Anybody who wants?

Jag var nere i källaren igår och skulle rota fram nåt när jag hittade den här:

width=670

Oanvänd. Vet inte hur länge den har legat där men enligt prislappen så kostade den 749 kr, och så dyra är dom väl inte nu, tror jag.

Men det är bra jobbat att ha glömt bort den. Talibanen använder en annan så jag tänkte ge bort den här. Dock vill jag bara ge den till nån ensamstående förälder. Jag vet, men jag är uppvuxen med en mamma som aldrig hade pengar, så shoot me om ni tycker att jag är trist.

Någon som är sugen?

 1. Åh…jag skulle verkligen behöva den. Dotterns…(som ärvt sin mammas 30-åriga Stiga) gick i sönder lagom till sista snön i fjol. I år hade tomten ingen med sig. Ikväll har det börjat snöa i Skåneland…och ingen snowracer finns…suck…

  Tack för en underbar blogg. I love it!

 2. Vilken fin idé! Själv är jag inte ensamstående, men växte upp i en stor familj där jag tidigt fick bekosta kläder, ridlektioner och annat på egen hand. En snowracer är en självklarhet för många barn i Sverige, men för vissa finns inga självklarheter. Hoppas den kommer till nytta hos vem den än hamnar. Det du kan vara säker på är att den kommer att uppskattas!

 3. Underbara Mona, jag är numera farmor, men har varit ensamstående mamma i många år, och med oerhört taskig ekonomi. Vill bara säga att det är fantastiskt det du gör, dessa makalösa föräldrar behöver detta! Hoppas det kommer till rätt ställe. Tack!

 4. Joo Mona – de är banne mig så dyra idag…

  Min mamma stoppade undan min gamla för typ 20 år sen o hittade den på vinden nu lagom till dottern är redo att åka!

  Du är så underbar som vill ge den till någon som måste prioritera mat på bordet o kläder framför nöjen till barnen!
  Beundransvärt!

 5. Får jag möjligen önska den åt min fina ensamstående vän Ullis? Hon har haft en sjuhelsikes tung vinter med många vab-dagar och det sliter hårt på en redan ansträngd ekonomi.

  Hon har en väldigt tuff tjej som blir fyra år nu i januari som fullkomligt skulle älska en snowracer.

  Håller tummarna för att du vill göra mina tjejer glada 🙂

 6. Tycker du gör helt rätt när du ger bort den till en ensamstående mamma. Har själv varit det, så jag vet hur det kan vara med pengar. Kram

  1. Nä, Barncancerfonden får ändå, till och från. Jag skickar den hellre direkt till någon som vill ha den.

   Man tanken är god my dear friend.

 7. Hej Mona! Jag har den perfekta kandidaten till snowracern! (Heter den så…? Ja, det gör den såg jag nu! Hehe…) Min lillasyster Emmis är ensamstående med två barn, 6 & 7 år gamla, de heter Elias och Lovisa och älskar att vara ute och leka i snön, när den existerar! De brukar vara ute hela dagarna och leka då…Tillsammans med syster yster. Hon har ingen inkomst att tala om, så detta skulle bli den perfekta överraskningen till barnen och henne! Hoppas på tur…! Har för övrigt stenkul när jag läser dina inlägg! TACK! / Anneli

 8. Bra gjort! Heja Mona! (Obs! Jag är inte ensamstående och således inte med i tävlingen, men jag känner de som är, och det är många gånger tufft).

 9. Helt fantastiskt att du tänker på dom ensamstående .Har själv funderat mycket under julen på dom som inte har pengar och kan ge sina barn en riktig jul …en vän berättade till mig att dom hade så fattigt alltid kring jul så på sin höjd åt dom ägg och inga julklappar ..så var det nog alltid med kring jul blev det mera kännbart då alla kompisar fick julklappar och julmat .

 10. Hej. Min syster tipsade mig om denna. Jag är jätteintresserad. Kag är ensamstående med fyra barn och lever på CSN. Om den finns kvar skulle jag jättegärna vilja ha den. Med vänlig hälsning, Malin.

 11. Jodå visst kostar de lika mycket nu för tiden. Köpte en till min brorson i födelsedagspresent förra året och den kostade 699 kr. Ja 50 kr mindre då men det är ju marginellt.

