Nu ska vi prata trosor

Då plattröven orsakar viss förvirring i form av att det det ser ut som om jag har 4 rumpskinkor eftersom troskanten skär in på varje sida, så gick jag på trosjakt i helgen. Här skulle handlas trosor utan kanter.

Jag hittade dom här ûbersexiga trosorna i svart och beige på Twilfit.

width=670

Nu ska vi vara snälla och inte stirra oss blinda på att det ser ut som tyg till en spinnaker på en segelbåt. Have some mercy med kärringen.

Det jag undrar lite över är varför dessa trosor kostar 149 jefla kronor. Jag menar, det är ju knappt någon tråd i dom. Bara yttepytte lite sömnad i muffel-trakten.

width=577

Det är ju liksom bara klipp, klipp, klipp, sy lite söm, poff, färdigt. Så v a d är det dom tar betalt för?

Möjligen för att jag faktiskt nu bara har två rumpskinkor. Ska väl vara det då.

 1. All ära åt trosor…men idag fann jag detta på DNs hemsida, det är från Magdalena Ribbings frågespalt Hyfs & Stil.

  Fråga: Har ett problem, som säkert blivit vanligare under åren. Jag genomgick för ett antal år sedan en Gastric Bypass-operation. Man krymper magsäcken på kirurgisk väg för att gå ner i vikt, och den här operationen verkar ha blivit relativt vanlig. Jag är glad och tacksam över att ha gått ner i vikt och fått det att hålla i sig, men det ger ett problem när man är ute och äter. Många gånger kan jag inte ens äta upp hälften av den portion jag får. Jag har aldrig fått någon kommentar av serveringspersonal eller fråga om jag inte tyckte om maten, men det känns ändå som att jag ger minuspoäng åt restaurangen! Jag vill inte be om ursäkt och säga något om att ”tyvärr har jag så liten magsäck”, för det känns för jobbigt och ibland vill jag inte berätta det för mina ”medätare” heller.
  Så hur ska jag bete mig för att det inte ska verka som om maten inte duger? Eller tycker jag att det är känsligt för att man själv är uppfostrad med att man ska lämna tallriken tom? Ska man säga till om en liten portion kan det verka som att man vill ha en billigare måltid så det känns inte heller helt korrekt. Även när jag är hembjuden hos nya bekanta som inte vet om min medicinska bakgrund känns det som att man är petig med maten när man bara äter pyttelite, och jag känner mig så oartig och obekväm.
  Svar: Du vill inte vara oartig som gäst men du har med rätta ingen lust att meddela alla om din operation. Då får du försöka säga något som klargör att du vill ha små portioner utan att gå in på orsaken. Det är inte fel att be krogpersonalen om en mindre portion än den vanliga, tvärtom är det en hänsyn till krogen som ska slippa kasta bort mat. Du kan ju ha alla möjliga skäl till att vilja ha en liten omgång mat och det innebär inte att du vill ha reducerat pris därför att det får du inte.
  Så säg vänligt till krogpersonalen ”får jag be om en liten portion tack.” Då ska du få en lite mindre portion utan diskussion eller frågor.
  En annan sak är att du inte måste äta upp hela portionen som ställs fram till dig på krogen. Din ouppätna portion betyder inte att du har ogillat det du fått. Lämnad mat är inte alls ovanligt men många har som du en uppfostran som har lärt dem att man äter upp maten och finner det fel att lämna mycket på tallriken. Men det är förstås bättre att inte äta upp än att må illa.
  När du är hos nya bekanta kan du innan måltiden serveras diskret säga till värdpersonerna ungefär ”jag är väldigt liten i maten, vill jag gärna säga på en gång”. Det ska också räcka som förklaring till att du inte tar för dig så mycket och inte vill ha mycket mat och stora portioner upplagda för dig.
  Det är svårare med det motsatta, att man vill ha extra stora portioner för att man är hungrigare än förväntat.

  Magdalena Ribbing

  1. Roger eller Mona: meddela gärna Magdalena Ribbing att man som opererad kan få ett intyg att visa upp, angåpende de små portionerna. Det har ju du, Mona, visat här på bloggen! Fast alla sjukhus kanske inte tillhandahåller det? (Är själv inte opererad.)

   Lycka till med underklädesvalet! Det verkar bra,.

