En dagens….fast gårdagens

Om man är en sopa på att blogga så får man dra till med en nödlösning, hehe.

Dagens Skönaste;

Att komma till mässan första bygga-monter-dagen och inse att man var där dagen innan och gjorde en hel del. Fett najs, skulle jag kunna säga om jag inte vore 40+..

width=670

Dagens Pinsammaste:

Jag fick grejer från Indien, men behövde komplettera med lite saker så jag mejlar en av mina agenter från mobilen. Alla känner ju till hur touch funkar på alla telefoner. Det, i kombination med att vara svinstressad leder till att jag i stället för att skriva: ”Dear Ash” (han heter Ashwani  men när vi var i Indien så skojade vi till det och döpte om honom till Ash. Han är en mycket trevlig, men ytterst korrekt herre.) Vad tror ni händer? Jag skrev: ”Dear Ass” (kära Arsel)  bla bla bla, och hinner trycka iväg det innan jag ser felet. Inte alls pinsamt.

Dagens Bästa:

När DHL ringer till kontoret och har en lastbil full med smide, och jag får dra dit fort som fan och chauffören säger följande

”E du syrra till hon den andra här (och syftar på min 20-åriga dotter som jobbar hos oss) ?”

Åh, du är ju för söt, nä, det är min DOTTER” Och fifan som jag plötsligt sträckte på ryggen och sköt ut bopparna..av stolthet. Alltså, dom ramlade ut automatiskt.

Herrejävlar vad lika ni är. Som fan.”

”Ja, dom säger det.” Och tänker att jag ser ut som FAN i mina rosa snickarbyxor, gråhårig, osminkad och blek. ”Alltså, vi kanske är mer lika när man inte ser ut så här” säger jag och försöker ursäkta mig.

”Amen ni är skitlika. Det måste vara kul att gå på stan med henne och alla tittar på er.”

Mmm, nu tror jag väl inte att hon tycker att det är så där jättekul, men ja…vi är lika.”

Här är han. DHL-mannen som jag ska slicka i ansiktet varje gång vi ses.

width=577

Dagens Överraskning:

Vi har tagit fram en del nyheter och jag blev mycket glatt överraskad över att mitt bidrag blev så inihelvittibra: kolla in hjärtljusstaken! Den kommer bli succé, sanna mina ord!

width=670

Dagens ”Jag-slår-ned-väggjäveln-snart:

width=764

Vi säljer enorma mängder snyggar ramar, men har ramförbud på väggarna på mässor…Detta eftersom väggarna är lite ostadiga och så fort någon stöter emot så halkar tavlorna snett. Men, dessa måste upp så vi säkrar med två skruvar/spik per ram, men ändå tog det fanimej en timme att få upp skiten.

Dagens Slösa:

Varför glömmer jag alltid bort att jag inte längre kan dricka kolsyra? Femtielfte gången jag köper en Ramlösa. Som förblir oöppnad.

width=670

Dagens Ångest:

Borde gå in här.

width=577

Men sladdar in hit istället:

width=670

Dagens Fetsmocka:

Säg hej till min frisör Marie. Som har klippt mig i snart 9 år. Grym på färgning.

width=670

Hon är jättebra alla dagar utom idag. För idag sa hon ”oj, nu är du gråhårig!”.

width=670

Sen fortsatte hon med: ”Ja, det går fort när man är över 50% grå.”

”VADÅ, är jag mer än 50% GRÅHÅRIG?!”

”Nä, kanske inte…men snart.”

Marie är en KÄRRING!

Dagens Njuta:

width=670

Blåbär och skvallertidningar. Iklädd rosa snickarbyxor. Hot sexy mama.

Dagens Omtanke:

width=670

Marie kommer med en knäckemacka och té

Dagens Skvaller:

Nämen hoppsan; pappa Peter och Lill-Sis med en bulle i ugnen. Old news dock.

width=577

Notera meningen högst upp: ”Hannah Graafs BELÖNING” Idioter.

Dagens Måste-Köpa-På-Studs:

width=528

Dagens Lockar:

Marie gör alltid nån frisyr på mig när hon är klar.

width=577

Som att kasta pärlor för svinen, eftersom tofsen åker upp när jag kommer hem. Men jag är fin en stund i alla fall!

Dagens Ärkeflax:

Alla bilar längs hela gatan har fått p-böter. Dyra såna också.

width=577

Alla utom jag, hehe.

Dagens Telefonsamtal:

Mamma, du har glömt att vi måste ha massäck med oss i morgon, du MÅSTE handla!” Ujuj, bad mom.

Dagens Nödlösning:

All sylt utom lingonsylt är slut.

width=670

Det stackars barnet får äta pannkakor med lingonsylt. Blääk. Bra mamma.

Dagens Tjafs:

Talibanen försöker få mig att gå med på att hon ska få prenumerera på den här tidningen, som jag finner högst olämplig, för att hon ska få ta del av erbjudandet:

width=577

Skulle inte tro att en 8-åring ska få nån jefla makeup-väska.

width=670

Talibanen suckar och blir sur men jag gav mig inte. End of discussion.

