Om fisar…och så

Tänkte inte skriva det här, men gör det ändå.

På mässor äter man skräpmat. Min mage har lite mindre tålamod med det nu för tiden så jag blir lätt..ähum..gasig. Varför jag i normala fall undviker sånt käk. I synnerhet lök som har en förödande effekt på mig.

Igår tryckte jag i mig en pizza-slice med jättemycket rödlök. En stund senare hängde jag över KaosAnnas lunchtallrik och tryckte i mig en massa mini-vitlökar. Tänkte inte så mycket mer på det.

Nån timme efter lunchen så kände jag att det började jäsa i magen, men står man på en mässa så fiser man inte. Jag undviker helst det över huvud taget. Utom när jag är sur på maken och vill göra ett statement. Ja, ni fattar vad jag menar. I övrigt så är det fjärilar som kommer ut den vägen hos mig. Inget annat.

Så jag står där på mässan och känner att magen växer. Och jag vet att om jag råkar trycka ut en liten liten fis, så kommer brandlarmet gå, för den lilla lilla fisen skulle förvandlas till ett vulkanutbrott. Så jag håller igen.

När jag går ut från mässan så tänker jag ”äntligen”, tills jag upptäcker att det går några bakom mig. Alltså kniper vi. Sällskapet håller sig bakom mig ända fram till flygtåget. Väl på tåget så är det ju ingen som helst risk att man pruttar. Det var knökat med folk. Fortsätter att hålla igen. På flygplatsen var det folk över allt och jag hann inte gå på toaletten. Kliver in i planet, sätter mig och ska just till att fisa, bara lite, eftersom jag var ensam på 4 meter åt alla håll, men precis då kom någon och satte sig bredvid mig.

50 minuter senare landar jag på Arlanda och måste anstränga mig för att hålla mig kvar på marken, för nu var jag så uppblåst att jag kunde lyfta any second. Väntar på parkeringsbussen, som var full, kliver av några minuter senare, med ett resesällskap som hade bilen två bilar ifrån min. Hur stor är risken på det liksom?!

Bilen är fullständigt igensnöad men jag öppnar bildörren utan att borsta av, lämnar väskorna utanför, smäller igen dörren och fiser. Herregudminskapareihimlen SOM jag fes. Det var så illa att jag mitt i allt var tvungen att öppna dörren för jag höll på att kräkas av odören.

Jag fes hela vägen hem till Bromma och när jag klev ur bilen vid CityGross, så hade jag f-n träningsvärk i rektum.

Så, fina flickor fiser…ibland.

 1. hahahaha, galet roligt! Mina fisar luktar hallon, utom dn gången när jag smög av en i bilen och maken fick rulla ner alla rutorna…Alla, inkl jag själv, klöktes:-) Man är liite stolt för man lyckades få ut en sån sur skit:-o
  Kvinnligt? Nää,varken kvinnligt eller manligt, men sååå skönt att bränna av!
  Hoppas du mår bättre i magen idag
  Kram Linda
  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara
  Ett sargat ollon….

 2. Skulle jag fisa så i bilen skulle jag kunna ge mig fan på att jag blir stoppad i en poliskontroll.
  Men jag fiser aldrig.
  På riktigt.
  Antingen är det något fel på mig eller så kanske jag är blåblodig…eller nåt.

 3. Fy fan vad Du är underbar…jag dööör av skratt när jag läser detta…ja ja ja jag är inte så mogen utan är fortfarande i fisåldern…

 4. Jag. Fullkomligt. ÄLSKAR. Dig!

  och vad är egentligen grejen med att man inte får visa bland folk? okej visst fine, de kan stinka ibland eller ofta beroende vad man äter osv men ändå! trodde det var naturligt att lägga en smygfis lite här och var…

 5. ….haha 😀 haha 😀 haha 😀
  Att du kunde hålla dig så länge….ibland slinker det ut en och annan och så tror man att bara för att de är små, så stinker det inte….jotjena… gäller att lämna brottsplatsen snabbt – eller himla med ögonen och peka på barnen. 😉

 6. *skrattar* Detta påminner mig om farmors historia då de var tre stycken som gick på prommenad..vid ett tillfälle fes den ena och sa åh va de lättade härlift.. och de gick vidare..plötsligt vänder de sig om och ser en man komma och gå bakom dom varpå den som fes undrade hur länge han hade gått bakom dom..Ända sedan det lättade för damen första gången =))
  Ha en underbar fredag

 7. Hysteriskt kul, att du ens vågar tänka tanken på att undanhålla oss bloggläsare från dessa sjuka historier som bara du kan råka ut för!?!

  You rock!!!!

 8. Jo, men visst… det där känner man ju igen … 🙂 Men att du hade sån jäkla otur ända fram till bilen i Sverige, det känns ju inte nödväntigt… hehehehe
  Löööv jo!!!