 2. spontan tanke…. sitter…. dom där…. uppe…. ?
  Måste vara ett sjujäkla tyg i så fall…. 😉

  Verkar som trosvärlden gått framåt dom senaste 40 åren eller så…. ;D

 3. Men Mona förklarade inte expediten för dig att det handlar om dofter också. Du förstår den här trosan är inte bara bra för dina 4 skinkor utan den ser till att du inte doftar som postkillen. Den andas för fullt så säkrare än så där kan du inte bli.

 4. Men du, det finns faktiskt roligare trosor som inte har resår runt benen och som man därmed med inte får många skinkor av. Själv är jag storanvändare av dessa från Lindex: http://www.lindex.com/se/underklaeder/trosor/lindex/6486350/Hipstertrosa/?styleId=12333553
  Sloggi har nåt liknande dem du har lagt upp bild på fast i vitt och svart som är något billigare. Hatar själv allt som har resår runt benen så jag kollar alltid på nya trosor vart jag än befinner mig. Budgeten är dock något begränsad så jag lägger inte gärna flera hundra kronor på ett par trosor.

 5. Put it on baby, visa oss med och utan, alltså inte utan trosor utan 4 stjärtstosan. Sätt på dig ett par thigta byxor. sedan avgör du om det är värt att ha 4 st rumpor eller 2.

  Va glad att det inte är där fram, dubbel kameltå. Läckert värre!

  Jag väntar på kort så vi får se. Kan bli årets höjdpungt de här känner jag 🙂

 6. Haha, grattis! Det där är mina absoluta favvotrosor, till makens stora förtvivlan. Jag har säkert tio par svarta och ett fåtal i den läckra beige kulören (för att kunna ha under ljusa byxor eller klänningar) i två olika modeller. Finns även i en modell som ser mindre tanttrosig ut:) De är så sköna eller rättare sagt, man märker inte ens att man har trosor på sig. Jag avskyr skavande underkläder så de är perfekta!

 7. Älskar dem också. Synd att de är så osexiga och dyra… skulle annars BARA ha sådana i min garderob. Hudfärgade perfekt till ljusa byxor o skira klänningar på sommaren!

 8. Jag köpte såna där trosor i ren förhoppning om att dom skulle gå att bära visionslöst under mina jeans som inte hade några bakfickor. FEL! Istället rullade sig den yttersta kanten på trosorna, och blev ÄNNU tydligare än vanliga trosor. Suck. Dom har legat oanvända sen dess. Kanske har med kvalitet att göra, men jag ansträngde mig tillochmed och köpte dom på Twilfit! Bah. Efter det körde jag på granny panties som SMITER åt runt benet under rumpan. Problem solved.

 9. Hej! Måste tipsa om sloggis nya som någon tidigare nämt. Dem är supersnygga, lite halvstring nästan och blir ingen kant. I hipstersmodell. Kostar ca 120 kr så det är ju inte så mycket billigare, men så mycket sexigare!! /Jenny

 10. Du MÅSTE tala om resultatet Mona, så att vi inte alla springer iväg till TF och införskaffar dessa. Min sambo säger: -Äh, de ska ändå av. Kan gå i kallingar med bajrand om det är så. 😉

 11. hej, jag läser din blogg dagligen och ofta på bussen hem, dvs i telefonen, och från den kan jag av någon teknisk anledning inte lämna en kommentar. Men jag läser, fnittrar och njuter av sköna kommentarer! Nu när jag råkade få tillgång till datorn så var det dags att lämna ett spår.

 12. Jag har också dom där. Men det är inte favoriterna.
  Jag känner igen det där med att dom ”rullar” ner i linningen. Tror dock, dessvärre, att det beror på att man köpt en för liten storlek. Nu när jag är smalare så hålls de uppe. Men som sagt, inte favoriter. Berätta gärna om du trivs i dem. Vi kan göra en grymt bra konsumentupplysning här.
  Å så, visst, dom är dyra. Men bra trosor kostar – och håller.

   1. Ja dom är sköna, jag har ett gäng. Men sen hittade jag ett par i samma sköna material (mikrofoner eller vad det nu heter) utomlands… På intimissimo. Väldigt mycket snyggare. Dom är mina favoriter just nu.

 13. Jag köpte faktiskt 4-pack laserskurna trosor (2 vita/1svart/1hudfärgad) som håller sig helt osynliga under alla tänkbara plagg (och då är jag inte känd för att klä mig i löst sittande kläder direkt…) på laredoute för typ 384 spänn. Ren bomull (ett stenhårt krav jag har).

  De är precis som intimissimi-trosorna som Kristina nämnde fast i ren bomull.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..