Dagens Jag-fattar-ingenting:

Jag har fått en kallelse till nån för mig helt okänd doktor på St Görans sjukhus.

width=670

Tror bestämt jag måste ringa och kolla vad det är frågan om. Har ju redan varit på alla återbesök regarding min GBP-operation liksom.

Dagens Just-fan-höll-ju-på-att-glömma:

Ringa och boka bord till onsdag kväll.

width=577

Dagens Sämsta-Skit-Ever:

Idrottsgalan 2012…2011….2010….2009…etc

width=670

Kan NÅGON säga till Eva Hamilton på SVT att ringa Micael Bindefeldt? Hur svårt kan det vara att få till en bra gala?!

Jamen det var väl allt. För idag. Morsning.

 1. High-five, Mona!

  Jag rev det äckliga rosa kuveret och gömde det längst ner i pappersinsamlingen innan någon här hemma hann se det. Den diskussionen tänkte jag INTE ta! Allra helst som det förmodligen skulle vara Presidenten, 5 år, som skulle gå igång mest och strida för en prenumeration.

  För övrigt är pannkakor godast med lingonsylt!
  😉

 2. Den där reklamen har min 8-åriga dotter också tjatat om, dock var det ingen tidning utan en bokklubb som kostar ca 180 spänn i månaden ;o) med böcker om bla kyssar och killar och mens. Tycker det passar när de blivit lite äldre.

 3. Dagens överraskning: ja, den är fin, men jag hade bespetsat mig på en annan som fanns i Bromma blocks-butiken – också hjärtformad med plats för fyra ljus och liksom lite glittrig. Och lagom avstånd för shopping från makens jobb i Bromsten. Men näe, inte fick jag någon i julklapp … Men jag fick i alla fall bränna några ljus i jul. Det är rent otroligt vad tre blockljus kan göra för värmen i rum på trettio kvardrat! Sa jag till honom …
  Dagens slösa: jag köper alltid dricka på flaska – jag öppnar, tar en klunk, kommer hem, ställer i kylen – och på något magiskt vis försvinner flaskan. Inget slöseri här inte!
  Dagens ångest: ÄSCH! Frissan får dig att må mycket bättre!
  Dagens fetsmocka: vill du ha numret till min frissa? Hon säger aldrig så där. Å andra sidan är det hon som bestämmer över färgningen – efter drygt tio år har ännu inte fått mitt efterlängtade rååååsa hår med greddeskära prickar …
  Dagens omtanke: naaaah
  Dagens ärkeflax: Trisslott!
  Dagens nödlösning: Lingonsylt rulez!
  Dagens tjafs: Nä, går fetbort som de yngre säger! Den yngre dottern fick Eric Saade-postern, och bägge ska dela på stickersarket. Å andra sidan fick den yngre dottern i julklapp en ögonskuggepalett med ca 53.074.102 olika nyanser av sin mamma.
  Ha nu en bra dag, och låt bli att slå dig på tummen!

 4. Nu är det dags, nu tar jag av hatten och säger TACK! Jag och barnen har varit sjuka om vartannat i två månader. Och som alla vet lyckas ju alltid ”maken” bli sjuk när frugan är sjuk. Han hostar högt varje gång han ser mig. Du vet, en sån där lite ansträngd, för hög, hostning. Sen är det tyst på honom tills han ser mig. Jag är alltså helt slut. För tillfället har jag öroninflammation, ögoninflammation och sårig hals. Altså redo att checka ut vilken sekund som helst. Räddningen när jag legat mellan mina två sugroppar (barnen) har varit att surfa lite på mobilen. Och helt plötsligt så hamnar jag i himmelriket. Jag skrattar för första ggn på två månader. Högt. Barnen och mannen stirrar på mig och undrar om jag checkat ut på riktigt. Nej då. Jag som aldrig läst en blogg, har hamnat i Monas Universum. Eftersom det varit mkt sängliggande så har jag rest med dig överallt, till och med till Indien. Och gud vad jag skrattat. Och gud vad jag känt igen mig. Jag fick alltså en liten mental permission skulle man kunna säga. Allvarligt talat, du behöver inga råd om vad du ska blogga om. Just keep gooing! Du lyckades dessutom få mig att registrera mig på en blogg (?!), enkom för att säga TACK! Så nu säger jag TACK!!!

 5. Power 2 U Mona, oavsett ”naturliga highlights” i håret, snea ramar, kolsyra eller inte-det är frågan – bara kör på, allt löser sig eller hur? Menar, du överlevde ju ( dock knappt ) att jobba i affären?

 6. Äh, vi vet ju vad du tycker om DHL!
  Du är lurad – han var beordrad att hålla sig väl med ”tanten”! Allt för att företaget ska komma på go fot med dig igen fattar du väl?!?!

  Jävla mycket skit det försöker pracka på barn idag, tyckte det fanns mycket nog för drygt 20 år sedan men det verkar bli värre!

  Men Mona var glad åt din frissa, en ärlig sådan ska man vårda för annars kan det ju bli va f-n som helst i frisyrväg och hon bara står där oh säger : Å så läckert, du passar veeeeeeeeeeeerkliiigeeen i det där! Å så ser det för djävligt ut.

