Jag är grinig, som f-n

I snart sju veckor så har jag stått i den här tillfälliga butiken i Bromma Blocks och det enda roliga med det har varit att få träffa alla er som kommit fram och hälsat. Jag avskyr att stå i butik för då är man fast. Jag är van att flänga och fara. As you know. Och står man i butik så måste man hålla sig till öppettiderna. Och finns man i en galleria så måste man hålla sig till ännu värre öppettider.  En eloge till alla er som pallar det här, år ut och år in. Boring.

Att jobba så kallade röda dagar och på julafton var väl inget man ever trodde man skulle få uppleva igen. Trodde det stadiumet var passerat för länge sen.

Så allt det här jobbandet under dessa veckor har ju gjort att man inte alls känt att det varit jul och nyår. Bara vanliga dagar liksom.

Och när 20-åringen i förra veckan berättade att hon och pojkvännen drar till Vietnamn i februari så höll jag på att bryta ihop. Vill också. De ska dessutom vara borta i en månad. E n m å n a d. Kill me softly.

Talibanen är också sur: ”jag vill inte vara på fritids, ALLA andra är lediga och ute och reser!”

Så hur ser min plan ut det närmaste kvartalet?

Stänga igen butiken på lördag. Halleluja

Förbereda Formex-mässan och mässan i Norge, som går av stapeln nu i januari.

Flytta ett JÄTTEstort lager från Upplands Väsby till kontoret. Im the flyttchef. As always.

Flytta en av våra största videbutiker (Täby) till en ny lokal. Thank God bara 30 meter, men ändå.

Jobba ihjäl mig när 20-åringen är borta. Hon är studieledig och är ansvarig för våra leveranser och beställningar hos leverantörer. Gör ett jättejobb och är en av de duktigaste jag någonsin haft anställd. Väry proud mamma, men faen vad jag kommer vara slut när månaden är slut.

När hon kommer hem den 16 mars så avslutar jag det kvartalet med att boka in en tid för operation. Plastikoperation, hehe. Jag ska ta bort mina änglavingar och ni ska följa med på den resan. Våga vara ensam liksom.

Och efter det så tänker jag tvinga maken att dra iväg på semester en vecka. Jag MÅSTE få vara ledig.

Japp, så ser mitt första kvartal av 2012 ut.

Och jag är lika grinig fortfarande.

 1. Änglavingar? Menar du på ryggen eller vad? *blond*
  Min mage fyller ett om tre veckor o jag skulle behöva en bukplastik men hur lätt är det när man inte reagerar på morfin eller andra smärtstillande? Paracetamol (alvedon) är det enda som alls biter på mig men det lär ju hjälpa föga vid så stora ingrepp 🙁

  Ser fram emot att följa med på resan dock 🙂

  1. Gäddhänget dear, gäddhänget!

   Jag tål inte heller morfin men klarar den syntetiska, märkligt nog. Har du provat det?

   1. Ingen aning om vilken sort de gett mig men det kunde lika gärna vara vatten för det har noll effekt…likaså med tradolan, voltaren o hasch…alla andra mår bättre eller blir ”roliga” medan jag får bättre effekt av att suga på en läkerol…

  1. Skönt att höra, men hon tvärvägrar. Och mespappan låter henne få sin vilja igenom så idag åker hon runt till butikerna med honom…

   1. Nepp inga ungar ledig här inte …fast jag råkar vara ledig i veckan…svårt att ha huliganer hemma när sambon jobbar natt å behöver sova på dagen…funderar på om bilen nån dag under mina lediga dagar hittar till Bromma…

 2. Jag tror också att du behöver vara ledig efter det kvartalet.
  Är du säker på att du har gäddhäng? Du som jobbar så mycket fysiskt med att lyfta å bära? Jag jobbar i skolkök och det sliter mycket på kroppen men en fördel är att det, i alla fall inte ännu, har blivit något häng. Men å andra sidan skulle ju jag inte vilja göra någon plastikoperation heller så jag kanske väljer att inte se!;-)

  1. Älskling, Im very sure. Till och med kirurgen sa: ”jaaa, du har en del häng här faktiskt!” Det är löst skinn alltså, så inget jag kan träna bort.

 3. Så bra att du gör den före mig, blir bra som föreberedelse.
  Vadå syntetiskt morfin? Efter min magop satt jag o ulkade så illa på uppvaket att sjukgymnasten som kom – för att alla efter operation SKA gå ett varv runt sängen – bara sa ”vi ses i morgon på avdelningen istället”.

