När man bygger montrar på en söndag

Asså, om ni tycker jag har varit boring sista veckan så är det ingenting mot vad som komma skall de närmaste två veckorna. Med start idag. Förlåt, men det har sin förklaring.

Idag har jag varit på mässan hela dagen. Vi har två montrar, thank God så ligger de snett emot varandra, och har fått kalasbra platser till skillnad från i augusti. Vi får springa emellan om det blir för många kunder helt enkelt.

Så här trist ser det ut när man börjar:

Monter nummer 1: Det ska bli Hemslöjdsprodukter med vårt smide. Låter trist som f-n, men vi har skitsnygga grejer. Duger det till NK och Svenskt Tenn, så duger det till dom flesta. Tror jag. Folk stirrar sig blinda på vårt något osexiga namn, men det har funnits sedan 1946 så det är inget vi vill ändra på.

width=169

Monter nummer 2, där säljer vi så kallade ”blanka” produkter. Design typ Georg Jensen-stil. Och vårt nya vita porslin med ord på. Det där som NI varit med och bestämt att vi ska börja sälja.

width=300

Spännande va…eller inte. Jag vet, men jag måste ju för fasen blogga om n å g o t!

Det är jobbigt att bygga så ibland måste man ta paus.

width=169

Jag knarkar Ananas-keso. Viktigt information så här i tråk-bloggar-tider.

Vi bygger lite mera.

Smidesmontern:

width=300

Designer-montern:

width=300

Rom byggdes ju inte på en kvart direkt så det här är inte färdigt förrän på onsdag. Jag fikade lite och råkade äta en sockerkaksbit. Och som bekant så funkar inte socker så bra för mig.

Sova sig lite:

width=1024

Alltså, jag KAN inte hålla mig vaken om jag får i mig för mycket socker. Det är ju så seriöst att ligga på en matta i en monter på mässan.

Sedan några veckor tillbaka så är det något fel här på bloggen, vilket gör att jag inte kan mobilblogga. Teknikerna håller på att titta på det, men de verkar inte kunna hitta felet, vet inte om det är WordPress´s fel, eller hemsidans. Jag är en 50/50-mobilbloggare så alla mina normala ”blogga-i-samma-sekund-nåt-händer”-inlägg går inte att få till. Med andra ord så suger min bloggkvalitet hästballe just nu, ursäkta franskan, men det går som sagt ut över er. Jag blir lite irro när jag känner mig bakbunden och griniga kärringar är inga roliga kärringar let me tell you.

Denna vecka är det svenska inköpsmässan och nästa vecka drar jag till Norge för motsvarigheten där. Ni får helt enkelt stå ut, för överger ni mig så får ni stryk.

Nu mer av gårdagens champagne och resten av tryffelsalamin. Och kanske banka lite bäver så här på söndagskvällen.

  1. Japp, B08:11…eller B08:20. Är så trött att jag ser i kors, men båda montrarna ligger snett emot varandra med 2 meter emellan..typ.

 1. Ja ja hemslöjd i sig ett tråkigt namn men det är väl inte namnet man ska ha som prydnad i hemmet utan produkterna. Ä jag dum eller dum? Snacka om att få vara i en smågodis butik ifall du hinner kika runt

 2. Aldrig att jag överger! Surt att mobilbloggandet inte funkar, har saknat dina avbrott i vardagen! Jag vet inte hur det är med wordpress, men med den blogspot-appen jag har kan jag skriva ett inlägg, spara på mobilen och sen ladda upp när jag väl får internetz (använde bl a mycket när jag var i Vietnam nyss och knappast ville undersöka vad det kostar att använda det mobila nätverket där).

   1. Det beror lite på vad man är ute efter:P Kortfattat så började vi med några dagar i Saigon/Ho Chi Minh City. Det är som vilket storstad som helst, samtidigt som varje storstad är unik. Sen flög vi till Hoi An som är en superdupermysig lite puttinutt stad där man kan sy upp kläder och skor för rätt lite pengar (kan tipsa mer om det om det finns intresse). Sen åkte vi nattåg till Mui Ne, som är som vilken turistig sandstrand som helst, ungefär. Där kan man kite surfa, men vi orkade inte testa det:P Jag tipsar starkt om Lonely Planet-boken, framförallt i Saigon och Hoi An använde vi den väldigt mycket! Jag har skrivit lite stötvis på min blogg, http://svedski.blogspot.com och http://linakanritafint.blogspot.com var där 6 veckor för ett år sen, hon sammanfattade allt här http://linakanritafint.blogspot.com/2012/01/2011-en-sammanfattning-del-1.html

    I övrigt kände vi oss oftast väldigt trygga! Det var läskigt och spännande och kul!

    1. ”oftast väldigt trygga” Are you bloody joking with me? Ska jag verkligen våga skicka iväg henne? I en månad?! Känns ju så där måste jag säga. Tack för tipset, ska genast säga till henne.

     1. Hehe, jag kan inte ana hur det känns när ens unge ska iväg, men som sagt, alla var vänliga och vi blev aldrig lurade av några (förutom när vi råkade betala för mycket när vi skulle köpa vatten av en snubbe på gatan, men även han log och skrattade och var vänlig hela tiden 😛 ), vi fick aldrig tillbaka ”fel” summa när vi handlade osv. Det står även i lonely planet, och även hos UD, att turister är relativt säkra, värsta faran är trafiken. I Saigon var det fullt av ”turist security” som hjälpte en över gatorna mm.

