Veckans pausfågel

Så medan jag fortsätter att vara en grinig kärring som inte kan leverera, så kan väl ni tala om hur ni hittade hit?

Bra, så gör vi.

Come to mama!

(Ni som var snabba i föregående inlägg: please kopiera era svar och stoppa in dom här, jag kan inte fixa sånt själv nämligen.  Blir roligare om alla svar ligger under samma inlägg…)

 

 1. Jag vill minnas att det var genom Innan du fanns, en ypperlig blogg då jag var/är ofrivilligt barnlös. Och vad glad jag är att jag hittade ditt universum!
  Ann

  1. Jag har följt Matplatsen i många år, och när hon flyttade hit till bloggfamiljen hamnade jag hos dig och nu är jag fast 😉

 2. Jag läste Hannas blogg o började läsa dig när du kom till bloggfamiljen. Älskar din blogg och har lusläst alla dina inlägg sedan du kom hit.

  1. Du, en fråga. Jag ser ju ditt efternamn. Är det möjligen så att du har släkt i Bromma? (Ehh, glömde tacka för komplimangen, förlåt!)

 3. Jag läste Hannas blogg och råkade snava över din. Blev helt hooked och läser din blogg mest nu. Förlåt Hanna! 😉

 4. Hittade dig via en annan blogg (minns inte vilken) å nu är jag BEROENDE!!! Läser oftast i mobilen å tycker det är lite knöligt att kommentera, därav få komm från mig. Men jag läser dig morgon, middag, kväll 😀

 5. Jamen okej då, nu är det fan i mig dags att jag säger hej! Vågar nästan inte krypa fram från mitt ställe way up north eftersom jag har läst din blogg läääänge i ”smyg”. Jag kommenterar sällan eller aldrig någonstans, mest bara för att jag inte tycker att jag har nåt vettigt att säga. MInns inte när jag hittade dig men jag tror det var via Bloggtoppen. Blev fast från första stund!

  I alla fulla fall så tycker jag att du är alldeles, alldeles fantastisk! Älskar din humor, ditt sätt att skriva, jag tror att vi skulle skratta oss fördärvade om vi träffades.

  Har två barn (med snopp) och make (med sn… äh du fattar…) lever ett liv som det inte går att vara alltför missnöjd över, även om det som hos dom flesta ingår lite skit i hörnen också. Maken driver eget, så han jobbar 758% typ.

  Ja. Det var jag. I very korthet.
  Sluta sura nu och kom in i matchen! 😉

  Love you!

  1. Se där ja: modigt och bra jobbat! Jag är jättesur och tom i huvudet eftersom jag är så sablans trött på butiken och bara vill packa ihop. Räknar minutrarna.

   …så inspirationen är inte direkt på topp. Men det brukar gå över.

 6. bloggkommentatorerna länkade dig!
  så jag halkade in när du hade blogspot eller vad det senaste var. Läste igenom hela din blogg, HYSTERISKT KUL, och sen har jag bara följt med!.

 7. Via Lindas blogg, innan du fanns. Länge sen och har upptäckt att jag är lite beroende av din blogg. Du är klart bäst 🙂

 8. Genom Innan du fanns och sedan dess är din blogg det första jag läser på morgonen. Och det första på lunchen och det sista innan jag går hem från jobbet och nån gång däremellan… Beroende? Jag? 🙂 Kram från Wien

 9. Jag har för mig att det var via en kommentar du lämnade hos nunärdufinns! Reagerade direkt på humorn i det du skrev. Hittade din dåvarande blogg och bkev frälst. Som jag skrev till dig i höstas så räddade du min semester med att jag började läsa bloggen från början – låg o läste på min telefon halva nätterna och fick sluta när jag skrattade så jag höll på att väcka familjen. Du är bara bäst!

 10. Googlade ngt på Bromma när jag skulle flytta hit för tre år sedan och snubblade in. Skrattade gott då och skrattar gott nu.

 11. Jag hade inget att välja på när jag följde krondåren från Uppsalas gravid historia och hon skulle till att föda, ville man ha status fick man ju masa sig hit. Sen fastnade jag kan man lugnt säga…
  Jag är tyvärr en av dom som aldrig kommenterar men jag sladdar in minuten gång om dagen för att läsa om dina upptåg!

 12. Läste Fredrik Backmans blogg, och där efterlyste han bra bloggar. Jag hittade dig i kommentarfältet (det var flera som rekommenderade din blogg), och fastnade direkt 🙂

 13. Gudars..Hur hittade jag dig? Var det via Krondåren,Ting eller Sus? Eller var det via dig som jag hittade dem?
  Egentligen spelar det ingen roll. Jag är beroende av er allihop vid det här laget.

 14. från en god väns rekomendationer om god o underhållande läsning. Du är underbar o älskad av alla Mona <3 Bara så du vet. Sen är själva namnet Måååna en liten interngrej härhemma o tja.. du får mig alltid att dra på smilbanden.

 15. Sedan tidernas begynnelse…. hur många år??? Ingen aning… jag är ju blond you know!!!
  Och även om jag inte kommenterar lika flitigt som förut så läser jag lika ofta nu som då.

  Kram på dig!

 16. jag hittade dig här när jag läste Matplatsen. Rullade förbi dig länge, var inte intresserad av att läsa först, men sen en kväll när jag hade lite att göra så gick jag in och herregudminskapare vad jag läste o skrattade. Nu läser jag din blogg jämt 🙂

  //Sofia

 17. När du skulle göra statusuppdateringar åt InnanDuFanns-Linda när hon låg och krystade fram jättebebin! Varit här sedan dess och nu lämnar jag dig aldrig! Herregud, mätte till och med mina hängbröst för din skull 🙂

 18. Som så många andra via den där krondåren i Uppsala. Hennes blogg slutade jag följa för länge sedan, men här är jag fast. Läser inte så många bloggar, men kan inte vara utan dig, Ketchupmamman och Fredrik Backman.

 19. När jag sökte på GBP operationer när jag själv skulle göra en gastric sleeve och det inte fanns så många bloggar om det. Läser varenda inlägg, tycker du är underbart rolig. Fortsätt så!

 20. Började läsa sporadiskt när du kom till Bloggfamiljen, efter ett tag blev jag heeeelt klart beroende….!!! Vet inte hur många kvällar när jag lagt min minsta, som hon blivit väckt p g a att jag skrattat så!! Utan tvekan den bästa bloggen jag läser, du ligger som en app på Iphonen så det är lätt att kolla in flera ggr per dag!!! 🙂 Å d kan jag garantera att jag gör!! ;))

 21. Skulle börja på min ivf-behandling och sökte andra som gick eller hade gått igenom en ivf. Kom i kontakt med innandufanns bloggen. Och genom Linda hittade jag till dig. Idag har vi vår son som blev till genom ivf och blir 6 månader om några dagar 🙂

 22. Jag kom också in här via Hannah och nu säger jag som någon ovan :LÄMNAR DIG ALDRIG 😉
  Du rockar fett!!!!
  Kram på dig bruden!!!

 23. Via den finfina och minst lika tokiga bloggaren dvijdvs/Innan du fanns/Nu när du finns/”Krondåren” för typ tre år sen och bokmärkte/lade till i rss-läsaren direkt när jag läst några inlägg. Bästa vidarelänkningen 🙂

  1. …och du levererar alltid!
   Oavsett humör (vad f*n du är ju mänsklig liksom) eller innehåll så blir dina bloggposter lästa och vi gillar ditt sätt med orden. (Jag uttalar mig fräckt som ”vi”) Ditt skrivande älskas även om det inte är 40 kommentarer på vartenda inlägg. Så är det. Stjärnstopp!

