När man intager alkohol

Sitter med ett champagneglas i handen och tänker på min hall. Ni som hängt med här ett tag vet ju hur det ser ut där och jag orkar inte lägga in bilder nu. Det är en disaster. Den 5/12/2011 så var det 2 år sen maken gick loss med kofoten och vi har bråkat härifrån till Uganda om hur hallen ska se ut. Vi är ju på olika planter när det kommer till inredning.

I veckan kom någon förbi som aldrig varit här förut och efter hans besök bestämde jag mig. Nu jeflar pallar jag inte längre.

Så med skumpan i glaset så surfar jag runt och sweet Lord vad bra det här kommer bli. Maken avskyr marockanskt kakel, men oj vad vad jag ska ha just det.

width=297

Sen tänker jag skrota den vita vanliga dörren och köpa den här:

width=124

Just det ja, man måste ju ha golvvärme också. Ska man ha vatteburen eller el, anybody?

Och eftersom han tvärvägrar att sätta upp en dörr ned till källaren, så tänker jag låta sy upp ett draperi från Designers Guild. Och vara lite wild’n crazy:

width=300

Eller den här från Laura Ashley:

width=300

Jag har alltid varit allergisk mot att blanda mönster men nån hot-shot-designer som jag träffade en gång, sa att det var en förlegad attityd….så då får man väl ändra sig lite då. Jag ryser lite i ryggraden bara. Gillar den turkosa då den bryter av. Jag har nämligen en svartmålad trappa upp till övervåningen.

Jag rundar av det hela med en bred-vit-randig tapet från Laura Ashley. Med distinkta ränder som inte alls är så utmärkande som nedan. Den ser mer enfärgad ut irl.

width=300

Se där ja. Hur man förvandlar en humorblogg till en inredningsblogg. Om en timme kommer väl Dagens Outfit upp också. Ska nog inte dricka så mycket mer ikväll tror jag visst.

I morgon när jag tittar på det här inlägget så kommer jag undra om jag tappat kompassvattnet helt och hållet.

Eller så kanske det är det som är lösningen: bli skitpackad, beställa en massa saker, ta hit hantverkare, dricka lite mera och när man nyktrat till så är allt klart.

Jamen så gör vi.

 1. Vattenburen golvvärme är mer ekonomisk (under drifttiden och mer miljövänlig) om du har ett vattenburet värmesystem i huset, dock bygger den lite mer på höjden. Vattenburen blir dyrare att installera.

  Välj vattenburen om du kan, annars el. Vill du kunna ha den vattenburna på under sommaren bör du ha den på en egen krets.
  /åsa

  1. el bygger inte så mycket på höjden som Åsa säger – vi har en lååååång hall som har elburen golvvärme i halva hallen under klinkergolv – gissa vilket strul det blev med försäkringsbolaget å leverantören när kabeln gick sönder efter ett år. Vi har elburen i köket sen 5 år å det funkar utmärkt 😉 goodluck

 2. Låter som en utmärkt ide, Mona! Själv funderar jag på att dra till …. ja vart som helst som inte är hemma i Årstaskogen. Här pågår renovering av köket, utan hantverkare! Så det tar sin tid… Börjar tröttna på att diska i badkaret och ha kyl/frys i hallen.
  Men jag gillade den turkosa tapeten!

 3. Låter som en jättebra idé, ja det där med att beställa, låta någon annan göra jobbet, ha kul under tiden och vips, så är allt klart! Kör till, jag tror inte att du kommer att ångra dig, snygga kombinationer, inget du lessnar på i första taget!

 4. Tveksam till alla mönster och att blanda dem, men annars säger jag bara: Go for it, och hämtar själv ett glas rött till! Skål!

 5. Ja, svarta dubbeldörrar, marockanska kaklet, och el-matta skulle jag föreslå! Designers Guilds draperiet, och så skulle jag byta ut de litet mjäkiga ränderna till svart & vit-randigt i samma tapet. Seså beställ hantverkare nu!

  1. Haha, vet du vad det roliga är: jag valde svart/vita först, men trodde det skulle bli för mörkt. Nu, så här dagen efter, så kan jag tala om att det blir svart/vitt. Its all about the lightning..

