Bästa bästa läsare

Så då var 2011 till ända och det har varit ytterligare ett skitår för min del. Varför ska jag berätta om en annan gång.

width=300

Men det som får mig att stå upp är min blogg. Och min blogg är ingenting utan er. Jag är ingen vän av dravel och annat bullshitande, så jag menar verkligen vad jag säger när jag talar om att jag älskar er. Deeply

Det enda som får mig att inte må så bra är att jag inte har tid att svara er personligen varje gång ni kommenterar. Så som jag jämt gjorde förr. Jag läser vartenda ord ni skriver, men nu är ni så många och det bara går inte. Och det är sjukt jobbigt att ha dåligt samvete över det kan jag säga. För att inte snacka om oron över att någon tror att jag inte svarar för att jag är stroppig. Nu är det de facto så att även om jag råkar bo i finare delen av Bromma, där inget annat än fjärilar kommer ur rumporna på alla kvinnor, så har jag fötterna kvar på jorden. Alla två. Så högfärdig kommer jag aldrig att bli.

Jag är oerhört tacksam och ödmjuk för att bloggen blir större och större. Varje gång det kommer in en ny läsare som skriver nåt fint, så blir jag varm i hjärtat. Och ni som aldrig kommenterar: jag ser er nog och ni har lika stor plats i kärringhjärtat ni också! Men jag märker att jag då och då borde kasta in ett inlägg om min kärlek till maken för den är uppenbarligen lätt att missförstå. I alla fall innan man blir varm i kläderna här inne.

Via bloggen har jag fått ett antal nya vänner, en del har kommit att stå mig mycket nära och jag tycker att det är helt fantastsikt hur man kan bli kär i en annan människa via sociala medier. För det är det jag blir: jag älskar mina vänner. Jag känner många, men har få nära vänner i hjärtat.

Jag är inte en sån bra fru och jag kunde gott vara en mycket bättre mamma, men mycket skit har hänt de senaste 3 åren. Saker jag valt att inte berätta här. Först nu, 2012, så tror jag att jag kan börja andas normalt och koncentrera mig på att fixa till mina tillkortakommanden. I alla fall försöka, hehe.
Å andra sidan: vore det inte ett ständigt kaos runt mig, så skulle bloggen bli en mesblogg. Och det vill vi väl inte?!

Jag ska tillbringa nyårsafton hemma här i finhooden med den vän som har störst plats i mitt hjärta: fina Tina aka Blondie-Tina (ni har väl läst om vår Indienresa i mars, om inte: sök på månad till höger här och leta) och en annan nära vän.  Och så familjen givetvis. Eftersom jag, av känd anledning är en trött husfru just nu, så blir det catering-mat för hela slanten med gott bubbel och inte en enda jävla fyreverkeripjäs så långt ögat når.

Tack för i år kära läsare, både gamla och nytillkomna. Vi kör väl ett år till va?

Gott Nytt År på er!

 1. Ett riktigt GOTT NYTT ÅR tillbaks till Dig! Dina blogginlägg är sååå bra, när man till o med visar sin man vissa av dom, ja då vill jag nog kalla att de är i världsklass, skrattmässigt!! ;)) Ha en riktigt bra kväll tillsammans med dina vänner o la familia!
  Kramar!! <3

 2. Åh Mona! Så fint skrivet! Du behöver inte svara alla personligen, varje inlägg du gör är en liten liten inblick i ditt liv – det är vackert, generöst och blottande 🙂

  Du får oss att både och skratta och gråta med ditt sätt att skriva. Och ibland argar du upp oss – över karljävlar, bitterfittor och andra meningslösa varelser som passerar våra liv.

  Nej Mona, du ska ha tack. I freakin’ love you!! Gott nytt och hoppas allt löser sig för dig! Kram!

 3. Klart vi kör ett år till, minst! Monaberoende, finns de 12 steg mot sånt oxå tro? Synd att min tripp till kungliga huvudstaden gack om intet förra veckan ty annars hade jag sökt upp dej och sagt hej! Ett gott skratt förlänger tydligen livet, tack då Mona om jag blir typ 120 bast! Och vid de kalaset har du bokad plats på min högra sida! Gott nytt tillönskar jag dej och de dina, löv ju för den du är! Sluta aldrig blogga, snälla!

 4. Gott Nytt År Mona!

  Jag är en rätt ny, men numera trogen, bloggläsare som tycker din blogg är rent ut sagt skitbra!

  Jämna år är alltid bättre än ojämna (min egen åsikt) så 2012 kommer bli toppen, lovar!!!

  Ha en härlig nyårsafton med dina ‘bästisar’, jag ska ha mina bästa tjejer med familjer här och bara njuta, skratta och ha kul! 🙂

  Kram på’re från Gävle!

 5. Dags att kommentera, för första gången:-) Hittade din blogg för nästan ett år sedan när jag var sjukskriven och inte helt på topp. Jag läste och skrattade och log om vartannat. Sen har jag följt dig lite då och då när jag behövt en energiboost. Tack för dina härliga inlägg! Här är en trogen läsare… Gott nytt!

 6. Kör ba’ kör säger jag, ett sant nöje att få läsa om dina bravader. Lever då rakt inte i förvillelsen att du på något sätt skulle vara en stroppig överklasskärring. Not at all och allt annat än, skulle jag nog säga. Och dagen till ära är det på plats att tacka för det gågna året, öj så du kan konsten att lura fram ett gapflabb, och önska ett riktigt gott nytt år!

