Om en stillsam lördag i finhooden

Gårdagen började med att jag fick skrapa loss is från ansiktet när jag vaknade. Eller ja, nästan i alla fall. 17 grader i huset. Grattis. Maken märkte inte av det först. Inte så konstigt med tanke på att han börjat sova i nån form av mysbrallor och huvtröja. Ja, ni läste rätt: h u v t r ö j a. ”Jag fryser annars” säger snåljocken.

Det var så sablans kallt i huset att vi fick tända en brasa och äta frukost framför öppna spisen.

width=300

Maken tog en kaffe och som vanligt så lämnar han spår efter sig:

width=670

width=300

Varför slänga sockerpappret när det kan ligga som en installation på köksbänken…

Maken är fotbollstränare för talibanen och hennes kompisar. Ett uppdrag han tar på största allvar. Det betyder b l a att vi har en stor säck med 48 bollar ståendes permanent här hemma. Och ett nyckelkort till nån träningslokal.

Jag är noll intresserad av fotboll så jag har inte engagerat mig nämnvärt. Men förra lördagen, då maken var på mässa i Norge, så fick jag det hedersamma uppdraget att köra talibanen, hennes kompisar och alla fotbollar till träningslokalen. Jag överräckte dom och nyckelkortet till andretränaren och hämtade upp taliban, bollar och kort en timme senare. Kom hem, lade nyckelkortet på makens tangentbord. Guess the scenario idag..

Maken åker iväg, sen som vanligt men kommer strax tillbaka, rusar in och ska ha nyckelkortet….som är borta. Och gissa VEM som får skulden. ”Jag kommer få ställa in träningen, f a t t a r du allvaret? Du hade ansvaret för kortet och nu är det borta!”

Säger han alltså till den som har svart bälte i att hålla i ordning på saker och ting. Jag orkade inte bry mig eftersom jag visste att han förmodligen tagit kortet och lagt det nån annanstans tidigare i veckan. Han rusar ut igen och jag antog att de skulle komma in i lokalen på annat sätt. 10 minuter senare ringer han. Jag skiter i att svara. Det ringer på alla telefoner, men jag vägrar. Så får jag ett sms: VAR ÄR MIN FOTBOLLSSKOR, DE VAR I FOTBOLLSSÄCKEN!”

Jag har ju levt med dåren i 15 år så jag gick in i hans arbetsrum och kollade. Och jamenvisst, där stod dom. Varför ha skor i hallen när man kan ha dom mitt på golvet i arbetsrummet liksom..Jag sms:ar tillbaka och han svarar med att han frågar om jag kan komma dit med dom. ”Hade du varit trevlig så hade jag kunnat göra det, men nu kan du ju glömma det.” skrev jag och stängde av telefonen.

Jag drar iväg på lite ärenden och när jag kommer hem ett par timmar senare så möter han mig i dörren. Och smörar satan. As usual.

Resten av eftermiddagen tillbringar vi i soffan. Alla tre med varsin dator i knät. Och varsin pläd. När klockan närmar sig middag så orkar ingen av oss laga mat, så vi bokar bord i finhoodens finrestaurang, Sjöpaviljongen. Jag inser att mjukisbrallor inte skulle göra sig så bra där, så det var bara att svida om.

width=670

Väl där så tar jag mod till mig och halar upp mitt kort om att jag är GBP-opererad och därför bör serveras halv/barn-portion. Inga problem, säger servitören. Och jag kände mig jättemodig…

Maken beställer in ett glas vin…

width=169

Alltså. Är 120 kr för ett glas vin vad det kostar? Maken hävdar att det är så men eftersom jag inte dricker vin så har jag ingen koll. Men jag tycker 120 pickadoller för ett par dl vin är lite overkill. Eller så har jag sovit den 10 senaste åren. Och jag är inte den snåla typen direkt.

Men, vi äter en SJUKT god middag. Jag fick ju en halv portion och för en gång skull så åt jag upp allt på tallriken.

width=169

Efteråt sätter vi oss i bilen. Talibanen hostar. Och hostar. Rätt var det är så börjar hon spy. Såändainihelvitti. Eftersom maken är the KIng of samla på sig plastpåsar i bilen, så lyckades vi få fram en sån, efter att hon spytt ned hela baksätet, sin nykemade dunjacka, sin finkjol. Hon kräks upp hela veckans matintag och vi kör som dårar hem. Väl hemma så var det bara av med jackan och in i tvättmaskinen, av med alla kläder och i med dom i badkaret i väntan på ledig tvättmaskin.

Helt utmattade satte vi oss i soffan för att titta på Melodifestivalen, som förstör hela videobranschen, och som vi därmed egentligen hatar.*

Men, tröstar oss med att huset blivit hela en grad varmare sedan i morse. 18 grader. Jippi. Alltid nåt.

Jag avslutar dagen med att få råstryk i Wordfeud av den här damen. Kärring!

 

*Vi är ju inte bara grossister inom heminredning, vi har ett gäng videobutiker också..

