Gallup om tuttkassar

Jobbar sjukt mycket fysiskt nu på jobbet. Flyttar runt svintunga pallar, möblerar om två lager och svettas som en gnu. Allt medan maken sitter och pillar med sin bokföring vid sitt skrivbord. I normala företag så är det tvärtom…har jag hört.

I alla fall. Jag tog en dusch nyss och kom att tänka på en sak. Man, ja, jag hoppas att det gäller alla, byter ju trosor varje dag, inte sant? Men behå? Jag byter inte behå varje dag. Har samma i flera dagar. (Såvida jag inte har svettats mer än normalt förstås.)

width=583

Så jag insåg precis att jag måste vara värsta äcklot.

..och hoppas det finns några andra lika äckliga brudar därute. Eller?

 1. Får inte tvätta BHar i bostadsrättsföreningstvättrummet så jag kör BHarna tills de i princip trillar i bitar. Äckligt? Japp lite smått.

  1. Va?! Är det sant?! Men herregud, så länge man stoppar dem i en tvättpåse så är det väl ingen fara. Såna töntregler!

   1. Jag med. Kan nästan inte använda några BH alls. Får sjukt ont i högra bröstet.Ja , jag har kollat upp det. ”Trasig mjölkkörtel,(läs krossad) det gör vi inget åt, det brukar självläka”.Eller hur att det gör?! Använder BH när det ska kläs upp i finstassen. Använder sportbh ibland men mest hänger de fria.Med betoning på hänger!

 2. Svettiga tider (sommar) byter jag varannan dag. Svala tider (vinter) byter jag var fjärde dag. Och så byter jag om jag blivit riktigt svettig.

  Ingen har råd med att ha lika många BH som trosor. Trosor byts varje dag och varje gång svetten har lackat.

  1. Jag köper alltid bara set, så jo, jag har lika många BH:ar som trosor. Men jag tvättar inte BH:n varje gång jag har använt den.

   1. Nu har jag ”lite” större kula och kan inte köpa set. Jag måste köpa extra stadiga varianter för att det ska bli bekvämt. Det brukar bli 3-4 par trosor för samma pris som 1 BH.

 3. Samma här! Och jag har också tänkt just på det här. Om jag har haft bhn (bopphållaren måste väl det stå för?) ett par dagar brukar jag lukta på på banden som är i närheten av armhålan för att kolla läget. Luktar inte alltid rosenvatten där, kan jag säga!

 4. Jag använder också min BH i flera dagar. Jag väntar alltid in i det sista innan jag tvättar så det brukar vara helt tomt i garderob och lådor, och vem har typ 30 stycken BH:ar…?

  1. *Räcker upp handen*

   Jag har oanvända BH:ar. Jag jobbade sju år i klädbutik. Du vet halva reapriset och 30 % rabatt? Då handlar man kan jag lova. Jag har väl en 45-50 BH:ar. Men nej, jag byter inte varje dag. Eller det gör jag väl men jag tvättar inte mellan varje användning.

 5. You bet! I’m à äcklo too!
  Jag har fyra vardags behåar, varav en har gått i pension, men duger vid katastrof.
  De andra tre varvas friskt, men jag har ofta samma i några dagar innan jag byter, om jag inte haft migrän-drogs svettningar så klart!
  Snart börjar väl dom där klimakterie svettningarna oxå, då jävlar blir det körigt, he he….

 6. Nej jag byter inte bh varje dag. Trosor byter nog de flesta varje dag. Men om du använder samma trosor och bh i typ tre dagar och sedan luktar på dem så tror jag nog att du snabbt inser att det är viktigare att byta trosor än bh ofta. 🙂

 7. Hade bopparna utsöndrat kroppsvätskor hade jag bytt behå varje dag. Det gör de inte, så jag sparar på antalet tvättmaskiner. Trosor är en heeelt annan sak.