      Jag tror hon kommer ha det asnajs där! 😀

 3. Hej Mona!

  Jag är lite sen på det men såg precis att du efterfrågade bra bloggar för en kort tid sen. (Skyller på att jag nyligen flyttat från ett land till ett annat – tar på krafterna!)

  Men jag måste bara skryta lite om min fina svärsyster och hennes jättefina blogg. Det är egentligen en foto/matblogg, men handlar precis lika mycket om nyfunnen livsglädje och livet på landet med allt för många djur. Hon gbp opereades is somras och det är ju något ni har gemensamt. Dessutom har hon av menier – som du har/hade.

  Hon tar underbara bilder – har ett riktigt öga! Spana in http://www.helenaljunggren.com

  1. Hej Elisabeth, tack för tipset. Jag ska gå in på alla bloggar som jag aldrig varit inne på, men gör det först efter mässorna. Och du, vilket jäkla minne du har!

   1. Det lades väl lite längre fram i minnesbanken än vanligt just pga svärsystern min 🙂

    Tack förresten för en underbar blogg! Sådär när jag ändå skriver liksom.

  1. Näpp, vi bor på Thon Arena, sen åker jag hem på torsdagkvällen och då flyttar maken in till just Spektrum…tror jag det var. Maken och hans syrra.

 4. Så kan det gå när man skippar det supersäkra blogspot. Annars skiter jag i dina montrar. Fortsätt med maken, han verkar vara en riktigt intressant människa, fast tvärtom, om du förstår vad jag menar. Hur i helvete fastnade du för den karln? You can go your own way, som Fleetwood Mac sjöng när det begav sig…

  1. Lööööv, Lelle lille….lööööv. Och som bekant så blir man ju blind av kärlek. Ibland mer blind än annars! Blogspot äger tycker jag, men jag flyttade för jag ville nå ut till fler läsare, plus att den här bloggportalen är den snällaste av alla. Inte massa tjafs överalt.

 5. Först och främst: Jag ÄLSKAR!!! dina byxor!!! Vill ha…. Mina är trist blå och svarta som alla andra. Tänk att mjölka korna i ett par rosa godingar istället. VAD GLADA DE SKULLE BLI!!! 😀

  Men du, ang mobilbloggnignen, jag hänger ju här jämt som du vet och om jag inte minns fel så började dina problem samtidigt som wordpress uppdaterade mobilbloggen?! Kan det ha något med din mobil att göra? Har du uppdateringen också?

  Jag vet att jag tänkte på det första gången du skrev det för det var samma dag som den nya wordpress till android kom på min telefon.

  Men jag kanske är helt ute och cyklar?

  Kram på dig
  /Bondmoran

  1. Tror det är från Fristads. Goola Rosa snickarbyxor, så kommer de nog upp. 700-800 kr.

   Nä, jag har uppdaterat, det är nåt annat fel. Och jag blir tokig.

 6. Kass på att kommentera för tillfället eftersom livet kör hårt med mig med just nu.

  Men du kan ge dig attan på att jag kommer vara kvar här även efter mässorna. Håller dock med i att jag saknar dina impulsbloggningar från mobilen, de är ju en del av dig och din blogg. Hoppas de kommer på vad som knasar snart.
  Kram

 7. Vet att fler som har WordPress har problem att mobilblogga så det är nog hos dom felet ligger.
  Min kollega brukar också ta sovpauser under monterbyggande så du är inte ensam i alla fall 😉 Lycka till på mässorna!

 8. Jag gillar namnet; Hemslöjdsprodukter är ett gediget namn & ni säljer kvalitetsgrejer; kan inte bli mer rätt. Ni kan ju alltid lägga till nå’n piffig slogan till namnet om ni vill ”modernisera” lite; det kan man ju lätt byta ut & lägga till som man vill!
  Ska försöka komma & hälsa på er på mässan; även om det är lite psyko att åka till Älvsjö för att få träffa dig när vi nu sitter & kontorar vägg i vägg… 😉

  Du har säkert gjort det här; men tipsar iaf… Ladda hem senaste WP-appen från Andoid market; skitlätt att WP-blogga med mobilen då! 🙂

 9. Köp en surfplatta. Då kan du skicka dina bilder till den och blogga ifrån plattan. Superlätt, Mona. Jag klarar det. Enkel att släpa med sig, ryms i en pytteliten handväska. Mycket lättare att skriva med än mobilen.
  Köp en med FRITT internett abonemang, funkar inte med begränsning för man ligger online hela tiden.

 10. Jag fick samma krångel vid uppdateringen, trots egen wordpress.org-sida. Jag fick gå in och tillåta XML-RPC-uppdateringar igen, trots att det stod att funktionen var på. Mkt mysko 🙂

 11. Ja, hotar kärringen med stryk så får man väl bli kvar, då! Hot går alltid hem. Men fler bilder från mässorna önskas! Gärna sov-bilder! Gissar hur maken suckade när han såg dig ligga där… 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..