 9. Jag brukar tänka att om man fiser bland mycket folk så är det lugnt, då tror alla att det är nån annan, det är värre när man fiser när man är själv å så kommer någon (jag har eget ”kontor”, då blir det lite jobbigt när nån kommer in just efter en fis…)

 10. Haha jag skrattar så jag nästan kissar på mig. Du är för fantastiskt rolig, och så har ju jag precis sån här tokig humor också som tycker att det här med fisar och fisfadäser är bland det roligaste som finns 🙂

 11. Hahaha……. du skriver bara så underbart! Man ser liksom hela bilden framför sig!!! Det var dagens ont-i-magen-skratt!!!!!

 12. Hahahaha…….är impad att du kan ”hålla dig” jag menar gå och samtidigt ha en fis på gång brukar vara en omöjlighet,….jag brukar få stanna och låtsas rota efter nåt i väskan så jag kan hålla den kvar inne ett tag till….vad har du för hemligt knep att hålla tillbaka när det liksom INTE GÅR….

  kram/Maria

 13. *genom sig själv känner man andra* tänkte jag just när jag läst här. Så härligt att det finns kvinnor/tjejer som erkänner att även de behöver få till en ordentlig fis ibland. De/vi är ju inte mer än människor…
  Som när jag för tusen år sen kom hem från jobbet, hade hållt inne ”den där” hela dagen, öppnade dörren, släppte av ordentligt.. och sonen med några kompisar kom ned från övervåningen.. och sonen sa ”välkommen hem morsan, det hörs att du kommer”
  Jag trodde jag skulle dö av skam inför hans kompisar och att han skulle få en massa skit för vad hans morsa just gjort, men inte.. de småskrattade, gick tillbaka till hans rum, sen var det inte mer med det. Jag gillar tonårsgrabbar! Då gjorde jag det i alla fall!
  Fisa bör vi annars dör vi!

 14. Jag brukar passa på när det är trångt tex på bussen när det är fullt även i gångarna. När jag väl släppt väder börjar jag titta mig runt med sökande blick. Blicken säger Vem är det som släppt sig? Jag tittar även menande på de som står runt omkring. Brukar alltid få kontakt med någon som ser på mig och förhoppningsvis tänker: Fy sjutton Vem är det som inte kan hålla igen

 15. Det är konstigt att du och jag samt många kvinnor (?) kan hålla igen en fis när min man måste släppa ut en oavsett i vilken miljö han befinner sig i…

 16. Jag har hört att man liksom kan spela melodier då man fiser. Man tar tag i ena skinkan och liksom dallrar på den. Då uppstår det en sång!

  Ja alltså..

  Har jag hört..

  1. …och en gång provade jag att dra i sär skinkorna, så inte fisen hörs. Nån sa att det skulle funka.

   Det gjorde det inte.

 17. Härmed utnämner jag Mona til mästarinnan i konsten att uthålligt knipa igen och hålla sina fjärilar instängda. Men hur lyckas du? Här pratar du om flera timmar?! Du måste haft fruktansvärt ont i magen. Ta lärdom av den tidigare kommentaren om att stanna till och låtsas leta efter något i väskan tills folket runtomkring hunnit på lagom avstånd.
  Till ”envingad”: det var också en rolig historia farmor bjöd på. Mona-klass på den!

  1. Du menar att vi ska gå omkring och vara jästa hela dagarna…och se ut som om vi är i 7:e månaden?!

   Oh, semlor. På tisdag är vi där. Som du vet så åker jag runt you-know-where på måndagar. På tisdag börjar min lager-röjar-tjänst. Ska flytta om halva lagret och har en vecka på mig. Och om maken ger fan i mig så grejar jag det…

   1. Tänkte att magen blir uppblåst när ni kniper och efter ha tömt gas som skulle ha räckt till att värma upp en by i Norrland så måste magen sjunka ihop rätt mycket. Hade ni gjort som vi riktiga män så hålls trycket i magen konstant lågt och magen blir platt med rutor. 🙂

    Skall se om det går att ordna med en leverans på tisdag…

 18. Ok, första gången jag läser din blogg (hänger mest på Hannahs, matplatsen o Annas sidor annars… Herrejäklar vad jag skrattade nu när jag läste detta, ÄNTLIGEN nån som är genuint rolig och ärlig. Hahaha!!! Sånt där händer ju alla i olika omfattning, men de flesta (bl.a. Jag själv) är så fega så vi aldrig kan prata om sådant, skulle göra livet roligare om man delade med sig av sådana händelser!!! TACK, du gjorde just min kväll! Mer sånt! Här har du en som fr.o.m. idag kommer att följa bloggen.

 19. Befriande att läsa att även den bättre halvan av befolkningen kan släppa väder =) Och du är bara så bäst !! Läser din blogg var dag.

 20. Jag erkänner direkt. Jag har värsta fishumorn. Det har vi allihopa i min familj. Vi hade middag hos min bror för en vecka sedan. Han förslog att vi skulle leka en lek som avslutning. Alla skulle fisa i varsin påse för att sedan kolla vem som luktade värst :D. Nu gjorde vi det inte men roligt hade vi åt själva förslaget.

  Att gå på yoga / Pilates kan också vara underhållande för där är låg musik och det är väldigt många gånger som någon stackare inte kan hålla tätt. Bara tänka att skärpa sig och inte skratta läppen av sig.

  Och självklart fiser kvinnor bara fjärilar eller hallon.

  Ha det gott.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..