Just det ja, det hade jag ju glömt

Maken påminde mig om att om man bor i Stockholm och går in i våra videobutiker (BOXX) som finns på Storgatan (Östermalm), Brommaplan (bakom McDonalds) Alvik (mitt emot Statoilmacken) och Bredden/Upplands Väsby, (intill hästbutiken) samt i Vallentuna Centrum (bredvid Handelsbanken) och säger att Jag känner Mona”, så får ni 10% rabatt på alla roliga fyrverkerier som vi säljer. Förlåt, FÖRLÅT, alla hundägare….jag vet.

En del av er vet att vi har fler butiker, men det är bara dessa som säljer fyrverkerier.

Seså, åk dit och handla nu!

..och för er nytillkomna tittare: ja, vi är i två branscher: dels har vi några videobutiker, vilket är makens huvudsyssla, bortsett från att han är konsult på ett större filmbolag. Sen har vi två företag i grossistledet inom heminredning (allt från designade vaser, ramar småprylar till smideskronor, smidesljusstakar, ullplädar med mera, som vi själva ritar och får tillverkade.) där jag är huvudansvarig.

 1. Förlåt Mona, men jag hoppas verkligen ingen köper fyrverkerier,,
  Jag har själv 3 hundar som är jätterädda för smällare och raketer och jag LIDER så oerhört med dom varje nyår.. Jag hoppas du/ni får se en skräckslagen hund nån gång. Det är fruktansvärt. Så nu hoppas jag att ni inte får sälja en endaste raket,, Förlåt igen..
  Till alla som slösar pengar på raketer, här får ni ett tips från mig!!!!!!!Det är nästan gratis!!!……
  1.Köp tomtebloss
  2.Stoppa upp dom i röven
  3.Tänd dom
  4.Släpp sedan en riktig brakskit så får ni både ljudet och tomteblossets ljus
  … … … … … … … ”ni kommer nog kunna känna lukten med”

  Tänk på DJUREN avstå att köpa Raketer…Använd ovanstående tips istället !!!!
  GOTT NYTT ÅR!!! 🙂

 2. Jag har oxå hund, han har iofs bara firat nyår en gång tidigare och då gick det toppen. Jag förstår att ägare till rädda hundar tycker att det är ett otyg MEN om ingen sålde dem skulle det tillverkas egna och det kan vara mycket värre. Nä ge polisen resurser att kontrollera att lagen efterlevs istället för att hacka på de som säljer. *alla vill vi ha mat på bordet*

  1. Precis min inställning. Dock väker hjärtat för de hundar som är rädda. Man kan säga att beslutet om försäljning inte togs av mig..för att uttrycka mig diplomatiskt.

 3. Har också hund men som, tack å lov, inte är rädd för raketer och smällare (men han är rädd för andra saker så jag vet hur hundägarna har det på nyår).
  Men även om jag visste att det inte fanns en rädd hund i närheten så skulle jag inte köpa raketer och smällare – snacka om att elda upp sina pengar. Jag är heller inte någon ”miljönisse” eller ”trädkramare” men här snackar vi verkligen onödig miljöförstöring.

  Nä, 12-slaget kan vara storslaget ändå. Med rätt sällskap 😀

 4. Sonen var så förståndig och efter lite betänketid sade att vi skulle strunta i fyrverkerierna i år och lägga pengarna hos UNICEF och andra lämpliga mottagare. Som vi skulle (Aheermrhhrhrrmmm) göra förra året….

  Vi skickar i stället upp kinesiska flygande lyktor som man kan hitta 10 st på teknikmagasinet för 170 kr.

 5. Jag vet inget sämre sätt att slänga pengar i sjön än att köpa raketer.
  Jag har själv en hund som inte alls bryr sig om smällarna vilket är jätteskönt.
  Fast jag bojkottade sånt redan innan vi skaffade hund.
  Det finns EN fördel med raketer och det är att det är fint att titta på.
  Nackdelarna är så många att de inte går att räkna.

  Får jag önska något så här inför nyår så är det att alla som handlar åtminstonde smäller av alla under nyårsaftonen. Det är en sak att behöva droga ner hundarna en kväll/natt, men det värsta är att inte veta hur många dagar efter som det ska fortsätta smälla.

  Även om jag hoppas att ingen handlar just raketer av er så hoppas jag att alla era övriga verksamheter går strålande. Gott nytt år 🙂

 6. Jag älskar fyrverkerier men hatar smällare!!
  Har hund och han gillar inte sånt.

  Jag hoppasdet blir förbjudet att sälja fyrverkeripjäser och att säljarna själva är så intelligenta att de tar ett storartat beslut att sluta sälja sånt elände.Tycker det är stort att några butikskedjor vägrar sälja.
  But money talks! Tyvär!! 🙁

  Så sorry Mona tycker i det här fallet att ni gör jävligt fel!!

  Tror det va min första negativa kommentar hos dig. Men va gör väl det? Smaken är som baken: delad!!