 7. Älskade Mona; Din kärlek är besvarad! Feel the Love!
  Må ditt 2012 bli ett år fyllt med harmoni & frid och en jävla massa pengar!
  All my Love till dej & din familj!

 8. Hej Mona! Gott nytt år!! Jag är en av de som aldrig kommenterar men alltid läser. Och skrattar, vilken underbar humor:))) Vi behöver alla ett gott skratt emellanåt och det får man garanterat här hos dig:) Hoppas det som inte är bra/har varit bra blir det 2012. Stor kram från en trogen läsare// Jenny

 9. tack själv 🙂 du lyser upp min annars rätt mediokra vardag. ta hand om familjen och njut av årets sista dag. själv ska jag ta på mig landsbygdskostymen, backa upp lilla lastbilen och fortsätta med flytten. /AZ

 10. Så gulligt av dig.
  Läser dig varje dag sen ett bra tag och kommer att fortsätta så länge du fortsätter.

  Gott slut och Gott Nytt År till dig och alla vi som följer dig.

  Hälsningar från Trelleborg.

 11. Äh, inte behöver du svara på alla kommentarer. Det är roligt när du gör det men sluta bums att ha dåligt samvete för att du inte hinner med alla.
  Jag är ju ganska ny här och kommer absolut att hänga kvar minst ett år till.
  Ha en suverän nyårsafton men nära å kära. Du är BÄST!
  Gott Nytt År!

 12. Tack för detta året själv!
  Ha en underbar kväll med dina vänner. Själv är jag ensam ikväll, mannen jobbar och tonåringarna ska på fest, så jag har bestämt mej för att vara hemma, nykter, för att kunna se till att mina barn och deras kompisar kommer sig hem. ”Mum´s taxi” kommer säkert få köra några mil i natt, men det är det värt!

 13. Gott Nytt år Mona! Ska bli spännande att följa din blogg 2012. Du sprider sån värme och humor, stor igenkänningsfaktor här ska du veta. Kram

 14. Hej Mona, jag har läst din blogg i ett par år nu (hittade den via Innan du fanns/nu när du finns- bloggen) och har aldrig förut kommenterat! Jag heter Frida, är 32 år och bor i ett radhus i Vällingby med min man, hans dotter som är jämngammal med talibanen och vår gemensamma son som är 6 månader. Jag läser en del bloggar, men din är i en egen klass för sig! Jag ville bara säga hej och Gott Nytt År tillbaka till dig! Och ha inte dåligt samvete för att du inte svarar på alla kommentarer, tror inte det är någon som förväntar sig det! Du har fullt upp ändå, fokusera på familjen och jobbet. Vi läsare finns kvar ändå, det kan du lita på. Många kramar till dig och din familj. PS, jag var i Bromma Blocks innan jul och handlade några fina julklapp i er butik, men lyckades pricka in en dag då du inte var där! Många kramar från Frida

  1. Hej Frida, TACK för din kommentar. Vad synd att jag inte var där. För ett par år sen så kissade jag på mig varje gång en bloggläsare kom fram och hälsade, men nu tycker jag det är så HIMLA kul! Gott nytt på dig!

 15. Gott nytt år och jag hoppas verkligen att du får ett gott nytt år! Jag hoppas också på att 2012 blir ett bättre år än skitåret 2011. Ha en underbar nyårsafton och njut av bubblet!

 16. Det dåliga samvetet över uteblivna svar ska du kasta ut med soporna. Du bjuder oss på både både glädje och allvar, mjukt som bomull för själen och vasst och rivigt som taggtråd omvartannat. Precis som livet självt är. Jag älskar dina inlägg för de är ärliga, raka och så sjukt befriande. Du är underbar och jag önskar dig ett nytt år som släpper ner lite bomullstussar på dig då och då. Sluta aldrig vara den du är och ignorera eventuella kommentarer som petar på just den du är. Megastor kram till dig.

 17. Gott Nytt År!!
  Jaaa, ett år till! 😉
  Det är så skönt att läsa din blogg och se att det är _ännu_ mer kaos hos dig än hos mig! *fniss*
  Och du ger en bra bild av att det inte bara är guld och gröna skogar att vara egenföretagare…man jobbar så mycket mer än vad folk förstår och tror.
  Och det är imponerande att du alltid får en att skratta och att du orkar/ kan vara så personlig…Allt Gott till dig! Ha en skön nyårsafton och ett kanonbra 2012!!

 18. Gott Nytt År världens bästa Mona! Din blogg ligger först i min historik i telefon! Kollar in X antal ggr per dag och du roar mig ständigt! Hoppas du får en härlig kväll! Och jaa joo,det är nog typ tredje gången jag kommenterar på typ 5år…. Shit vilken lång tid 😀 *kramar*

 19. Gott Nytt år på dig Mona! Du skriver en beroendeframkallande blogg och lova mig att du aldrig slutar blogga för jisses så ensamt det skulle blir. Man vet att någonting (din blogg) har en stor del i en liv när du till och med invaderat ens drömmar!
  Njuta av cateringen och bubblet! Du FÖRTJÄNAR det! Kram från Maria i Värmland

 20. Gott Nytt år kära Mona!! Tack för att du finns och får mig att både skratta och gråta (för att jag skrattar). Och gällandes din make, klart som 17 att kärleken finns där, annars skulle du väl inte irritera dig på karlen?? Eller? Det är när han inte retar dig längre som du och vi borde börja oroa oss!!!

