När man håller sig för skratt

Liksom majoriteten av mina inlägg så var föregående inlägg tidsinställt. Och tur var väl det för jag hade lite att göra i morse. Kan man säga.

Kliver in i badrummet och tar en dusch. Ställer mig vid handfatet och rollar på deo. Tittar ned på golvet och ser en vattenpöl. Tänker: ”så där mycket kan ju inte komma från mig”. Blir avbruten av att talibanen ropar på mig, så jag går ut ur badrummet.

Kommer tillbaka en stund senare och får en invigelse att böja mig ned och kolla under skåpen. Jävlar i havet vad det var vatten där. Öppnar skåpdörren och får en chock.

width=577

På nåt vänster så har rörhelveeetet under handfatet ramlat loss och varje gång man sätter på kranen så rinner allt vatten uppenbarligen rakt ned över alla prylar som brukar stå där.

width=670

Jag vet inte hur det fungerar med läder, men man kan säga att insidan i alla fall var vättentät, för jag fick h ä l l a ut vatten ur dessa necessärer.

width=670

De var vattenfyllda ända upp till kanten och lädret är genomblött. Hade ett gäng andra necessärer där också, och det var samma sak där. Min stora strandväska, full med prylar, var så tyngd av vatten att jag fick lyfta ur den med båda händerna och hälla ut i duschen.

Med andra ord så har läckan pågått ett tag.

Städade undan allt och bland grejerna hittade jag jättefina lukta-gott-påsar som jag köpt i USA. Tänker ”oj, jag har glömt bort dom här totalt!” och ska öppna en. Råkar slinta lite och innehållet i påshelvittit rinner ut överallt.

width=670

Ned tre våningar för att hämta dammsugaren och suga upp. Torka rent golven, lägga 5000 necessärer, ja, jag samlar på såna…också..på tork.

Helt slut kommer jag ned för att upptäcka nästa katastrof. Talibanen är en mycket intelligent dam på 8 år, men ibland så slår det slint i huvudet på henne. Härom dagen så tycker jag att det luktar nagellack så jag frågar om hon håller på med det? ”Näe” får jag till svar.

Vi har ett soffbord som jag förvisso har tröttnat på, men det är vår egen design och tillverkat i Sverige. Uppenbarligen så tyckte talibanen att underredet behövde målas om.

width=670

”Har du målat med nagellack på soffbordet?”

”Näe”

”Okej, då provar jag igen: har du målat nagellack på soffbordet?”

”Ehh, låt mig tänka en stund.” (Precis så sa hon!) ...”jo, jag gjorde nog det.”

”Varför då?”

”Vet inte, ville se hur det skulle se ut…tror jag.”

”Du, 3-åringar vill se hur sånt ser ut, 8-åringar målar på naglarna OCH INGEN ANNANSTANS!”

”Förlåt mamma…snälla, säg inget till pappa då blir han…ursäkta, nu måste jag säga ett svärord..då blir han skitförbannad.”

”Okej, men gör inte om det!”

Så nu måste jag ta fram slipmaskinen och slipa. Och får väl passa på att slipa hela bordet, som ändå behövde slipas.

Men först tapetsera.

Har man inte att göra så får man..

 

LOADING..