 7. Den där reklamen för tidningen hivade jag snabbt i återvinningen innan mina äldsta döttrar (8 och 6½ år) hann se vad det var…lite smink har de dock redan :/

 8. Jag håller med dig om smink till 8-åringar.
  Du borde se mamma och minimodeller i kväll på TV 3 tror jag det var.
  Du kanske ändrar uppfattning 😉
  Jag skulle gärna vilja ha en recension på det programmet av dig, själv tänker jag inte titta, jag anser att barn ska vara barn.

 9. Min 4 1/2-årings lika gamla bästis fick ett ”sminkhuvud” och ett sminkbord (?!) i julklapp. Nu snackar de om smink hela tiden. Jag biter ihop och hoppas att intresset snart ska svalka. Puckoföräldrar!

 10. Moroccan oil ÄGER! Skaffade den sist jag var hos min frissa, som själv använder den och är helt lyrisk. För övrigt är jag mörk som du och fick mitt första gråa hår när jag var under 25. Det du! Min hårbotten är nu, innan 40 fyllda, bra mycket gråare än din. Tack för det, taskiga gener! 🙂

  1. Påminn mig igen om några dagar. Vi ska sätta på prislapparna i morgon och jag har för mycket i huvudet just nu…så jag kommer inte att komma ihåg att svara dig..f’låt.

 11. Blev också påhoppad av ena dottern ang tidningen, den dottern är bara 6år och ska VERKLIGEN INTE ledas den vägen! Hennes något mer verklighetsförankrade storasyster, 9år, prenumererar på Kamratposten, vilken jag kan rekommendera till Talibanen, dottern läser varenda ord i den, flera gånger, och lite ”Eric Saade”-typ info finns i den.

  En annan grej; hittade du och Tina rätt säljare i Indien, som hade de ursnygga näckrosorna i metall?
  Kram, Helena i Hägersten

  1. Nä, vi har inte hittat den leverantören, men vår agent säger att de kan hitta nån annan som kan göra exakt likadana! Jag har en långgående mejlkonversation med agenterna för att se om de kan GARANTERA mig att vi får hem varorna till trädgårdsmässan den 12/4…

 12. Oooo, fin i håret!

  Du, fråga… Ramarna, vad är det för mått? Alltså för fotot?
  Har några foton jag vill ha upp som är 10×10 men jag hittar banne mig inte en ramj*vel.

  Och du, DHL killen, dagens medalj va? Tänk om alla killar var så smarta 😀

  1. Hej, vet inte i skrivandets stund, men kan du påminna mig igen när mässan är över, så tar jag reda på det. Tror dock att 10×10 är svinsvårt att hitta…Och jag håller med om DHL-killen!

 13. Nu hittar jag tyvärr inte länken, men det cirkulerade lite citat på twitter från Girl-It och det är inte en kvinnosyn du vill att dottern ska läsa!

 14. Den där reklamen fick sonen 4 år som ”sin post” av sin pappa (han bli avis på att han aldrig får post). Senare berättade han för mig att det var en tidning ” bara för killar”. Jag höll på att skratta ihjäl mig! Han pysslade lite med klistermärkena och var supernöjd, som tur var fick nog inte dottern på 9 syn på den… Numer ligger den i soporna!
  /Åsa

  1. Tack! Vet du, vi kommer snart öppna en hemsida för privatpersoner, men det dröjer till feb-mars. Jag kommer blogga om det när den är färdig!

 15. Jag tror jag kissar på mig =O)!!! Finns det nån fläck på din kropp som e klok eller är du helt igenom total otroligt härligt galen?? Jag tror inte jag skrattat så mycket i hela mitt liv åt någon som jag gör åt dig och dina utlägg! Fy tusan vad din blogg får mig o må bra, även när allt annat suger hårig…ja, fyll själv i valfritt ord… Min man brukar komma uthastande på tvären o undra vad jag håller på med och det enda han får till svar (om han har tur o får svar alls) är ett hysteriskt kvidande med (glädje) tårar rinnande för våld o allt detta tack vare DIG Mona! Fortsätt vara så underbar som du är för jag tror jag inte bara talar för mig när jag säger att du glädjer många av oss varje dag!
  Stor KRAM till dig!!

 16. Underbart inlägg!! Han DHL killen kan du skicka till Norge, så himla söööt! Skriver under på att du är så underbart rolig och härlig!! Kram till dig!!

 17. Mona, jag är gråhårig också, vilket även min frisör påpekade i fredags 😉

  Kram på dig och välkommen i klubben…hahaha

 18. Jo men tjena, honom skulle inte jag ha något emot att få leveranser av!

  Moroccan oljan är sååå jävla bra!!
  Värd varenda krona!

 19. Hörru tanta!
  Kolsyreburkar öppnar man bara pyttelite så att kolsyran kan stå och pysa/fisa ur sig ett tag och sedan kan man dricka den som nu har ytterst lite bubbel kvar 🙂
  Brukar funka för mig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..