Men det är ju så kul att ge bort!

Nu alla tjocka kärringar och brudar, nu är det er tur! Idag fick jag mejl från en mycket kär vän. Eftersom hon har humor så skrev hon så här:

Du har en väninna som hemskt gärna vill skänka bort massor av kläder till tjejer som är yppiga, kurviga och har storlek 50-52-54, däromkring. Hon har hemskt mycket kläder som är utrensade från garderoben och skänker gärna till flera tjejer som behöver.

Din väninna har god smak och många av plaggen är använda endast 2-4 gånger.

Några plagg är aldrig använda på grund av shopping hjärnsläpp ”vad tänkte jag när jag köpte det här??!”.

De flesta av plaggen går under kategorin festplagg/finkläder, urtvättade t-shirts och annat har redan förvandlats till fönsterputshjälpmedel och annat allmännyttigt.

 Samma deal som med snowracern, ensamstående som i regel har svårt att unna sig nya kläder.

Din väninna är också ensamstående med barn och vet hur kärvt det kan vara att få ihop det lilla extra för att unna sig.

Och skulle plaggen man får inte passa så ska man självklart skänka dessa vidare.

Din väninna vill vara anonym  men du kan gå i god för henne att det är prima vara.

Storlekarna är som sagt 50-52-54 och eftersom hon har så mycket så vill vi fördela på flera mottagare. Tala om vad du har för storlek och skriv nån rad om varför just du behöver/vill ha. Inget märkvärdigt.

Och ja, jag kan verkligen gå i god för att det är bra grejer. Man kan säga att hon inte är med i min Ullareds-klubb direkt…

UPPDATERAT: Väninnan låter hälsa att utskick av kläder kommer ske i mitten/slutet av februari. Vi kommer plocka ut så många som möjligt av er, så att alla ska få nåt eller några grejer. Basattnivet.

 1. Så himla fint att skänka saker på det sättet! Jag är alldeles för liten för dom storlekarna men var bara tvungen att kommentera.

 2. Ååååå finkläder = I like!!
  Har inte fördelen av att ha genomgått en gastric operation o kräver därför fortfarande större storlekar =( Drömmer om att få möjligheten till detta så att man har en chans att hitta lite roligare kläder.
  Har nu fått den stora äran art bli nominerad till ett av priserna på en gala här i stan o har ingen aning om vad jag ska ta på mig!! Å då ser jag denna utlottning. Säger bara hjälp!!

  (drar 50-52 nertill o 54 upptill)

 3. jag är visserligen sambo, men han är sjukskriven och utförsäkrad så med andra ord lever vi på en inkomst och det är min!! Eftersom jag jobbar i affär är det viktigt att vara snyggt klädd, men där faller jag:( skulle verkligen önska tunikor, tröjor eller klänningar i stl 50 så jag med kan ha nåt nytt o fint på mig för omväxlings skull.(har inte haft råd o köpt mig nya strumpor ens på över ett år, då jag fick presentkort tack o lov i julklapp på 300:-, men hur mycket får man för det)
  Mycket bra o snällt gjort oavsett om jag inte ”vinner” nåt 🙂 När jag blir rik (dvs 2 inkomster) ska jag köpa nåt som du får lotta ut:)

 4. Min syster är sjul pensionär sen 7 år tillbaka när hon fick en hjärntumör 8( så hon får ca 8000 isjukpenning så lite nya kläder skulle passa henne hon älskar att gå på casino när hon orkar så nya vinklade vore toppen efter ett tuff period.

 5. Ja, jag tillhör fel kategori men jag skriver ändå då ni alla här inne vet vilket jävla år haft och inte ser det bättre ut på det nya året, inte än så länge i alla fall. Jag skulle inte kalla mig yppig men kurvor har jag och ett och annat traktordäck, har strl 52 och skäms inte ett dugg för det. Jag hoppas du förstår varför jag skriver trots att jag inte är ensamstående, oavsett så vet jag att du väljer rätt person! Du är en fin människa som tänker på andra!

  1. Efter ditt skitår är du värd det även om du inte e singel 😉
   Kram

   Och Mona med väninna, Ni är ju fantastiska som tar detta initiativ. =D

 6. Ja du var ska man börja… Blev uppsagd våren 2009 och började studera (deltid) hösten 2010 till undersköterska med två små barn. För att få mer i studentkassan så har jag jobbat extra en massa och mina barn är ofta hos mina föräldrar. Jag kommer ärligt inte ihåg när jag köpte kläder till mig själv senast… Allt går till barnen 🙂
  Min mamma o jag kommer ha en underbar kväll om jag får lite nya kläder för vi har samma storlek och kan göra en egen ”gör om oss”-kväll här hemma hos mig medans barnen är hos morfar.
  För det är vi värda!