 8. Jag byter varje dag, bh:n sitter ju tight och får troligen en hel del gammal hud på sig.
  De enda kläder jag har mer än en dag är de som inte haft kontakt med hud eller varit utsatta för yttre smuts = inte så många.

  Jag tänker som så här: en av människans nackdelar (för alla runtomkring) är att hon inte alltid känner sin egen lukt.

 9. Ett äcklo till…hade jag haft matchande BH:ar till alla trosor hade det nog varit annorlunda, men nu är inte fallet så, så jag fortsätter att äckla mig ett tag till.

 10. hrmm byter inte heller varje dag..om jag då inte svettas alltför mycket..men trosor byter man väl mest för att det kan hamna annat än just svett där som man inte vill gå och lukta…eller???

 11. Jag använder min bh länge innan jag byter. Har man svettats så byter man. Ja kanske äckligt.
  Men det är ju ändå lite skillnad på trosor o bh, eller hur?
  Trosor byter man ju varje dag eller kanske 2 gånger på en dag. För ibland duschar man ju 2 gånger på en dag o då byter man ju trosor igen.
  Kram!

 12. Småskrattar åt mig själv. Här sitter jag en onsdagskväll kl åtta och läser 15 inlägg om hur ofta man byter Bh. På allt ihop gör jag det seriöst och tycker att det är kul. Men hallå Vart tog mitt liv vägen?

 13. Har ju lite av ditt problem efter min GBP…
  Många av BH arna börjar sitta aningens märkligt… 😉
  -20 på 4 månader! 🙂

  Så jag har en vit, en svart, en rosa o en turkos som fortfarande sitter ok – o väljer utefter kläderna som ska vara över den för dagen…
  Ibland blir det samma 2 dar på raken o tvättar dem gör jag när de inte luktar sommaräng – ibland en gång i veckan men ibland går det betydligt längre…

  Har dock stooora problem att hitta jobb-outfits som är ok…
  Kom i ett par byxor jag inte haft sen innan dottern föddes, för några veckor sen – men nu ser de också jätteroliga ut… 🙁
  O inte vill jag köpa nya grejer ”mitt i” heller…

  Tights o tunika funkar är det som funkar bäst – men jag längtar tills det är ”klart” o jag kan börja handla nytt!

 14. byter inte varje dag, kör ett par dagar eller så. Lukttest är det bästa. 😉
  Brukar däremot ta med mig bh-n in i duschen och döna på med hårdaste strålen från duschmunstycket och spola ur ”skiten”. 🙂 Funkar fina fisken.
  Är inte nån stor fan av att köra dom i tvättmaskinen för dom går sönder mkt fortare då och bågarna lyckas alltid krokna och klämmer mig sen under armarna. ISCH!

  Som sagt, det brukar finnas luktbar anledning till varför man byter trosor oftare än BH. *garv*

 15. Hej
  Byter inte heller varje dag. En kompis var nyligen i manchester o shoppade, det var tydligen störtbilligt, för hon köpte bl a 20 st bhar.

  Tack för en rolig o personlig blogg!

 16. Byter BH ofta men tvättar dem sällan. Känns liksom när det är dags eller om de börjar skifta färg. Tar oftast med mig dem i duschen när de behöver tvättas eller handtvättar. Någon gång emellanåt får de åka påse i maskinen.

  De flesta av oss verkar vara lika ”äckliga” 🙂

 17. jag är nog som resten av det svenska kvinnliga släktet, byter inte behå varje dag utan kör den några dagar i sträck. Men nu när man tänker på det så borde man nog byta varje dag……

 18. Jag byter och tvättar inte efter varje dag. Men byter efter kläder. Färg och form. Du fattar. Och hänger på vädring ute.
  Vi tvättar sönder våra kläder. Lukttest som sagt.
  Skulle aldrig kunna tänka mig att gå utan bh. Men så har jag tuttar som räcker och blir över till flera stycken.