 12. Hej Mona!

  Jag är trogen läsare av din blogg och jag vet en ensamstående pappa som har det lite tufft just nu. Men det kanske främst är till dina egna bloggläsare du menar… Nåja, jag ska berätta lite ändå.
  Hans ex o mamma till hans barn har träffat ny snubbe, och den ensamma pappan sliter hårt för att vara juste både mot henne och den nye, samtidigt som han tärs hårt av sitt eget misslyckande med förhållandet som gick i kras och mår skit de veckorna han inte har sina två små döttrar (4 o 7 år). Han har dem varannan vecka och jobbar heltid, men ekonomin tillåter inte alltid dem att göra vad de vill och önskar, eftersom hans jobb är allt annat än välbetalt. Nyligen blev hans älskade lillebror sjuk i cancer igen, och ”pappan” har tidigare donerat benmärg till honom när brodern var jättejättesjuk i en annan form av cancer, vilket gjorde att han då fick vara frisk i några år. Men nu har han än en gång blivit sjuk i en annan form. Allt sammantaget så har pappan en väldigt jobbig livssituation just nu, men han är ändå alltid en kille som ställer upp till 100 % för sina vänner och familj, inklusive sitt ex. En guldkille helt enkelt!

  Han hittar alltid tid för sina små döttrar och är jättenoga med att de ska trivas och ha det så bra han kan erbjuda. Inte alltid så lätt, men finns det någon som verkligen förtjänar en Snowracer och som inte har råd att köpa den så är det han. Och den skulle verkligen komma till nytta, för han o tjejerna försöker hitta på roliga saker som inte kostar så mycket varje helg. Och hade jag haft något över själv så hade jag tveklöst gett det till honom.

 13. Hej!
  Min kompis har precis separerat. Har flyttat från södra Sverige till Stockholm. Hon har en son som är 5 år som skulle bli så glad! Hon betalar en asdyr lägenhet i Sthlm samtidigt som hon betalar på ett osålt hus. Hon skulle verkligen behöva denna racer till sonen!

 14. Jag tycker inte du är ett dugg trist Mona, varken för det här eller npgot annat. Du är alldeles, alldeles…. underbar & perfekt!

 15. Har precis blivit ensamstående. Min stora skräck är att barnets pappa kommer att bli ”favoriten” då våra inkomster skiljer sig med hästlängder. Men någonstans innerst inne vet jag att kärlek vinner över pengar. Lätt. Min son (2år) o jag skulle ha många roliga dagar i pulkabacken om vi vann. Ja, lite snö skulle ju sitta fint det med 🙂 Tack för många skratt som du lockat mig till!

 16. Åh jaa! Jag har en kompis som skulle grina guld för en sån – och hennes son också. Nu vill jag ju inte fläka ut hennes liv här och inte vet jag hur jag hittar din mejladress så jag kan berätta varför det är just hon (eller rättare sagt han) som behöver den där, men OH så rätt den skulle hamna. Särskilt om de fick lite snö också. ;p

 17. Här har du lite att bita i. Å jag beundrar din vilja att skänka bort till en ensamstående mamma. Jag hoppas den hamnar rätt 🙂

  Hälsn från ensamstående med utflugen 21-åring som inte längre åker snowboard

 18. Mona! Superbra idé det där! är själv ensamstående men har redan snowracer till sonen (o för den delen ingen snö heller…). Vill bara säga att jag tycker det är så himla bra att du gör det, finns många som knappt håller näsan ovanför ytan o att då kunna ge nåt till barnen som ”alla andra” har måste kännas väldigt skönt!

 19. Bra Mona!
  Jag är ensamstående! Men vi åker inte så mycket snow-racer numera…har inte gjort på länge.Jag är ju som du vet så jättegammal så jag kan inte knöla ihop kroppen på en sådan och dottern hon är lite äldre än din äldsta… 😀
  Men skicka den till någon ensamstående i den här landsänden – då finns det både risk och chans för att den blir använd, vi har nämligen oftast snö under flera månader!

 20. Ja för fanken jag är inte sen me å tacka nej! Sonen skulle nog bli jeklans glader!
  Tack på förhand, ja kan komma å hjälpa å tapetsera!!!!

 21. Hej!
  Det bär mej egentligen emot att be att få saker. MEN det här kan jag inte motstå. Jag är ensam mamma sedan i somras och har sex åksugna barn. En snowracer hade varit världens bästa present!

 22. Sitter här som ett fån o ler för mig själv. Så jäkla glad över det jag läst. Jag är ensamstående med två barn och vet hur otroligt snortajt det är ekonomiskt. Det har varit en sjuhelvetes resa ekonomiskt under lång tid, men idag har jag lyckats få en skaplig balans. Jag vill alltså inte vara med i tävlingen. Vill bara tala om att det bubblar av glädje och värme i en när man läser om ditt beslut. Det finns en ensamstående förälder där ute som kommer få uppleva lyckan se sin lilla tjej/kille fräsa ner på en snowracer i vinter…. och herrejäklar vad jag unnar honom/henne det. För det finns inget som toppar känslan kunna ge sitt barn något man aldrig vågat drömma om ha råd med. Jag har varit där och vet vilken glädje det ger. Snowracer i detta fall, men skidor, cyke, fotboll….. no matter what. Något som ger barn glädje och aktivitet tillsammans med andra barn. Guld värt!!!!

