Tuppar..och lite efterfrågad fakta

Jag noterar med glädje att ni är MÅNGA som gillar mina tuppar. Kan tala om att det gör butiksinköparna också!

width=169
width=212
width=300
width=300
width=300

Ovan är några av de vi hann få till mässan. Fråga: vad är dom där 4 sista här ovan för nåt? Kycklingar? De är bara ca 15 cm höga, ungefär. De andra är 40-50 cm.

Jag kommer även ta hem dessa:

width=178width=300

width=190width=248

..och så lite fakta: de kan inte vara utomhus, då rostar dom. De är handmålade med vattenlöslig färg på nån sorts plåt, ska ta reda på vad. Priserna i butik kommer ligga på mellan 250-550 kr styck.

…och ja, så fort jag får igång vår hemsida för privatpersoner: www.designforhome.se, så kommer jag tala om det för er. Eftersom det är vi själva som importerar dom så kan vi ha bra priser. Himla bra. Säger till så fort sidan är klar..vilket kommer dröja ett par månader.

Just det ja, jag tror jag tar hem vattenkannorna här nedan också. Men i antikvitt, rött, svart och grönt.

width=300

Och den här vita. Den tar jag in i en annan färg också, men vet inte vilken än. Måste fråga Tina, hon har koll på vad ni gillar.

width=300

Okej, vad säger ni, bra eller anus?

 1. Hönorna och kycklingarna är fantastiskt söta! Ta in dem!! Jag och tre vänner till brukar ses ett par gånger i månaden och bara fika och snacka (kackla) strunt. Just pga av detta kacklande (hånfullt myntat av våra avundsjuka respektive som alla får respass dessa heliga hönskvällar) så kallar vi det nu för hönsfika och våra barn är våra kycklingar! 🙂 Tror jag måste köpa oss alla varsin höna så snart de blir tillgängliga online!

  Din blogg är fantastiskt och jag är helt fast, läser varje dag. Älskar ditt sätt att skriva och att du bjuder så på mycket på dig själv och ditt familjeliv. Det är mycket man känner igen sig i, inkl raseriutbrott på respektive 🙂 !

  Ta det lite lugnt nu när mässan är över och ladda om batterierna! Lycka till. Kram

 2. Godmorgon Mona!
  Så fort er hemsida e klar ska det köpas.. När du var i Bromma var jag in och köpte den här till att ha din slev i när du lagar mat och det är många här uppe i Dalarna som frågat efter den. Jefla bra sak.
  Tuppar ska jag ha 🙂 den stora blå och en mindre i rosa hihi
  Vattenkannorna kommer att gå åt som smör i sol.
  Hoppas ni får en bra ”slut” dag på formex
  Tjingeling

 3. Fina grejer Mona! Tror inte det är kycklingar – kanske unghöns eller ungtuppar!?
  Å vattenkannorna också, bra val!
  (jävlar va positiv jag är så här på en söndag!)

 4. Gillar dina tuppar, hönor och kycklingar men inte att jag skulle pröjsa 550 kr för en plåttupp. Men det är klart…jag bor ju inte i finhodden heller 😉

  1. Kan bara hålla med! Sorry Mona! 550 pix är inte billigt för mig…Allra helst när jag tänker på de stackrarna som sitter och handmålar tuppen för fis ören. Ledsen för predikan!
   Gillar bloggen starkt och är inne flera gånger om dagen!

   1. Det är lugnt. Jag tog upp detta med min agent när vi var där och han sa att vi västerlänningar måste sluta att utgå från att alla lever under svåra förhållanden i Indien. Vi var just på den fabriken där dessa tuppar gjordes och det var mycket ordnade förhållanden. Agenten menar på att (just dom i alla fall) inte alls tjänar dåligt med indiska mått mätt. Jag lät mig nöjas med det även om jag fattar att läget är annorlunda för många fler. Å andra sidan; hur ska de tjäna något leverbröd över hvuud taget om vi inte köper varor av dem? Det där är kniviga spörsmål.

    Så predika på du, det behövs. Alltid. Och tack för komplimangen.

   2. Just det ja, när vi säljer dom på vår nya hemsida sen, den jag håller på att göra för er konsumenter, så kommer de dyraste i n t e att kosta 550 kr!