 24. Hej Mona!
  Syrran tjata sönder mig om din blogg som var så hysteriskt kul, så nu är jag fast 🙂 Tackar för alla skratt
  Ha det bäst
  Camilla

 25. liksom flera andra hittade jag dig via Lindas innandufanns-blogg. jag måste erkänna att det är det bästa ”bloggfyndet” jag gjort, du har en fantastiskt bra och rolig blogg! keep up the good work! 🙂

 26. Genom en kompis som berättade om dig, och nu läser mina söner( mellan 20-28) och deras flickvänner, vi garvar ihop när vi träffas, och du gör våra liv så mycket roligare, sluta aldrig!

 27. Jag är lite annorlunda då, hittade dig via Christina Olssons (numera Stielli) blogg. Tycker du verkar störtskön och härlig och skulle gärna träffa dig på riktigt om jag vågade. Du hade bloggträff för ett tag (ganska länge?) sedan men då kände jag mig inte riktigt mogen 🙂 PS Jag känner Svedski och Mamski!

 28. Minns att jag var på besök hos min dotter i Finland…. slötittade på div. svenska bloggar och WOW….. hittade din och sen dess har jag ikke missat en endaste inlägg 🙂
  Du är bara läckert skoj:)
  Mera…mera…..mera 🙂

 29. Som många andra genom Linda när hennes blogg hette Innan du fanns.

  Du är såååå bra! så stäng igen butiken och bli på humör igen 😉

 30. Via Peter som skrev om din blogg. Gick in… läste…. fann mitt guldkorn. Jag har kommit för att stanna. Du förgyller mina dagar och jag är helt klart beroende nu. Du är grym Mona och ingen annan blogg slår dig på fingrarna. Lämna oss läsare aldrig….. pleeeeeeease. Du är så inihelvetia bra på det du gör.

 31. Hej,
  jag tror det var genom syrran som tipsade, när jag sökte efter bloggar med gastric bypass några månader innan jag själv skulle göra op. 🙂

  (Ehum.. jag skrev här för ett tag sen och frågade om du hade nån hemsida med försäljning då jag sett saker jag ville ha på foto här från Bromma Blocks… Men jag såg aldrig nåt svar på min fråga… Ehum..)

  1. Förlåt, måste hå missat det. Jo, det kommer en hemsida, pillar med den var och varannan dag. Skulle gissa att den blir klar i februari nångång, Jag kommer blogga när den läggs upp!

 32. Hej Mona,
  Hamnade hos dig via Bloggfamiljen. Du är fantastiskt underhållande och nu är jag ”beroende” av dina inlägg. Tack för bloggen!
  Laila

 33. Jag hittade hit via en kompis som rekommenderade din blogg. Hon hittade dig via bloggfamiljen. Du är beroende framkallande. Skrattar ofta gott och högt åt dina inlägg 🙂 tack för att du förgyller bloggvärlden 🙂

 34. Som så många andra hittade jag hit via krondåren, läser båda era blogga dagligen och halleluja, kommer läsa så länge ni skriver 😀

 35. Jag hittade din blogg genom att söka på Gastric Bypass, då jag den 18 Januari själv ska genomgå en sådan operation. Jag är helt hooked! Du skriver väldigt bra och jag får många goa skratt =)

  Du är en bloggstjärna!

 36. Det var någon gång för länge sedan när Krondåren länkade till dig:) Har hängt med ett bra tag nu, tack för alla skratt!

 37. Fick länken av en kompis. Det var precis efter din operation, och precis när jag själv bestämt mig för att göra min (minus 40 kilo nu). Ett av dom första inläggen jag läste var inlägget om att du skulle ta sprutor-vilket var det första jag hörde om DEN saken… Mvh spruträdd…

 38. Hittade hit genom en annan blogg ! Läste om hur du drack ”skit the” och höll på att skratta på mig ! Fastnade sen på din blogg o kollar den flera ggr dagligen.

 39. Hittade dig via ”Innan du fanns” bloggen.
  Inne och läser den ibland numera men dig läser jag så ofta jag kan, dvs ett par gånger om dagen 🙂

 40. Fick tips av en väninna, om en riktigt kul och underhållande blogg för 2-3 år sen och är sedan dess fast, läser varje dag, inte lika flitig att komentera, men har skickat tipset om din blogg vidare till ett par andra vänner som jag vet har blivit lika fast som jag 🙂 Du är bäst Mona!

 41. Hittade dig via en annan blogg för något år sedan och kommer absolut att stanna kvar. Har fått flera stycken att börja läsa dig eftersom jag är en generös männska som gärna delar med mig av livets goda. Fortsätt på samma sätt!

 42. Hej Mona!

  Jag hittade dig via Christina Olssons (numera Stielli) gamla blogg Tre Flickor.
  Minns inte hur men jag fastnade direkt och har läst och uppskattat vartenda inlägg sedan dess, väldigt dålig på att kommentera dock.
  Mina favoriter är helt klart dina berättelser om Talibanen! 🙂 Vilken liten donna!

  Jag är 23 år och inte alls på samma stadie som du i livet, men jag älskar att få ta del av din dimension av vardagen och allt som kryddar den. Det gör dessutom mina vänner också!

  God fortsättning och tack för att du (och din familj!) är så generös mot oss läsare.

  Kramar och heja-rop!

 43. Jag hittade din blogg via min kompis winnerhorse blogg, minns inte om du kommenterat där eller om någon som gjort det länkat till dig. är iallafall stenhårt beroende, är inne och läser flera ggr om dan.

 44. Jag följde Hannah, Peter, Matplatsen och Starwoman på Bloggfamiljen när din blogg dök upp här och vad glad jag blev att du börjat blogg här – annars hade jag kanske aldrig upptäckt dig och din blogg! Du ger mig många glada skratt varje dag och jag älskar ditt sätt att skriva!

  Ps. Håller alla tummarna jag har för att någon resebyrårepresentant vill skänka dig en resa, det förtjänar du 🙂

  Ps2. Egenföretagare brukar alltid söka bra folk…min lillasyster på snart 20 år ska göra som storasyster och flytta från Dalarna till Storstan och söker nu jobb, kanske har ni behov av en duktig tjej? 🙂

  1. Hej, dessvärre har jag inget att erbjuda just nu, men håll ögonen öppna på bloggen om utifall jag söker någon via den!

 45. Hej Mona,
  Jag hittade hit genom Magdalena Graafs blogg. Hon länka till din blogg och jag blev nyfiken naturligtvis och började läsa din blogg. Kan säga att jag är fast! Du skriver otroligt underhållande och roligt om vardagssituationer, som jag nog tror många av oss känner igen 🙂

 46. Det måste ha varit via ”krondåren” för evigheter sedan, skulle tro att det var 1412 eller så. Missar aldrig ett inlägg och skulle jag någon gång bestämma mig för att ta bloggläsarsemester så kan du ge dig på att jag läser ikapp efteråt. Många skratt har du bjudit oss på under årens lopp, tack för det. Tycker sällan jag har något att bidra med vilket gör att kommentarerna blir väldigt sällsynta. Tack, kram och god fortsättning på 2012

 47. Innan du fanns-bloggen.
  Som jag inte är ensam om :). Fick följande respons när jag bara skrev innan du fanns-bloggen:
  Hittade en likadan kommentar; det verkar som om du redan hade sagt det här!