  Och snart tar jag examen. Yes jag har klarat det!!!

 7. Hej, jag tar gärna emot en stor, rymlig tunika i storlek 54 🙂 Är så innerligt trött på mig själv och mina kläder, skulle onekligen behöva piffas upp både i humör & klädstil..Tack så länge/Åsa

 8. Men åhh, kan jag ha sån tur? Skulle bli så glad om jag fick något nytt för mig i garderoben då november och december varit tunga månader med motgångar. Trodde det nya året skulle medföra lite medgång men januari verkar gå i samma anda som nov/dec. Skulle jag få äran att få något till min garderob skulle jag helt ärligt gråta av lycka. Storlek 50 är vad jag drar.
  Jag måste samtidigt passa på att tacka för en blogg av världsklass. Du ger mig som oftast dagens skratt! Tusen tack! Bästa hälsningar Linda (”förstagångskommenterare” men daglig besökare)

  1. Varför tunga månader? Förmodligen uppsagd från april och just nu dubbla boednde kostnader och tre barn som fortfarande skall matas, kläs och skos. Men hey, det löser sig…

 9. Hej!

  40-årig mamma (fattar inte att jag är 40???) som är långtidssjuk.Mycket värk, operationer mm. Nu utförsäkrad och ska rehabiliteras tillbaka. Klart jag VILL jobba. Tyvärr gör utförsäkringen mig inte ett dugg friskare.
  Tänk vad lite nya kläder skulle pigga upp! Och inte från Ullared.
  Jag önskar…. storlek 50 (52)

  Hoppas på lite tur nu. Jag säger som trissreklamen
  -Plötsligt händer det!!!!!

  Hälsningar
  Mia-Maria

 10. Hon som jag ville att du skulle ge snowracern till, hon är en 50:a med hygglig hylla och hon kommer under våren att avsluta sin högskoleutbildning som hon slitit som satan med under tre år. Ensamstående och med barn på csn. Och nu behöver hon en vettig garderob – hon har verkligen ingenting fint. Så om det funnes något som duger bra till jobbintervjuer och kontors-ish-jobb och kanske nåt festfint så vore det en höjdare. Hon är inte riktigt den ryschiga typen men vad hon skulle ha om hon kom ur sina kammofärgade, urtvättade joggingbrallor är jag osäker på. Klassiskt utan krusilutter skulle jag tro.

 11. Okej, jag är inte ensamstående. Men jag är student och lever på lån. Då är det svårt att unna sig nya kläder (Särskilt när man måste köpa kurslitteratur för 2-3000!) Jeans/byxor/klänningar i stl 50-52 vore guld värt! 🙂

 12. Så fint! 🙂

  Jag skulle behöva nya kläder i just 50-52 men jag kvalificerar inte (som tur är kanske?) Men att lägga ut pengar på nya kläder som jag kommer att få skänka vidare om en månad känns sådär 🙂 GBP-opad och skulle jag mot förmodan ha turen med mig blir jag LYCKLIG!
  Att jag skänker vidare är redan en självklarhet. Jag har förresten kläder i strl 56 som jag skänker vidare 🙂

  Kram

 13. Jag drar strl 50/52. Jag är bara timvikarie och har inte direkt råd att köpa mig några kläder. En finklänning hade suttit fint, en kavaj kanske, ett par nya jeans… Äh, det spelar egentligen ingen roll vad det blir – bara kul att ha något nytt.

  Tacka din vän också, det är mycket snällt att hon tänker på oss tjockisar 😉

 14. Underbara Idéer du å dina vänner har!!! Kram till er, för ni sår frön hos oss andra – fortsätter i samma anda på mitt sätt

 15. Fifaen va bra Mona!!! 😀
  Du är toppen!!
  Jag är ingen kandidat alls….vill bara säga att det du/ni gör är så bra! Är superglad att du finns!! (jag har ju faktiskt träffat den här bruden på bloggträff!)

