Min torsdag i bilder…och osannolik vänskap

Börjar dagen med att lägga ut ett inlägg om otrohet. Sweet Lord vilket gensvar. På bra nivå. Risken är ju alltid att det kommer en del nättroll men jag har bra läsare, väry bra.

Åker till jobbet med 20-åringen. Väl där så kommer hon på att i bilen vi färdas i så ligger startkablarna som maken ska använda på vår tredje bil, som står hemma på uppfarten och som vägrar starta. Den bilen används av 20-åringens pojkvän.

Så jag släpper av henne för att åka hem och lämna dom till maken, som tillsammans med pojkvännen ska fixa igång bilen. I normala fall tar det 2-3 minuter att åka hem. Nu tog det 1 timme och 5 minuter. Grattis till alla som sitter i morgonköer. Lämnar det jag ska och åker tillbaka. På kontoret ringer maken;

Vilken bil har du?”

”Jeepen”

”Fan, det är den jag måste ha för att få igång Cittran! Kan inte använda lilla bilen (Volvo S60) eftersom batteriet sitter i bakluckan, under golvet, för meckigt att öppna.”

”Ameh, du frågade ju i morse vilken bil jag skulle ta så varför sa du inget DÅ för?”!

”Tänkte inte på det, kan du komma hem och hjälpa XX för jag måste till jobbet?”

”Vadå, vet han hur man gör då?” (Han fick nyss körkort)

”Jag har berättat.”

”Bra, för jag vet inte ens hur man öppnar luckan..eller vad heter det nu…huven.”

”Stön!”

Så jag åker hem nån timme senare. Genom ett mirakel så lyckas jag hitta den där draggrejen inne i bilen som gör att huven ploppar upp lite grand. Men hur fan skulle man få upp den? 5 minuter senare lyckades jag klura ut det också. Och så här såg det ut:

width=300

Och hur mycket jag och svärsonen än tittade så inte f-n såg vi nåt batteri. Jag ringer maken, som har ett viktigt kundbesök. ”Var är batteriet, det finns inget här?!”

”Suck, jo det finns där.”

Jag kände att det inte var nån idé att tjafsa så jag sa att jag just hittat det och lade på. Sen drog jag igen huven och sa ”Sorry baby, det blir tricken!”

Vid trafikljuset så tog jag fram instruktionsboken och se där ja:

width=300

Vet inte vad maken styr med som inte har koll på att batteriet även i volvojeepen sitter i bak.

Tillbaka till kontoret. Där vi har 15 grader varmt. Det går inte att koncentrera sig på att jobba så jag drog iväg till en kund. Sen hade jag ett ärende ute i Nacka/Värmdö.

width=300

Nacka är fel sida om stan för mig. Det är kyligt därute tycker jag. Rent av isigt. Varmare i Bromma. På alla sätt. Känner bara tre som bor där, varav Kaos-Anna är den ena.

Apropå Anna ja. Märkligt hur det kan bli. Bloggvärlden är en liten värld så vi har skvalpat i samma bassäng i några år. Jag har alltid tyckt att hon verkat vara störig och självgod. Sen blev vi vänner. Mycket nära vänner. Hon överraskade mig med att vara en av de smartaste tjejer jag någonsin träffat.  Men hon är rolig för hon väljer att dölja det rätt bra i sin blogg. Lätt att tro att hon är ett våp, men hej och hå vad fel man kan ha.Sjukt intelligent. Eller ja, hon kanske är ett våp med skarpt intellekt. Hur som helst så är hon en kamelont. Vi pratar med varandra flera gånger om dagen och jag är tacksam över att ha funnit henne.

Kom av mig lite där, ursäkta. På vägen hem så sladdade jag in på det här haket:

width=169

Det var inga kunder där så jag passade på att få råd av personalen.

width=300width=300

5 minuter senare var det klart.

Intill mitt hus så finns en klädaffär. Den har varu till salu i nåt år men får ingen köpare så ägaren har börjat med att sälja ut tillfälliga kollektioner då och då. Jag stövlar in för att göra mig ett kap.

width=300

En kvart senare så hade jag köpt tre tröjor för 225 kr. Totalt. Snacka om kap. Men ägaren skrattar nog hela vägen till banken för jag gissar att allt är becksvart eftersom det var endast kontat betalning och jag fick inget kvitto. Hej hej skattmasen.

Japp. Det var min dag det. I morgon ska jag blogga om maken. Dåren gjorde bort sig idag och nu har jag det svart på vitt.

 1. Visst är Måleributiken i gamla Alviks biografens lokaler? Tyckte jag kände igen huset på bilden. Där har man ju gått på en o annan mattiné för hundra år sedan. För att inte tala om mitt livs första försök att smita in där på barnförbjuden film. Gick inte så bra kan man säga. Optimistisk, plattbröstad trettonåring som tror att hon ser ut som femton… nä man hade inte många hjärnceller på den tiden. Hoppas de har förökat sig under de 55 år som gått sedan dess.

 2. Hej!

  Stort tack för en makalöst underhållande blogg!

  Ett tips bara…. från en som oxå kliat sig i huvudet över batteriets placering i bagaget. Det finns batteripol framdragen i motorrummet för just starthjälp, både på S60 och XC90.

 3. Det finns uttag för startkablar i mottorumet!!
  titta på bilden du lagt upp på motorrummet, längst fram till hö (på bilden) finns ett svart plastburk ca40x40 cm ”luftfilterhuset” något längre bak finns ytterligare en svart plastburk 50x20cm ”säkringshållare ” i anslutning till denna i (bakkant) finns ett mindre plastlock typ 3×7 cm med ett instansat + på lyft på det lilla locket och anslut den röda startkabeln på bulten under locket,
  den svarta kabeln ansluter du på någon metalldel på motorn ”så kallad jord”
  tex. det metallfärgade motorfästet som syns tydligt i mitten av motorrummet.

  lycka till

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..