det och börjar med biobiljetter.

Dejten fortsätter sedan hemma hos pojkvännen och jag kan inte låta bli att undra hur hennes dejter kommer se ut när hon är 14. Jag vet inte riktigt vad det är för planeringsgestapo som jag har närt vid min barm.

 1. Han måste ju bara smälta som smör i solsken den där pojkvännen

  För mig kommer den här dagen aldrig mer vara nåt att fira… på riktigt. För ett år sen (idag) fick pappa veta att hans cancer spridit sig till hjärnan och att han hade max en månad kvar. Han höll ut till den 16 mars. Alla mina hjärtan går därför idag till de som har änglar i himlen… å naturligtvis till min familj

  1. Usch, fy f-n vilken jobbig minnesdag. Alla hjärtans ska ju vara lycka och kärlek så jag förstår att du mår skit.Varma tankar till dig.

 2. Du får mig att minnas ett alla hjärtans disco, där sonen blev uppvaktad m ros o strålade som en sol hela helgen efteråt. Han var nog i talibanens ålder då:):) helt underbart när det finns söta ungar som förgyller ens dag. Kram till talibanen, o dig såklart

 3. Du har Nog världens roligaste familj! Jag lövar historierna du levererar. Synd att vi inte bor grannar. What à billigt nöje, dessutom hade jag haft Sveriges mest vältränade mage pga av alla skratt… !!

 4. Oj vilken liten romantiker! Hur gulligt som helst. Men du får inte sitta för långt bort på Expresso house, du vill ju tjuvlyssna på dom små turturduvorna. Önskar dig en fin dag! kram towe.

 5. Haha, planeringsgestapo eller ej så är det väldigt gulligt i alla fall 🙂

  Själv inledde jag alla hjärtans dag med renskrivning av en uppsats och en skål överbliven chips. Oh, the joy.

  Måste nog baka något sedan, helst något med halva sockerpåsen i.

 6. Haha, planeringsgestapo eller ej så är det väldigt gulligt 🙂

  Själv inledde jag alla hjärtans dag men att renskriva en uppsats och en skål överbliven chips. Oh, the loy.

  Måste nog baka något sen, helst något med halva sockerpåsen i.

 7. Troligtvis så behöver du inte ”sitta avsides” när hon är 14 år. När du då frågar vad hon ska göra så säger hon – Inget särskilt, hurså!!!! = det har du inte med att göra! Hon har ju givetvis planerat i minsta detalj hur hon vill ha det.

  En kvinlig Wolfgang Priklopil. Ni har väl en källare 😉

  Kram på hjärtedagen! Tallibanen är underbar!

 8. Så gulligt! Min son, som fyller 5 år i april, deklarerade häromdagen att nu är han inte kör i XXX längre utan nu är det XXXX som gäller. Det ska börjas i tid! 😀

 9. Nämen? 8 bast och vet sååå på pricken vad hon vill ha och vad hon vill ge bort? JRadiostyrd helikopter!!! HAHAHA! Detta blir dyrt för mamma mutti i familjen tror jag…..

  ….tänk sen när ni ska pröjsa bröllopet?! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..