Norge – dag 2

Jag vaknar 02.10 av att jag ramlar ur sängen och slår i skallen i nattygsbordets lådhantag och landar på datorn. Som stod nedanför sängen. På datorn stod min mus. Med jättekulan alban. Gissa om jag fick en punkterad lunga!

width=577

Jag kravlade mig upp och kollade om maken hade hört nåt men han sov som en gris. Ni vet hur det är med barn som slår sig: de kollar sig omkring för att se om något sett, så att de kan börja gråta sen. Det var liksom ingen idé, så halvt mörbultat somnade jag småningom om igen.

När jag vaknade några timmar senare så var jag övertygad om att jag var hemma. Men det var nåt konstigt ljus på makens sida. På hans vägg. Och lakanen kändes som sandpapper. Långt ifrån mina Schlossberglakan. Några sekunder senare insåg jag att jag var på hotell och att det var ljuset från fönstret som störde mig.

Hur jefla konstigt som helst att vakna och vara helt säker på att man är i sitt eget hem, och för några sekunder inte förstå var i helskotta man är.

Over all så hade jag sovit skitdåligt. För att inte snacka om värken i lungan/revbenen. Jag hade en molande huvudvärk och först när jag kom ur duschen insåg jag varför. I vårt rökfria rum så hade nån rökt. Nån som bott där en vecka och rökt 200 cigg. Inte så fräscht när det sätter sig i heltäkckningsmattan och andra textilier.

När maken vaknade vaknade så berättade jag att jag ramlat ur sängen och som den älskvärde make han är så är första frågan:

Hur gick det med datorn?”

”Eru dum eller, hur fan kan man fråga hur det gick med datorn före ”hur gick det med dig?!”

Han insåg snabbt att han inte blir Årets Make det här året heller, och skrattade läppen av sig.

Sen var det dags för hotellfrukost. Jag älskar det här hotellets frukost och glömmer alltid bort att jag är GBP-opererad.

width=300

And after;

width=300

Jag är, som synes, en sucker för vita bönor. Avslutar frukosten med en kalasgod smoothie. När det var så här mycket kvar så kände jag hur det började brinna i munnen och halsen.

width=169

Det brände satan och kändes som om det var peppar i. Eller snarare chili. Så jag gick bort och fotade skylten.

width=225

Men jag såg ingenting som kunde tala om vad det var som var så förbannat starkt. Anybody who knows?

Upp på rummet och jobba oss lite.  Maken kör dubbla datorer och börjar med att läsa min blogg. Orolig som fan för att jag skrivit något om att han igår, vid middagen med AnnasKaos, kom in på sex & samlevnad anno 1988, då han idkat umgänge med en av sina storasystrars väninnor. Jag fick årets äckelchock, eftersom jag vet vem människan är, men maken påstod att jag vetat om det i alla år. (Har känt honom längre än vi har varit tillsammans.) Anna höll på att skratta ihjäl sig. Och nu kommer den ena syrran tjata hål i huvudet på honom om vem det är, för hon har ingen aning om vad som hände back then, och hon skulle dö! Hahaha, tjata på du kära svägerska!

width=300

Men, jag skriver som sagt inget här i bloggen om det eftersom jag lovat honom. Hehe.

Vi blev äntligen klara med tupp- och vattenkanne-ordern till Indien, och mejlade iväg den. Maken jobbade lite till och under tiden funderade jag lite kring det här med varför hotell ALLTID har två enkelsängar.

width=169

Utgår man jämt från att människor inte vill ligga, eller vadå? Det är ju fan helt omöjligt att sova bredvid någon när sängarna glider isär. Hemma har vi en stor gemensam bäddmadrass och vi delar till och med täcke.

Huvudet sprängde och jag passade på att gå ned och klaga. Tro´t eller ej, men det är inte min starkaste gren. Att klaga alltså. Men den inpyrda stanken fick mig verkligen att må piss.

”Hej, jag har rum 743 och vill byta rum. Det luktar rök där.”

”Du har ett rökfritt rum!”

Det må så vara, men jag sätter en miljon på att nån suttit där och kedjerökt under sin vistelse och jag vill ha ett nytt rum!”

Tyvärr, vi är fullbokade.”

”Du, kommer det en massa gäster idag?” (Det visste jag eftersom många av våra kunder reser från norra Norge och bor på det här hotellet och de skulle komma igår, eftersom mässan öppnar idag.

”Jo, det är riktigt.”

”Bra, då ger du nån av dom mitt rum, sen tar jag ett nytt. Bra så”

”…ehh…okej..men dere kan ikke få det före klockan 12”.

Det är lugnt. Jag kommer 12.01.”

