Jomen det här med juniorlandslaget

Jag fattar inte.

Sveriges juniorlandslag i ishockey har vunnit VM. Jätteduktigt. På riktigt.

Men, sen när har vi blivit så till oss i trasorna av en sån sak? Har vi inga seniorlag längre?

Fy f-n, nu får man väl kompanispö…=)

 

 1. Jag håller med dig jag. Fast jag är ju ointresserad av sport. Kanske är det bristen på hjältar och ett ljus i tunneln, ett hopp om framtiden som gör att grabbarna firas så mycket.

  1. Håller med dig Kristina o Mona till 100. And I love your analys. Kan inte du börja som sportkommentator? Du skulle ju komma med nåt nytt o intelligent till skillnad från alla korkade klyschor i de sammanhangen…(OK då, har inte lyssnat/sett nåt på 20 år…)

 2. Det är en mansdominerad värld därute i sporten! Speciellt på tidningar och tv…Å jag tror faktiskt att det har en jävla stor betydelse!
  Jag tycker de har varit jätteduktiga men det börjar bli tjatigt nu…Risk att de tror själva på fullt allvar att de är världsstjärnor i klass med Henke Lundqvist! Dit har de faktiskt mer än en bit kvar…

  1. Jamen det är ju precis det jag menar. Det måste vara i avsaknaden av duktiga seniorer som dessa firas så mycket. All heder åt att de vann, inte tu tal om nåt annat. Men det är första gången jag upplever att det är så…

   1. Men NEEJ, ni fattar ju inte *suckar och tar mig för pannan*.
    Det här är ju nästa generationens Henke, Foppa och Edler (vissa är bara några år från att hamna i NHL). Det är STORT att de vann och de var verkligen skitduktiga.

    Dessutom är det ju roligt att se deras karriärresa redan från början, från TV-Pucken hela vägen till NHL.

    Att det är första gången ni upplever ”ståhej” är nog för att det är första gången på länge de tar sig hela vägen.

    //Hon som satt uppe på nätterna och tittade 🙂

    1. Men alltså jag var stor nog att hänga med på att det var stort senast men okej fira dem, visa bilder från hemkomsten men tjata inte längre nu i media! Börjar bli lite Zlatanvarning – om vilken vi nog snart får läsa om han så bara råkar nysa lite!
     Det blir liksoom för mycket av allt tycker jag som nog typ tusen ggr mer idrottsintresserad än blogginnehavarinan vi skriver hos! VI VET nu att de tagit VMguld och vi har njutit av deras superbra turnering och men vi MÅSTE INTE läsa och höra om det hela tiden, livet går vidare liksom. Det finns mer idrott! 😀

     1. Mer idrott än hockey?
      Näääää…inte i mitt hem ;-D
      Men det lugnar sig nog snart, det har ju bara gått några dagar sedan guldet 🙂

 3. Märks att många är helt okunniga här!! I sport alltså! 😉
  Det är jättestort att småkronorna vann vm i hockeyns storborg, Canada.
  Ja, som ni säger här så var det 31 år sedan Sverige vann guld.
  Turneringen är jätte stor i hockeyvärlden, finns ingen annan sport som har en sådan satsning på juniorer som hockeyn.
  Själv har jag följt den i många år, sportnörd som jag är.
  Öm två år kommer denna turnering att gå i Malmö, så ni kommer att höra mer om den mina damer. 🙂
  Skulle kunna skriva mer om detta men hunden vill ut o pinka nu. Haha!

  1. Jag visste inte ens att juniorer tävlade på elitnivå. Trodda man draftades in till de stora pojkarna…Bra koll…

   1. Alla de här killarna i juniorlaget spelar redan på elitnivå (bra eller dåligt kan diskuteras!) Nästan alla är redan draftade av klubbar i USA, Canada och andra länder. Så är proffs redan som juniorer.
    Mona: man behöver inte ha koll på allt. Du är så bra som du är! Kram

 4. Skärpning för satan…..det är 31 år sedan det hände !!! Det är våra BLIVANDE stjärnor vi fått se 🙂 du skriver för det mesta bra men här har du spårat ur 😉

  1. Jamen lyssna nu, det må vara 31 år sen, men om jag inte är ute hojar så var det INTE sånt här firande då. Har jag fel om jag gissar att vi då hade alla stora killar och att ungdomarna kom i skymundan…att det inte var lika viktigt att fira?

 5. Min man sportnörden har förklarat för mig att det är ju för att det är enda gången man spelar med landets bästa spelare. När senior vm är så många av de bästa spelarna spridda ute i världen… Ungefär så, han hade många mer argument men det var så långt och många så jag orkade inte lyssna mer 😉

  1. Ja men precis.
   Det ”tråkiga” med VM (inte jvm då) är ju att många av de bästa spelarna spelar fortfarande spelar Stanleycup och får inte komma hem förrän det är slutspelat.
   Några av våra bästa pelare som Edler och bröderna Sedin i Vancouver spelade ju om guldet förra året och fick ju inte en chans att förstärka Tre kronor.
   Juniorerna får oftast ledigt från sina ordinarie lag vilket betyder att Sverige verkligen ställer upp med det bästa vi har, det gör vi ju inte i seniorVM.

 6. Det trista är att damjuniorerna tog brons men inte en blänkare i tidningen om detta!! (min bästa väns dotter var med och spelade) och inget sas, ingen hyllning i Kungsan ingenting, så jä………..la orättvist!

  Sen är det ju stort med medaljer i junior vm då det inte hänt på massor av år. Hypen är väl att det finns lovande juniorer som ska bli seniorer inte svårt att förstå!

 7. Jag är en såndär som gillar mass-glädje/passion och jag tycker att det är skoj att de fick uppmärksamhet, att det inte enbart är de ”sönderslagna gubbarna” som får uppmärksamhet i hockey (ja jag vet att du inte heller har något emot glädjen och att de är duktiga). Sen behöver ju det inte malas på i media i evigheters evighet såklart. Jag är inte särskilt intresserad av hockey och har inte sett en enda jvm-match men jag var i närheten av kungsan vid 16-tiden igår och jag gick dit en stund för att vara med och känna mass-glädjen och höra jublen 🙂 Det var riktigt roligt.
  Anja Pärson var 20 när hon vann sitt första VM-guld, Sarah Sjöström (simning) 14 år vid EM-guld och 15 vid VM-guld, Ingmar Stenmark 19 när han vann sin första världscup. Vi märker oftast de unga stärnorna när de tävlar i individuella sporter.

  (*blinkar lite sött och mutar med en semla* Jag önskar att kommentarerna ska visas i omvänd ordning med de äldsta först/längst upp. Det är ibland lite kämpigt att först scrolla ned och sedan upp igen för att hänga med i kommentars-diskussionerna.)

  1. Haha, jag har ändrat det av rent egoistiska skäl: det är lättare för mig att läsa. Men för din skull kan jag ändra en stund!

   1. Åhå! Nu blev jag förvirrad/förvånad när jag skulle se ifall det kommit fler kommentarer och så var de i ”rätt ordning”! 🙂 Woohoo!
    Ticketitack, jag och mina ömma senor i handlederna tackar! (att scrolla och förstora/förminska på en touch-display sliter en hel del)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..