Sprid vidare please

Eftersom jag varit svintråkig den här veckan, så kan vi ju fortsätta på den linjen och vara lite allvarliga. Min kära kompis har startat något som heter Jourvuxen på Facebook. Kan ni alla sprida det här så kanske vi kan hjälpa en och en annan ungdom/yngre barn som behöver hjälp därute.

Jourvuxen är en sida för varenda unge som behöver en vuxen som lyssnar.

Om du behöver en vuxen att prata med, en plats att försvinna på, någon som ger dig råd, någon som hjälper i en situation du tycker är svår kan du hitta ett gäng vuxna här som kan hjälpa. Vi vuxna som hänger här är av den sorten att vi gärna hjälper om vi kan, många har egna erfarenheter av hur jobbigt det kan vara ibland, varenda en av oss har ett stort hjärta och tid att lyssna. Det är enkelt. Leta upp en vuxen på vår sida som heter ”Vi som är Jourvuxna”, maila den personen via facebook och ställ din fråga, be om råd eller hjälp. De som finns där lovar att göra sitt yttersta för att svara. Kan vi inte, eller om vi helt enkelt inte är lämpade att svara på din fråga, ger vi dig tips på vart du kan vända dig.

Ingen är ensam, du är inte ensam och du ska inte behöva gå runt och må dåligt. Det är du alldeles för bra för.

På Jourvuxen möter du vuxna som uppfyller våra kriterier:

 • Jourvuxen tar inte in några vuxna med dolda profiler på facebook.
 • Jourvuxen förbehåller sig rätten att inte ta med alla som sänder in intresseanmälan då vi
  vill ha en jämn fördelning mellan etnicitet, geografi, kön och ålder.
 • En jourvuxen är online större delen av dygnet, bevakar sin facebookprofil och
  därmed också uppmärksammar kontakt. Vi på jourvuxen förbehåller oss rätten att stänga av en vuxen från sidan om det kommer in klagomål och sådana synpunkter från barn och ungdomar om den personen.
 • Jourvuxna är personer som tar ansvar för att svara på frågor och finnas till hands för
  barn och ungdomar som så behöver.
 • En jourvuxen tar på sitt ansvar att göra sitt yttersta för att eftertänksamt och
  klokt lyssna och vara ett stöd.
 • En jourvuxen slussar alltid och snarast vidare frågor som kräver expertis och
  professionell hjälp.
 • En jourvuxen pratar inte om de kontakter man har och får. De som kontaktar oss ska
  känna att det är ett förtroende som inte missbrukas.

Vill du läsa om hur idén till Jourvuxen uppstod kan du läsa mer här: http://www.christinastielli.se/blogg/2011/12/28/det-maste-ga-om-vi-hjalps-at.html

söndag kl. 09.44 sitter vi i TV4 Nyhetsmorgon och pratar om Jourvuxen. Vi behöver många som gillar och delar facebooksidan! Häng på så hjälper du ungarna att hitta till ett gäng vuxna som har tid att lyssna.  

 1. Bra initiativ! Vill också passa på att tipsa om ”Mentor” http://www.mentor.se/ som får sitt bidrag för att de tror på mer vuxenkontakt => mindre användning av droger och mindre våld på våra gator och torg.

  Är nu inskriven på bägge ställena 😀

 2. Åh va bra gjort! Jag blir varm ända in i själen när vuxna orkar engagera sig för våra barn oavsett ålder. Det finns så många barn/ungdomar som inte har stöd från någon vuxen i sin närhet, att dom kan få det tillgängligt på ett sådant sätt är kanonbra. Man möter dom i deras egen värld.

  Som det ofta sägs: ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

 3. Delat med mig på FB. Jobbade förresten med ungefär samma sak för många år sedan, drev en internetsida som hette Dinkompis.se. Vi var ett gäng som satt och besvarade mejl från ungdomar som behövde råd och stöd. Tyvärr gick den i graven då vi alla fick andra jobb, utbildning, familj osv. Men jag hade gärna fortsatt att jobba för dem, gratis såklart.

 4. Har kopierat och delat på fb! Hoppas att vi tillsammans kan hjälpa många unga som mår dåligt! <3

  Jag vill åxå passa på att tacka dig för en bra och beroendeframkallande blogg! Keep up the good work Mona! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..