Gårdagens dagens

…men inte så långt.

Dagens Röra:

Ligger efter som bara den med ena montern. Kan bero på att hela gårdagen gick åt att leka telefonsvarare och agera hustru, jobbarkompis, elektriker, datasnille, arg fru, allmäna klagomur, ännu mer förbannad kompanjon samt vansinnigt förbannad medmänniska…..till makens slutliga TRETTIOTRE samtal.
width=670

Och nä, vi ska inte ha alla bruna kartonger så där. Inget i hyllan är klart. Ingen annanstans heller för den delen.

Dagens Överraskning:

Mina tuppar och hönor har kommit från Indien. Dock i mycket reducerad skara. Men SOM jag älskar dom!

width=670

Dagens Bekräftelse:

Anna, ni vet hon som äger Sveriges största gosedjursföretag, och som är nära vän, men även min största kritiker/mentor. Hon kom förbi och sa: ”Dom är mycket finare i verkligheten!” Oj så glad jag blev!

Dagens Jag-blir-så-JÄVLA-förbannad:

width=670

Packar upp en av indienlådorna och hittar en sittpuff som jag och Tina förälskade oss i när vi var på inköpsresa till där i våras. Vi såg den på en mässa men glömde bort att notera leverantörens namn. Våra agenter lyckades spåra den och skickade mig alltså den som sample. Jag noterar att två rosor saknas och blir skitförbannad. För jag undrar hur fabriken kan skicka oss en trasig puff. Våra agenter har sitt kontor i en annan delstat än fabrikens, och har således iinte själva packat och skickat iväg den.

Jag drar iväg ett stensurt mejl och frågar vad de pysslar med, att jag omöjligt kan visa upp den för inköpare på mässan. I mitt stilla sinne undrar jag om de tror att jag är nån jefla lallare. En stund senare får jag svaret att tullen nog har öppnat paketet och slitit bort rosorna. Detta eftersom det stod ”sample” på kartongen och för att förhindra att man fuskar och tar in samples, som kostar småpengar och staten därmed går miste om inkomster i form av tullavgifter och annat, så tar de sönder grejerna för att man inte ska kunna sälja det till någon.

Jag tänker ”amenellerhur att det är så”. Tills jag vänder mig och och ser dom tre kartongerna som kommit: samtliga tre är uppbrutna av tullen, för att sen tejpats igen med DHL-tejp. Bra jobbat idioter.

Dagens Smaskens:

Det finns inget som slår Matkomforts middagar.

width=670

Ser kanske inte så gott ut men det…gjorde nåt i munnen….ni vet. Flera gånger. Jag skulle för övrigt inte kunna leva utan potatismos.

Nu prismärka 500 produkter. Wish me luck. Det ska vara klart idag. I morgon öppnar mässan. Ikväll middag på Gondolen med vår engelske porslinsleverantör. Måste hem och sminka mig och sätta på mig normala kläder. Jobbigt.

 

 1. Men jag förstår inte vad ditt problem var/är? Jag tycker att tullen gör ett fantastiskt arbete som försöker hindra knark, giftormar mm att komma in i vårt land. Tar du in en massa skor ex för att visa inför kunder tar du bara med ex högerskor så att det inte ska kunna gå att sälja.
  Dem gjorde väl bara sitt arbete? Eller menar du att det var för att dem bara tejpade med DHL-tejp.
  Jag menar inget illa utan jag vill förstå vad du menade:)

  1. Jag blir förbannad för att dom förstörde sittpuffen med FLIT! Den ser ju helt skabbig ut nu och svår att sälja in!

   1. Går den inte att ställa så de saknade blommorna kommer neråt?
    Om inte, använd det tomma utrymmet till att sätta en snygg etikett med pris eller en bild på er när ni besökte fabriken typ… Då blir de saknade blommorna bara en praktiskt grej för att ni ska kunna fästa etiketten, inte en skadad vara.

   2. Ja, men vad fasen, så kan dom väl inte göra. Inte ens tullen ska väl ha rätt att *förstöra* något för att man inte ska sälja det vidare. Det låter ju helt vansinnigt! Vilket jefla sätt rent ut sagt!

   3. Det är ingen händig som försiktigt kan montera bort 2 av blommorna längst ned och flytta upp?
    Vet att du inte har tid för det men kanske nån annan.

 2. Vad är de där kaninerna för något? Noterar att det finns en knallrosa.

  Min mage fyller 1 år idag o den ska få ett rosa hundkoppel i födelsedagspresent av barnen. – 47 kg av 46 önskade. Livet känns så mycket bättre.

  Dom hade ju kunnat sno rosor på sidan av puffen så hade man kunnat ställa den sidan mot något kan jag tycka. Kul jobb fö att demolera värdesaker dagarna i ända.

  Lycka till nu o må ni sälja många fjäderfän…

 3. Surt med tullen! Min mamma bor i Indien under vinterhalvåret så det där med att tullen öppnar och förstör paket är jag bekant med. Det händer även privat paket som vi skickar till henne…oftast är hälften av innehållet borta.
  Nu Mona har du skapat ha begär hos mig. Måste, bara M Å S T E ha en tupp! Where to byu? Är mässan öppen för oss vanliga? Kan man köpa den där på ålats? Eller kan man beställa den via dig? Pris på den? Måste ha nunununnunuuuu. Ops, känner att jag blev lite som min snart 3- åring.

 4. Mona!! Precis ett sånt där tårtfat vill jag ju ha! Har letat länge och väl och det finns ingenstans. Hur ska jag göra för att få köpa ett av dig?

  Har jag förresten sagt hur snygg, smart, rolig och fantastisk du är? 😉

 5. MONA, läser din blogg dagligen och jag älskar den, underhållande till tusen och det du skrivet är klockrent, du är fenomenal på att göra din blogg till något väldigt underhållande.
  Fortsätt så!!!!
  Bara det jag ville ha sagt:), ha en härlig dag.
  Kram Janni!!!

 6. Men det verkar ju helt vansinnigt att de kan göra så. Jag fattar att de måste hindra folk från att ta in utan att skatta som de ska, men du kan ju inte sälja saker som ser ut sådär? Jävlar vad jobbig jag hade blivit om det hade varit min grej att ta tag i…

  Du, om jag törs, så kommer jag förbi och hälsar på fredag em. 🙂

 7. ÅH! Vilka fantastiska tuppar och hönor!!! Var och när var mässan sa du så man kan komma och shoppa??? Eller kommer de finnas tillgängliga i någon trevlig butik/webshop?

  Helt fantastiska var dem, jag kan inte hitta något superlativ som beskriver tillräckligt bra hur fina de var!

 8. Men hur fina är inte tupparna? Ni kommer sälja in multum av dem och du får gärna tipsa om var man kan få tag i ett par 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..