   3. Men hallå! Dom är HANDMÅLADE!!
    Följande utgifter ska den stora fina tuppen täcka:
    Material, plåt+färg
    Arbetet, lön till fabriken
    Driftskostnader för fabriken
    Emballage, lappar med dic info
    Fraktkostnad
    Lagerkostnad
    Del av mässkostnader
    Lön till personalen på Hemslöjdsprodukter
    Och till slut ska där finnas en vinst så att företaget visa + när året är slut

    Att måla en sådan tupp tar lätt 30-45 min. Börja med att ta en svensk normallön och lägg på alla dessa kostnader, då hade tuppen kostat 2000 kr.

    550 är ett riktigt bra pris!!

 5. Underbara, allihop!! MÅSTE HA! Skynda skynda att fixa online 😀
  Förstår att det är skönt när mässan är över. Står själv på mässa 2 ggr om året, 3 dagar i sträck, plus upp o nerpackning… PLUS aktiviteter med kunder på kvällarna… baaahh! Blir alltid sjuk efter varje mässa, helt slut.
  Ha nu en riktigt skön söndag! Här ska vi äta american pancakes och sen ut och leka i snön 😀
  Stor kram!

 6. Oj, vad fina grejor de där kannorna och tupparna är.
  Tycker absolut du ska ha en liten utlottning :-))))))))

 7. Jag tror att Fanny & Sixten vill ha ett nytt hem i detta dansbandsmecka… Fler yra höns under v. 29 lär ju inte göra vare sig till eller från men dom kan ju förgylla övriga veckor under året när det inte händer nåt alls här.

  Varför får jag en inre bild framför mig där jag sitter och pratar med Fanny & Sixten? Jag tror jag behöver semester.

  1. Du var lixom inte ensam kan jag tala om Gunilla! 🙂

   Och förövrigt så tyckte jag faktiskt verkligen inte om tupparna från början. De var helt enkelt tacky – Men OJ, vad den där blåa längst skriker Taaaaant… Jag hör den minsann. Jag hör den!!
   Måste ha den! Jag Måste ha den!!

   -mummel- Getting old here?? :O

 8. Detta är inte anus Mona! Tvärtom, de är skitsnygga!!
  (spraylackar man dom kanske dom kan stå ute?? Eller så blir dom charmigt rostiga, lixom chabby chick…)

  Jamenvisst. Jag kan självklart tänka mig att du har en tävling och lottar ut en tupp, och jag paxar gärna den där sista, namnlösa, turkosa, nere till höger. Okejjså?? =)

 9. Skeeetaläckra allihop!
  Men du, Ulla o Tina tycker jag ser ut som tuppar?!? Är du säker på att det inte är Ullrik o Martin på bilden?

 10. Jamenhej vilka sötisar! Är inget tupp och höns-fan precis, men den där svart-vita tuppen skulle faktiskt kunna få bo hos mig! Den gillade jag skarpt! Gillar dom med färg oxå, men just den får gärna flytta hit sen bara du fått igång butiken! 🙂

 11. I loved them tupps! Dom var jättefina och trodde ärligt att dom skulle vara mycket dyrare…. Udda och kul!

  Härligt där porrhöna…. vi ser till att förvandla dig till den snyggaste av alla porrhönor nångång. I promise you. Maken lär få hålla hårt i dig sen!

  Puss

 12. Nog är Kaj och Albert extra tuppiga, med sporrar och allt, men visst är Ulla och Tina också tuppar? Hönor har ju inte stjärtfjädrar och kam?
  De fyra nedersta är hönor, helt enkelt 🙂

 13. Jättesnygga allihopa! Men jag undrar vem som döpt dem till de svenska namnen? Eller sitter de i Indien med en svensk namnlista och slumpar namn till sötnosarna? Tror att de kommer sälja som smör hur som, riktigt läckra!

  1. Så jäkla kul att Doris och Torsten finns i pipeline. Vågar dock inte döpa dem förrän jag har fått dom! Göte och Ivar är sktibra också, tack!

 14. Blev nyfiken på hur Johan Rheborgs fru ser ut och googlade på bilder ”johan rheborg fru”. Innan någon bild på henne kommit fram så dök din bloggheader upp 🙂 Haha… Hon kanske redan blivit utbytt 🙂

 15. Kanske jag som har taskig smak…men tupparna och hönorna är gräsliga :o…ja, jag är ärlig gamle vän 🙂
  Men kannorna är kanonfina, en sån vill jag ha i min trädgård 🙂

  Kram

 16. De där rackarns tupparna bara måste få komma till mig i Malmö. Se för 17 till att få ordning på webbutiken så de hinner landa här före påsk…i år alltså :o)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..