Paus i Bregottfabriken

Har suttit med lönerna nästan hela dagen och var tvungen att ta en paus vid lunchtid. Dessa två ûbersnygga vaser fick jag av Tina/SysterLycklig i höstas och jag älskar dom.

width=670

I den ena har jag alltid ett ljus, och i den andra brukar jag ha snittblommor. Nu har jag tröttnat på att köpa blommor mitt i vintern så jag tog med mig vasen till Bromma Blocks. Där finns en kalasbra blomsterbutik (samma ägare som till den vid Brommaplan) och jag sa till Anneli, som äger butikerna, att om jag gick upp till Espresso House och köpte en latte till henne, så kunde hon väl..snälla…trolla ihop något som inte kräver någon kärlek. Jag har nämligen tvärsvarta fingrar. Eller snarare vita. Det bara går inte.

När jag kom tillbaka så hade hon fyllt vasen med sand och tryckt ned några…ähum..vaf-n hettde det nu då? Suckulanter…eller nåt. Väry fint. Ska bara bli intressant att se hur lång tid det tar innan jag lyckats ha ihjäl skapelsen. Har nämligen svart bälte i det.

width=577

Sen hem lagom i tid för att öppna dörren när svägerska nummer två, med make, kom förbi på fika.

Efter det var det till att fortsätta med lönerna. Me hate siffror. Och som vanligt när jag är klar så får jag lägga sammanställningen lite fint intill maken, och ta betäckning. ”Hurfankundedetblisåmycketigen?!” Same sentence every month. År ut och år in.

Men innan han får luntan så grundar jag med lite skumpa och tryffelsalami. Amenalltså, har ni provat det? Salamin alltså. Så jefla gott!

width=627

 1. Ah, du är i samma kategori som jag alltså… Sist jag var på Ikea och behövde hjälp med att hitta blommor lyssnade personalen på mina önskemål (så lite vatten och kärlek som möjligt) och ledde mig sen till – avdelningen för plastblommor.

  Fast jag kan döda plastblommor också…fråga mig inte hur men efter nån vecka ser dom för taskiga ut 😉

 2. Tryffelsalami är fantastiskt gott. Vi har goda vänner som äger en restaurang. De undrade häromdagen om vi kunde tänka oss att offra oss på lite mat från restaurangen eftersom de skulle åka till USA. Bland alla godsaker fanns en stooor låda tunt skivad tryffelsalami – lyckan är gjord. Det finns fortfarande lite kvar…..

 3. Jag har minsann lyckats ta död på kaktusar! De som tål torka och värme, de stendog hos mig. Var väl lika bra det eftersom jag fick dem av maken när vi varit tillsammans i 6 månader, undrar om han hade något dolt budskap…?

 4. Jag tycker det är rätt kul med blommor.Däremot är jag rätt kräsen. Det får inte vara vilka som hellst liksom. Min favvo är ”fallskärms blomman”. Blommorna ser ut som fallskärmar faktiskt, är tåliga då dom är tjockbladiga. Ingen ide att dra detta med dig förstås.

  Angåede bubbel och tryffelsalami……. Det ska va gott å leva!!!!
  Ha så kul i morgon!

 5. Tänk om det var tryffelsalamin som fick din väninna att bli så dålig på nyårsafton då! Det hade du inte tänkt på va? Jag, negativ? Näääää kan jag väl aldrig tänka mig.
  Lycka till med växten!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..