Bortbjuden och bortgjord

Härom sistens fick jag och maken en inbjudan om samkväm hemma hos Christina Stielli. Makens svarade via mejl, och skrev att han minsann var tvungen att vara på mässa i Norge, men hustrun kunde gå. Idag.

Och eftersom han skickade en kopia av det till mig, som låg före själva inbjudningsmejlet, så brydde jag mig aldrig om att läsa Christinas mejl.

Idag har jag varit svinseg men varit runt på stan lite. Vid 15.00-tiden så kommer jag hem och går ned till mitt pysselrum för att göra i ordning en presentpåse.

width=169

Christinas ena dotter ska flytta till Paris och det är ett avskedsmingel. Ställer påsen i köket och tänker att jag nog måste gå och kolla i mejlet vilken tid det var. Trist om man dyker upp 19 och det var 18 liksom.

Öppnar datorn samtidigt som jag noterar ett sms: ”….nu går ju alla?!” Jag fattar ingenting.

Förrän jag sladdar in på mejlet.

Lunchinbjudan 13.00.

Bra jobbat idiot. Lyckligtvis förlåter de båda mig när jag ringer och berättar vad som hänt.

Så för att trösta mig så ringer jag den här älsklingsbönan, ber henne ta med sig en tandborste, och ställer ut en flaska champagne på snabbkylning.

width=169

Ska man deppa kan man lika gärna göra det med bästa vännen och lite skumpalajnen.

LOADING..