 48. Genom ”Innan du fanns/Nu när du finns”-Linda.

  Vart har hon gömt sig btw? Och hur lärde ni två känna varandra egentligen?

  Tack för en UNDERBAR blogg!

 49. Jag har läst Matplatsen länge och för ett tag sen kollade jag in de andra i Bloggfamiljen och tvärfastnade för din blogg 🙂 Och för Hannas. 🙂

 50. Via innan du fanns som jag övergav i samma veva som du rapporterade om förlossningen. Jobbade häcken av mig o hade inte tid att läsa massa bloggar men tog mig tid att läsa allt du skrivit så långt tillbaka det gick att komma på föregående universumplats…o din är den enda jag läser sedan dess.
  Det var något inlägg om trängsel vid soptippen som fick mig att bli ”helkär” i dig även om jag inte minns storyn nu 🙂

 51. Jag hittade dig via Krondåren nunärdufinns, om jag kommer ihåg det rätt så hade hon skrivit något om dig och med rött länkat till din blogg. Du hade skrivit något om ett bajs hm -toabesök, som jag fann väldigt trevligt/roligt, skrivet alltså!!

 52. Inte en aning faktiskt.
  Säkert via någon av de andra Sthlms-bruttorna jag läser: Ting, Sus, Annas kaos osv. det är ju så med bloggar – man ströläser och ströläser. Helt plötsligt fastnar man lite mer för någon och så blir det mer kontinuerligt. Skrattar högt och ofta när jag läser om dig och din familj. Me like 🙂

 53. Vina Linda! (Innan du fanns, om det nu var någon tvekan hehe.) Här blev jag kvar, läser dig nästan dagligen. Linda tappade jag bort någonstans på vägen och jag undrar lite om du gjorde det också för man hör inget om henne längre i din blogg. 🙂

  1. Nejdå, jag har inte tappat bort henne alls! Vi hörs på msn och har häcken fulla båda två. Hon är Guds gåva till bloggvärlden. The almighty BloggQueen!

  1. Oj vad kul. Ni är några stycken som kommer därifrån och ni betyder givetvis lite extra för mig! Och du har rätt: det var tider det!

 54. Genom Innandufanns-Linda. Vi hade precis hamnat i ivf-kön och jag följde med spänning lindas försök. Sen hamnade man ju hos dig det var dags för henne att krysta. Sen dess är jag fast. Idag har vi en 7-månaders bebis. Jag brukar läsa ikapp det du skrivit under dagen när terroristen ägnar sig åt att kräva amning en gång i timmen hela natten igenom…

  1. Åh, grattis till dig också! Ser att ni är ett par stycken som har lyckats! Barn är en gåva, även om det där med nätterna kunde få åtminstone mig att bryta ihop!

 55. Som så många andra så hittade jag dig via ”innandufanns”Linda när Jack fortfarande bara var en dröm. Har även fått min 20-åring att följa dig. Läste allt från början för ett tag sen och missar inte nåt så snälla du, lägg inte av att skriva! Kram

 56. Genom Innan du fanns kom jag på nu eftersom flera hittade dig på samma väg.. Hade jag inte blivit påmind genom deras kommentarer hade jag aldrig kommit på det, hur länge sedan var inte det liksom??

  Thank GOD för folk som länkar med andra ord!

 57. Ingen aning längre, det var för längesen jag hittade dig (och fastnade såpass att jag läste alla inlägg från bloggstart till dåtid 🙂
  2 år sen tror jag, du hade nyss gjort open tror jag.

 58. Jag hittade dig via Hanna Graaf och deras blogg.därefter läser jag allt du skriver.du har verkligen förmågan att skriva så medryckande och fängslande. När jag tipsade min dotter så var hon”bekant ” med dig sedan paprikatiden! Du bjuder på många goda skratt,tack för det!

 59. Det var länge sedan. Det var via Christina Stiellis blogg (då Olsson), kan vara via tre flickor också som nämndes ovan. Har varit helt fast sedan dess. Läser allt, kommenterar sällan. Men älskar dina inlägg, och läser högt för mannen valda inlägg. Mycket skratt:)

 60. Hittade hit när du kom till bloggfam. och nu är du min STORA favorit!! Tycker många bloggar är så pluttegulliga att jag känner inte alls igen mig i deras liv. Tycker du är härlig som bjuder på dig själv med en skitkul humor! Har ett liv som ofta är tungt och du förgyller verkligen min vardag. Hoppas du snart får det lite bättre, kramar från grann-landet<3

 61. Hur jag hittade dig??? Faktiskt så var det så att en vän på Facebook hade länkat ditt inlägg om panikbajsandet på Mcdonalds..tror jag det var…när du hade parkerat din bil illa och olåst med dator i framsätet osv..(Minns tyvärr inte hela inlägget) Vet bara att jag läste det flera gånger och skratta så jag tjöt.. Sen var jag fast och har läst din blogg varje dag sen dess..har blivit som en drog jag inte vill vänja mig av ifrån.

 62. Började med Hannahs blogg, hakade på när Bloggfamiljen öppnade o upptäckte då Victoria…och nu slutligen dig! Tre väldigt olika bloggar men alla har sin charm! 🙂

 63. Jag följde dina härliga inlägg på Papprikaforumet. Sen tappade jag bort dig efter det tyvärr. Hittade din blogg av en slump för nästan exakt fyra år sen och förstod direkt att det var du, inte bara vad du skriver om utan också hur du skriver! Plöjde då igenom bloggen från början till slut (sörjde lite de inlägg du hade hunnit radera, fanns säkert många härliga guldkorn där med) under de följande dagarna och har sedan dess varit fast!

  Går in minst ett par gånger om dagen. Inte bara för att se om du har gjort ett nytt inlägg utan även för att läsa nytillkomna kommentarer och kanske läsa om ett tidigare inlägg.

  Önskar och hoppas att du och alla andra får ett underbart 2012!
  Har själv haft ett par riktigt pissiga år och många dagar har du via dina inlägg varit den enda som har fått mig att le.

  Jag är dålig på att kommentera men ska försöka bättra mig. I förra bloggen så kommenterade jag nog bara en handfull gånger (bl a hängtuttetestet) och med olika nick varje gång.

  Hi hi, du har ibland dykt upp som vänförslag på min sida på FB förresten, några gemensamma bekanta verkar det som. 😉

  Stor kram på dig Mona & sluta aldrig att blogga!

 64. Jag läser en bekants blogg med ojämna mellanrum (hon modellar ibland och är stört snygg) och hon nämnde din blogg, jag blev lite nyfiken av hennes beskrivning och gick in och fastnade! Så där har vi även en ungefärligt datum på hur länge jag följt dig XD

 65. Via Linda, ”innan du fanns”
  medan hon väntade lillkillen.
  Numera så går jag in via din gamla blogg å följer länken där.
  Vet inte varför jag inte kan få in nya grejer i favoriter..men men det går ju så också!

 66. Via en länk i kommentarerna i en blogg som jag läst i några år. Länken gick till ett av dina ”resereportage”,jag höll på att skratta mig av datorstolen, o sen dess hänger jag kvar vid din blogg!