 21. Gott nytt år till den bästa Mona i världen, keep going!!
  (O att du inte svarar alla är förstått, men ja skulle kommentera mer än jag gör men man vill ju inte känna sig som en stalker 😉 )
  Hälsa gott nytt till gubben med, han gör ju trots allt en del till bloggens historier han med 🙂

 22. Gott nytt år Mona! Tack för alla gapskratt under året som gått, ser fram emot alla du kommer att bjuda på under året som kommer.

 23. Gott Nytt År Mona!
  Jag läser självklart din blogg.
  Varje dag.
  Men är skitdålig på att kommentera.
  Det är mitt dåliga samvete.
  Men du vet att jag älskar dig!
  Om inte så vet du det nu!

  2012 blir ett fantastiskt år!
  Kram, fina du!

 24. Hej, Jag läser din blogg dagligen sedan ett halvår-år kanske. Har aldrig gjort ett inlägg tidigare men nu på årets sista dag och det inlägg du precis skrev så kändes som att det var dax.
  Jag gillar din blogg skarpt, hur du oblygt, härligt och rakt berättar om din vardag – good and bad. Det är upplyftande och härligt att allt inte är så perfekt och gör att man får en leende eller igenkännande.
  Och på det sättet du skriver om din man så känner man ju att det finns en grundläggande respekt och kärlek mellan er….annars skulle du aldrig skriva som du gör. Ser fram emot många fler lässtunder på din blogg och önskar dig ett GOTT 2012.

 25. Jag har följt dig ett bra tag men aldrig kommenterat. Du är helt underbar och jag bara älskar din blogg! Du ska absolut inte ha dåligt samvete för att du inte svarar alla personligen, jag tror inte någon förväntar sig det. Jag som läsare kommenterar ju inte vartenda inlägg du gör och du säger ju att du älskar mig ändå 😉 Hoppas du får ett bra 2012, vi väntar med spänning på dina inlägg. Du ÄGER!

 26. Är en av dina nya fans : ) Dina inlägg förgyller mina dagar och nu klarar jag mig inte utan dom! Så en stor kram till dig och ett Gott Nytt År!!!

 27. Jag följer dig varje dag och DU förgyller min vardag med alla dina berättelser om din underbara familj. Jag brukar inte kommentera i din blogg men nu vill jag bara önska dig och din fina familj ett gott nytt år!

  Kramar!

 28. Förstår vad du menar med 2011 som ett skitår… men vi har nog haft skitår på olika sätt. det bästa med skitåret 2011 är att jag har haft din blogg som humor- och inspirationskälla. Du skriver verkligen det som ingen annan ens vågar viska, men som jag tror att vi alla känner igen oss i. Jag ser så mycket fram emot att följa och skratta med dig under det UNDERBARA 2012 som vi har famför oss.
  Ha ett underbart slut och ett Gott Nytt 2012!

 29. Gott Nytt År Mona!
  Jag är en ny läsare av din blogg sedan 2 veckor tillbaka. Jag är helt såld! Älskar ditt sätt att skriva och din underfundiga humor. Nu är din blogg en av de första jag måste läsa när jag tar mitt morgonkaffe 🙂
  // Difo

 30. Gott Nytt År till dig fina Mona!!!
  Åxå jag är glad att ett nytt år kommer… Fy faan vilket skitår!!! Men nu är det nya tag 🙂 och vi får ta en middag nör jag kommer till Stickholm, har lite roligt att berätta!
  Fast vi ses nog på Formex först. Kramar

 31. GOTT NYTT ÅR!!!!

  Vi ses i januari! Å sen har vi ju den där champagneträffen att se fram emot, tänk om 2012 är året vi får till den?! 😉

 32. Åh Mona!!
  Sluta aldrig med bloggen!! Jag läser varje dag !
  Du får världen att bli lite roligare! Många skratt kommer det bli i sjuksängen ( Ska in den 10 jan för stor ryggoperation, och kommer ligga inne ett tag)
  Du är en insprationskälla och jag älskar din humor.
  Ha en undebar nyår och ta hand om dig !!

  Stor kram Anna

 33. Gott Nytt År Mona, läser flera gånger per dag. Din blogg är som en favoritbok eller tidning där man hela tiden ser fram emot nästa kapitel! Så keep up the good work. Bor i närheten här i hooden men är inte en av de piffiga fjärilsfisarna… Allt gott för 2012!

 34. Hej! Jag hittade dig först när du kom till bloggfamiljen och jag älskar din blogg. Ska bli roligt att fortsätta följa dig under nästa år. Gott Nytt År! Stor kram

 35. Nytt år, nya möjligheter! (kan tolkas ironiskt = valfritt) 🙂
  Men det är kanske 2012 som blir det bästa på länge?! Kanske!

  Gott nytt år, bästa Mona!!
  /Ulrika

 36. Gott Nytt 2012 önskar jag dig Mona!

  Började läsa dig på rekommendation från en vän. Jag stod då i kö för min op och hon berättade att du just gjort din. Nu har jag gjort min operation och gläds i mitt beslut 🙂
  Men när jag väl läst de första inläggen i din blogg så var jag fast. Du skriver med sån humor, värme, intelligens, ironi, glädje och sorg att jag inte kan annat än att älska dig! Så kärleken är besvarad från denna läsare i alla fall 🙂

  Kram till dig!

 37. Gott nytt år på dig med.
  Tack för inlägget. Jag vet att jag är en av de 35.117 du älskar mest. Å du, kära Mona är en av de 517 jag älskar.
  Puss på dig!