 6. Kakelgolv och dörr = URSNYGGT! Värme i golvet är bra – använd det som finns i huset (alltså, finns det vattenburet – välj vatten, annars är du utlämnad till svindyra eluppvärmda).

  Meen… draperi för en källartrapp. Gud vad jag skulle ramla nedför den trappen! För att inte tala om intet ont anande gäster som råkar luta sig mot sagda draperi…

 7. kikade in här på sena kvällstimmen för att se om det dykt upp nån dagens outfit-bild. Måste ändå säga att jag är lite besviken 😉

  Ha det bra!

 8. Har du redan vattenburen värme och VET vart det finns en anslutning att ”jacka” in sig på, då är vattenburen värme absolut bäst.

  har du inte vattenburen värme redan och bara ska ha det i en hall ( max 15-20kvm) då är det onödiga pengar med tanke på allt du behöver köpa till ( panna,kopplingsplint osv) visst är vattenburen värme billigare än eldriven värme om man ser på det TOTALT, men vattenburen värme på 15kvm där det inte finns sen redan då är både du,mannen o talibanen ”20 fot under” innan du går plus/minus noll på den extra pengen.

  1. Hallen är bara 7 kvm och jag har ett element där….är det att räkna med ”anslutning att jacka in sig på”? Du hör, jag är inte så bra på sånt här! Tack för kommentaren.

   1. Det är inte samma temp nivåer på radiator och golvvärme. Det måste till en shuntgrupp men det är bara en 3000kr. Problemet kan bli att gömma den någon stans. Det blir ett litet skåp på ca 30x45x30 för att rymma det och det skall lämpligen sitta där rören kommer idag om man inte vill dra nya rör. Väljer ni inte el-slingor skulle jag behålla elementet och sätta shunten vid pumpen och dra upp extra rör till golvvärmen. Elementet skulle jag ha kvar för att slippa kallras från fönstret.

    1. Det fina är att r a d i a t o r n (bläää) sitter där kläderna hänger och detta utrymme ska byggas in, eller ja, vi köper en stor, lång garderob med skjutdörrar…typ, och då spelar det inte någon roll om shuntgruppen syns.Himla fiffigt! Med era kommentarer så lutar det åt vattenburen värme.

     1. Tror du det? Vore ju himla bra i så fall. Tilläggas skall att vi aldrig använder den ingången då vi går in via köket. Vi går bara i hallen när vi ska upp till övervåningen eller ned till källaren.

     2. Då är det inga problem att sätta in vattenburen. Med så liten yta räcket det säkert med de tunnaste rören så då bygger värmen inte mer än ca 15mm. Annars är det väl bara att släppa loss maken med kofoten igen så har du bjälklaget framme. 🙂

 9. Go’morron Mona!
  Måste bara säga att jag älskar din blogg. Hitta dig först när du kom hit till Bloggfamiljen och har följt dig varje dag sen dess.
  De första jag läser på morgonen är din blogg. Den får mig på väldigt bra humör. Älskar din humor och ditt sätt att skriva.

  Vad de gäller ditt inlägg så hade jag lätt tagit de turkosa från Designers Guild. Supersnyggt och sen när du tröttnar är det bara att byta. Smidigt som tusan!

  1. Åh, TACK Marika, verkligen, och välkommen! Ja, så här dagen efter kan jag väl inte påstå att det ser lika bra ut, men jag har fastnat för det turkosa tyget..

 10. Skitsnyggt kommer det att bli… Draperiet blir som en juvel och det kan du ju byta efter årstid och lust!

  VAD VÄNTAR DU PÅ?!

  (Eftersom maken påbörjat och inte slutfört får du göra precis som du vill – Lagen om en frus mentala hälsa!)

 11. Hallå! Vi håller precis på att göra vår nya entreé med vattenburen golvvärme (tycker jag är ett måste med stengolv, oavsett el el vatten). Vi ska även ha marockanskt kakel. Det är rätt tjockt, 17 mm, så nu ska det bli spännande och se hur väl det funkar med golvvärme.. Har nämligen hört olika bud. Ska jag återkomma, eller ska ni göra detta nu nu?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..