 67. Började läsa din blogg efter att du blivit ”veckans blogg” på något blogg forum för cirka fyra år sen (tror jag det e). I början var det inläggen med talibanen som fångade mig mest. Försökte sluta läsa ett tag då jag försökte dra ner på mitt Internet surfande, men lyckades inte hålla mig borta. Bloggen är helt enkelt för rolig 🙂

 68. Via nu när du finns-bloggen. Har för mig att det va i samband med att du skulle ha en föreläsning på mama galan.

  Du har en underbar blogg, och vet du, det är okej att bli irriterad ibland. Med tanke på vad du jobbar med så anser jag att produkt placeringar är helt ok 🙂

 69. Hej, som så många andra trillade jag in här via Linda, Innan du fanns/Nu när du finns.
  Fastnade direkt och har skrattat massor av gånger. Senast igår när jag uppdaterade mig på vägen hem från fjällen. Hann inte med att läsa din blogg när man åker skidor.
  Höll på att fnittra ihjäl mig när jag läste hur uttråkad du var när du var tvungen att jobba när ingen annan gör det…
  Återigen tack för en mycket underhållande blogg!

 70. Min kära Sara läste din blogg o visste att jag är en sucker för Pip Studio – o där hade du ett erbjudande hos Syster Lycklig samtidigt som jag hade en nyköpt stuga som skulle inredas. Fast Sara ville bestämt att jag skulle in o titta på din sida o här är jag fortfarande. Tror det var i våras nån gång jag började hänga med dig.
  Den har gått vidare till många vänner o kollegor, jobbar ju mest med grabbar o de diggar din sida starkt.

 71. Oj, det var många år sedan jag hittade din blogg, men tror att det var från Christinas blogg som hon hade hos Tara som jag hittade dig. Å jag lämnar den inte i första taget 😉

 72. P.G.A min frus flinande? Men hallo, man blir lite lätt nyfiken när någon sitter med sin lapptopp i knät och flinar så att öronen rör sig! Frågade till slut, så nu sitter jag sen ett halvår tillbaka och flinar! Häng i, nais å läsa de du skriver!;-) Fortsätt…..

 73. Hittade dig för kanske 1.5-2 år sedan via en annan blogg, minns tyvärr inte vilken, och sedan dess är jag här mest varje dag, flera gånger : ), oftast utan att lämna ”spår” i form av kommentarer. Läser dock också Magdalena Graafs blogg sedan ungefär lika länge & instämmer med tidigare talare i det faktum att ni båda är mina absoluta favoriter, på olika plan.

 74. Via Papprikaforumet och har varit en trogen följeslagare i många år, läser också flera gånger om dagen, både inlägg och kommentarer men är ruskigt dålig på att kommentera – ska bättra mig i år – promise!
  Heja Mona!

 75. Hej Mona 🙂

  Har hängt med ett tag, ca 2år, och kommenterat någon gång.
  Hittade dig via en vänninas blogg, sen dess läser jag varje dag.
  Maken har nog börja lessna på att ”jag ska bara kolla Mona” .. 😉 (fast han läser han med, eftersom jag skrattar högt, blir han nyfiken :D)

  Stort stort tack för allt du delar med dig, högt som lågt!
  Uppskattar verkligen ditt sätt att skriva, sättet du formulerar dig på och dina ”speciella” ordval 🙂 Heja Mona, hoppas du hittar inspirationen snart igen!

 76. En kompis tipsade mig. Läser varje dag o kommer att fortsätta med det så länge du skriver. Garvar varje gång åt dina storys!

 77. Hej! Fick tips av en kompis som tyckte att du var så kul. Nu måste jag läsa din blogg varje morgon när jag slår på datorn på jobbet. Tar en kopp kaffe och och blir genast pigg och glad när jag läser. Bäst är måndagar, för då läser jag allt du skrivit under helgen. Sluta aldrig skriva! / Kram!

 78. Jag hittade till dig via Ellas blogg, som jag inte kommer i håg vad den heter nu. Men hon skriver inte där längre. Vilket inte är ett beteende som du ska ta efter! Å förresten – jag har gjort tvärtom – hittat till Linda Krondåren (ibland tror jag nästan att ni är syskon) via dig!

  1. Men du: fan, fan fan, jag har ju letat efter henne! MIn dator kraschade ju för ett par år sen och efter det tappade jag bort henne. Vet du hur det gick, eller hur hon mår?

 79. Jag hittade dig när du började här på bloggfamiljen. Förut läste jag alltid Victorias blogg först men sen du kom läser jag din först och kollar flera gånger varje dag om du gjort något nytt inlägg. Du är sjukt rolig.
  Blir lite nyfiken eftersom många här har följt dig länge; HUR länge har du bloggat egentligen???

 80. Via bittertwitters blogg och då via länkar till bloggar hon följer, blev nyfiken på vad det var för nått som hette Monas universum och har läst i ungefär 1,5 år men började kommentera för några månader sedan och gör det inte särskilt ofta.

 81. Hej
  Är en 57-årig kvinna, kärring eller vad det nu heter som hittat din blogg via min dotter. Har läst den i ca ett halvår och älskar den. Brukar gå in här minst en ggn varje dag. Skrattar ibland så jag gråter.
  Läste om din och Tinas Indien-resa häromdagen….så roligt. Visst är det fantastiskt med nära vänner?
  Med tanke på en del tidigare kommentarer här, din kärlek till familjen går inte att ta miste på. Den lyser igenom.
  Fortsätt blogga och förgyll våra liv!
  Kram

 82. Jag hittade dig via Annas Kaos som jag följt ett par år.. men måste säga att jag skrattar rätt gött när jag läser om dig och din familjs bravader.. 🙂

  Härligt att det inte bara är en själv som har det rörigt ibland..

 83. Hej Mona!
  Jág har aldrig kommenterat någon gång, men läst allt.
  Jag fick tips av min arbetskompis om Tant Ebbas blogg i sep 2009.
  Där skrev du några kommentarer som jag fastnade för direkt och sen gick jag vidare till din gamla blogg. Har läst rubbet sen dess.
  Hoppas 2012 blir ett bra år för dig.

 84. Det var du själv som berättade när vi stötte ihop på Gatau, det är jag så tacksam för. Du är en klok och rolig kvinna, kram.

 85. Alltså, minnet du vet, minnet….
  men det måste ju ha varit ganska från början eftersom jag var en av dina ”fan” redan när du skrev på ett visst forum om lilla fröken Taliban… fniss…
  Måste väl ha varit det gänget som övertalade dig att börja blogga om jag inte minns helt åt skogen. (och det kan jag ju göra med tanke på att mitt minne är sämst i världshistorien)

  Hur som – jag tror placerar mig bland ”veteranerna” eller nått… HA!

  1. Och jag är er evigt tacksamma för att ni fick mig till det. Jag var väry skeptisk. Och som jag sagt tidigare: ni veteraner ligger mig varmast om hjärtat!

 86. Jag hittade dig för att du kom till Bloffgamiljen, som jag redan läste. Är innerligt glad att du började här för du har snabbt blivit min favorit. Av de 8 – 10 bloggar jag dagligen läser, är det din jag alltid börjar med 🙂

 87. Läste Christinas blogg via Taras sida.
  Hon berättade om Faschins eskapader och när han/de miste sin son i en tågolycka.
  På hans sida såg jag din bloggadress och blev nyfiken…………..och är fast sen dess.