 4. Änglavingar?? aldrig hört talas om 🙂 men jag är nog snart där..

  Ryck upp dig nu. Klistra på ett stort leende. Det smittar faktiskt av sig och snart känner du dig gladare 😉

  1. Ha, du har rätt. Alldeles nyss kom en man i 65-70 års ålderna förbi och handlade med sin dotter (45+) som är här och hälsar på då hon i vanliga fall bor i New York. De står och pratar med mig ett tag när mannen, på ett mycket gentlemannaaktigt sätt plötsligt säger: ”vad snygg du är!”. Jag blev svinglad och berättar att det värmer extra mycket då jag gjort en gbp-operation. Han blir helt till sig och berättar att han är en känd fotograf och frågar om han får göra ett reportage om mig. ”Lung och fin” säger dottern, ”låt henne tänka på saken innan du ringer dina journalistkollegor!”

   Hur som så blev jag genast på glatt humör! Ska bara se till att det håller i sig resten av dagen också!

 5. Jaa.. plastikoperationer är dyrt, då måste man jobba mycket 😉
  Men håller med om det där med gallerior. Inget dagsljus, man tappar dygnsrytmen, torr konstig luft och en konstant bullermatta som man kanske inte tänker på men blir trött av ändå.
  Hoppas kalkylen höll=det var värt att jobba alla veckorna+jul o nyår..

 6. Efter det kvartalet så tycker jag att du ska ta MINST 2 veckors semester!

  Själv firar jag 10 månader med min nya mage nu den 16/1 och räknar med att få göra en bukplastik när jag är färdig!! Ska bli spännande att följa dig med dina vingar!!!;-) Tackar för en fantastisk blogg!!

 7. Så kul för dottern! Gläd dig åt att hon bara är borta 1 månad 🙂
  Min son åker iväg ett halvår igen, sist var han i Australien.
  Nu den 5/1 åker han till Indien, 5 veckor där och sedan runt i Asien i 4-5 månader.
  Lite avis är jag allt, men vad hjälper det! haha

  Funderar på att lämna norrland några dagar för hufvudstaden framöver och då hoppas jag du är i butiken 🙂 Om jag finner mod att ge mig tillkänna!

 8. Jag tog bort mitt gäddhäng i september 2010 och det var det bästa jag gjort. Ont som tusan gjorde det efteråt men jag blev helnöjd! Gjorde min magsäcksoperation 1994 och det har fungerat jättebra efteråt.

  Gillar din blogg skarp, har fått många goda skratt av dina rader. Kan behövas här nere i det gråa blåsiga Belgien.

  Keep up the good work och lova att du aldrig slutar blogga 🙂

   1. För det första så bränner det typ i huden, och sedan så fick jag halvsitta upp med stöd under armarna när jag skulle sova i flera veckor. Mina sår ville inte läka riktigt så jag fick gå och rengöra dom i cirka två veckor. Det är viktigt att du luftar och masserar varje dag så du får igång cirkulationen ordentligt.Ont gjorde det i flera veckor men i jämförelse med den stora magoperationen så var det peace of cake :). Vart ska du göra operationen? Jag gjorde min på Akademikliniken och dom var jätte gulliga och hjälpsamma.

    1. Tack för info, väry värdefullt! Jag ska göra det hos Proforma Clinics. Har varit där förut. Ska på konsultation den 23 feb. Jag har Sveriges sämsta läkhud, så det här blir ju ingen rolig historia…hör jag lång väg!

     1. Fixar du galant! Känslan att ta på sig en blus eller kavaj utan att det stramar över armarna är värd varje smärtsamma minut. Jag är helnöjd och känner mig för en gång skull proportionelig över hela kroppen. Håller tummarna hårt!

     2. En fråga; hur lång tid tar det innan jag kan börja bära saker? För jag antar att man inte ska lyfta något?

     3. Jag hade kontorsjobb så jag började jobba efter tre dagar. Men jag har för mig att dom sa cirka 4-6 veckor och då fick man inte bära tungt. Kan bli ett problem för dig som har tungt jobb. Du får köra med gubben din 😉

 9. Det ska bli intressant att följa din operation av volangerna!
  Jag ser likadan ut men har inte vågat tänka tanken ens.
  Mina hemska lår skulle behöva en likadan duvning, huh, ännu värre…

  Men blir det bra på dig kanske man ska ge sig på det?! Lova att återrapportera!

  1. Jag lovar. Och mina lår är ingen lek heller, men just nu så skiter jag i dom. Drömmen är att äntligen få sätta på mig en ärmlös klänning…eller ett linne!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..