 38. Gott nytt år Mona, hoppas 2012 infriar dina förväntningar! Det är en ren fröjd att läsa din blogg, och jag kan av egoistiska skäl inte annat än hoppas att du fortsätter blogga på samma underbara vis under lång tid framöver, både om maken och livet i stort och smått 🙂

 39. Men Mona då! Nu fick du mig att nästan bli blank i ögat. Så kom jag att tänka på dina stövlar…så då gick det över! 😀
  Näe, allvarligt skrivet; tusen tack för att du låtit oss ta del av dina tankar och upplevelser även detta år! Å ha en alldeles underbar nyårsafton, bra att du valt bort raketerna! Kram!

  1. Din jävla kärring!

   Alltså, det vore så sjukt kul att få träffa några av er, ni som sticker ut. Om inte annat för att låna ut mina stövlar en kväll!
   Kram

 40. Gott nytt år, världens bästa Mona!
  Jag tycker att du inför 2012 ska kasta ner ditt dåliga samvete i en stor säck, knyta åt och slänga på komposten i er välskötta finhoods-trädgård. Du ger oss alla massor av kärlek, glädje, skratt och underhållning varje dag. Det är mer än vi kan begära. Kram på dej!

 41. Ja Gott nytt år till dig o de dina.

  Själv ska jag tillbringa denna dag med att måla de sju dörrarna i hallen en sista gång o gerkapa ca 36 meter list för att sedan kunna njuta av vår nyrenoverade hall. Har klättrat upp o ner för stege beväpnad med pensel i dagarna tre o musklerna värker i protest men ser det som nytta förenat med nöje då jag får ett rejält träningspass o det blir fint.

  MINST ett år till tack, du ligger först av alla ”ikoner” på min android o oavsett om du kommenterar eller inte, tampas med tanter med tomtar på loftet eller bara skriver om vardagsbekymmer o toalettbesök så vet du att de flesta av oss tycker om dig precis som du är.

  Gott slut som vi tanter säger 🙂

 42. Tack själv Mona!
  Tack för dina roliga inlägg! Tack för din humor! Tack för att du får min något gråa vardag att vara lite roligare och tack för att du visar på att det finns fler än jag som ibland måste piss i motvind 😉 Med en 9 mån guldklimp som är vaken mellan 01:00-04:00 varenda j..vla natt i de senaste 5 månaderna så behöver man (jag) något som får en att lyfta på huvudet, klämma fram ett leende och känna att jag ska nog orka med denna dag också.
  Fortsätt med att vara dig själv och låt inga sketna kommentarer om din blogg påverka dig. Du är unik och det du gör är skitbra! Svårare än så är det inte.

  Med hopp om ett bättre 2012 för dig och med önskan om mer sarkasm, glåpingar och en jädrans massa champang.

  SKÅL!

 43. Sista veckan efter stormen så har vi varit utan telefon och internet och det lär väl vara så en bit in i nästa vecka också. Vet du, då åker jag in till jobbet nästan varje dag fastän jag är ledig för att jag ska kunna läsa din blogg. Lova att du fortsätter blogga, för du förgyller verkligen vardagen för mig och många med mig med din humor och igenkänningsfaktor. Kramar och önskan om ett Gott Nytt År från mig!

  1. Det där var nog den finaste kärleksförklaring jag har fått någon gång, tack! Och jag hoppas att du får tillbaka telefon/internet fort. Gott nytt år!

 44. Nyss börjat läsa din blogg nyligen upptäckt den men lockar mig att läsa varje dag nu. Skrattar gott men förstår att det är mycket allvar i det du skriver också. Öppenhjärtlig o helt i min smak berättar du om ditt liv.
  Din blogg är populär ser man på många kommentarer. Det beror nog på att du inte skönmålar livet utan skriver ärligt tror jag.
  Gott Nytt Blogg År!
  Jobab

 45. Gott Nytt År Mona,

  Har även jag haft ett jävla skitår bakom mig…det kan bara bli bättre mao.

  Jag tror ingen här tar illa upp för att du inte hinner svara alla kommentarer. Det är mkt bättre att du lägger den tiden på nya inlägg ist. Läser flera gånger varje dag..älskar din blogg och att det är sån aktivitet härinne.

  Gott Nytt År till dig och din familj!

 46. Ha inte dåligt samvete för att Du inte svarar alla personligen – vem förväntar sig det? Då hade du ju inte haft tid att skriva nya härliga, underhållande, gapflabbsframkallande nya inlägg 🙂
  Gott Nytt År Mona!

 47. Gott Nytt År Mona med familj!
  Som jag skrev i en kommentar för några månader sen, trots att våra liv är så otroligt olika så känner jag igen mig massor i det du skriver och jag är otroligt glad över att jag får äran att ta del av ditt liv, både det dåliga och det bra.

  Mitt 2011 har varit väldigt jobbigt på sina håll men också väldigt fint, men jag känner med hela mitt jag att 2012 kommer verkligen bli att bli MITT år. Jag hoppas att det blir så för dig med!

  Så se till att smälla ordentligt ikväll (vem behöver fyrverkerier för att smälla?) och skicka dina önskningar upp till stjärnorna, för jag tror att de verkligen lyssnar, och så ses vi igen 2012.

  Massor med kramar//jolene.

 48. Gott Nytt År Mona och tack för en underhållande blogg.En av mina favoriter. Hoppas ni får en trevlig kväll! Stor kram till dig

 49. Gott Nytt År till dig också!

  Hoppas du kommer att förgylla även nästa år för mig. Det första jag gör när datorn går igång är att gå in och titta om du skrivit något nytt, blivit helt beroende av dig!!