 88. Blev rekommenderad av en vän att läsa din blogg för ca 1 år sedan.
  Nu är du första bloggen jag läser när jag kör ”bloggrundan”.
  Keep it up!

 89. Hej! jag en 34 åring som hittade till dig när Hanna tipsade oss, för länge sen…..:-) Fastnade direkt eftersom din humor är lika dålig som min..haha! vilket gör att jag fattar dig precis!! 🙂 Väldigt underhållande läsning och dina uttryck…!? JEFLA va bra du är!! hihi!
  Så fortsätt i samma anda, du är toppenrolig! kram kram

 90. Måste vara via Christina Stielli, tror jag i alla fall. Var tvungen att läsa igenom alla andras kommentarer för att ha en susning.

 91. Via Krondåren i Uppsala, som du så kärleksfullt kallar henne. Tappade dock bort henne när hon flyttade och i den vevan bör namn, men dig har jag behållit. 😉

 92. Jag upptäckte dig när du flyttade hit till Bloggfamiljen. Too late har jag märkt. Min plan är att jag ska gå tillbaka och läsa från dig gamla blogg. Har läst lite då du har länkat bla. från Hängpattemaffian och hur du fick så många härliga kvinnofolk att leta fram både måttband, tummstock och halsgrop:o. Jag vad fan tvungen att kolla själv med det var som jag befarade, vad fan trodde jag liksom. Pucko!

 93. ”Innan du fanns”… i samband med att dina planer på GBP var i antågande och hon var hemskt upprörd tror jag var första gången jag kikade in…

  har fö en lång kommentar med tankar och smicker på gång – bara man får tid du vet 😉
  hur många tecken får man skriva?! 😀

 94. Hittade dig hos Christina Stielli. Det är nog två år sedan. Har läst varenda inlägg, ibland högt för maken. Du ger mig glada skratt. Skönt att höra att det finns fler gnälliga kärringar än jag själv!!

 95. Jag tror jag googlade ”att jobba med maken”..För typ ett sekelsen. Jag småläser ngr andra bloggar av och till, men är din blogg är ett måste varje dag 🙂 Älskar dina hysteriska beskrivingar när du schwishar runt o jobbar häcken av dig. Stor igenkännelsefaktor :)))) kram

  1. Btw, skrattar fortf högt åt ett gammalt inlägg i förra bloggen. 60 saker om dig. Spec nr 56, 57 (som iofs mer handlar om maken haha)

 96. Jag har följt Matplatsen ett bra tag och när du sedan kom till Bloggfamiljen så fastnade jag ( bland många har man förstått ) för din härliga skrivstil ( ? ) och väry good english 🙂

 97. Det minns jag inte… men det var ett par år sedan. Jag läser ofta men har bara kommenterat ett par gånger. Vet faktiskt inte varför jag inte kommenterar oftare 🙂

 98. Först möttes vi IRL på det där eventet och sen berättade vår gemensamma vän C att du har en jätterolig blogg som jag borde läsa och då tänkte jag ”Den ska jag leta upp” och lyckades sedan glömma namnet så klart!

  Döm om min förvåning när du trillade in hos Bloggfamiljen – lucky me liksom!

  Nu är jag fast här… 🙂

  Charlotta
  http://blogg.familyliving.se/tillbakadaralltborjade/

 99. Hej Mona. Jag hittade dig när jag följde Matplatsen till Bloggfamiljen. Har läst dina inlägg sedan dess och du har förgyllt alla mina dagar:-) Fortsätt med det!

  Viveka

 100. Hittade hit från Innan du fanns och blev snabbt fast. Självironi, humor och allmänna galenskaper förgyller min dag på det bästa sätt. Heja Mona! 😀

 101. Kommer faktiskt inte ihåg, var så länge sen, tror säkert att det var ett tips via nån kompis. Läser allt, har aldrig kommenterat men kanske borde bli bättre på det :-). Rock on!!

 102. En kompis pratade om dig och din blogg och jag tänkte att kombinationen överklass och sjukligt frispråkig måste ju vara hur oslagbar som helst, så jag gick in och läste. Än idag, drygt två år senare, är jag inne flera gånger om dagen för att se vad du hittat på för galenskaper 🙂

  Via dig hittade jag Linda och hon är ju inte heller riktigt frisk 😉 Kompisen som tipsade om dig, tipsade även om Radiobilspolisen/Farbror Blå, och det är så sjukt synd att det blev som det blev där… Så jag är väldigt glad att du skriver några rader om dem då och då så man vet att de har det bra iaf 🙂 Kram Mona, du är bäst! Vem annars får halva Sveriges befolkning att mäta sina hängpattar?!

 103. Gjorde som många andra – hittade hit via Innan du fanns och fastnade på stört! Tittar in minst en gång om dagen, men är fruktansvärt dålig på att kommentera! Sorry! Men stannar kvar det gör jag!

 104. Följde förr en inredningsblogg som tipsade om din blogg, och har sedan dess varit en trogen läsare din härliga och komiska blogg. Är in flera gånger om dagen och tittar om du uppdaterat.
  Denna blogg kommer jag fortsätta läsa så länge du skriver, och det hoppas jag du tänker göra i 100 år till 😉

 105. Genom en kompis på facebook ganska nyligt kom jag in i din värld, och nu ät jag fast. Får mig så många goda skratt och det vill jag fortsätta med. Du är en mästare på att uttrycka dig.

 106. Har hängt med här sen ungefär sisådär 2008. Så jag räknar mig som gammal stamkund. Hittade dig via Dubbelörnen i grannbyn här i kommunen i mellersta Sörmland. Hon rekommenderade dig å det bestämdaste. Vi har ju setts litet kort irl också på Formexmässan januari 2010 också, om du minns? En historia jag brukar dra ibland litet senare under en festkväll (om det passar) är den om kotlettmannen. Den slår allt, tycker jag.
  Kram från Annette

 107. Jag hittade hit via Linda ”innan du fanns” Sen var jag fast 😀 Jag läste o garvade så tårarna sprutade på din ”lär känna mig historia med olika länkar”
  och jag läser och garvar fortfarande

 108. Sen du kom hit till oss på bloggfamiljen! Mycket underhållande! 😀 Hannah har jag följt varje dag sen hon började på Mama 🙂

 109. Följde Matplatsen innan hon kom hit till Bloggfamiljen.
  Och trög som jag är kollade jag ju inte in dom andra bloggarna.
  Men på den vägen var det 🙂

 110. Läser Matplatsen blogg här på bloggfamiljen, så klickade in på dig och blev fast ( detta var bara får några veckor sedan ) 🙂

 111. Min dotter tipsade mig om din blogg, började läsa den strax innan din GBP. Kommer att läsa i all evighet 😉
  Har också gjort vikt-op (duedonal switch) och har minskat 59 kg 🙂
  Livet är underbart efter op !
  Kram

 112. Jag hittade till dig då jag snubblade in på någon blogg som länkade vidare. Har hängt med sen ca 1,5 år tbx…. Läser dagligen och emellanåt har jag högläsning för surfinnen där hemma. Även han garvar så han grinar då…. Till det får man gratulera, som du hör på namnet så är han en aningens svår charmerad.

 113. hittade dig via Lindas blogg,, innan du fanns. Tror det är två år nu som jag har följt din blogg och jag garvar högt flera gånger i veckan.

