Talibanen och homosexualitet

I bilen:

”Mamma, vad betyder homosexuell?”

”Att man gillar någon som är samma kön som en själv.”

”Vadå kön?”

”Tjejer som gillar tjejer, killar som gillar killar”

”DÅ ÄR JAG HOMOSEXUELL!” Med glädje i rösten.

”Hur vet du det?”

”Jo, för jag är kär i både killar och tjejer.”

Jamen det är lite svårt att vara säker på det när man är 8 år, det är först när du kommer upp i puberteten…11..12..13 år. Ungefär. Då känner man det. Och om du är kär i både killar och tjejer så är du bisexuell.”

”Fast mamma, jag vet att jag är det för jag älskar både XXX och XXXX. Är du homosexuell eller bosex..u….ell?”

”Nä, jag är heterosexuell..när man bara gillar det motsatta könet.”

”Men du säger ju att du älskar Tina?!”
”Jo, det gör jag, men jag är inte KÄR i henne. Det är skillnaden.”

”Jaha. Okej.”

”Var fick du ”homosexuell” ifrån?

”Vet inte, det bara poppade upp i huvet.”

 

 1. Fast de flesta känner de redan från mycket yngre ålder, 4 år verkar vara då man börjar upptäcka sådant. Sedan att man i tonåren kommer underfund med vad det verkligen betyder och innebär är ju en annan sak 🙂

  1. Mmm, jag tänkte på det också. Att jag har hört det. Och kände att well, då är hon ju desto mer säker på sin sak när hon kommer upp i tonåren…=)

 2. Intressant samtal! Jag sitter just nu och läser om barn och heteronormativitet, så jag har huvet i den honungsburken för tillfället. Skulle du ha svarat såhär…

  ”Jamen det är lite svårt att vara säker på det när man är 8 år, det är först när du kommer upp i puberteten…11..12..13 år. Ungefär. Då känner man det.”

  …om Talibanen med samma glädje i rösten sagt att hon var heterosexuell?

  (Ställer frågan ärligt, är inte ute efter att dra igång nån moraldiskussion om medvetenhet.)

  1. Faktum är att jag hade det. Jag tycker nämligen frågan är mycket intressant och jag bankar GÄRNA in i huvudet på henne att det inte spelar någon roll, att det är en människa man blir kär i, inte ett kön. Min fd man är en extrem homofob, så jag har blivit åt det andra hållet i stället.

   1. Tack för svar, Mona! Du tänker precis som jag! 🙂

    När jag hade en blogg där jag skämtsamt skrev om mig, min man och mitt liv sa en bekant: ”jag förstår inte varför ni är tillsammans”. Tack o lov har jag fler och mer humorfyllda och självdistanserade vänner omkring mig! Har du nån oförstående vän som kommenterat frågande om ert förhållandes tillstånd eller är bara enstaka läsare såna..?

    Jag tycker du är rolig!

    1. Du, jag ska villigt erkänna att en och en annan i det privata har frågat. Maken har ett sjujävla humör…liksom jag. Men jag är skickligare på att hanter/dölja det. Å andra sidan så har vi en grundkärlek som gör att vi står ut med varandra. Men ibland vill jag döda honom. Jävligt långsamt.

 3. Hejsan! Är helt ny här hos dig och är sagoligt lycklig över att ha hittat en blogg som är så förbaskat trevlig. Jag har nu skrattat mig halvt fördärvad. Fanken, du borde dra ihop en bok! Mitt i alla tokigheter finns ett fint djup också. För att inte glömma din generositet, där du helt spontant delar ut dina ord och tankar OCH leksaker. Vi kanske kan hjälpa till? Jag har ett våffeljärn till övers:-) om någon önskar!
  Tack igen för en skitkul blogg – jag är fast! Bästa hälsningar från Eva i Malmö

 4. Jag & min bonusson satt och tittade på Halv 8 en kväll, där det var en homosexuell som lagade mat en av dagarna. Då tittar Noah på mig och undrar över det här med att vara gift med en man, när man är en man?! Och jag förklarar för honom att killar kan vara kära i killar & tvärtom. -Okej, det svaret var han nöjd med.

  3 kvällar senare, utbrister han : Rebecca, Jag vet varför han var kär i honom!! Han måste varit väldigt väldigt snygg eller super-rik!! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..