  Hoppas nästa år blir ditt bästa!

 50. Gott Nytt År på dig, Mona!
  Sluta inte blogga, jag är här och läser i stort sett dagligen, men kommenterar sällan. Du ger mig många goa skratt, och jag kan säga att jag tycker inte som du, i många fall, men som sagt….opposite attract!
  Se till att skaffa dig ett bättre 2012. Kram!

 51. Jaaa du, förra årets fyrverkeribox som din man arrangerade är nog ett av toppinläggen bland alla bloggar jag läser!

  Bli inte mesig, mesiga bloggar finns det tillräckligt många av som det är. 🙂

 52. Härligt att ha dig här, att kunna plocka fram lite Mona ur handväskan när det finns en minut över eller när man behöver ett gott skratt. Att kommentera bloggen skulle bli heltid, kör på med skrivandet istället. Önskar Dig och familjen ett gott nytt 2012.
  Kramar Carina

 53. Ser fram emot nästa år tillsammans med dig!!!!Jag är en ”ny” läsare som började kika in här när du kom till Bloggfamiljen.Nu är du den blogg jag först kollar på morgonen och den sista jag kollar innan jag nattar mig!!!Tusen tack för att du förgyller dagen!Önskar dig ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!!!med en massa skratt och roliga saker!!!Kram från en skånebrud!/Mia

 54. Jag har nyss börjat läsa din blogg. Jag har ochså haft ett jobbigt år… Men de senaste dagarna har dina inlägg fått mig att le och skratta mycket!!:) TACK för att du är så tokhärligt rolig och så avspänd och så vanlig!
  Önskar Dig Ett Gott Nytt och Bättre 2012! KRAM

 55. Gott Nytt År kära Mona!
  Kör på med bloggen och fortsätt därmed att sprida glädje! Det har du gjort i år på olika sätt, och jag hoppas, som sagt, på mer!

  Kram, Maria G

 56. Klart vi kör. Å jag hade faktiskt ingen aning om att tanter i Bromma fiser/bajsar fjärilar. Kanske skulle fråga bror med fru i Täby om det är samma där? Jag trodde heller inte att du var en snobb som bara skriver och sen skiter i oss som läser och kommenterar. Jag har inte en hundradel läsare, men har inte tid att svara alla ändå. Ibland kör jag ett kollektivt svar. Nåja… även jag har haft MINST ett skitår och värre finns ingen chans i världen att det blir. Alltså…. 2012 kommer bli relativt bra. Det kan vi väl vara överens om i alla fall. Superbra är att ta i lite i överkant. Bara så du vet… jag kommer fortsätta läsa och skratta så tårarna rinner. Men jag vet att du är en människa med en botten och ingen… ingen…. fiser fjärilar!

  Önskar dig och de dina ett fint 2012!!!

 57. Hej Mona!
  Är ny medlem här på bloggfamiljen, jag har läst din blogg i några veckor och jag bara älskar den!! 🙂
  Du skriver ”rakt upp och ner” vilket jag gillar!! Här har du en trogen läsare för en lång tid framöver!
  Gott Nytt År!
  kram

 58. Gott Nytt År till dig Mona och Tack för i år!! Jag tror på 2012, det känns som ett bra år =) Jag är en liten häxa så jag brukar pricka in känslan jag fått…
  Stor kram <3

 59. Gott nytt år till dig Mona! Hoppas att du får en härlig nyårsafton och att du fortsätter med bloggen. Den är BÄST!
  Kram från Helen i Skåne.

 60. Gott slut och Gott nytt!
  Kan vi inte komma överens om att du har inte dåligt samvete för att du inte svarar på alla kommentarer, och jag har inte dåligt samvete för att jag inte kommenterar? Nyårslöfte? 🙂

 61. Upptäckte din blogg för ett par veckor sedan och jag har inte skrattat så mycket på hela året som efter att jag började läsa din blogg!!
  Tack för bästa bloggen någonsin!
  Gott nytt år!

 62. Hittade till din blogg via min fina vän Sara och jag har nu blivit en trogen bloggläsare.
  Catering låter galet skönt, själv har jag precis gjort färdigt potatisgratängen till ikväll och nu håller jag på med en choklad-cheesecake.
  Nåt år ska jag försöka ha tillräckligt med pengar kvar efter jul för att kunna unna mig att catera (hur stavas det???) maten.
  Gott Nytt År och tack för en väldigt underhållande blogg.

 63. Hoppas året 2012 blir året då du inte måste jobba så mycket, då hallen blir renoverad och du får tid att umgås mer med familj och vänner (hint hint).

  Vad gäller att du inte själv kommenterar i bloggen så tror jag att jag talar för alla dina läsare när jag anser att det är viktigare för oss att du hinner skriva dina inlägg. Du har så många läsare och det verkar som om fler än jag tycker att dagen blir lite extra rolig när vi får läsa din blogg. För vissa verkar det tom fungera som medicin. Så lägg ner det dåliga samvetet för detta och njut av alla roliga kommentarer som andra skriver.

  Hälsa JJJ och ha en underbar nyårskväll och gott nytt år på er!

  1. I love you baby, ha en riktigt bra kväll. Och som sagt; det är dags att ses. Innan första kvartalet är över nästa år! Kram

 64. Hej Mona, är inne flera gånger om dagen men kommenterar sällan så varför skulle du. Räcker gott och väl med alla inlägg du gör. Kramar från mig med önskan om Ett gott nytt år!!