 114. Hej! Jag hittade dig i början av 2008. Började även läsa Wayne och Linda då någon gång. Vem av er som var först har jag ingen aning om. Wayne har ju tappat stinget lite grand…

  Hur som helst, dig läser jag varje dag. Har dig som RSS-feed i mobilen och får min dos där kontinuerligt. Kommenterar gör jag endast när jag inte kan hålla tyst 🙂 Du är bäst. Säkert mycket pga igenkänningsfaktor. Vi är lika gamla, jag driver också ett antal företag och flänger samtidigt som jag har små barn hemma. Har som du en massa hangups och förutfattade meningar jag försöker besegra. Har svårt för nya människor och okända situationer samtidigt som jag kan hoppa in i yrkesrollen och klara av det den vägen. Tycker mig ha båda fötterna på jorden 🙂

  Jag hoppas du orkar fortsätta blogga och få följa dig i många år till.

 115. Ingen aning. Via en länk i nån annan blogg eller möjligen via en länk hos nån kompis på fb. Och sen proppade jag in dig i bloglovin och där lär du sitta kvar. =)

 116. Hej, har läst dig något år eller så. Hittade dig via en kompis på FB… Har kommenterat lite förut, men nu var det ganska länge sedan… Okej, ska bli bättre på det rå! Du e bäst – bara s’att du vet 🙂

 117. Jag har varit med dig sen start, och f-n va du förgyller och berikar mitt liv! Du sätter liksom ord på det som andra tänker, sedan bjuder du ruskigt mycket på dig själv, på ett underbart och underhållande sätt. Härligt. You go girl 🙂

 118. Jag fann din blogg via Magdalena Graafs blogg då hon rekomenderade den,
  och eftersom jag älskar hennes humor så tänkte jag att detta var något för mig!

  och mycket riktigt, din blogg hamnade i favoritlistan direkt! jag skrattar högt och fnissar lågt på kontoret varje dag numera:))

 119. Via Papprika såklart. Ser att vi är några stycken som hängt med så länge. Läser varje dag och kommenterar väl en gång om året ungefär.
  Saknar våra ”pyjamaspartyn”/scraphelger i finhooden.

  Kram på dig!!!

 120. Jag hittade hit via någon annan blogg men har glömt vilken Annaskaos eller kanske Livsvinst eller så. Har som många andra fastnat för ditt roliga och självutlämnande sätt att skriva och bara ”måste” titta till dig varje dag. Tack för många glada skratt och tänkvärda passusar.

 121. Jag skriver det här också då, att jag hittade hit från innan-du-fanns-Linda.

  //Den där 24-åriga flickungen som också mätte sina hängbröst

 122. Hittade hit via ”innan du fanns”-Linda! Hängt med sedan strax innan din op. Läser varje dag då man bara inte kan missa något av dina knasigheter =D

 123. Hittade dig via en väninna i Avesta som tipsade mig att läsa dig, eftersom du precis gjort din GBP och jag stod i kö (världens LÄNGSTA kö till denna op, 2,5 år)
  Och jag är min väninna evigt tacksam för detta tips, för fy satan vad du har förgyllt mina dagar!!! Tack från botten av mitt hjärta!!!

  Du ROCKAR!!!

  Kram Katja

 124. Via Innan du fanns för rätt länge sedan. Sedan blev det ju extra kul när jag snabbt insåg att vi bodde rätt nära varandra, hänger också på Gateau och ICA Smedslätten (även fast deras frukt&grönt suger). Tror ta mig fasen vi nästan sprang in i varandra igår, du&taliban ut från ICA o jag in. Jag hann nog se paketet 😉 Nätshopping is da shit.. Kan ju ha varit någon annan iof, gick lite fort där, middagen kallade.
  Om det var ni – SKA hälsa nästa gång, men just nu förkylningen from hell så besparar dig den..

  1. Jamen vafan, det är klart att du måste hälsa! Och ja, det var jag och talibanen! Är du mörk? Jag mötte någon när jag gick ut som tittade extra på mig…precis i dörröppningen?! (Fast om det var du, så kommer jag nog inte känna igen dig nästa gång, var superstressad och tittade bara in i dina ögon. Så jag chansar på att du var mörk.) Och jag håller med om Smelivs. Handlar där i nödfall. Var har du dina barn, Smedslättsskolan eller Ålsten?

   1. Blond, men sjuk o flottig så det såg nog mörkt ut 😉 Har bara en bonusdotter än så länge, hon går på ABA. Men jäser på en egen, men väldigt tidigt än så länge. 4:e försöket, så håll tummarna! Det är bakgrunden till hur jag hittade Linda´s blogg och sedan vidare till dig. Vi var inne på IVF ett tag men har sluppit hittills. Men går det inte vägen denna gång kanske det blir det ändå, för att optimera chanserna.
    I somras förlorade vi vår flicka i 5:e gravmånaden, måste bara få säga att din blogg var ett litet ljus i mörkret, så skönt att få tänka på ngt annat för en stund. And still is..

    1. Åh vad tråkigt med er förlust. Kan inte ens föreställa mig den smärtan. Så jag blir glad över att du/ni ändå har lyckats. Så här långt. Och s o m jag kommer hålla tummar och tår för er. Ibland blir jag ledsen på mig själv över att jag inte är mer tacksam över mina barn. De tas ju från givet från start så att säga. Att det är självklart att man kan få dom. Det gäller att förvalta gåvan väl, och jag brister hårt i bland måste jag säga. Du måstre verkligen säga hej till mig!

     1. Tack..på något sjukt sätt går livet vidare, och helt plötsligt en dag inser man att man kan skratta från hjärtat igen. Och hur det gick till? Ingen jäkla aning, tror dock på rutiner, för mig har det funkat bättre att undvika sjukskrivning och behålla livet jag hade innan. Inte låta sorgen ta över hela ens person hela tiden. Tilllåta sig själv att andas däremellan för att sedan gråta igen. Våga räcka ut handen för det finns många som fattar den, fler än man tror faktiskt.
      Lyckas vi få barn kommer jag få nervsammanbrott på det/dem också, believe me! För så är livet, vi lever i nuet. Men nuförtiden har jag lärt mig att det räcker med en dag utan katastrofer för att jag skall tycka att det är en lyckad dag. Förr betydde en lyckad dag en dag av shopping eller en i en solstol (ja, dem är juinte dåliga nu heller förstås..) Eller också är det ett tecken på att jag blivit äldre, hua..;)
      Skall ta mod till mig och hälsa, word!

 125. ViaLindas blogg, strax innan din op,,, skrattar, gråter, myser och förfäras, dock finns glimten i ögat alltid med. Löve bloggen och tror du är likadan irl som här

 126. Hittad dig här på bloggfamiljen när du gjorde entré….Har följt matplatsen länge…men nu minsann så kollar jag dig varje dag FÖRE matplatsen ! Du e superkanon !

 127. Hej Mona!
  Jag minns inte helt hundra men är rätt säker på att det var i samband med din GBP-op som jag hittade hit via Krondåren Linda. Sedan dess är jag fast kan jag ju säga, finns verkligen ingen som skriver så öppet, ärligt och härligt som du. God fortsättning på dig och man, Talibanen och 20-åringen.