Sen gick vi till mässan. Så här nära bor vi:

width=169

Men ändå lyckas maken gå före mig. Som vanligt.

width=169

Vi inledde dagen med att tjafsa hål i huvudet på varandra. Herregud så jefla envis idioten är. No wonder att han aldrig får vara med och bygga på mässorna hemma. Till slut kom vi överens. Fucking amazing.

width=670width=670

Rekordtidigt färdiga så gick vi till hotellet och jobbade lite mera i vårt nya, rökfria rum.

width=300

Sen beställde vi roomservice. Jag glömde helt bort att på det här hotellet så har de en egen variant av roomservice, eller så är det så det funkar över lag här i Norge: man ringer ned och beställder det man vill ha….

width=670

…sen får man hämta det själv. Bra 4-stjärnigt hotell…

Just det ja, under tiden maken hämtade maten så tittade jag på den norska motsvarigheten till Halvåtta hos mig. De var hemma hos den blonda bruden till vänster i bilden längre ned. När efterrätten skulle serveras så flyttade de ut till vardagsrummet för att åtnjuta en drink. Som serverades av en kvinna, som ringde på dörren och körde en sån där burlesk uppvisning. Hon råkade spilla (med flit) en drink över värdinnan, som tog av sig kläderna och satte sig iklädd endast en handduk i soffan. Varför fattar jag fortfarande inte.

Det hela verkade vara mycket trevligt tills burleskan började strippa. Hon hade medvetet trasiga stay ups, en vit korsett med svarta smutsfläckar (på riktigt) och såg allmänt trashig ut. Jag höll på att slå hakan i tangentbordet när bruden tar av sig korsetten. Hon dessutom inte nån size 8, men valde att ignorera det faktum att allt hon hade på sig var några nummer för litet.

På bopparna hade hon satt fast såna där tuttsnurrare. Typ såna här:

width=295

(Sorry, var tvungen att googla fram en bild!) Sen ställer hon sig och snurrar bröna i 180 knyck! Trodde fan jag skulle smälla av. Tjejen till höger i bild dör av pinsamhet. Killen bredvid henne, han i blå skjorta är förmodligen jättemycket gift, för han såg bara generad ut, och som om han ville sjunka genom golvet. Även om han ler artigt.

 Men han i vitt var singel med stort S för han satte på henne med bara blicken. Och värdinnan…ja, hon sitter där i handduk med en drink i handen och tycker att det här nog var det bästa Halvåtta hos mig som någonsin visats i Norge.

Jag blev så chockad att jag inte kom mig för att hämta mobilkameran och fota, förrän det var försent. Och jag undrar i mitt stilla sinne hur Helge Skoog hade hanterat denna traumatiska upplevelse.

Hur som. Vi åt upp maten och maken hade tidigare informerat att han minsann hade med sig två kalasbra filmer, som vi kunde titta på. Himla mysigt, tänkte jag.

30 minuter efter att han ätit klart så blev det så blev den här vyn mitt kvällsnöje.

width=670Klockan 21.20. Kul kille.

Nu ska vi äta frukost, utan smothie, sen iväg till mässan. Jag blir lika imponerad varje gång: första mässdagen så står mässpersonalen, inklusive alla chefer, uppradade, bjuder på frukost och hälsar oss välkomna med ett ”lycka till dessa dagar”.  Mässledningen i Sverige skulle behöva åka hit på studiebesök.

Sen järnet till montern.Jag förstår fortfarande inte norska utan nickar på ställen i konversationen där jag tror att man ska nicka. En vacker dag kommer jag torska. Big time.

Klockan 20.00 går planet hem för min del. Maken och kollega stannar kvar till på söndag. Förresten, ska vi slå vad om att maken missar planet hem? I have a gut feeling.

Laters

 1. Mornings Mona! Fast för dig har redan mer än halva dagen gått antar jag….Hoppas du får en underbar dag på mässan och att kunderna strömmar till av bara f-n! Ville bara kika in och ge dig en liten ”spark” i rompen som du kan ge din man för att han somnade ifrån dig kl 21.20!!

 2. Blir alltid lika imponerad över hur jäkla snabbt ni får iordning montrarna på mässorna. Och hur inihelvete med grejer ni får plats med. Den magin skulle jag behöva i lillgrabbens rum.

   1. Ni vet vad Pule betyder på norska antar jag? 😉

    Fast det är klart: Puler ni i montern så kommer det garanterat en jävla massa folk!

    Ha ha ha… Oh, such mental pictures! ;))
    Ha en fin dag Mona!

 3. Ja, nu står det ju ingen innehållsförteckning på smoothin, den kanske innehåller chili? Eller så är du allergisk mot nått:P

  Snygg monter i alla fall! Heja er!