 65. Hoppa över det dåliga samvetet för jag tror inte det är någon annan som tänker på det. Bara du själv. Du ger oss alla så mycket varje dag. Massor av skratt och leenden. Av alla bloggar jag läser varje dag så sparar jag din till sist för den är godbiten! Ha det så bra och Gott Nytt År önskar jag dig. Kram från Australien

 66. Gott Nytt År till dig Mona! Jag önskar HÄLSA och GLADA SKRATT till alla på jorden, så ock till dig. Du är en del av min önskan, du ger mig hälften av den! Må du fortsätta länge än. Din blogg är den enda jag följer – den enda värd att följa. Kramar!!

 67. Du är fantastisk Mona på alla sätt! Att komma in och läsa dina inlägg är en av dagens bästa stunder, varje dag!

  Visst är du rolig (jag har bajshumor) men framförallt så är du mänsklig. Att dela med sig av ”jobbiga” ämnen som jag tror att de flesta brottas med i vardagen idag, som känslan av otillräcklighet, stress, kommunikationsmissar i vardagen och dess konsekvenser, förväntningar och förhoppningar på varandra som skjuter förbi som vattensäkra skott. Jobbstress, konstiga människor man möter och trafikkaos. Traumat att åldras, att sexlivet inte är som det skildras i media. Men även drömmarna, vardagslyckan och allt det som kallas livet. Allt det är jag så ödmjukt tacksam över att få lov att ta del av i din blogg. För när den egna vardagen blir för mycket så tror jag inte att jag är ensam om att tänka…. att Mona hon har det också så här och ofta mycket värre än så och klarar hon så klarar jag…. allt!

  *harklar sig lite generat* Du har till och med inspirerat mig att börja tänka på att göra en egen blogg. Jag har inte vågat riktigt ännu. För vem vill läsa om en ensamstående ”hjulbent” mamma med en son med autismspekta liksom (ja men du hör ju! Låter som rena Norén pjäsen). Men vem vet vad som händer 2012. Vågar jag så är det tack vare dig!

  Tack Mona för allt! Och jag önskar dig och din familj ett underbart och humoristiskt 2012.

  1. Tack för din fina kommentar Åsa, och du: klart du vågar. När du drar igång så kommer du in hit och berättar det, så ska jag länka till dig. Gott nytt år!

 68. Ännu en som nästan aldrig kommenterar men som älskar din blogg. Har hållt till hos dig i säkert två år nu. Din Indien resa var verkligen en höjdpunkt som jag fortfarande ler åt. Ser fram emot nya resor under 2012. Men jag älskar allt du skriver allvar som tokigheter och prutthistorer.

  Ett riktigt Gott Nytt år önskar jag dig.

 69. Har foljt din blogg en langre tid men aldrig fatt tummen ur och kommentera. Din blogg forgyller min dag, skrattar gott at dina inlagg och kanner igen mig har och var!
  Gott nytt ar!
  Kram Pia i Dubai

 70. Hej Mona och Gott Nytt År! Tack för din blogg, hoppas att du fortsätter skriva länge till. 2012 låter som ett bra år, jämt och fint, ja det kan bara bli bättre :-)! Trevlig nyårsafton till dig, från ett snövitt norrbotten :-).

 71. Gott Nytt År kära Mona, jag hoppas på att få läsa dig i morgon – då är det ett nytt år med nya möjligheter. Det får vi se fram emot. Många kramar till dig, maken och dina barn.

  Själv kommer jag gå till torget, där Eksjö kommun levererar ett fyrverkeri utöver det vanliga. Fast en och annan småsmällare ska vi väl hinna med också 😉

 72. Gott nytt år på dig Mona! Efter detta skitår kan det bara bli bättre!
  Du har i år gett mig ett nytt uttryck (givetjävlavis) som jag har använt flitigt 😉 och din humor har hjälpt mig i svåra stunder…
  Nu ser vi framåt!
  Kram

 73. Gott nytt år Mona!

  Har inte kommenterat tidigare fast jag läst i över ett år nu. Gillar dig massor för att du inte är så jefla präktig oavsett finhood eller ej.
  Bra att ni inte fyrar av heller även om ni säljer. Som hundägare till samojed med nerver utanpå pälsen är jag tackasam för sådant, skit samma varför.

  Ett bra 2012 till dig och de dina!

 74. Gott nytt år!
  Nästa år ska bli ett bättre år, det har jag bestämt. Såpass mycket att jag har gått och köpt mig en secondhand butik med barnkläder och prylar efter att jag precis blivit uppsagd. En bra quinna reder sig själv liksom….
  Har blivit mycket inspirerad av dig ska du veta. Tack! 🙂

  1. Nämen GRATTIS! En sak har jag lärt mig genom åren, är det något man kan tjäna pengar på så är det: 1) prylar till husdjuren 2) grejer till trädgården/balkongen 3) Barnprylar

   Lycka till tjejen!

  2. Måste bara fråga Marina. Är det den i Årsta? Barnskaran?
   Hjärtligt välkommen till Årsta i så fall. Och lycka till i vart fall.

 75. Tja det har verkligen varit ett skitår och det verkar hålla ut in i de sista timmarna på detta året här på våran hemmaplan – tonåringen lyckades krascha alla planer…. Glädjs med dig o din catering o goda vänner – det är det inte alla som kan skåla in det nya året med!
  Minns min bestörtning när du flyttade hit till bloggfamiljen, men utan din flytt så hade jag inte stött på de goa i denna ”familj”.
  Gott Nytt År Mona o alla andra läsare! Dina inlägg o era kommentarer gör att den grå vardagen lyfts o jag ser att vi är många med liknande bekymmer. Det gör klart livet bättre.

  kram o pöss!