  Fick ågren här då jag nyligen kastat en massa fina kläder. Definitivt inga Ullared kläder. Det var storlek S/M.
  Skulle ha gjort likadant! Kanske ska rensa lite mer, har så mycket kläder så hälften vore nog. 🙂

 16. Skitbra idé och vilken glädje för dom som verkligen behöver. Jag har varit där (noll inkomst) så jag vet vad en liten gåva kan göra. Jag är för liten (fast det inte känns så) för dessa storlekar men hoppas de hamnar hos rätt tjejer 🙂

 17. Sambo och ‘barnlös’ så jag faller i kategorin även om ja gärna skulle önskat ett strlk 54 plagg.
  O nu ser det ut att ljusna frampå så jag hår glädjas åt andra!
  <3

  Pay it forward, de e grejen det.

 18. Hrmm..känner lite att jag tigger här men vad sjutton det skadar inte att chansa..
  Jag är tur nog inte ensamstående..dock har jag en sambo som jobbar väääldigt mycket och sällan är hemma. Jag själv har en lätt ryggskada, ständig hemlängtan, 3 barn varav en med adhd, jobbar natt deltid…Jag sköter nästan allt hemma plus alla barnen och allt vad det innebär. De pengarna jag tjänar (det lilla) går och har alltid gjort till räkningar och mina kidz..Kläder till mig själv har jag nog inte unnat mig på kanske 1½ år. Och mitt i allt så släpar jag runt på denna stora kropp strl 50 dum som man är..dock försöker jag ändra på det. Men det skulle ändå va trevligt att tills dess på klä sig i nåt nytt och roligare än svarta byxor och t-shirts.

 19. Jag skulle väldigt gärna kunna ge kläderna till min mamma. Hon har en sambo men båda är sjukskrivna och hon har med honom en ”plast” dotter på 5.
  Min mamma har även skulder sedan förhållandet med min pappa. (Det var inte på något sätt hans fel men de ihop var en dålig kombo rent ekonomiskt).

  Hon vill så gärna kunna hjälpa mig som är student och ger mig pengar till mat osv fast jag vet att hon har det så snålt själv. Jag har inte kunnat hjälpa henne än (men när jag får jobb då jävlar!).

  Det vore underbart att få ge henne lite kläder, just nu köper hon inget till sig själv. Allt går till mat/hyra eller till mig och min syster. Hon är fantastiskt vacker (brås ju på mig 😉 och en vacker tröja eller en fin klänning i storlek 54 vore så kul att ge henne ifrån er.

  Kramar!

  ps. super kul att du gör det här!

 20. Hej igen..tänkte passa på att göra ett inlägg till när det ändå snackas om bortskänkning av kläder..Det är nämligen så att jag då och då rensar ur barnkläder i diverse storlekar. Dessa hamnar ibland i insamling och ibland (tyvärr) i soporna…(skäms) Många av de här kläderna är knappt använda eller åtminstone inte slitna. Och med tanke på de ensamstående mammorna här så kanske det skulle va en idé att jag via dig skänkte de barnkläderna här..om inte så fortsätter jag bara skicka iväg dem till insamling.
  Tack för mig.

 21. Fantastiskt bra idé. Skulle kunna tänka mig att min storasyster kanske har 54, Men om det inte är Ullaredsklubben så vet jag inte om det är kläder hon skulle ta på sig.
  Fast det jag tänkte skriva var just det att det är väldigt fint gjort. Av vännen.

 22. Tyvärr kvalar jag in… lever med kronisk smärta och sjukskriven/utförsäkrad sen ett par år. Har efter hyra exakt 2800:- till ALLT annat på en månad.
  Hamnat i ett knasigt mellanläge nu i viktnedgången med, jag har krympt ur de flesta kläder jag hade och har inte råd att köpa nya så jag tältar numera. Vad jag framförallt skulle bli glad för är ett par byxor i stl 54 (eller 52) men nån topp hade inte heller vart dumt.

  Oavsett vem/vilka som får nåt så är det en fin gest du och dina vänner har att dela med sig 🙂

 23. Nu är jag visst här och tigger igen..
  Det var ju det där med ensamstående.. leva på 3000:- i månaden. Och då är Inte hyran betald.
  Då lägenheten brann upp förra sommaren (p.g.a mordbrand) försvann det mesta.. alla möbler, det mesta av kläder och allt annat med. Hemlös i 3 månader med en 2 åring. Det var -tufft-
  Att köpa kläder sedan Talibanen föddes har inte varit att tänka på. Här har vi byxor med hål så stora i att det krävs leggings under… och helst vill vi inte gå ut alls!
  Drar 50-52 .. men är det något i 54 så gör det inget iaf på överkroppen bara det är helt!
  Usch, det låter hemskt.. men jag är verkligen, verkligen i behov!

  Tack ni fina,varma,omtänksamma människor!
  Det ni gör för ”oss” är guld värt!

