När man har stenkoll

När jag var tonåring, ungefär vid tiden för Hedenhös, så gillade jag ett band som hette Thin Lizzy. Ja, jag måste ju skriva så eftersom jag har många äckligt unga läsare. Såna som har hela framtiden för sig, såna som inte har en rumpa som har ramlat ned två våningsplan, såna som…ehh, jag kom visst av mig lite.

Hur som. Jag har aldrig varit överdrivet musikintresserad. Aldrig gått omkring med en walkman i öronen, japp, så hette det på den tiden. Då fanns inga iPods och allt vad det heter.

Men jag gillade Thin Lizzy hårt. Och Meetloaf. Och ett par andra. På lagom nivå.

Sitter och slötittar på Nyhetsmorgon där dom intervjuar en f d medlem i just Thin Lizzy. Han är ute på nån turné för att hedra förgrundssångaren Phil Lynott…..som har avlidit.

Jag tänker: ”oj, har han dött…det har jag missat helt…vad tråkigt….dom som var så bra.”

Blir nyfiken så jag googlar lite.

Han avled 4 januari…

…1986.

Bra där Mona

 1. Man behöver inte ha levt på stenåldern för att tycka om Thin Lizzy. Jag fyllde 30 i somras och var på deras konsert på katalin i Uppsala, du vet orten krondåren kommer ifrån. 🙂

  Kram påre!

 2. Ha ha….känner igen mig 100%, blev så himla glad häromkvällen när det handlade om 10 i Topp…… 50 år??? (harkel) med Tio i Topp…det säger en del, programmet avslutas med Sugar Baby Love hela jag fylldes av värme och flashbacks…. sjöng med som en tok gungandes i soffan..var inte texterna lite enklare på den tiden?? hursom helst den släpptes 1974 med The Rubettes…hmmm

 3. Hej Mona, jag satt också och slötittade på tv nu på morgonen men på ” TV shop” och såg bh reklamen du kommenterade för ett tag sedan. Man blir ju fast och förförd av dessa reklaminslag. Nu till min fråga — köpte du dessa ”fantastiska” bhåar, och isåfall fungerar dom?

  1. Glöm det! Lyckligtvis hade jag ett par läsare som köpt den och var klart missnöjda. Det var inget som lyftes över huvud taget!

    1. Jag har köpt den som heter nåt med Aire.. ish
     Den fungerar bra som mjuk skön hållare på jobbet, men lyfter det gör den inte

 4. Hej Mona!
  Är en relativt ny läsare här, så igår slog jag mig ner vid datorn för att läsa om din Indien resa….. Garvade så jag kissade på mig ( är gravid o har lite svårt med det där…) Mannen kollade på mig & undrade om han skulle ringa psyket!
  Resebyråerna gör ett dunder misstag om dom inte låter dig få en gratis resa i utbyte mot att du bloggar om den! Länka över Indienresan så fattar dom konceptet! Tack för alla goa skratt du ger mig varje dag! du hur blev det med Kinaresan??

  1. Haha, tack ska du ha. Då borde du läsa om min och talibanens turkietresa i juli…tror jag det var.

   Nämen allvarligt: ingen resebyrå skulle någonsin sponsra mig med tanke på att jag skriver det jag upplever och är det dåliga grejer så blir det ju knappast god reklam. Däremot kan de få anställa mig för att prova ut nya hotell och spa-anläggningar åt dom. Det skulle inte göra så där jätteont direkt…

 5. Ja du förra året var det 25 års jubileum för phil lynotts dödsdag. 😉 Har vänner som har stenkoll på det där och som varje år ordnar en hyllningsfest i hans ära därav brian robertssons närvaro i Stockholm och medverkan i nyhetsmorgon idag.

   1. freestyle var samlingsnamnet för dem. walkmannen var en modell. sen fanns också discman om ni kommer ihåg… övriga har jag förträngt 🙂

 6. Haha förlåt men du gav mig några snabba kast rakt in i vår gemensamma walkman-ungdom.
  Jag skulle verkligen BEHÖVA en sån i dag, en riktig walkman alltså med kasettband. Och med Phil Lynnot på. Det var tider det.

  Tack för att du också finns kvar!

  Kram S

 7. Har läst din blogg en längre tid och älskar ditt sätt att skriva, har aldrig kommenterat här men kände att det var dags nu… Det är nämligen så att här hemma läser jag dina inlägg högt för min man, som skrattar högt (speciellt inläggen om den beryktade ”maken”). Han som aldrig läst en blogg (förutom tittat på bilder från inredningsbloggar som jag tvingar honom att beskåda) säger – ”Den enda blogg som är bra, är den där Monas!” och de Mona, är en komplimang att verkligen ta till sig av… tro mej!

  1. Tala om för din man att ha kan få en ny fru när han tröttnat på dig. Är han duktig med hammare och spik så får han gärna komma typ nu!

   Nämen allvarligt; tack för komplimangen Sara!

 8. HAHA! Ja, eller som när man hetslyssnar på ett band i flera år och ba pratar med en kompis till sig som har bättre koll och frågar om man hört den låten. ”Hmm, jag vet inte… vilket album är den på?” och så är låten på ett album dom släppte för två år sen! Man känner sig in tune med omgivningen..

 9. Mmm bra där Mona… vi är ju lika gamla (UNGA ja ja ja) och igår såg jag något program på tv där de intervjuade kända rockstjärnor om vad jazz, blues osv betytt för dem. Jag ORKAR inte googla nu vad det hette..
  Men det som nästan gjorde att jag dog var när de visade ett inslag om Black Sabbaths trummis… OMG en gammal gubbe ju.. visst det är Ozzy och Jagger och de andra också med är ju ”lite” rockiga ändå.. denne stackars man var ju bara ”gammal”.. och det får man vara men det innebär ju för fan att jag också börjar bli JÄVLIGT gammal!!
  Men spela musik de kan de – oavsett ålder (måste jag ju skriva för annars blir jag ju bara gnällig!
  Puss & Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..