 19. Ja, vem är inte äcklig… de vita tvättar jag nog oftast efter 1-2 användningar men de mörka som bruna o svarta får funka längre. Är alltid frussen så jag svettas väldigt sällan varför de mörka få funka kanske 5-8 ggr, de vita blir dock solkiga o då tvättas de… alltid i maskin, köper bara svindyra men minns inte sist när ngn gick sönder för mig. Fast bh’n sitter ju längre ner under armhålan så jag tycker toppar snabbare blir äckliga än själva bh, så vi säger att vi tänker på miljön… 😉

 20. tanten på den ärevördiga tuttaffären sa med bestämd stämma att man absolut skulle byta varje dag och tvätta mellan användningarna. jag och syster hummade lite med, men utanför tittade vi på varann o kollade läget hur den andra egentligen gjorde. Nej ingen av oss tvättade bh:n varje eller varannan dag, när det börjar se solkig ut om den är vit eller när den svarta börjar bli vit av hudavlagringar. lukt har jag aldrig märkt, men ska lukta på den när jag får möjlighet.

 21. men om man dagligen duschar och håller sig ren så ser jag inget äckligt med att ha bh:n mer än en gång innan varje tvätt av den.
  Trosor är ju något annat det.

 22. Trosor och strumpor byts varje dag. BH 1-2 ggr/vecka i vanliga fall vid svettningar utöver det vanliga oftare! Även om BHlådan innehåller ca 10 st så är det ju aldrig fler än 2-3 st som är sköna, är inte det konstigt????

 23. Precis som dom flesta andra här så har jag dom ett par dagar innan det blir tvätt. lukt-testet funkar bra.
  Kul att du ställer sånna frågor, Mona. Så man inser att man trots allt e ganska normal 🙂

 24. Måste erkänna att jag nog är ganska snuskig, kan har samma bh fem-sex dar på raken. Svettas dock sällan men brukar lukta lite då och då så att läget är okej.
  Fast då jag jobbar ( är restaurangbiträde) så brukar bh:n åka i tvätten rätt snabbt, inte så mysigt att vara ledig dagen efter och ha en bh som luktar matos..

 25. Hittils är jag den andra som byter bh varje dag och tvättar den efter varje användning. Även bland mina kompisar så är jag den enda som tvättar en bh efter varje användning. Tycker dock att det är jätteäckligt att använda en bh mer än 2-3 gånger mellan tvättarna och förstår inte riktigt vad problemet är med att byta och tvätta ofta. Jag köper oftast hm bhs ( 80 D så inga pyttebröst) och mina Bhs håller i flera år fast jag tvättar de så ofta, tvättar i maskin i tvättpåse. Har väl kanske än 15 st, man tvättar väl ändå minst var tionde dag va?

  1. Jag har min 2-3 dagar, sen byter jag. Varvar med flera då jag lägger ned en förmögenhet på bh:ar. Men så håller dom i flera år också!

 26. Oj så förvånad jag blir när jag ser hur sällan folk tvättar sina kläder. Självklart tvättar jag alla mina kläder som sitter närmast kroppen efter en dags användning. Gäller allt utom jeansen som rör faktiskt kroppen de med. Jag är astmatiker och kan inte dölja dålig lukt med parfym. Men till er andra så kan jag berätta att parfymen bara döljer en liten stund i början, sedan börjar ni lukta surt! Jag tvättar alla mina BHar i tvättmaskinen med tvättpåse, fungerar utmärkt. Köper i prisklass runt 500:- men kan ha dem i ett par år utan att de tappar formen.