  Gott slut och gott nytt år!!
  Massa kramar.

  1. Åh, jag håller med dig. Jag tycker inte alls om smällare men älskar fyrverkerierna. Dom borde få vara kvar medan man gott kan förbjuda smällarna.

 7. Hoppas att så ,många som möjligt fullkomligt skiter i att köpa fyrverkerier!
  Både för alla djurs, miljöns och de medborgare i vårt land som kanske har trauman med sig från krig skull!
  I mina hemtrakter har 2 utav de 3 stora livsmedelsaffärerna beslutat att inte sälja skiten , det gjorde mitt val lätt inför alla livsmedelsinköp under 2012!!

  Gör som en utav skribenterna gjort, skänk bort pengarna istället för att köpa fyrverkerier!

  Med hopp om en lugn nyårsnatt och ett gott 2012 till Mona och alla läsare!

  1. Tänk om alla kunde köpa ljuslyktor i stället, snacka om effektfull himmel!

   Som sagt, jag gillar fyrverkerierna men inte smällarna. Dom är jag skiträdd för.

 8. Glömde en sak…får tillbringa natten ensam här på hotellet …snyft..
  Hade det inte funnits skiten, så hade jag haft familjen här hos mig…men vi vågar inte utsätta Daffie för det. Men du kan ju kasta dig i bilen och komma hit .)

  Kram igen och ha det gott nu 🙂

 9. Kan man inte få 10% på film på samma fras 😉 är redan medlem hos er (btw grymt trevlig personal)!
  Kör inte på fyverkerier då jag är så klantig att det är lönlöst!

 10. Karma Mona Karma!
  Det verkar inte som dina läsare är de som kommer till butikerna enligt makens önskan 🙂
  Han får nog ragga någon annanstans.

  Gott Nytt År till dig och familjen!
  Och tack för alla skratt under året som gått.

 11. Jag har hund som är jätte rädd, han har knappt varit utanför dörren på flera dagar. och i morgon vet jag redan att han inte kommer gå ut alls. Jag önskar folk inte började smälla flera dar innn nyår.

 12. Kan det inte bara finnas tysta raketer? Man förbjöd smällare, och det enda som hände var väl att raketerna började smälla ännu högre.
  Har levt med en oerhört skotträdd hund, som blev helt okontaktbar och bara stod och skakade. Det var fruktansvärt. Har så svårt att begripa varför folk tycker att det är så viktigt att det ska smälla högt.

  FÖ ska du ha cred för en fantastiskt underhållande blogg! 🙂

  1. Jamen jag säger ju det: förbjud smällarna och satsa på fyrverkerierna. Det är ju DET som är nåt att se! Smällarna skiter man ju bara på sig av att höra. I alla fall jag.

   Tack så hjärtligt för nice kommentar!

 13. Jag har läst din blogg till och från. På senare tid mer från. Men nu slutar jag helt. Din blogg verkar i väldigt stor utsträckning gå ut på produktplacering och nu är gränsen nådd för mig. Tack och hej!

  1. Bästa Sara, tack för tiden du läste. Dock vill jag gärna rätta dig. Jag har aldrig någonsin fått ersättning för de grejer jag skriver om. Jag skriver för att jag gillar grejerna, inget annat. Jag skriver om Syster Lycklig för att det är Stockholms bästa affär när det kommer till vad de säljer OCH för att Tina är min närmaste vän. Med tanke på vad jag jobbar med så kan jag berätta att MÅNGA undrar varför jag inte gör reklam för våra produkter som vi säljer. Trist om du tror att bloggen går ut på produktplacering. Den dagen den gör det så har jag inte kvar den längre, tro mig. Gott nytt år!

   1. Ett annat alternativ är att inte skriva så mycket om saker? Som går att köpa? I namngivna butiker? Det finns så mycket annat att skriva om – det vet jag ju också att du kan. Man väljer själv och jag väljer att läsa bloggar som inte handlar så mycket om… prylar.

  2. Jag tycker att det är bra med ”produktplacering”. Har inte tid att springa runt i egna affärer utan klickar glatt vidare på länkar för att se om det är något att ha. Är det inget för mig så avslutar jag snabbt och går vidare.
   Har man tur så hittar man en guldgruva, som t.ex. syster Lycklig.

  3. Jag måste säga att jag gillar när folk skriver om ”prylar”.
   Eftersom reklam inte biter på mig och det blir för dyrt att testa allt själv så är det bra när någon skriver om en tvål, mascara eller handkräm som fungerar jättebra. Naturligtvis fungerar inte allt på alla men en personlig recension väger tung för mig.

   Nu kan man ju tycka att Mona är jävig då Syster lycklig-tjejerna är goda vänner men jag tror att Mona är så pass Proffsig att hon inte rekommenderar prylar som är skit.
   Naturligtvis måste det vara lagom dos av allt men det tycker jag det är här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..