Någon som säljer tid?

Vi ligger en dag efter. Trots att vi varit en person extra.

För det tar tid att klura ut hur allt ska stå. T ex hur man inte stänger in en monter och därmed måste flytta runt på inredning tills det ser bra ut. Till höger ser ni hur 4 personer står och funderar på hur problemet ska lösas.

width=670

Det tar sjukt mycket tid. Och gör att vi inte hinner med prismärkningen. Inte särskilt bra med tanke på att mässan öppnar…idag. Om tre timmar.

Sent igår eftermiddag dyker en pall varor upp i ena montern. Precis när vi var färdiga med placeringen av alla produkter. Ni som jobbat på mässor vet precis vad jag pratar om nu. I pallen finns schampo och tvålar….

…i somras var maken på mässa i Finland och träffade på ett finskt familjeföretag som tillverkar schampo och tvålar av extremt hög kvalitet. Inga tillsatser och annat skit, som vi vanliga använder dagligdags. Han tog med sig schampo hem och jag var lyrisk. Väry good stuff. Och det talades löst om att vi skulle börja sälja detta märke i Sverige. Löst.

width=300

Och plötsligt stod pallen där. Så bra. Vi har två montrar som är knökfulla med varor. Järnet iväg till det stora blågula varuhuset för att köpa glasvaser. Och lite annat smått och gott.

width=300

Som jag inte hade tid med det. Vi har dessutom ingen som helst information om produkterna. Eller ja, det har vi. På finska.

width=169

Jag är inte så bra på just finska. Typ inte alls. På några av produkterna har vi tur, då står det på svenska. Och by the time kunderna får sina varor så kommer alla etiketter vara på svenska, men det ställer onekligen till lite problem. Google translater kan mycket, men inte allt. Finska är ju inte nåt världsspråk direkt.

Asså,

Så jag lämnar mässan på eftermiddagen för att åka hem och försöka översätta och göra lappar. Ringer chefen maken och frågar om vad det är mer exakt som gör dessa produkter så bra och får svaret: ”eh, vet inte, vi får ringa och kolla i morgon.” Och det är ju bra. Problemet är att när leverantören kommer till kontoret så har mässan öppnat och det är lite too late för mig att göra infolappar.

Men jag har en timme på mig att försöka få ihop något. Går så där kan jag säga. För sen var det dags att hämta upp en leverantör på hotell. Jag bokade ett rum åt honom på ett nybyggt hotell 50 meter från Bromma Flygplats. Av bekvämlighetsskäl: vi bor när och jag visste att vi skulle ha bråttom nu på morgonen och inte ha tid att harva runt bland bilköer inne i stan. Det argumentet  fick gå före skönhetssömn för en influgen engelsman.

Leverantören är ägaren till det företag som har vårt nya porslin. Märket har kommit att bli en stor succé i England och andra länder, varför han har stora förhoppningar för Sverige. Jag förväntar mig en ful, tråkig engelsman men hej och HÅ vad jag bedrog mig.

Eller så är det bara så enkelt att, man kan bli hur snygg/trevlig/rolig engelsman som helst, om man bara har med sig rätt present till somliga:

width=169

En man som vet hur en kvinna ska tas, that´s for sure. Vi åkte in till Gondolen och jag glömde bort att jag är GBP-opererad och beställde in en strawberry daiquiri.

width=169

Jag kan säga att, om jag hade dragit i mig hela, så hade jag knatat på hörntänderna hem. Jösses så god den var.

Jag försöker komma på ett roligt avslut på det här mediokra inlägget, men kan inte så jag säger hejdå, vi ses ikväll. Kan fortfarande inte mobilblogga. Är fortfarande jefligt irro för det.

Laters!

LOADING..