  1. Annelie. Jag blir nästan tårögd av ditt inlägg, även om Monas är superfint oxå. Du sätter fingret på alla punkter. Kram och lycka till i framtiden!!

 23. Åh. Mona. Du har ett stort hjärta. Stort….. Jag behöver den inte men jag sänder en tanke till dig och till den glada ensamstående föräldern och barn som får den. Kram…

 24. Åhhh! Både jag och mina två barn skulle bli helt överlyckliga.
  Med den skulle jag kunna dra i väg dom till pulkabacken för att
  sen ha en härlig dag tillsammans ute i snön.
  Skulle bli betydligt roligare än att åka stjärtlapp!

  Tack för en galet roligt blogg!

 25. åh vad glad min 4 -åriga son skulle bli om han fick en snowracer, hans kusiner fick en varsin av tomten och han fick inte en.. han blev så ledsen, men med min ekonomi som ensamstående finns det inte ens på världskartan att han kunde få en. Så både han och jag skulle bli så glada om du ville skänka den till oss.

 26. Mina barn hade blivit överlyckliga! En sån stod på julklappsönskelistan men tyvärr lite för dyrt när man som jag är ensamstående.
  Massa kramar från mej!

 27. För ett par år sen hittade jag en jättefin snowracer vid miljöstationen i Brottby när jag skulle sopsortera. Där låg den! Så den tog jag hem och nu väntar vi mest på snön. Bra initiativ Mona!!

 28. En av mina kollegor en ensamstående mamma till sin lilla Leon på 3 år skulle bli själaglad för att få en sådan, hon kommer aldrig att ha råd att köpa en sådan själv till sin son på sina 80% tjänst. En sådan snowracer skulle hon kunna dra hem honom från dagis när han är trött och sur för att orka något annat, (alla vet hur en trött och sur 3 åring kan bli när man ska hem från dagis)
  Hoppas att Leila och lilla Leon skulle kunna få denna.

 29. tänkte direkt på min lillasyster som är nyseparerad och har INGENTING! barnen 2 st 6 och 2 år får inte ta med nånting från pappan för det har han köpt minsann! vi (hennes syskon) har hjälpt henne med allt från gafflar till soffa till sängkläder osv. så en bob som bägge hennes barn kunde åka på tillsammans skulle dom nog tycka vore toppen //// tusen miljoner tack för en kanonblogg

 30. DU är bara för underbar, kanon bra att ge till ensamstående. Själv växte jag och mina tre syskon upp med bara mamma. Det var tungt många gånger, jag började jobba när jag var tolv för att mamma skulle slippa ge mig pengar och saker. Jag är i dag 40 och har turen att kunna ge mina barn vad som behövs! Hoppas vi som läser här på din blogg får veta vart den hamnade 😉 mycket fint initiativ av dig!

 31. åh, jag har den perfekta iden, om jag får snowracern så ska jag ge den till min barndomskompis som nyligen skilt sig & blivit ensamstående m en söt liten 2åring 🙂 det skulle passa så bra, nu ikväll började det toksnöa här. För övrigt tror jag dom kostar lika mkt fortfarande.

 32. Tycker du är fantastisk med dina utlottningar..Alltid till de som behöver det mest.
  Jag har tyvärr inga barn så jag kan inte önska den till mig själv.
  Däremot är min syster ensamstående med 2 barn och lilla Anton (4 år) fyller år nu 17/2 och överst på hans önskelista står en snowracer…Min syster tjänar inte så hemskt mycket så hon köpte en stjärtlapp haha

  Jag önskar alltså denna snowracer till min syster son Anton =)

 33. Bra Mona, fler som du åt folket!
  Jag har ju redan vunnit i ditt lotteri, så nu är det någon annans barn som får bli glada, lika glada so de små biobesökarna!

  Kram, Maria G

 34. Jag är ensamstående tvåbarnsmamma och har en 13-årig dotter som håller på att utredas för ADHD. Hon sitter mest hemma framför datorn och tycker allt är så tråååkigt. Dessutom är hon överviktig men har inte drivkraften att börja röra på sig, det måste ju vara kul för att hon ska göra det. Inte för att snön lär komma till Skåne på ett bra tag, men jag vet att hon hade blivit överlycklig för en snowracer. Har aldrig haft råd att köpa en, önskade mig en sån själv när jag var liten, men det fanns aldrig pengar till det då heller…