 

 1. Grym vändning på trevlig kväll kan man säga? 120 spänn för ett glas vin verkar rimligt på en lite bättre restaurang. Antar att det inte direkt var Black Tower i glaset?

 2. Alltså jag börjar nästan undra. Är du gift med min man eller? Finns det risk för att han lever ett dubbelliv? Alla hans egenheter motsvarar min makes. Klockrent. Identiskt. Kanske dags att avslöja hans utseende? Finns kanske en dold agenda till varför han inte vill synas i bloggen…..
  Varm kram i kylan

 3. Krya på talibanen och hoppas det inte var vinterkräkksjukan!
  Den är riktigt jävlig i år.
  En annan är fortf. ett kadaver flera dagar senare här. Hua!

  Och Ang. Marie S. Bryr sig maken inte om hjärna?? 😮

 4. Apropå kylan o att äta frukost framför brasan så har en vän en luftvärmepump som stannat häromnatten så hennes barn åt frukost i bävernylonoverallerna den morgonen…

  Är också en dålig vindrickare men tror bestämt man får hela flaskan för mindre penningar på bolaget.

 5. Jag älskar dina inlägg:) sitter alltid med ett leende på läpparna o funderar på hur många som känner igen sig med sina egna män,det med fotbollsskorna var klockrent:) Monica

 6. 17grader det är ju varmt om man jämför med vad jag har det i min lägenhet…
  varje morgon när jag går upp är jag glad om jag har över 16grader men oftast ligger det på ca 15…..
  Kanske även ska tillägga att jag bor i studentlägenhet där värme ska ingå… =dom bestämmer hur ”många” grader det ska vara i alla lägenheter…..
  Så jag vet exakt hur det känns o vad du går igenom

 7. Hahaha! Sedan jag hittade din blogg för nån vecka sedan så förgyller du dagligen mitt liv! Det var länge sedan jag garvade högt åt något jag läste på nätet men dina ord – HAHAHAHA! Underbart.

  1. Åh vad roligt att höra, du är varmt välkommen. Här hittar man dessutom bara bra läsare och det är aldrig en massa bråk, som jag ser hos andra…

 8. Jag har begåvats med ett barn som i princip aldrig är magsjuk, älskar honom för det! Det går magsjuka på dagis nu men han har inte blivit sjuk ännu så jag tror vi klarar oss igen! Krya på Talibanen och hälsa maken att han saker är där HAN har lagt dem! Det är det svar min man får när han röjer omkring och letat efter sina prylar, jag håller liksom inte ordning på det också!

 9. Nej det där med engelska var bara en miss, wf hade programmerat om sig. Fast jag har, av misstag spelat på engelska en gång. Helt värdelöst. Det var nog mot nån svensk eller norrman, för han kunde inte engelska – så jag vann.

  För övrigt tycker jag 120:- för ett glas vin är dyrt – om det är ”husets vita”. Men han kanske tog in en pino negro från californien, eller så. Det kan ju kosta…och vara värt det.

 10. Hej!
  Tack för en rolig blogg!
  Skrattar högt åt dina inlägg och uttryck ibland…..
  Jag har en fråga till dig!
  Vart har du köpt den fina morgonrocken i nån slags beige kulör som du bar den 1:a febr?

  Med vänlig hälsning/
  Linda

  1. Åh, visst är den fin! Har köpt den i en boutique här i hooden men tror att det är en morgonrock från Abecitas…hmm..kan det vara så? Hur skön som helst!

 11. MIn teori är att ett glas vin kostar vad en flaska gör på bolaget.

  Apropå kallt så fick min svåger knacka hål på isen i toalettstolen en morgon.
  DÅ är det kallt 😀

 12. Jag bara kom att fundera på en sak; hur blir det för dig, efter din operation, om du får magsjuka? Du skriver ju att du har så svårt för att spy nu för tiden. Det är ju vedervärdigt att spy, men kanske ännu värre om man inte får upp det kroppen vill göra sig av med (tänkte det kunde vara kul med ett trevligt samtalsämne så här en vanlig sketen söndag)!

 13. Meeeen hallå, hittar du inte till värmesystemet eller??
  Om han måste sova i kläder…är väl det ändå ett tydligt tecken på för kallt!!
  Nä, slå näven i bordet å kräv en dräglig miljö – strejka lite kanske…

  Krya på talibanen också, hoppas det var nåt tillfälligt!

 14. 120 spänn för ett glas vin låter som Strömstadspriser.

  Hoppas att Talibanen kryar på sig. Spysjukan är inte kul.

  ps. jag har svarat på mailet. Du hade hamnat i skräpposten 🙂

  1. Exakt. Eller kanske ta cykeln till jobbet någon gång ibland för att spara in på bensinkostnader! 😉

   Att gå omkring hemma och frysa är hemskt. Dessutom är det inte helt smart att stänga av golvvärmen helt under några timmar för sen måste ju golvet värmas upp till rätt temperatur igen och det går åt en hel del energi för det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..