 27. Jag byter varje dag för jag tycker att jag blir svettig under bysten (kanske beror på D-kupan) och särskilt när det är varmt ute. Det känns konstigt att sätta på sig en använd bh när man är nyduschad men jag kanske skulle testa och spara lite på bh-slitaget… hm…nu fick jag nåt att klura på. 🙂

 28. Ett äckloooo till här! Byter trosor och strumpor varje dag, men bh´n använder jag ca 5 dagar beroende på om jag har svettats. Tvättar inte kläderna varje dag heller om dom inte är skitiga eller luktar fan. Jag är lite nyfiken på dom som byter bh (tvättar)varje dag + övriga kläder….Byter ni sängkläder varje dag också? Där kan man säga att det finns ett och annat………. samt hudavlagringar, sovsvett som du inte har en ANING om. Jag byter varannan vecka + damsuger i sängen lite då och då under veckan.

  Hur gör ni andra?

  Du har så många roliga vänner här inne Mona, kommentarerna förhöjer din härliga blogg.

 29. Ännu ett ”äcklo” anmäler sig.

  Inte katten orkar jag byta eller tvätta bhn varje dag heller. Bytes när det svettats mycket eller guben börjar gnälla att det inte luktar rosor när han vill pussa på bopparna.

  När jag arbetar har jag en jobb-bh och sen byter jag om till hemma-bhn så fort jag kommer hem. Mindre slitage på båda på så sätt och jag kan med någorlunda fräsch samvete ha samma bh även nästa dag… och dagen därpå.. och därpå.

  Möjligen kan de som har ”normal” bh-storlek ha flera bhar att byta till men när en bh kostar mellan 400-600 kr så är det lite tomt i just den delen av underklädeslådan. Ny införskaffas endast när det är kris, varpå den utbytta förpassas till vardagstjänst och där stannar de tills de i stort sett inte har någon resår kvar. Att vara utan är inget alternativ för undertecknad eftersom det inte är bekvämt på något sätt, till gubens stora förtret. Han vill ha fri tillgång, med betoning på fri, till dem hela tiden. Men med standarden på vardags-kassarna så är det inget problem, bara att plocka fram och hänga undan när det passar (bopparna alltså)

  btw tack för en härlig, humoristisk blogg läser varje dag men kommenterar nästintill aldrig.

  Tigerhumlan Isa

 30. Tack ska du ha… Eftersom jag verkar vara det största äckelmongot i den här familjen ( har inte en jäkla aning om hur länge bh:n används men tippar lätt på 2 mån) så måste jag nu tvätta alla för hand. Dettarjuinteallslångtid… Men för att besvara din fråga; varför el hur ofta byter man? Hur ofta är tydligen hmhm.. Upp till var o en. Men varför? Nja, det kommer förhoppningsvis inte lika mkt geggamojja i Bh;n som in das Trosa?! Eller är det också bara hos mig ??

 31. Jag är också med i äckloklubben! Byter bh 2-3gr i veckan, oftare om jag svettats extra mycket. Kör lukttest då och då, brukar lukta i kupan, inte på bandet som jag tycker är rätt långt ifrån svettområdet.
  Någon skrev att man inte känner sin egen lukt, det tycker jag att jag gör, eller jag hoppas verkligen att jag gör det! Tänk om jag luktar gott i min näsa på morgonen och på eftermiddagen känner en viss förändring av doften, men tror att det ändå inte är katastrofstanken. Om min lukt i alla andras näsor är starkare, för att jag är van med lukten, kan jag ju går runt och osa surt! Hmmm, obehaglig tanke!

 32. Nä jag brukar lukta på dom. Luktar dom ingenting särskilt, så ramlar dom på en dag till. Luktar dom bara lite sådär du vet, använt (är väl deon som byggs upp egentligen) så åker dom också på en dag till. Vet inte hur många dagar jag kan använda dom, roterar runt fyra BH’ar ungefär så det tar ganska många dagar innan man behöver tvätta, och då brukar jag tvätta allihopa på en gång. Och vem ska stå och sniffa mig i urringningen? Jag svettas om bena också, men inte tvättar jag jeansen efter en användning heller! Tar det luuugnt, haha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..