 76. Nog tycker jag att din kärlek till maken lyser igenom. Utan kärlek kan man inte driva med någon på det sättet du gör.

  Önskar dig ett riktigt gott nytt år och väntar med spänning på att få följa alla dina äventyr under 2012 🙂

 77. Gott Nytt å Underbart 2012 tänk va häftigt om man kunde samla dina fans på samma ställe som du nån gång 😉 vilken härligt gäng vi skulle bli 🙂 kram

 78. Gott nytt år sköna böna!
  Hoppas att ditt nya år blir fyllt av lite mer lugn, men lika många underbara blogginlägg!
  Stor kram Jonna, Peter och de fyra döttrarna!

 79. Gott nytt år Mona och alla andra fans! Jag kommer med glädje följa dig nästa år.

  Jag tycker inte du behöver ha dåligt samvete för att du inte svarar alla, eller för att du är rädd att din blogg kommer bli mesig. Jag tror att det är din förmåga att se händelserna som formar livet ur ett humoristiskt perspektiv. Du behöver alltså inte känna någon press att du måste ”leverera”.

  Bloggar är ett intressant fenomen som kan vara aningens svårt att förhålla sig till, då de egentligen är delar av, i det här fallet, din personlighet. Därför blir det svårt att sätta gränser för vad man (vi läsare) har ”rätt” att tycka till om. Det är ju inte skönlitteratur eller fakta. Obs! Jag har inte börjat dricka vin ännu, jag bara filosoferar lite;-). Tankegången är kopplad till att du kanske tror att du måste leverera.

  Som sagt jag tror att det är din humor som gör betraktelserna, stora som små, till personliga och roliga. Du verkar äkta och det tror jag är vad vi läsare gillar och naturligtvis din härliga förmåga att uttrycka dig! Nuuu ska jag öppna champagnen…

 80. Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!!!
  2012 bara måste bli bättre än 2011, det går inte att ha ett sämre år nämnligen. Tur att vi får komma in i ditt universum Mona, det är ljuset i mörkret! Kram.!

 81. Gott Nytt År!

  Tack för all glädje du har gett mig under detta året, sluta aldrig att blogga 🙂

  Hoppas att 2012 blir ett bra år för dig!

  Kram!

 82. Gott nytt år önskar jag dig och din familj. Självklart måste din blogg finnas ett år till . Helst för all framtid. Jag önskar att jag själv kunde skriva på samma fyndiga sätt som du. Nyårskramar sänder jag från Halmstad.

 83. Gott Nytt År bästaste Mona! Måtte ditt universum bli ännu bättre 2012.
  Och som så många andra skriver: sluta aldrig blogga, då blir vardagen alldeles för trist.

 84. Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag dig Mona!

  Du är solen i universumet och vi (läsare) är planeterna som snurrar runt dig! Jag hoppas att du fortsätter lysa upp mörkret för oss och att du genom dina inlägg får oss att hoppa ur våra omloppsbanor lite ibland… Fast ibland blir det riktigt rejäla hopp, av skrattattacker! 🙂

  Ta vara på 2012! <3

 85. Mona. Jag har iofs inte följt din blogg mer än nån månad nu, men jag har då aldrig ens tvekat en sekund över om att du älskar din man! Det är ju därför du kan skriva om honom som du gör, eller hur? När man vet var man har varandra så kan man göra det. Det var tråkigt att höra att du har haft det tufft och jag hoppas verkligen att 2012 blir vändningen! Din blogg är den absolut bästa, måste till och med säga att du knuffat ner Maggan Graaf till andra plats. 😉 Och det är inte illa pinkat bruden! Keep up the good wörk! Gott nytt år! Kram

 86. Jag tror också på att 2012 kommer bli ett mycket bättre år än 2011! På många sätt. Och förhoppningen och förväntningarna på denna årets sista dag känns inspirerande. Kör hårt, men inte för hårt 🙂 och catering låter väl utmärkt! Själv skall jag kliva utanför min egen bild av nyår och fira den på den lokala Grekiska!!! restaurangen….oh my vad jag är skeptisk. Vägrar skåla in nya året i retsina i alla fall 🙂 Skall smuggla in en flaska champagne så jag är på den säkra sidan!

  Som sagt, ett riktigt GOTT NYTT ÅR! SKÅL!!!

 87. Gott nytt år Mona!! Dina inlägg förgyller verkligen vardagen!:) Vad som än har hänt er så hoppas jag att år 2012 blir bättre!

  Kram

 88. Gott nytt år Mona, du är underbar. Fortsätt at vara dig själv. Ha en bra kväll och dumpa nu inte på all god mat och dryck. Vi hörs nästa år…
  Kram jessica/Kungsbacka som nu tappat 31 kg sedan op.

 89. Gott nytt år Mona! Du är helt enkelt bäst! Ingen annan av mina ”bokmärkta” bloggare uppdaterar så ofta som du. Som 24/7-ammande mamma kan jag behöva lite sällskap i mobilen då och då. Kram till dig du driftiga kvinna.

