Om Thotte Flinck och handpåläggningen

Det är ju svårt att undvika hallaballon kring Thorsten Flinck och hans rövpålägg på Gina vad-hette-hon-nu-igen.

width=205

Jag reagerade när jag såg det och tyckte det var onödigt.

Men om föremålet herself säger att det kanske var dumt, men att det inte är hela världen och let´s move on liksom…

…så då undrar jag varför ALLA andra reagerar så hårt och lägger sig i. Särskilt om han har bett om ursäkt.

Och kom inte och säg att det lilla flickebarnet är så ung så hon kanske inte vågar bita ifrån. I så fall har ni ingen koll på vem hon är.

Sen kan man ju tycka vad man vill om Thorsten.

 1. Det var ju det värsta som hände i världen i lördags så det är klart tidningarna mååste ha det på löpet, o sen skriva om det i fleeera nr efter. O sen när man lyckats intervjua hennes far så fick man ju ett riktigt scoop.

 2. Ja nog är det konstigt att så många andra reagerar så mycket när hon inte gör det själv! Media vältrar sig som vanligt i detta upprörande, artister uttalar sig å det bestämdaste. Om de nu gör det… Kanske påhittat!
  Totte blir ett hatobjekt, överallt hör man också hur läskig han ser ut DESSUTOM! Oj oj… Blunda och lyssna till låten, om utseendet stör. Och helst, låt folk se ut som de gör!
  Jag struntar dessutom i att läsa om vad media skriver om det, räckte med första löpet.

 3. Min första tanke var ”varför ska hon krama honom”? När alla vet hur lynnig han är och de var rädda för hur han skulle uppföra sig så var det väl liiiiite tokigt att krama just honom…..
  I övrigt förstår jag inte heller allt hallå!!

 4. Exakt!
  Det är ju dessutom så att hela pressuppbådet var där för att hitta något skandalöst med Flink. Å så lyckas man inte. Killen sjöng en OK låt, gick vidare till andra chansen, trots att han innan dess klappat Ginas rumpa (som för övrigt inte är lika lös som din… och min) och betedde sig rumsrent. Ja då fick dom greppa halmstrået, journalisterna.

 5. Men har han verkligen bett om ursäkt? Jag läste hans brev på aftonbladet, och såg ingen ursäkt i det … Däremot någon konstig förklaring om att det är fel att kalla honom gubbsjuk, för han har aldrig ”gjort skillnad på kön”. Förstod inte riktigt kopplingen där?

 6. Slänga sig runt halsen om en karl….äh det var väl uppgjort. Förstår inte alls hysterin.
  Kalaspingla i fantastisk klänning klart det var läge för en kläm.

  Älskar Anna-Karin Eldes bok ”Om ingen nyper mig i rumpan snart går jag hem” Tillhör väl inte de som ser detta som nån katastrof. Älskar urringat och snygga rumpor. Kan ju inte skylla på nån om det dras blickar till dekoltaget – o lika lite om jag skulle tvunget slänga mig runt halsen på en något motsträvig karl o få ett rumpkläm på köpet.

  Det var ju ingen stor grej….

  Hoppas att du snart kan börja mobilblogga Mona! Saknar det.
  /annamia

 7. Jag håller med Louise som inte såg någon ursäkt. Det gjorde inte jag heller.

  Det som irriterar mig med det här (förutom att Thorsten såg Ginas rumpa som något han automatiskt hade rätt att ta för sig av) är alla de människor som försvarar det han gjorde med att Gina får skylla sig själv och att en rumpklapp inte är nåt att yvas över, sådär i största allmänhet.

  Att åsikterna om tafsning är så tillåtande fattar jag inte. En kropp är någon annans till dess att man fått ok att ta på den. För mig är alltså Thorstens agerande och Ginas personliga upplevelse inte lika viktiga att diskutera som de attityder som kommer fram i dess eftersvallningar. Varför tycker folk att det var ok? Vad säger det om oss och samhällsbilden av människans kropp?

  Egentligen gör det här mig varken irriterad eller arg, utan mest trött. 🙂

  1. Men, jag håller med dig. Det var absolut inte okej. Problemet med Thorsten är att han inte är typen som lär sig. Det spelar ingen roll om man upplyser honom femtioelva gånger, han är impulsiv och handlar efter sitt dagliga humör. Så när hon går fram och ber om en kram så är det lätt att räkna ut att något kan hända. Jag skulle själv därför aldrig ta den risken. Därmed INTE sagt att jag får skylla mig själv.

   Det som gör mig lika trött är att ingen hostar om situationen är tvärtom. Då är det plötsligt egalt. =)

   1. Bra! Jag menade inte att vi är på olika sidor. Om man läser bland aftonbladets kommentarer blir man låångt mer upprörd än om man läser här! Här blir jag mest reflekterande.

    Är verkligen tafsningshandlingar mot män egala? Och är det verkligen samma sak? (Jag funderar.) Min bild är att det blivit betydligt mer fokus på sådana här frågor och att uppmärksamheten spridit sig till tafsningens alla sidor, även om det finns begränsningar för alla köns insikter. Och utgör en tafsig kvinna samma ”hot” och maktutövande på en man som en tafsig man på en kvinna, om man ser rent fysiskt och strukturellt på det? (Individnivå bör man nog stå över att fokusera på, eftersom det blir för geggigt och smalt.)

    Det finns inga allmängiltiga svar på det här, vad jag vet. Allt beror på vad man utgår från för världsbild. En bra sak vore om många medvetandegjorde sin världsbild och sina fördomar, så de blev mer medvetna om dem.

    Men det är en annan diskussion. För att avsluta med Gina och Thorsten så tycker jag att det enda bra med händelsen är att den lyfter fram diskussionen.

    1. Jag tänker lite på mitt sexistiska inlägg om Niclas i 5:ans nya serie Tunnelbanan. Eller ja, snarare våra kommentarer bakom inlägget. Ser man krasst på det så är det ju lika jävligt, om än på annan nivå!

     1. Ujuj, det lär du garanterat göra. I synnerhet eftersom jag tänker gå på honom igen imorgondagens avsnitt!

   2. Håller med! Om situationen varit tvärtom – hade det blivit samma hallå då? Därmed inte sagt att det var okej. Men jag har svårt att tro, att det blivit samma hallå om en kvinnlig artist gjort så mot en manlig programledare.

    Men ”egalt” menar du kanske inte (egalt = likgiltigt), utan ”legalt”? 😉

 8. *hmmm* Är det bara jag som önskar FLER sexuella trakasserier på jobbet!!?? Mot MIG då, såklart! Jag bönar och ber om fler rumpnyp, mer gossekramar med gnugg och mer ”snygging”-kommentarer av karlarna på jobbet. Jag gör mitt allra bästa för att ge dem detsamma, förstås. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..