 128. jag hamnade på din sida när jag sökte om gbp operationer, vilket jag är mycket glad över, då du förgyller mitt liv med dina härliga inlägg, tackar o bockar…kram

 129. Hej där!
  Har inte följt din blogg så länge men har läst Hannah och Peters bloggar sedan länge. Men när jag började läsa din så kan jag inte sluta! Du är så härlig. Hela sidan är genomhärlig men din humor passar mig förträffligt och jag älskar att du också skriver när saker går åt h….vitte. Som nyårsnatten! Omg jag hade dött om jag var du!!!!

  Ha det bäst!
  Hoppas du får ett super-år 2012!
  Love
  Pia

 130. Jag kommer inte ihåg, det var hemskt länge sedan i alla fall, men jag har läst precis allt! Och det låter ju löjligt eftersom jag aldrig ens kommenterar men det känns som om du var min kompis trots att vi aldrig träffats och troligtvis aldrig kommer att göra det heller…

 131. Jag har läst Hannahs och Peters bloggar sen starten. Sen blev jag nyfiken på din blogg och har läst den ett bra tag nu. Skrattar högt varje gång! Sluta aldrig att skriva….

 132. Jag hittade dig via Bloggfamiljen för något år sedan. Kim Kärnfalk som bloggade här då, tipsade om dig. Sen var jag liksom fast. Är urusel på att kommentera men lusläser varje rad, varje dag.

 133. Vet inte hur det gick till…jag tror att du skrev någon kommentar hos ”Tyskungen” som jag läste eller hos min kusin ”minkamera” som har haft dig i länklistan länge. Jag vet att jag läste och inte fastnade direkt, men efter någon månad kollade jag igen och då höll jag på att skratta ihjäl mig. Bör ha varit -08. Mycket rolig läsning har jag fått genom åren.

 134. Hejsan, läser din blogg dagligen, alltså det är dagens höjdare! Hittade hit genom Sus eller Ting. Kom för att stanna. /Lena

 135. Jag började följa dej och dina bravader först nu när du kom till Bloggfamiljen, tack för allt du bjuder på! 🙂 Brukar mellan varven ha högläsning för min man av ”the best of” tex alla tomtar i bilen, ett helt fan(t)a(s)tiskt inlägg! hihihihi
  *kram*

 136. Via Linda, som tyvärr inte verkar ha så mycket tid att skriva längre. Kanske har hon fullt upp med nya huset ? 🙂
  Du håller dock ett imponerande högt tempo i bloggandet! Förstår inte hur du får tiden att gå ihop. Tyvärr bor jag på fel sida stan, annars hade jag självkart kommit förbi i Bromma Blocks. Tack för din underhållande blogg!

  1. Tack! Hon har häcken full. Pratade med henne, via mailen, idag och hon har det körigt som fan. Vi ska ses i februari.

 137. Jag tror jag hittade dig via Innandufanns/Nu när du finns-Linda. Eller nej! Det var nog en annan mamma som bloggade innan, fyra frön nånting? Två flickor, två pojkar. Hon slutade blogga. Synd, jag gillade henne. Men jag tror det var via henne, eller Linda, som sagt.

  Skön är du i alla fall, tittar in flera gånger om dagen!
  Kram från Karlskrona

  1. Jaaa, den bloggen gillade jag skarpt! Fyra gryn – tror jag. Hon skrev med korta meningar. Synd att hon slutade… saknar…

 138. Även jag hittade hit, eller egentligen till din förra blogg via ”Innan du fanns” – vilket jag är otroligt glad över. Dina inlägg har lett till många garv och jag diskuterar ofta dina inlägg med en (manlig) kompis som också läser din blogg =)

 139. Sådärja … gör om, gör rätt!
  kopiera – klistra in! Check!

  Btw.. när jag ser dom här andra .. så hittade nog även jag dig via Linda!

  Jobbet gick kalas fint. Det är inte direkt hjärnkirurgi. (tyvärr!) Mer jobb imorgon!
  Me love jobb! Me love pengar ännu mer!

  Och ang. det här med att vara senil -åter jävla igen- Det jag egentligen ville i det förra inlägget .. innan jag tappade bort mig i – varför jag hittade hit kommentarer var:
  hur i helvete kan man se vad folk använt för sökord för att hitta en??
  (nej, jag är minsann inte ett dugg teknisk. Jag lovar)

  Så var det kopiera ja… gör om, gör rätt. -sigh-
  Soffläge nu!

  ————————–

  Alltså.. det var ju det här med att vara gammal, senil och jävligt förvirrad dårå.
  Jag minns bara att jag varit med länge. Skitlänge typ.
  Eller ja.. iaf sedan din Gbp. tror jag.
  eh. Som sagt: Minnet.

  fi fän, vad jag är rädd för hur det kommer se ut om 10 år.
  jag lär förmodligen ha både vårdare och ett eget litet rum på någon instans.

  Hur i helvete stoppar man det här lixom?
  Kanske du kan fråga dina fantastiska läsare som har svar på allt?
  ”Hur att stoppa tidig demens”??

  Nej, Jag svamlar. Det har varit en lång helg. Talibanen skall (finally) back till dagis imorgon.
  Tant skall provjobba. Nervöst. Oh well!

  Tack för 2011 Mona .. Ser fram emot 2012 och allt vad det bringar. För både dig och mig!

  Lycka till med make, jobb, kräkdoft och allt annat! )
  Kram

 140. Hej! Jag hittade dig inte förrän du kom tilll bloggfamiljen tyvärr. Men har läst varje dag sen dess. Tack för att du delar med dig av ditt liv. Du är helt fantastiskt. Önskar dig en god fortsättning. Stor kram från Anette

 141. Jaa du, var nån som rekomenderade din blogg, syrran kanske? Väldigt länge sen känns det som, och jag är ju kvar än ;-))

 142. JkvJag ”hittade” dej via en sida som Christina hade, om tonåringar.
  Hon förmedlade kontakten mellan oss o sen dess har jag följt dej, 3 år snart tror jag:)
  O jag hittade till Krondåren via dej:)

 143. Jag har följt Hannah & Matplatsen i mer än 1 år & stalkar dig sen du flytta hit 😉 Men är i normalt sett bara en i statistiken 🙂

 144. det måste vara så att jag hittade dig via viktop.se eller så sökte jag på bloggar som handlar om gastric by pass…jag kommer inte i håg. Men jag är väldigt glad att jag hittade dig i alla fall 🙂

 145. Via krondåren i uppsala tror jag det var… vet dock inte när riktigt.
  Men du gör min dag så j**la mkt roligare med dina inlägg! Lova att du aldrig skriva om talibanen,maken och 20-åringen och allt annat du har för dig!

  God fortsättning på det nya året förresten!

 146. Det började med att jag läste Mirka Norrströms blogg (familjen annorlunda) Hon pratade i ett inlägg om Magdalena Graaf, och hennes blogg var så bra o rolig att jag läste bakåt till början.
  Då tänkte jag att Hanna Graaf´s blogg skulle vara lika rolig, men tyvärr var den inte riktigt det, men hon skrev om dig i något inlägg.
  Och jag började läsa. Och jag skrattade. Och jag vet precis var du är, rent geografiskt (känner till områdena, uppvuxen längst ut i Bromma, släkt i Äppelviken, handlar i Blocks) Och min bästa vän är gastro-opererad i april 2011. Så där känenr jag också igen mig.
  Och jag älskar hur du skriver, hur du uttrycker dig, hur du svär i bloggen och ”hänger ut” din man. Och att du kallar ditt barn för Talibanen. Själv har jag en terrorist här hemma. Och jag är ena halvan i Piff o Puff. Och du ser ju vad jag kallar mig….. Är 37, men frågan är bara var då någonstans. Inte inne i huvudet, inte utanpå huvudet, inte över kroppen.