 90. Gott nytt år till dig och familjen ifrån en håla nere i Småland! ( eller uppe kanske, suger på geografi.. är dock ganska säker på att Småland ligger ner från er)

  Behöver inte känna någon press med att svara på kommentarerna! Vi är ju så många hängivna Monafans 😉 vi älskar dig ändå 🙂

 91. Gott Nytt År Mona!
  Även jag vill säga att jag älskar din blogg, jag VET ju att du läser alla kommentarer, så no hard feelings för att du inte svarar liksom…
  Vill berätta om min nyårsafton – som jag berättat tidigare så har jag jobbat 7-20 idag på det lokala äldreboendet (jaja, jag har haft 2.5 t rast, så arbetstidslagarna följs åtminstone på pappret…). Dagen har varit lång och stundtals krävande – men också givit mycket… Naturligtvis är det vita dukar på borden, och lite finare dukning med brutna servetter både till lunch och middag.
  Vi hade också köpt (alkoholfritt, så det skulle passa alla) mousserande Chapel Hill, som vi bjöd på till kvällsmaten (Rostbiff, potatissallad och frukt). Så även om de som vanligt är trötta och lägger sig tidigt, så fick alla vara med och skåla och önska gott nytt år. Mycket uppskattat!
  Nu ska jag åka ut till familjen och fira lite nyår – idag skålar jag i alkoholfritt – jag jobbar likadant imorgon.
  Kram på dig Mona – från en annan Blondie-Tina 😉

 92. Ett Riktigt Gott Nytt År önskar jag dig, alla andra och mig själv.

  Hoppas verkligen att 2012 blir bättre än det har varit ett bra tag nu…

  Jodå, jag hänger på MINST ett år till!

  Nyårskramar

 93. Visst vore det trevligt om du svarade på alla kommentarer! …men så ser man hur många kommentarer du har fått till det här inlägget och inser att OM du skulle svara alla så skulle du ju inte hinna spruta ur dig inlägg i den fart som du nu håller OCH dessutom skulle du väl inte hinna jobba, leva och uppleva allt som blir skrattframkallande inlägg här. Så jag är glad att du läser det vi skriver och fortsätter att uppskatta dina läsare.
  Nu ska jag koka te, har visst lovat försöka fota fyrverkerierna och då måste jag stå och balansera på fönsterbrädan med överfönstret öppet… bäst att inte ha för mycket alkohol i knäna och balanssinnet då!
  Håller tummarna för att det kommande året blir bättre för såväl dig som mig!
  Gott Nytt År

 94. Då kommenterar jag också för första gången och önskar dig och de dina ett gott nytt år.
  Och sluta aldrig att blogga, du är bäst!
  Jag har några amerikanska kompisar som sitter med Google translate för att dom vet att du är så djefla rolig 🙂

 95. Gott nytt år till dig Mona! Hoppas du får ett bra 2012! Skit i samvetet för att du inte kommenterar, dina inlägg är viktigare för oss som läser tror jag. Du är HELT befriande att läsa, inga ”finns det några söta bloggläsare” o annat dravel som så många håller på med. Du är underbar!!! Stor kram till dig!

 96. <3 Ja!

  Jag kommer ju ganska ofta på mig själv att referera till saker du skrivit när jag pratar med mina vänner. Du känns ju som en del av mitt liv och vänkrets fast vi aldrig setts och du inte känner mig. (Följt bloggen i ca tre år) Du påverkar och värmer.

  Puss på dig! Tack för att vi får vara med i ditt universum.
  (Hur går det att köra Vespa? 😉 )

 97. Har läst din blogg ett tag nu men aldrig kommenterat. Blir sååå glad när jag läser din dina fartfyllda rader. Du vågar sticka ut och det är inget gulligullande utan raka rör I like….Din blogg sprids viamunmotmun metoden och i en rasande fart…

  Snälla fortsätt blogga i många år, du är vanebildande.
  Gott Nytt År

 98. jag önskat dig ett GOTT NYTT ÅR Mona. Är en trogen läsare av din blogg ,nästan sen början. Hoppas att detta året blir mycket bättre och att husbilssemestern blir av. Du skulle nog efter den kunna skriva enbart en bok om det, hihihi. Kramar till dig. PS om det är o k med dig snor jag ” talibannamnet” till min hund…

 99. Gott Nytt År, även om jag är lite sent ute. Hoppas att det nya året blir bättre än de senaste tre. Jag ser fram emot nya blogginlägg från dig. Sköt om dig och din familj.

 100. Gott nytt år till dig och din familj!

  Har läst din blogg ett tryggt halvt år nu, och det har blivit en vana att läsa det som dagens avslutning. Det bästa sparas till slut, typ. Du är bättre än choklad eller glass med grädde… Fortsätt bara, ser fram emot ett nytt, trevligt år med dig! Kramis 🙂

 101. Mig kommer du aldrig bli av med!
  Är såå glad att jag hittade din blogg och är lite sne på mig själv för att jag inte hittat den tidigare.
  Har följt Victorias Matplatsen väldigt länge och fattar inte varför jag inte kollat in dom andra bloggarna här på Bloggfamiljen.

  Din blogg är No.1! Tack vare att du delar med dig av din vardag. Vi vet att du älskar din man, varför annars vara gift med honom?
  Jag och min gubbe har samma nivå/humor som er så din kärlek till mannen tvivlar jag inte på 🙂

  Tack Mona och jag önskar dig och din familj ett underbart 2012!!
  Kram

 102. jag tillhör dom som sällan kommenterar (läs aldrig…)
  dock vill jag bara säga att jag innerligt hoppas att du kör ett år till, utan dig och din blogg känner jag mig tom. Sluta aldrig världens bästa Mona.

 103. Hej Mona, Jag är oxå väldigt glad över att ha hittat din blogg! Helt suverän läsning och Oj vad jag har skrattat. Så tårarna rinner 🙂 Du måste bara fortsätta skriva!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..