 35. Är själv ensamstående och med i Ensamma mammor på Fryshuset, Sthml. Min dotter som är 4 år skulle bli jätteglad för denna, bara det kom lite snö! Har de senaste åren var sjuk och inte kunnat jobba på drygt 2 år men är nu tillbaks på halvtid. Har haft det tufft men är nu tillbaks, i varje fall ett tag… Har en knepig sjukdom! Tyvärr kärv ekonomi pga min sjukskrivning så jag kan inte ge henne allt som två föräldrar kan göra. Nu åker hon på stjärtlapp!
  Tack för rolig blogg! /Kram

 36. Åååh, en sån har mina små önskat sig i vinter, men jag har bara inte haft råd.. 🙁

  Är ensamstående sen ett år tillbaka med tre små killar. Äldste fyller 6 år i februari, mellan är 4,5 och minstingen är 1,5.
  Jag har haft ett sjuhelvetes jävla år, kämpat för o pussla ihop det.. När jag lämnade barnens pappa var jag fortfarande mammaledig med den lille, hade inget jobb att gå tillbaks till och ingen utbildning som kunde resultera i jobb.

  I juni fick jag ett vik på en hemtjänst över sommaren, jag och en tjej till delar på en extra kvällstur, så jag jobbar tre kvällar, sen jobbar hon tre kvällar, sen jag tre o så rullade det på så. Många timmar per månad blev det inte, men vi klarade oss! Till min stora lycka så har den här kvällsturen fått vara kvar tills vidare, så länge behovet behövs =) Men jag når aldrig upp till mer än ungefär en halvtidstjänst, hur många extraturer jag än tar utöver mina kvällar.

  Började dessutom, då vården verkligen är mitt kall, plugga till undersköterska på halvfart.
  Herrejävlarigatan gudarna ska veta att det är hard life att ro ihop det med barn, hämta o lämna på dagis samt kvälls o helgdagis, orka jobba och hinna plugga.. Lägg till lite förkylningar o magsjukor som grädde på¨moset, gärna rakt inpå en tenta!

  Nä, jag klagar inte, en sjöman ber inte om medvind, utan lär sig att segla.

  Men en snowracer finns inte på kartan att jag skulle kunna köpa, hur hett än mina killar önskar sig en… 🙁 Det svider, i mammahjärtat, men på en halvtidslön o tre små att föda o klä… går bara inte..

  Store killen fyller 6 år i februari. Förmodligen är det väl kanske snö då. Han hade haft ett leende från öra till öra om han fått en snowracer!

 37. Jag hade tänkt skämta nått om att jag är ensamstående med min pojkvän, men nu tänker jag bara på alla som verkligen, verkligen vill ha men inte kan få :/

 38. Jag vill tipsa er som inte vinner att det finns billigare varianter att köpa på biltema. 399:- kostar dom och dom håller väldigt bra. 399:- kan även det vara svårt att skrapa ihop, det vet jag. Ett tips bara=)

 39. ÅH så fin 🙂 Jag är helt ensamstående till 4 grabbar och en liten tös 🙂 Eländet bakom varför jag är ensamstående orkar jag inte ta. Mördare, psykopater, alkoholister – ja det säger allt.

  Jag lever på akassa tyvärr (- VILL JOBBA!!!!), så cyklar, snowracers eller dyra leksaker, existerar helt enkelt inte här. Har aldrig gjort. Så om du vill ge den till mina smågrabbar skulle de nog glömma att inte Tomten gav dem ngt de hade på önskelistan, dumma Tomtejä-el vad fan tänkte du på??

  🙂 KRAM T

 40. Jag slänger in en önskan 🙂 Jag vill inte tigga, inte heller bjuda på min snyfthistoria. 😉 Men jag är ensamstående och har 2 barn och är väl rätt kvalificerad som fattiglapp och mina barn skulle bli överlyckliga av denna 🙂
  Fint initiativ hursomhelst!

 41. Vad du är go Mona som hellre ger bort den än slänger! Mitt hjärta brinner verkligen för alla er som kämpar här inne. En följdfråga är – hur når man er?! Jag har också flertalet nya leksaker & kläder som mina barn aldrig använder pga att de får så mycket (det är inte jag som köper men jag rår tyvärr inte över andras plånböcker). Jag ger gärna bort dessa till er som behöver det extra, men hur? Vart skulle ni vända er om ni visste att ni kunde få saker? Förr var det till kyrkan, men jag tvivlar på att jag når er där.

  Tusen varma kramar till er där ute som kämpar varje dag !!!

 42. Fantastiskt initiativ! Är ensamstående med en 1,5 åring. Har turen att ha föräldrar som sparat min å brorsans snowracers från när vi var små. Men vill ändå hylla dig för detta fina!

 43. Du har en så jädra vacker själ kvinna! Jag blir alldeles varm här!
  Ensamstående med Talibanen.. som inte har varken snowracer eller stjärtlapp..
  Men man kan faktiskt åka sopsäck med.. Och att dömma av vad jag läst finns det fler som behöver den bättre!
  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..