  Må gott, och keep up the good work.
  Och behöver du avlastning så hör av dig. Älskar dina produkter även om jag mest sålt mat, kaffe och sprit. Och är en liten jävel på att köra och agera flyttkarl.

  // Anna

 147. Ja jag kom in till din blogg via en länk. Vet att det var en scrapbookingblogg, men det var ju en evighet sedan. Har följt dig troget så länge, men först nu börjat kommentera. Tack för att du förgyller min dag.

 148. Jag hittade dig via Bloggfamiljen. Hannah kommenterade något av dina inlägg som gjorde mig nyfiken på dig och sen dess är jag fast.Till råga på allt har alla dessa kommentarer fått mig att bli nyfiken på dina gamla inlägg samt även på innan-du-fanns-Linda. Hjälp hur ska tiden räcka till??

 149. Nån länkade på Facebook till ditt inlägg om passkrånglet i somras…och därmed var jag fast. Så likt min egen vardag… eller egentligen… tvärs om mot min vardag. Men lika knasig :-).
  Jag läste inlägg efter inlägg hela natten. För när man läser i efterhand, uppifrån och ner, så blir det ju baklängesordning. Ofta fattar man inte sammanhanget förän man läser det som hände dan innan… men då hände andra obegripligheter… å så får man backa en dag till.

 150. får väl krypa till korset nu och erkänna att jag läst din blogg i snart två år utan att ha kommenterat en enda gång…
  jag hittade dig via en väns blogg och behövde bara läsa ett enda inlägg för att sedan vara en trogen ”smygläsare”
  och ja, skäms ännu mer på mig… vågade inte mig fram till dig och din vackra 20-åring i bromma blocks.

 151. Det var länge sedan. Jag slöläste en blogg om/av en kvinna som höll på att bli blind. Jag kommer inte ihåg vad den bloggen hette, eller hur man hittar den. Hon rekommenderade i alla fall din blogg, och sedan dess läser jag om dina förehavanden och vardagsbetraktelser i stort sett dagligen.

 152. Hej Mona, jag hittade dig via en kompis länk på fb. Hysteriskt roligt, vissa inlägg läser jag högt för maken och så garvar vi så tårarna rinner! Tank You!! Det måste vara igenkännings faktorn som gör det så himla kul och humorn

 153. Tant är senil och minns inte riktigt, troligen via krondåren här i Uppsala. Men det är väldigt länge sedan.
  Startar varje morgon här på labbet med en kopp the´och din blogg, då vet jag att dagen åtminstone börjar bra 🙂

 154. Även jag har hängt med sen mastodontinläggen på Papprikas forum, och kören ”Diva, du måste starta en blogg!” 😉 Those were the days! Saknar Papprika men saknar kanske allra mest tid och plats att pyssla. Plats får vi nu när vi bygger ut, men tid… Kan man få sig lite extra? Köpa går tyvärr bort nu när renoveringen tar alla pengar… Och vem säljer tid förresten? 😉 Älskar din blogg, kommenterar för sällan. Fick med min mamma i läsandet, hon tyckte nog du var lite galen, men läste också gärna! Jag har tydligen kompisar som är avundsjuka för att jag träffat dig IRL, kul 🙂 Keep up the good work, dina eskapader får min vardag att verka så harmonisk… Kram!

  1. Amenhej darlo! Hittar du nån som säljer tid så hör av dig! Och det är klart jag minns mamma, fick världens bästa fläckborttagningsgrej av henne! Mycket tråkigt att hon gick bort så tidigt. Kram på dig!

 155. Hej, jag hittade till dig via Papprikas forum…saknar pysselmaraton från den tiden. Kallade mig där för L8. Nu blir det inte så mycket pyssel annat än med barnen när de vill pyssla. Följer din blogg, som jag gillar skarpt, men är tyvärr dålig på att ge kommentarer.
  Många Kramar Lotta (L8)

  1. Nämen HEJ Lotta! Visst blev du sjuk där ett tag? Jag minns att jag försökte få reda på om allt hade gått bra, och nu ser jag ju att det måste ha gjort det! Kram på dig!

   1. Det stämmer och idag mår jag bra. Men det var en lång resa med oväntade komplikationer…höften blev urkalkad av all behandling så för 1,5 år sedan fick jag en höftprotes.
    Men som sagt, idag mår jag bra, jobbar heltid och livet rullar på. Men jag stressar inte längre på samma sätt som förr…livet är för värdefullt för det! Kram!

 156. Hittade dig via krondåren från Uppsala och fastnade direkt 🙂 Men däremot urusel (eller snarare feg) på att kommentera… eller gå fram och hälsa när jag är på Formex… Men vem vet kanske i år!

 157. Jag hittade dig via Krondåren, det måste varit typ i förrgår för så ung är jag. 😀 Du gör ofta min dag: sättet du utrycker dig, händelserna du försätter dig i (nåja ibland bara hamnar i) och människorna som omger dig.

  Jag gillar det sätt som du är generös för dem som behöver och förtjänar det, precis lika mycket som du verbalt kan trycka åt dem som beter sig illa. Nästa gång du ska till skåneland får du minsann hojta till lite tidigare så jag har en chans att möta upp. Jag har ju lovat dig skumpa under ett par års tid nu…

 158. För några år sedan när jag precis hade hittat Ketchupmammans blogg, hade du kommenterat hos henne. Jag fick ett ryck och följde ett antal länkar från kommentatorerna. Sedan dess följer jag din blogg (men ingen av de andra som jag tittade in på).

 159. Hängt med sen Papprika, forumet och PMS i Täby. Minns att vi tjatade om att du skulle börja blogga om Talibanens påhitt

 160. OJ, det var länge sedan! Jag hittade dig genom Christina innan hon blev Stielli och det var nog när hon hade bloggen före ”Tre flickor” (kommer inte ihåg vad den hette). Då tittade jag in till dig ibland men blev avskräckt av att du skrev så mycket, så det är först de senaste åren som jag har varit mer regelbunden. Men i dag sitter jag här och försöker läsa ikapp den senaste dryga veckan… lite mycket att läsa men i dag är jag nog beroende.
  Och när jag läst dina 20-talet inlägg så har jag en 130 andra att gå igenom…

 161. Känns som hundra år sen, inte riktigt kanske, men det har allt blivit några! Hängde på ett hästforum som heter bukefalos, hittade en rolig tjej som heter Lisa, började läsa hennes blogg och sedan hennes kompis elli.nu, som promotade dig som smågalen o sjukt kul. Har helt klart fastnat! Förra vintern var jag sjuk ganska länge på Island, och passade på att läsa igenom MASSA gamla inlägg, så jag är rätt påläst 😉 TACK, hur som helst 🙂

 162. Jag läser Fredrik Backmans blogg på Café (och hur jag hamnade där har jag absolut ingen aning om…). Han hade ett inlägg i mitten av december där han frågade om vilka bloggar hans läsare tycker är läsvärda och där dök du upp hos flera av hans läsare.
  Och nyfiken som jag är var jag tvungen att kolla upp den. Och sedan dess blir det en visit nästan dagligen. Nu har jag varit på semester och sitter nu här och läser ikapp det jag missat…
  Kalasrolig blogg – tack för den!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..