 4. Hej Mona!
  Jag som jobbar på hotell kan ju berätta lite om varför det finns så många rum med 2 sängar istället för 1 bred. Det är så att de flesta hotell överlever på affärsresenärer som bor måndag-torsdag. Det ligger också till så att en väldigt stor procent av dessa affärsresenärer är män som är jätterädda för ofrivillig kroppskontakt med andra män. 2 kollegor som bor tillsammans kan ju bli homosexuella om de råkar dela säng eller ännu värre så kan kollegan vara homo och han har väntat på rätt tillfälle att smeka sin fot på kollegans håriga ben… Ja du fattar kanske. Män är töntar för det är nästan aldrig som 2 kvinnliga kollegor inte kan dela på en stor säng. Jag lovar att du skulle smälla av om du fick höra alla historier jag har. En man i 40 års åldern var i upplösningstillstånd när han såg att sängarna på ett av våra rum inte gick att dra isär mer än 20 cm pga väggfasta sängbord. Han frågade mig hur han skulle göra om hans kollega slängde över benet på hans sida. Vilken idiot! Prova att be honom ta bort det… Hur som helst så är det de som betalar mest som bestämmer och det betyder att folk som vill ligga får göra det på golvet! 🙂 Ett tips är ju också att be om en kingsize bed när man gör bokningen så kan det ju hända att man får det för det brukar ju alltid finns några rum för homosexuella kollegor…
  Ha en bra dag!

 5. Jag älskar dina inlägg, jag skrattar alltid så mycket. Du borde bli stand-up comedian om du inte redan är det. Jättefin monter, bra jobbat! Lycka till med mässan! towe.

 6. Mysteriet med den brännnde smoothien: Diskmedelsrester i/på dricksglaset? Hände mig en gång och det smakade giftspindel……
  Hoppas din dag blir….ummm…smooth! 🙂

 7. Hur lyckas man ramla ur sängen ?? Kul som f..n iof att någon annan gör det och bjuder på det. Men jag har nog inte gjort det sen jag var liten. Dock var det i överslafen på en våningssäng så jag har undvikit det sen dess. Hoppas de går bra för er i Norge för ni har en snygg monter tycker jag.

 8. Något jag blir imponerad över är att du och maken delar täcke hemma.

  Eftersom jag gärna gosar in mig i täcket, så kan jag och maken inte ha gemensamt täcke, för det slutar med att jag har hela och han har inget. Så vi har varsitt!

 9. Godmorgon! Är bara tvungen skriva ner mina tankar och tvångsmässiga beteende. Helt galet men sant. Det första jag gör på morgonen är att logga in och läsa din blogg:-). Och då menar jag det första, inte fixa kaffe eller mig själv. Nähä, rätt in till datorn för att läsa din blogg. Detta är TFU (totally fucking unbelievable)! Jag får så mycket skratt i kroppen och lever sedan hela dagen på dessa endorfiner! Tack Gode Gud (om denne finns) att jag hittat din blogg. Finns ingen bättre start på dagen! Lycka till med maken, montern och hemresan. Ciao Eva

 10. Ja jag fattar inte heller hur ni kan dela täcke med era världskrig, jag och maken med våra världskrig kan verkligen inte dela täcke.

 11. Skulle bli fullkomligt GALEN om jag var tvungen att dela täcke med maken. Helt otänkbart.
  Snygga boppar på bruttan du hade googlat fram. Vill ha såna!! Fast utan tofsar.
  Efter mässan kan ni packa ihop alla smidesgrejor och skicka till mig. Vill ha allt!! Men ni skulle nog få vänta ett tag på betalningen (några år eller så).

 12. Haha! Har bodd der msnge ganger og da har de også prøvd seg på at man skal hente maten selv. Jeg bare lo av de. Siden vi var der med jobb og det var full fest fikk vi de faktiskt til å komme opp med øl også.

 13. Alltså, karlar….
  Jag tappade våran dator på tån en gång. Ont som fan, nagelbandet sprack!
  Och gubb-f*n frågar hur det gick med datorn…

  Kram från Marie i Värnamo

 14. Vi kallar det helvetesgapet – när två enkelsängar på hotellrum glider isär. Alltid nån – jag – som trillar ner eller fastnar med ett ben!

 15. hahaha, lika klantigt lagd som jag……Har lagt upp bildbevis från min fadäs som utspelade sig i somras…
  Jag bokar alltid 2 sängar till mig och mannen. Hans ben sticks ( rakar dom), han snor täcket och slår mig när jag snarker..Ligger jag en bit ifrån orkar han inte gå upp utan låter mig sova , eller i värsta fall; kastar en kudde på mig !
  Ha en skön helg

  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara
  Ett sargat ollon!

 16. Hoppas du har återhämtat dig från skadorna efter fallet.
  Norska varianten av halv 8 hos mig verkar ju inte vara alltför barntillåten. Mina ungar fullkomligt älskar att se det programmet, men ett sånt här avsnitt skulle nog väcka många frågor och funderingar hos dem.
  Jag kan dock inte låta bli att fundera på hur många poäng värdinnan fick. Min gissning blir att tjejen som tyckte att det var pinsamt och killen i blått gav mellan 5-7 poäng medans killen i vitt toppade med en 10:a. Någon annan som har en kvalificierad gissning? Mona kanske såg slutet? Grejen med handduken kanske var att värdinnan också bjöd på en show..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..