 24. Hej!

  Åhh kläder! Ja Tack!!

  Jag är ensamstående med 4 barn, 18, 17, 14 och 12 är gamla.
  Jag är sjukskriven sen många år och kan väldigt sällan unna mig något.
  Allt är av intresse. kjol, top, byxa, klänning!

  Storlek 50eller 52!

  Skulle bli så glad för ett plagg!!

  Varma kramar / Emmy

 25. Asså, tack gode gud för postorder…annars skull’en få gå som Gud har skapt’ en. För när’en bor långt ute på vischan så hittar man inga finbutiker. Glöm att det finns nåt fancy i garderoben. Så skulle nån ”trasa” bli över till mig, så blir det jubel! //Lantisen

 26. Holy crap, jaaa tack!

  Ensamstående – check!
  Ungar som behöver kläder istället för sin morsa – check!
  Yppig och kurvig – definitivt check!

  Jag har storlek 50 och är en sån som mest använder klänningar och kjol. Men jag BORDE använda mer byxor så vem vet, det här kanske blir tillfället när jag äntligen lär mig älska brallor.

 27. Kan inte du skriva lite om din GBP-operation? Du är en av anledningarna till att jag till slut valde att ta steget och ringa och be om en remiss för att få göra en op, något jag har tänkt på länge, länge. Jag har levt med min övervikt hela livet, och jag vill inte förlora resten av livet p.g.a. min övervikt. Jag är fortfarande ung, och vill leva resten av livet utan krämpor och jag vill få känns mig snygg! Kunna gå in i vilken affär som helst och köpa något för att det är snyggt, inte för att det är det enda jag får på mig…

  1. Hej Madeleine, du, har du kollat här till höger? Man kan söka på Gastric, och då får du fram allt jag har skrivit om det! Jag hoppas att du får en op-snart och när du väl är ute på andra sidan så kommer du undra varför i h-e du inte gjorde den tidigare! Jag kan inte ens beskriva vilken skillnad, och LÄTTNAD, det är att vara normalviktig. Och att ALDRIG mer behöva tänka på vikten!

 28. Hej!
  Åh vad roligt med kläder är själv en 50/52:a som försöker att klara heltidsstudier på ett deltidsarbete (har inte jobbar sedan 15 december!) och nu ska jag köpa böcker för 2-3000kr. Senast jag köpte kläder till mig själv var flera år sedan och jag hade blivit så oerhört lycklig om jag varit en av den som skulle kunna få ett plagg eller två.

  Tycker dessa initiativ du tar Mona är så himla fina. Det betyder så mycket för dem som kan få något extra då och då som kämpar i vardagen med den ekonomiska biten! Stor eloge till dig!

 29. Toppenidé. Vad härligt av dig och väninnan.

  Du varför kan jag inte scrolla bland kommentarerna när jag läser din blogg på iPad. På datorn går det bra men på paddan bara laddar kommentarerna om sig hela tiden och jag hamnar på toppen av sidan.

 30. Åh, jag blir alldeles tårögd när jag läser det här och allas kommentarer. Jag hoppas att kläderna räcker till alla och att alla blir glada! När jag hittat min matchvikt igen efter tvillinggraviditeten ska jag också göra en garderobsrensning och se vad som passar den nya formen och figuren… 18,1 kg lättare idag än för 6 veckor sen (6 kg var förstås bebisar), men fortfarande en hel del kvar. Då blir det garanterat en hel del att skänka bort!

  Och Mona, pausmusiken klingar skönt! Du har en grymt hög lägstanivå!

  1. Håller med. Den dag det blir press att leverera ”fyndiga inlägg” blir det press och tar på egna krafter och energi. Skriv från hjärtat och det som faller in så blir det som bäst!

 31. Till er alla!

  Det finns kläder från BiB (H&M), Lindex, KappAhl, ZIZZI, blandat med inköp från ”dom fina varuhusen” både här och där i vår stora värld.

  Mottot är ”alla ska få!”.

  Så fortsätt kommentera så ska jag dela upp till så många som möjligt, efter storlek också. Drar du storlek 56 så finns det garanterat något för dig också.
  Var inte blyg!

 32. Vad ska jag skriva för att det inte ska uppfattas som ett tiggar brev…
  Nja, i allafall
  Ensamstående med två barn, varav minstingen har diagnosen Autism.
  Klädinköp till mig själv finns det varken tid, ork eller framförallt inte pengar till.

  Drar stl 50-52

  Tack för världens bästa blogg Btw
  Regniga kramar från Motala
  Okki

 33. Nu bryter jag kanske mot reglerna, men jag har alltid varit lite av en rebell så jag chansar ändå!

  Min MAMMA har storlek 50-52 ca. Hon är förvisso inte ensamstående i dagsläget, men med 9 barn varav lite mindre än hälften bor hemma/försörjs av mamma fortfarande (hon har dessutom 7 barnbarn fördelat på de äldsta syskonen) så är det inte så himla fett i plånboken, och kläder till sig själv är nog det sista hon köper. Hittills har hon fått ärva mina kläder när jag gått ner i vikt, men nu har min garderob sinat. Jag tycker helt enkelt att lilla mamman skulle vara en lämplig kandidat, så hon får känna sig lite fin mellan varven.

 34. Strålande ide! Utsorterade kläder har jag inte lottat ut. Kan kanske bero på att syrran de senaste åren har kunnat ta över dem. Lite jobbigt att kasta nya kläder bara för jag inte trivs i dem.
  Här har man suttit och tyckt att man är ”stor” och så har jag långt kvar till dessa storlekar. Så efter att ha läst detta inlägg med alla kommentarer har jag vunnit trots allt! Känslan av att inte vara SÅ stor. Tack för den vinsten. Den behövde jag….
  Lycka till alla Ni som som tävlar!

 35. Jag är lyckligtvis inte ensamstående men har en sambo som har många sjukdomar bland annat ryggmärgsbråck och vi har pga av det svåra ekonomiska problem då försäkringskassan inte betalat ut som dom ska när han inte kunnat jobba för att han bott på toa.
  Jag vet inte när jag unnade mig kläder sist, det är verkligen länge sen!
  Initiativet är verkligen underbart!!

 36. Jag ville bara saga att jag blir sa glad nar jag laser detta, det behovs fler manniskor som dig och din vaninna (och alla andra som gor sana har generosa saker!).

 37. Hej! Jag drar strl 50-52 och är i starkt behov av lite snygga kläder. då jag tränar/tävlar hund och är genuin hundmänniska går jag tyvärr i diverse osmickrande, praktiska kläder som jag för övrigt har en del av.
  Sist jag var på affärn här i området hade jag inte hundkläderna, utan jeans en snyggare skjorta och en kappa. När jag kommer till kassan utbrister kassörskan, som jag för övrigt mött x antal ggr ”Är det du?? Kände inte igen dig! Vad FIN du är!!”.
  Så med andra ord behöver jag nog ett bidrag på den fronten.

  Mvh Linda Ståleberg

 38. En kurvig/volangbeprydd ensamstående mamma som äger jeans och mjukisbyxor, men inga finkläder, önskar sig något lite finare klädesplagg att ha på sig till fest. Efter ett riktigt pissigt halvår med separation och ledsamheter har jag inte brytt mig om finkläder, men känner att jag nu skulle behöva piffa till mig lite. 😉 Jag har 48/50 i storlek.

  TACK för den här möjligheten!! <3

 39. jag skulle bli så glad om det gick för sig att få lite kläder, lappade ihop mitt sista par jeans igår.
  Studerar och är ensamstående med en fin fin tjej på 7 år.
  anlednignen till att jag just nus tuderar är att jag vill jobba med barn.

  har även gjort liknande häromveckan för en tjej som är ensamstående med barn http://avestatidning.com/nyheter/1.1483522-asa-raddar-julen så jag vet att det är roligare att ge än att få, men denna gången är det tufft att vara med min ekonomi också…

 40. Känner nästan efter att jag läst alla kommentarer att jag drar tillbaka min kommentar…Är inte ens hälften så mycket i behov av kläder som de andra, ensamstående, sjukförsäkrade, fd. hemlösa mm.. Skäms nästan av att jag klagar över min situation. Hoppas ni får nytta av kläderna ni är väl värda dem. Kram till Mona och hennes väninna som gör detta för alla som behöver.

 41. Ja tack! Finkläder har jag INGA… urtvättat röd bomullsklänning hade jag till julen… som jag fick av min mamma (begagnad) för läääänge sedan.

  Är ensamstående fast mina barn är vuxna.

  Mvh,
  Disa

 42. hej hej!! vet inte om jag missat nagot inlägg, men vad hände med kläderna? Vem fick dem? jag själv har mindre storlekar men är sa nyfiken pa om nagon fick dem

  Tack för en superblogg Mona!!
  Kram fran Carita

  1. Pratade med givaren i förra veckan, som haft sjukt mycket att göra så hon hon kommer be mig göra ett inlägg om det här ganska snart..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..